Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-03-2008, 15:04   #1 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Migrarea electoratului

Quote:
Originally Posted by Sir Andrew View Post
Nu-i nevoie sa aud in vreo presa. Ci doar sa-ti ascult idolul.
eu cred ca n-ai prea inteles cum sunt structurate electoratele PD, PNL si PSD. de PRM si PNG nu mai zic, p'alea le intuieste oricine.

oricum, mi se pare ca gandesti enorm daca sustii ca PD-L e votat de cei care votau mai deunazi PSD.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 15:07   #2 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
eu cred ca n-ai prea inteles cum sunt structurate electoratele PD, PNL si PSD. de PRM si PNG nu mai zic, p'alea le intuieste oricine.

oricum, mi se pare ca gandesti enorm daca sustii ca PD-L e votat de cei care votau mai deunazi PSD.
Iti spun eu ca o mare parte din electorat au simpatizat cu cele doua partide de mai sus. Si nu ii va retine nimeni sa-si schimbe opinia.

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 15:18   #3 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sir Andrew View Post
Iti spun eu ca o mare parte din electorat au facut parte din cele doua partide de mai sus. Si nu ii va retine nimeni sa-si schimbe parerea.
spune-mi, spune-mi .
eu iti zic ca votantii PD-L sunt, in mare masura, cei anti-Iliescu si, implicit, anti-PSD. mai mult, acum 4 ani Basescu convinsese si o parte din pensionari, tarani si cei cu studii elementare. acum, PNL-ul a pierdut o parte din electoratul mai intelectual si a castigat din cel sarac, care vota PSD (din cauza pensiilor).
PD-ul a pierdut o parte din votanti care s-au dus catre PLD, motiv pentru care basescu a decis alipirea celor doua partide.
cam asta am inteles eu din structura electoratului in ultimii ani.
tu ce-ai inteles?

Old 12-03-2008, 15:29   #4 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

aha, deci votantii lui Iliescu si Vadim s-au mutat la PD-L, dusmanul de moarte.
stiu ca-mi pierd timpul, dar explica-mi si mie cum se poate intampla asta?

Old 12-03-2008, 15:32   #5 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

Gresesti...nu la PDL ci la PD. In 2004 era doar PD. Atunci a fost marea "schisma" a electoratului.
Ma umfla rasul. Ce e asa greu de explicat. Gura mare, bai de multime etc. Populatia sa stii ca nu e greu de prostit. Daca mai pui si cireasa de pe tort cu tepele din Piata Universitatii ai pus-o de un mandat pe 5 ani. Si poate chiar 2.
Hai ca ne pierdem timpul aiurea. Oricum nu te voi convinge si nici tu nu o vei face. Sanatate.
Sa ne traisca Nuti cea frumoasa pana atunci. Asa conducatori asa partid. Este mai mult decat clar. E cristal.

PS: Sa nu faci greseala sa ma tratezi ca pe un sustinator al PSDului. Nu i-am avut la inima niciodata pe comunisti. Tot ce spun este ce vad din afara politicii. Tind sa cred ca ma duce si pe mine capul sa imi fac o idee fara sa fiu influentat de anumite persoane de media etc...

Old 12-03-2008, 15:33   #6 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Strangelove
aha, deci votantii lui Iliescu si Vadim s-au mutat la PD-L, dusmanul de moarte.
stiu ca-mi pierd timpul, dar explica-mi si mie cum se poate intampla asta?
Le-o fi venit mintea la cap

DAZE is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 15:47   #7 (permalink)
Registered User

cristinalps's Avatar

Electoratul PRM era, in marea majoritate, cel rural care chiar punea botul la ineptiile Diazepamizatului dupa oares'ce dezamagiri puate in freza de la PSD. Intre timp, respectivii au prins gustul capsunilor prin Spania, si-au luat A sez second-hand si mai vin prin tara doar la plaja, vara, sa se dea rotunzi, ca Ibiza e scumpa. Restul s-au orientat catre PNG, le place cand castiga Steaua.

In ceea ce priveste electoratul lui Roman, ma faci sa rad. Tu chiar crezi ca APACA voteaza cu PD-L acum? Nu, PD-L a luat din electoratul PSD doar pentru ca PSD a dezamagit de prea multe ori.
In schimb, electoratul PSD a votat Vanghelie nu doar o data si camarila PSD l-a asezat tot pe Vanghelie ca presedinte PSD Bucuresti.

In concluzie, ciocul mic si joc de glezne. Nu suntem natia cu cei mai multi doctori docenti pe cap de locuitor degeaba. Cei doi, Nutzi Basescu si Marean "care este" Vanghelie isi reprezinta partidele cu mandrie proletara. C'est la vie!

cristinalps is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 21:47   #8 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Haha, pedele are electorat de la pereme ) Buna asta. De fapt de ce nu, aia trebuiau sa se duca undeva, ca pereme a ajuns la gara. Pedele e un partid ca oricare altul.

Eniuei, placut la mine faza cu "penele n-ar fi facut niciodata o asemenea greseala politica". Hai da ma leshi?! Sa enumeram: za caltabos, za adomnitei, za chiuariu, za orban cu accidentu', za taxa de inmatriculare, za marioneta a pesedeului la guvernare, za 322, za, za, za....

Pana mea, deja nu stiu cine a facut cele mai mari tampenii O sa fie greu de votat anu' asta. Lista de penibilitati e mare peste tot. Pacat ca nimeni n-are vreo realizare. Iar astia de sufera o data cu partidul lor... pacat. Sunt sigur ca aveti lucruri mai bune de facut. Sau poate nu.... pacat din nou atunci

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 23:25   #9 (permalink)
Banned

Sa negi ca Basescu a captat o mare parte a electoratului peremist din 2000 e ca si cum ai nega ca Pamantul se invarte in jurul soarelui, pe motiv ca ti-a explicat tie odata un matroz beat ca soarele rasare la capatul Pacificului, unde a cumparat el niste chiloti ieftini de la un trib din Pago-Pago.

Tatal Vostru is offline    Reply With Quote
Old 12-03-2008, 23:38   #10 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Eh, si sa incerci sa citesti si sa nu reusesti e ca si cum ai fi in plus... Repet, e pacat mah...

Old 13-03-2008, 01:03   #11 (permalink)
Banned

Esti nespus de comic, si cea mai amuzanta parte e ca nu-ti dai seama .

Old 13-03-2008, 08:34   #12 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

pai esti incapabil sa explici de ce si cum a ajuns electoratul lui vadim sa-l voteze pe basescu. vadim nu e ala care vroia sa-l bage pe basescu la inchisoare si facea circ in parlament? nu-mi spune, era suparat de fapt pe basescu ca-i furase alegatorii...
Rezare e comic, da. mai ales cand face misto de tine.

Old 13-03-2008, 08:41   #13 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

Este logic. Avem un tot unitar de alegatori. Daca scade dintr-un partid un procent insemnat de alegatori inseamna ca au migrat, doar nu au nascut femeile peste noapte si i-au crescut PDlisti intr-un an cati altii in 25. Deja esti hilar.

PS: Si s-o creada Mutu ca electoratul PD-L e format din cei care nu au votat niciodata. Aia nu o vor face niciodata. Cel putin eu.

Old 13-03-2008, 09:39   #14 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

pai da, de la PRM o parte importanta s-a dus la PNG, eventual un pic la PNL sau PSD (cu ocazia maririi pensiilor) iar o parte a refuzat sa mai voteze.
daca unui partid nu i se modifica procentul de electorat asta nu inseamna ca el nu a suferit modificari de structura - vezi cazul PNL.

Old 13-03-2008, 10:57   #15 (permalink)
Banned

Quote:
pai esti incapabil sa explici de ce si cum a ajuns electoratul lui vadim sa-l voteze pe basescu. vadim nu e ala care vroia sa-l bage pe basescu la inchisoare si facea circ in parlament? nu-mi spune, era suparat de fapt pe basescu ca-i furase alegatorii...
Rezare e comic, da. mai ales cand face misto de tine.
Nu ma obosesc sa le explic martorilor chestii evidente si arhicunoscute de catre oricine urmareste cat de cat viata politica romaneasca

Normal ca de-aia era suparat Vadim, care de altfel l-a sustinut pe Basescu in turul II .

Quote:
pai da, de la PRM o parte importanta s-a dus la PNG, eventual un pic la PNL sau PSD (cu ocazia maririi pensiilor) iar o parte a refuzat sa mai voteze.
daca unui partid nu i se modifica procentul de electorat asta nu inseamna ca el nu a suferit modificari de structura - vezi cazul PNL.
Tare artimetica asta, asa scrie in EvZ sau pe Hotnews?

Ia sa vedem daca nu cumva alea 10 procente pe care le-a pierdut Vadim se regasesc integral la PD-L? Ca PSD si PNL au scazut si ele de la alegeri incoace, iar Becali, care oricum avea ceva si in 2004, s-a dus sub pragul electoral.
Grea matematica asta...

Old 13-03-2008, 11:01   #16 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Sper ca daca tot se pare ca stim aritmetica... stim si daca numarul celor care voteaza a ramas acelasi. Altfel calculim si concluzionim in gol. Asta ca sa nu mai zic ca din 2000 si pana azi romanii sunt cu vreo 1.5-2 milioane mai putini in tara. Deh, intr-adevar, e grele aritmetica. Oricum, Sir Andrew a incercat sa se apropie, pacat ca n-a ajuns si la capat.

Old 13-03-2008, 11:09   #17 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Rezare View Post
Sper ca daca tot se pare ca stim aritmetica... stim si daca numarul celor care voteaza a ramas acelasi. Altfel calculim si concluzionim in gol. Asta ca sa nu mai zic ca din 2000 si pana azi romanii sunt cu vreo 1.5-2 milioane mai putini in tara. Deh, intr-adevar, e grele aritmetica. Oricum, Sir Andrew a incercat sa se apropie, pacat ca n-a ajuns si la capat.

Adanc .

Inainte sa mai slobozesti ceva de genul asta, incearca sa realizezi ca PD si ulterior PD-L au crescut spectaculos fata de 2004. Cu atat mai mult cu cat au plecat ceva romani din tara in timpul asta, cresterea s-a facut pe spinarea altor partide.

Si acum, intrebare pentru martorii care pricep mai greu: ce partide au inregistrat scaderi spectaculoase fata de scorul luat in 2004?

Old 13-03-2008, 12:05   #18 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Pai se pare ca pentru tine e prea adanc sa rationezi ca daca x (numarul de votanti totali) se imparte la doi (sa zicem), iar la pede(le) numarul de votanti ramane more or less constant, procentul lor creste sensibil, si nu pe spinarea altor partide. Artimeticianule.

Old 13-03-2008, 12:07   #19 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

eu mi-am facut niste calcule comparative intre legislativele din 2004 si europarlamentarele din 2007. comparatia e dificila din mai multe motive. totusi, PSD si PRM au scazut dramatic. a crescut spectaculos PLD-ul, PNL-ul si, cu un 5-6% PD-ul. din scorul de 31,7% din 2004, PNL-ul nu cred ca avea mai mult de 7 sau 8%. asta inseamna un 23 sau 24% cota PD-ului. in 2007, PD-ul a avut vreo 28,8%. nu mi se pare o crestere spectaculoasa .

deci?

Old 13-03-2008, 12:22   #20 (permalink)
Moderator

in 2004 pnl a avut mai mult de 7%. oricum, cresterea pd e semnificativa. partidul acela nu exista practic in teritoriu, inainte de alegeri. nici acum nu exista mai mult decat sub forma unor grupuri de mercenari, insa e adevarat ca sunt mai multi decat in trecut.
pd e ca ceata din mist. dupa ce dispare monstrul, se va risipi.

despre pld nu cred ca e corect sa vorbesti despre o crestere, din moment ce nu ai o referinta pentru el. trebuie asteptata prima validare, sa vedem care e potentialul sau real.

ild12 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules