![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Ce a realizat Basescu ca primar si presedinte ? | |||
| Da, Basescu are realizari pozitive. | | 89 | 34.10% |
| Da, Basescu are realizari dar negative | | 40 | 15.33% |
| Nu, Basescu are doar gura mare. | | 132 | 50.57% |
| Voters: 261. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| Basescu - intre mit si realitate
In primul rand rog un moderator sa adauge un poll cu 3 optiuni: 1 - Da, Basescu are realizari pozitive 2 - Da, Basescu are realizari dar negative 3 - Nu, Basescu are doar gura mare Scuze dar nu m-am priceput sa il adaug singur... Si acum sa va explic regulile dupa care as vrea sa postati pt a nu degenera in flame-uri. Dupa ce votati va rog sa si explicati optiunea. Se admit numai posturile de genul "Am votat da pt ca Basescu a facut asta si asta si asta...dar numai realizari concrete si palpabile" sau nu simplu. Pt orice argumentari fata de optiunile altor useri sunteti liberi sa deschideti alte threaduri sau sa vb pe pm...deci regula de baza ar fi un singur post si o singura optiune per user. Ma intereseaza inclusiv perioada cand a fost primar si chiar inainte de asta.
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... Last edited by s.i.m.p.l.u.; 18-05-2006 at 10:09.. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Concret te rog...asa cum am explicat in primul post...ca de vorbe cred ca ne-am saturat toti... Si pt cei care se intreaba de ce - pt ca am impresia ca la final vom avea un presedinte care nu a facut nimic concret pt tara toata viata lui...sau macar pt electoratul care l-a votat...
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... Last edited by s.i.m.p.l.u.; 18-05-2006 at 10:09.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Nu a facut mai nimic, asa cum nici un politician din perioada asta de rahat nu a facut. Poate urmatoarea generatie sa miste ceva, desi cand ma uit la d-alde Gusa si Ponta...slabe sanse. Deci, obiectiv, nimic Subiectiv, m-a scapat de starile de voma determinate de existenta indivizilor d-alde Nastase, Mischie et co.
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
concret: ministru transpoturilor: => 0 km atostrada, - o flota comerciala, + o maxima filozofica " iarna nu e ca vara " primar bucuresti: -campania impotriva cainilor vagabonzi, rezultate indoielnice problema inca nerezolvata + demolarea chioscurilor de pe domeniul pubic (lucru bun de altfel, dar banuiesc ca a primit si o mica motivatie de la marile lanturi de hiper mega sau giga marketuri) presedinte romania: +marea criza a ostaticilor in irak, rezolvata dpv al ostaticilor, organizatorii operatiunii incerzi + reparat pod peste raul lui peste prajit prin eforturi incredibile + deblocat drum national (cica) de niste bolovani pravaliti pe el + mici spectacole date prin restaurantele patriei, sex oral cu licurici, dans cu tiganci, betii cu becalii urmate de condus sub influenta alcoolului + 2 case 1 luata de la stat bine inteles "f legal", alta construita din fonduri de provenienta obscura (cica din banii lui ginerica, mare solist rock )
__________________ CPU Z80-A 3.5 Mhz RAM 64 KB ROM 16 KB GRAPHIC 256 x 192 pixels 16 colours SOUND Beeper (10 octaves) POWER SUPPLY External AC adaptor | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
AxA - esti offtopic...te rog sa iti faci comentariile in alta parte...exact genul asta de remarci am rugat sa fie evitate in primul post... Si ontopic pt ca a aparut si poll-ul (multumesc pt. ajutor) am votat nu.
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... Last edited by s.i.m.p.l.u.; 18-05-2006 at 09:36.. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Votati , votati!Pana acum suntem doar 2 care cred ca varianta 3 este corecta.Sunt curioasa sa vad evolutia votului.Cel putin pe zona mea in afara de gura mare a presedintelui nu se observa nimic .In Moldova nu ai decat drumuri proaste,oameni pe care vrei sa-i angajezi dar nu vor ei sa munceasca,bautura cat cuprinde .
| |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
votat optiunea 1. are si realizari pozitive si nu am de gand sa i le contest doar pentru ca are si multe(poate mai multe) pacate. nu-mi place stilul lui de jucator insa uneori prin impulsuri plasate acolo unde trebuie a miscat lucruri intr-o directie sau a detensionat situatii. precizare: nu ma refer la activitatea lui ca primar. | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Am votat varianta 1. Dacă nici Băsescu nu e un preşedinte bun înseamnă că a venit momentul să ne gândim că suntem un popor de prea pretenţioşi. Băsescu are realizări pozitive. Una ar fi criza irakiana. Apoi ar fi implicarea personală în toate problemele importante, începând de la corupţie şi mergând până la gripa aviară, repararea şoselelor, a podurilor, etc. A susţinut de asemenea o activitate diplomatică intensă. În rest ce aţi vrea să facă un preşedinte? Punctual: uite asta, asta şi asta. Realizări negative? Numirea lui Tăriceanu la cârma Guvernului şi menţinerea lui încă în funcţie.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Man wake up as good-looking as they went to bed. Women somehow deteriorate during the night... | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
desi strazile sunt praf, si ar trebui rezolvate problema craterelor, dl. sotz al doamnei consilier prezidentzial a primit o afacere care seaca bugetul de bani. inlocuirea bordurilor... e chestie fix inutila. bani cheltuitzi aiurea. iata e realizare mareatza de actualitate a domnului basescu.
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Cateva realizari pozitive ale lui Basescu: - curatarea varfului propriului partid de persoanele mai "sifonate" (asta inainte de alegeri); - taxa de 16%; - rezolvarea crizei ostaticilor; - sustinerea Monicai Macovei ca Ministru al Justitiei; - implicarea personala in diverse crize/probleme care mai apar (ultima fiind cea cu digurile si evacuarea unor comune de la Dunare), pentru ca altfel problemele cu pricina s-ar rezolva mult mai incet.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||||||
| Quote:
Quote:
Pe tema gripei aviare, iarasi, nu numai ca Basescu n-avea cum s-o rezolve, dar a comis si-o gafa de proportii, cand a venit la TV si-a spus ca el consuma carne de pui in fiecare zi. Asta in conditiile in care oamenilor din zonele de risc li se omorau toate gainile si ratele din ograzi. E cam cinic, nu? Quote:
Quote:
Quote:
Apoi, faza cu mentinerea in functie, iarasi, nu e problema presedintelui fiindca prerogativele constitutionale nu-i permit sa-l demita. Presedintele numeste primul-ministru, dar nu-l poate destitui. Quote:
Pentru ca cereai punctual, uite, luate chiar de pe site-ul lui din campanie ( www.basescu.ro ): *O altfel de Justitie Coruptia: peste bord! *Un alt fel de nivel de trai Bine ai venit, bunastare! *Un alt fel de a fi român Sa fii mândru ca esti român *O altfel de evolutie Toate pânzele sus! Ce departe suntem. Ce cred eu c-a facut Basescu? A facut multe din punct de vedere imagologic, ceea ce se reflecta foarte clar si in nivelul increderii de care inca beneficiaza in sondaje, fiind cotat de departe pe primul loc. Ce proiecte a lansat de cand a devenit presedinte? Alegeri anticipate, reforma parlamentului, tema fuziunii PNL-PD, Comunitatea de Informatii sau Legile securitatii. Si inca altele care acum imi scapa. Cate din ele s-au concretizat? 0. Si totusi, ce-a realizat Basescu? I-a eliberat pe ziaristi, a facut podul de la Maracineni si a degajat bolovanii cazuti pe Drumul National care trece prin Valea Oltului. Asa DA! presedinte. Pentru o analiza mai riguroasa, propun consultarea unui raport detaliat cu privire la zonele de actiune si realizarile lui Basescu. | |||||||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 |
Singuru' merit al marinarului ii ca l-o detronat pe Nastase si piramida de mumii PSD-iste de sub el. Eu am vazut cum functiona sistemul din interior si cat de putred e si meritul asta nu are cum sa il conteste nimeni, oricat de antipatic i-ar fi. In rest: Licurici, Golden Blitz? Traisca natiunea, da' cu alt capitan. Ktnxbye. | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Poate in primul rand, transformarea PSD in partid de opozitie. Daca ar fi iesit Nasty presedinte, aveam in continuare guvern cu PSD in frunte. Apoi, cred ca cel mai important fapt e sustinerea acordata Monicai Macovei. Justitia inca mai e punctul nevralgic al Romaniei in momentul de fata, dar sper sa se continue ce s-a inceput (urmarirea coruptilor in primul rand).
__________________ Pumnii mei minte nu stie nu are. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Hmmm, ciudat, unii inca mai cred ca presedintele trebuie sa se ocupe de asfaltari, eventual sa vina personal sa astupe gropile din cine shtie ce comuna obscura. Well, poate nu a realizat 100% din ce a promis, dar a nu vedea ca are si ceva realizari pozitive ... e cam aiurea. Ninanina, nu avem republica prezidentiala (inca?), Parlamentul are cuvantul greu de spus in probleme pe care le ridici (sau administratia locala).
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Lupta impotriva coruptiei trebuie sa aiba o importanta componenta de imagine. Sau, hai sa nu ii spunem componenta de imagine, pentru ca suna un pic peiorativ, ci o componenta de "vocea constiintei". Rol pe care Basescu l-a jucat foarte bine: cred ca ati uitat felul in care a sters pe jos cu politia/justitia de exemplu in multe ocazii publice la inceputul mandatului, intr-un fel care a scandalizat pe unii, dar pe de alta parte a trezit un pic la realitate profesiile respective. Si, dupa cum spune si March Hare, a continuat sa-si foloseasca influenta in Coalitie pentru a sustine persoanele care au luptat pentru reforma Justitiei si pentru lupta anti-coruptie. Nu este locul lui sa isi suflece mainile si sa taie capete de nastashi, dar si-a folosit indiscutabil aproape pana la limita puterile constitutionale in aceasta directie (unii spun dincolo de limite). Ca insucces eu as pune de departe pe primul loc schisma dintre Base si Tariceanu. Sincer sa fiu, pentru multa vreme am crezut ca loviturile la coae pe care le dadea Basescu erau mai mult un fel de intelegere tacita intre el si Tariceanu, ca sa-i permita sa isi arate muschii de presedinte activ, care se implica in toate, dar care in realitate nu e un conflict real. Dar din pacate s-a vazut ca nu este asa, si proiectul important de fuziune a Aliantei s-a fasait, ceea ce e un real pericol pentru viitoarele alegeri (indiferent cand vor fi ele). Noroc ca PSD-ul e (sau a fost pana de curand) prea preocupat sa-si taie singur craca de sub picioare ca sa capitalizeze acest avantaj imens. Oricum, incep sa am din ce in ce mai multa consideratie pentru Tariceanu, care capacit din toate directiile a reusit sa continue sa-si faca treaba (relativ bine, dupa cum vedem si din progresul Romaniei in rapoartele de evaluare) si sa pastreze macar un modicum de aparente de unitate in D.A. cand e vorba de proiecte legislative. Din pacate, nu pot sa nu ma intreb cate se puteau face in plus daca Basescu si Tariceanu ar fi colaborat mai bine... Salutari, Andrei | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Quote:
Inca 4 ani cu PSD la putere si 5 cu Nasty presedinte ar fi fost sinucidere pentru Romania. Dar nu se poate trai numai cu asta. Asa cum au plecat, tot asa se vor intoarce daca nu vor exista performante palpabile ale actualei guvernari.Quote:
Normal ca acum, cand oficialii europeni vad in Macovei motorul integrarii, nu mai sufla nimeni. Prieteniile politice sunt exact ca cele din viata reala: se cunosc atunci cand apar momentele dificile. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |