Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

View Poll Results: Cati ani ii mai dati PSD-ului pana la disparitia definitiva din parlament??
1-2 ani, sobolanii vor parasi corabia foarte rapid, pe principiul boala lunga moarte sigura. 24 17.52%
2-3 ani, nehotaratii inca vor mai trage speranta unei reveniri. Speranta moare ultima. 10 7.30%
3-4 ani, nostalgicii vor accepta in sfarsit rezultatele urmatoarelor alegeri. Ultimul stinge lumina. 11 8.03%
4-5 ani, partidul e reformat, se gaseste solutia iesirii din criza, abia prinde pragul electoral 7 5.11%
5-999 ani, un mausoleu imens cu mumia lui Ion Iliescu zambind ia locul Casei Poporului. 90 65.69%
Multiple Choice Poll. Voters: 137. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-06-2008, 22:59   #41 (permalink)
Moderator

Sper ca nu te asteptai ca in urma unei campanii electorale sa aiba un procent mai mic ca inainte de ea. Nu ca ar fi fost imposibil dar zic si eu..
in urma unei "campanii" de opozitie au scazut pana la nivelul aratata de parlamentarele europene. nivel care, desi nu foarte rau, era semnificativ sub ceea ce reprezentasera in 2004.
asadar da, e posibil sa iei mai putin decat "inainte". si nu doar facand campanie, chiar facand ceva ce ajuta oricui la cresterea in sondaje - anume opozitie.

Evident ca nu e vorba de 2004 aici insa unii exact din cauza asta si-au pierdut scaunul in consiliul judetean sau local, credeau ca lumea va vota ca "pe vremuri". Ca inca pot prosti populatia cu incompetenta lor. Greseala fantastica.
sigur. se voteaza din ce in ce mai putin incompetentii, ceea ce e bine. e un fenomen care afecteaza toate partidele. si pdl are oameni la varf care nu au fost alesi in teritoriu. mai mult ca sigur si alte partide. fenomenul e mai vizibil insa la cei care au avut pana mai ieri foarte multi oameni pe pozitii.

e la fel de adevarat ca unii (din nou, de prin toate partidele) au fost realesi. probabil se merge pe continuitate acolo unde omul a facut ceva pentru comunitate.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 23:18   #42 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Pai ori au facut opozitie si au scazut la europene ori au facut opozitie si au crescut in sondaje. Nu inteleg.

In plus, ce treaba are electoratul traditional al psd cu europenele? Acolo trebuie oameni inteligenti nu din popor. Acolo si-a dat si taranul de pe camp seama ca nu are pe cine trimite si asta s-a vazut la vot. Cand vorbim de primarul din sat deja e altceva, toti vor sa fie unul "de-al lor". Aici abia e problema psd-ului, electoratul de stanga deja are alte optiuni. Mai competente.

Dupa 4 ani de fonduri europene, astfaltari, pietruiri si alte conducte de apa/canal care abia acum vor fi puse in aplicare o sa vezi cum pdl+pnl vor lua 98 %, ca psd in 92. Numai anul asta au bugete cat au avut altii in toti cei 18 ani luati la un loc, ce santier a fost bucurestiul nu e nimic pe langa ce va vedea tara. Cine ramane in psd va pati ca emil boc in cluj, fara fonduri guvernamentale. In plus sansele ca ei sa fie capabili de proiecte sunt destul de mici, ar fi miscat ceva pana acum daca era cazul, doar Mazare si inca o exceptie sau 2 sa inteleaga cu ce se mananca chestiile astea, restul asteapta sa pice indicatiile "de sus".

Pune si cateva dosare DNA ale unor baroni psd locali intens mediatizate, cateva exemplare bagate in puscarie (ca asa zice raportul pe justitie) si toata imaginea incepe sa fie mai mult decat color sau HDTV.

La mine (si altii care tocmai au parasit barca) deja e cu Dolby Surround.

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 23:19   #43 (permalink)
proffaisseur diplaumait

ovidiugrecu's Avatar

Din pacate, inca foarte multa lume voteaza pe notorietate.
Daca o intrebi pe lelea Floare pe cine alege intre Bivolaru si Vasilescu va zice cu siguranta "Bivolaru" si nu, cum am vrea noi, "pai zi-mi si mie cine-i Vasilescu, ca poate o fi bun, dar eu nu-l cunosc"

ovidiugrecu is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 23:36   #44 (permalink)
Moderator

Pai ori au facut opozitie si au scazut la europene ori au facut opozitie si au crescut in sondaje. Nu inteleg.
au facut ce au vrut ei (asta iti spuneam, ca nu conteaza neaparat faptul ca - asa cum spuneai - au facut campanie. poti face opozitie si sa cresti sau sa scazi. poti face campanie si sa scazi sau sa cresti). "cresterea" sau "scaderea" depinde si de performantele "celorlalti" si de elemente conjuncturale.

In plus, ce treaba are electoratul traditional al psd cu europenele? Acolo trebuie oameni inteligenti nu din popor. Acolo si-a dat si taranul de pe camp seama ca nu are pe cine trimite si asta s-a vazut la vot.

in masura in care poate vota, are legatura. taranul de pe camp a fost suficient de istet sa-si dea seama ca nu are pe cine trimite de la psd in parlamentul european dar s-a tampit brusc atunci cand nu l-a votat pe pdl-ist la primarie?
spune mai bine ca taranul n-a iesit la europene la vot, ca daca iesea tot psd vota - ceea ce ar fi crescut scorul respectivului partid. nu stiu daca e corecta afirmatia, dar macar are oarecare sens.

Dupa 4 ani de fonduri europene, astfaltari, pietruiri si alte conducte de apa/canal care abia acum vor fi puse in aplicare o sa vezi cum pdl va lua 98 %, ca psd in 92.
niciodata (pe cat se poate omeneste prevedea, desigur) nu va mai lua un partid in romania asemenea procente. e bine sa nu te iluzionezi, in caz ca esti sustinator pdl, pentru ca ai putea fi dezamagit. ai si tu asteptari ceva mai apropiate de ceea ce e realizabil!

Old 04-06-2008, 00:03   #45 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Aha, prin urmare psd in 92 cu 98% nu este realizabil, macar este un inceput.

Eu as zice ca este chiar IMPOSIBIL, unde sunt a fost de exemplu 99,8%, fapt ce ar trebui sa arate oricui cat de CORECTE au fost alegerile de atunci.

Mai ramane sa te miri si tu ca iliescu azi de ce protestau "elementele destabilizatoare" din piata universitatii, care "atentau la siguranta de stat", de ce nu erau multumiti cu rezultatul primelor "ALEGERI LIBERE", asta in conditiile in care inainte de campania electorala sediile principalelor partide de opozitie au fost devastate, coposu aproape omorat, voturile aranjate la cel mai grotesc mod posibil.

Era normal sa vina minerii.. nu? Sa faca ordine, consens..

Uite, eu imi mentin afirmatia si o sa probam asta in 4 ani. Cu un 3 4 % marja de eroare (cat are voiculescu azi) si evident fara udmr sau alti secui, eu cred ca psd va fi nu numai ras de pe harta, ci chiar bagat in puscarie in unele cazuri.

Intradevar, sunt optimist.

Old 04-06-2008, 00:13   #46 (permalink)
Moderator

prin urmare psd in 92 cu 98% nu este realizabil
Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
niciodata nu va mai lua un partid in romania asemenea procente.

Uite, eu imi mentin afirmatia si o sa probam asta in 4 ani. Cu un 3 4 % marja de eroare
iti dau 10% marja de eroare. 20%.

Old 04-06-2008, 00:16   #47 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

deci PDL (stanga) + PNL (dreapta) < 80 %

Ok. O sticla de whisky.

Old 04-06-2008, 00:18   #48 (permalink)
Moderator

vor fi alianta, sau amanuntul asta din viitor nu-l vezi?

psd+pnl=?
pdl+psd=?

si vezi ca pdl zice despre sine ca e de dreapta. sau pana atunci se va.. instangi?

Old 04-06-2008, 00:25   #49 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Quote:
vor fi alianta, sau amanuntul asta din viitor nu-l vezi?
Globul de cristal zice ca nu..

Adica atunci, in 2012. Acum ar fi cel mai bine sa o ajute pe batranica sa treaca strada, desi ea nu prea vrea. Fiecare ar avea de castigat, pnl-ul ar urca la adevarata valoare, tara ar avea de castigat, clasa politica s-ar curata putin de unii luati pe sus de vremuri ce nu prea inteleg ce se intampla, probabil viitorul partid ecologist + viitorul udmr (evident) vor face aliantele la guvernare.

PDL acum e de centru dreapta (aha, ar vrea el) insa dupa ce incep somerii si taranii sa te voteze (paradoxul de acum) nu prea vad cum poti sa ramai elitist. Cam ce se intampla acum cu PNL, la cate pomeni electorale au dat numai de dreapta nu se cheama ca sunt.

Last edited by Extra3OO; 04-06-2008 at 00:52..

Old 04-06-2008, 00:26   #50 (permalink)
Moderator

"adevarata valoare" a pnl e 15%.
la criteriul potentialului realizat, e cel mai de succes partid in momentul de fata. dupa o guvernare atat de dificila sa te afli la un nivel mai mult decat bun... nu e de ici de colo.

Old 04-06-2008, 00:39   #51 (permalink)
Registered User

Extra3OO's Avatar

Pai asta spun si eu, ca traim intr-un paradox continuu.

PNL evident ca nu are cum sa fie de stanga, 20% fiind un record pentru ei in conditiile de acum, evident (acest fapt confirmandu-mi pe de alta parte ca el fura voturile cuiva ) insa se poate si mai mult de atat. Lumea deja a trectut de sperietoarea cu mosierii si retrocedarile ba chiar incepe sa aiba incredere in capitalismul salbatic. Ca merge la mall..

Notiunile de dreapta conservatoare si stanga reformista sunt prea vechi pentru a nu se aplica si la noi, la un moment dat. De aceea cam orice tara a fost sau este democratie liberala oriunde in lume, indiferent de nuantele sociale ce apar sau dispar. Psd, PC sau alte partide de "stanga" se cam pisa impotriva vantului de acum, nu ai cum sa fii si conservator (sa mentii oranduirea, vechile structuri, ceea ce au si facut de fapt in 18 ani sau isi doresc acum) dar pe de alta parte sa vrei reforma, schimbarea de dragul schimbarii sau inechitatii sociale, pentru ca te numesti de stanga.

Old 04-06-2008, 07:48   #52 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Pana la urma tot timpul vor exista oameni de stanga, iar PSD ar fi cel mai doctrinar partid de pe piata, preponderent de stanga. Nu cred ca va disparea prea curand, atata doar ca nu e vremea lor acum, atat din cauze externe (tara asta trebuie sa se dezvolte puternic iar asta se face cu masuri de dreapta) cat si interne.
PNL, vrand-nevrand a facut 2-3 chestii bune si importante care-l mentin sus. In primul rand dezvoltarea economica se vede clar, cu ochiul liber, iar la nivel matematic, avem in acest moment 8% crestere economica cica (cred ca e un record or something, kit ca nu o sa tina mult, 5% fiind mai realist). Apoi, au fost singurii care au facut politica fara scandal din punctul meu de vedere, iar asta e un avantaj atunci cand din partea celorlalte 2 partide ai tot timpul parte fie de scandal fie de incoerente si certuri interne. Trei la mana, coruptia din guvern (inevitabila in romanica, indiferent de partid) a fost destul de prompt solutionata (vorbesc de cazurile mediatizate). In plus, primul ministru a scapat timp de 4 ani de DNA si orice acuzatii de coruptie (iarasi cred ca e un record) reale, asta daca nu-l punem la socoteala pe Basescu. Cred ca sunt printre foarte putinii care-l considera totusi pe Tariceanu un om destul de decent, cu toti banii lui. De exemplu, mai trece cu nevasta pe la bisericuta de langa mine de langa institutul Parhon, fara presa, fara convoi, fara nimic (in afara de 2 body-guarzi).
Ca si orientare, PDL ar trebuii sa fie mai de dreapta decat PNL, care e oricum se pare ca se orienteaza mai mult spre centru decat spre dreapta (ca si liberalii europeni). In Romania, orice partid se va afla la guvernare, 30 de ani de-acum incolo, tot va avea si masuri de stanga ca-s electorale. Pot sa pun pariu ca si PDL va avea masuri de stanga.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Last edited by Cris; 04-06-2008 at 08:00..

Cris is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2008, 09:28   #53 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

eu retin ca PNL-ul a fost destul de presat sa-si schimbe ministrii dubiosi. Remes, Chiuariu sau Cioroianu au fost schimbati la presiunea publica (includ aici in special presa). Nicolai a fost blocata in extremis tot de opinia publica.
apoi tu spui ca PNL a facut politica fara scandal - pe undeva e normal, a fost la guvernare. scandalul e mai mult atributul opozitiei . pressingul PDL-ului a fost benefic, chiar daca a fost cam diluat si undeva in urma presei. PSD-ul, in schimb, a facut o figura bizara in asa zisa opozitie. lol.
dezvoltarea economica e un succes datorat si PNL-ului, trebuie sa recunosc asta.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2008, 09:56   #54 (permalink)
Moderator

dezvoltarea economica e un succes datorat si PNL-ului
dar cui i se datoreaza in principal?

Old 04-06-2008, 10:02   #55 (permalink)
Registered User

pictand's Avatar

Ce liniste e la justitie, externe, agricultura...de cand sefii sunt pe placul stiti voi cui.
Oricum cei 3 pomeniti mai sus, orice ar fi facut nu aveau sanse, nefiind agreati de Maria Sa si de acea a fost vanata orice eroare facuta.
Cu Remes a fost un teatru total...flagrant de 2 lei...mai treneaza putin dosarul pana dupa alegerile din toamna si pe urma se uita
Nicolai a fost blocata de Basescu si CSM, nu de opinia publica! Interesant e sa scotocesti in trecut (mapa profesionala a magistratului) si sa faci tam-tam.Numai ca treaba asta nu s-a aplicat la TOTI candidatii la un post de ministru.
Pressing-ul PD (nu ii pot spune PD-L) ? Daca benefic e sa speli lucrurile in public si sa-ti critici partenerul.Dai la gioale si arbitrul iti da tot tie lovitura libera ... si in 1997 si 2005 au facut-o.
Oricum prestatia ministrilor PD a fost remarcabila la invatamant, mediu, aparare, mira etc.
Daca n-ar fi dorinta de putere cine ar mai guverna impreuna cu PDu din iarna?

pictand is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2008, 10:55   #56 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
dezvoltarea economica e un succes datorat si PNL-ului
dar cui i se datoreaza in principal?
e greu sa atribui meritele in mod exclusiv unui partid aflat la guvernare timp de 2 ani, intr-o tara aflata in plin entuziasm economic. e ca si cum ai gira in 1990 FSN-ul cu meritul organizarii primelor alegeri libere din ultimii 50 de ani.

Old 04-06-2008, 10:58   #57 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Aha, deci si Boc a castigat la Cluj fiindca oricum, dupa Funar orice primar ar fi fost, tot dadea drumul la investitii. Banuiam eu ca Boc nu face decat sa profite de ceva ce oricum se intampla, el fiind de-altfel un primar lamentabil in conditii normale.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2008, 11:01   #58 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Boc, daca am inteles eu bine, a supravietuit onorabil ca primar folosind niste fonduri nu foarte consistente. n-am mai fost in Cluj de vreo 2 - 3 ani, nu stiu cum mai arata orasul. dar acum 2-3 ani am fost dezamagit. e unul din motivele pentru care procentajul lui Boc m-a luat prin surprindere.
altfel ai dreptate, dupa Funar aproape oricine ar fi fost mai bun.

Old 04-06-2008, 11:55   #59 (permalink)
Moderator

e greu sa atribui meritele in mod exclusiv unui partid aflat la guvernare timp de 2 ani, intr-o tara aflata in plin entuziasm economic
4 ani. nu exclusiv unui partid, insa constanta la guvernare a fost pnl. intr-o atmosfera dificila, a gestionat consola onorabil. conteaza modul cum e exploatat entuziasmul asta economic. tot crestere ar fi fost si daca era de 2% pe an. tot investitii s-ar fi numit si daca atrageam un sfert din cat am atras. sa nu mergem pe teoria ca nava se conduce singura, ca nu e chiar asa.

Boc, daca am inteles eu bine, a supravietuit onorabil ca primar folosind niste fonduri nu foarte consistente.
boc a dus-o bine ca primar, atragand niste fonduri consistente de la centru. datorita combinatiei fericite cu liberalul care a deschis consiliul spre relatia cu investitorii, am fost un judet privilegiat in ultimul timp.

Old 04-06-2008, 12:03   #60 (permalink)
Registered User

o fi pierdut PSD ul raportat la alegeri, dar a castigat o aripa noua, aripa tariceanu:

http://alegerilocale2008.ro/emain/ar...pe-usa-din-dos
PSD şi PNL au demarat negocierile pentru majorităţile locale. Consecinţa: baronii roşii rămân la butoane, deşi au pierdut.

ladyatrix is offline    Reply With Quote
Advertisment
Devino un campion de Formula 1 - treci in Pole-Position! Sa iti conduci pilotii pana la linia de sosire, o intreaga aventura, in F1 Manager!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules