![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 | Discriminarea pozitiva si valorile ei
Mi se impune mie aici in Romanica, in bucatica mea de tara alba, in bucatica mea de Europa, unde probabil ca stramosii mei au fost albi si normali de cel putin 5000 de ani: -sa iubesc minoritatile etnice -sa iubim evreii -sa iubesc minoritatile sexuale -sa iubesc femeile -sa iubesc handicapatii, etc. Sa le luam pe rand: negrii si tot felul de colorati au inceput sa fie iubiti in America incepand din '50 si de atunci a inceput sa ni se impuna si noua sa ii iubim. Eu ii iubesc, dar atata timp cat nu put in metrou si cat nu se amesteca cu rasa alba. Pe unguri ii iubesc forte tare. Cand am vazut cate un ungur extremist, "l-am iubit". In rest am avut prieteni de toate natiile si ii respect atata timp cat respecta si ei "tarisoara noastra". Cunosc unguri, cehi, secui, lipoveni, tatari, negri si chiar tigani. Atata timp cat isi vad de treaba am relatii foarte bune cu ei. Desi nu sunt antisemit, sunt de parere ca Statul Israel in particular si evreii de aiurea in general, se dedau la tot felul de magarii. Nu sunt nici de acord cu "holocaustul din Romania" si nici nu sunt de acord cu cifrele dementiale avansate de evrei in legatura cu holocaustul german. Norocul meu ca negarea holocaustului se constituie in infractiune in Romania. Minoritatile sexuale, le iubesc foarte tare si in special atunci cand nu se manifesta, adica atunci cand nu isi iau limba in gura in autobuz sau nu participa la marsurile gay. Ce fac in intimitate, e treaba lor. O anumita parte din femei am iubit-o si o alta parte am s-o iubesc. Nu vad totusi cum se constituie femeile intr-o minoritate si cum sunt discriminate, atata timp cat sunt in fapt o majoritate. Toata compasiunea fata de handicapati, dar nu vad de ce trebuie sa fie favorizati fata de restul oamenilor. Norocul meu ca nu am o firma in America: eram obligat sa angajez un negru (piele neagra: check), care a facut schimbare de sex (gay: check, femeie: check), care a trecut la religie mozaica (evreu: check) si nu are o mana (handicapat: check). | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Acum nu exagera si tu, in Romania nu iti impune nimeni nimic din ce ai zis. Oricum discriminarea "pozitiva" este o imbecilitate by default. Ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa-i las in pace si apoi sa ma duc la Strasbourg si sa plang ca sunt discrimnat in adevaratul sens al cuvantului. Chestia aia cu "mi se impune sa iubesc femeile" suna ciudat rau.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 | Quote:
Dragi femei, daca vi s-o urat de cratita si de cresterea copilului, de ce pana mea nu sunteti cercetatori stiintifici, de ce nu luati Premiul Nobel, de ce nu conduceti tari, de ce nu sunteti in top 10 cei mai bogati oameni din lume, de ce nu scrieti carti si de ce mama dracu' preferati o amarata de trusa de farduri de marca fata de un laptop? | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Intuitive Investigator Join Date: Nov 2002 | Quote:
Nu cred ca iti impune nimeni sa-i "iubesti" pe toti aia - nici macar femeile, daca tu nu simti nevoia - ci doar sa te porti civilizat si corect cu ei.Pe de alta parte, si eu ma cam indoiesc ca discriminarea pozitiva e o idee buna. In primul rand pentru ca este discriminare deci nedreptate, favorizarea unora in defavoarea altora pe criterii extracompetitionale. In al doilea rand, am indoieli ca face realmente un serviciu intereselor minoritatii pe care isi propune sa o protejeze si relatiilor ei cu majoritatea. Cel mai bun exemplu sunt locurile rezervate tiganilor in licee. Daca la un liceu bun la care romanii ca sa intre tr. sa invete la greu, la o concurenta de n pe loc, cei cativa tigani inscrisi intra din oficiu pe locurile lor speciale, fireste ca va fi, in consecinta, mare discrepanta intre nivelul intelectual al elevilor romani si al celor "romi", dandu-le astfel motive elevilor romani sa-si priveasca colegii tigani de sus si cu ostilitate, ca pe unii care au obtinut "moca" ceea ce ei au obtinut prin munca si merite personale.
__________________ "Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog) | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
Marie a luat premiul impreuna cu Pierre. Oare de ce? De ce nu voi lua niciodata premiul Nobel, nici macar pentru literatura? Pentru ca in specialitatea mea, informatica, inca nu se dau premii Nobel. Mai mult decat atat, chiar daca s-ar da, pe mine ma intereseaza aplicabilitatea pur practica, nu teoria. Pentru literatura nu am cum sa iau niciun premiu, avand in vedere ca premii iau numai negri, vietnamezi, jidani sau muieri din Malayesia. Quote:
Dar daca eu am o firma si in cadrul ei promovez un barbat, mi se poate reprosa ca sunt misogin, si daca femeia respectiva chiar se supara, ma poate da in judecata pentru hartuire sexuala. Ce daca Mariei i-am zis sa dea doua faxuri? De ce nu i-am zis si lui Ion? Ce daca Maria are liceu si Ion facultate? De ce are Ion salariu mai mare? I l-am dat pe criterii sexiste? E discriminare? | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 | pai si de ce ar trebui incurajat ??? ![]() Tu o injuri pe maica-ta asa ... ca e femeie ??? ![]() Quote:
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 | Quote:
De acord cu tine mai putin cu o parte: de cand discriminarea este echivalentul nedreptatii? Discriminari/Alegeri se fac in orice secunda si oriunde, asta e si esenta naturii umane, a civilizatiei. Fiziologic, "nasul" exact cu asta se ocupa si de asta e pus deasupra "gurii", sa "discrimineze" alimentele inainte de a fi inghitite. Nu te obliga nimeni sa angajezi 10 grasi la o firma de fitness sau ca prezentatori la televiziune insa daca ii dai afara (pe motiv ca nu si-au facut liposuctie) esti bun de amenda. Dupa, nu inainte. Pe tigan poti sa-l exmatriculezi dupa ce a furat microscopul din laborator, sa-l excluzi din start doar pentru culoarea pielii (si nu pentru ca nu are taxa de 70.000 pe an) e alta poveste. .. Dixy: daca ai ceva cu femeile mai bine zici direct, nu e nevoie de un alt topic pe tema asta. Last edited by Extra3OO; 28-08-2008 at 23:24.. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
Daca vrei, e foarte simplu de vazut de ce femeile nu sunt ca barbatii: in primul rand, creierul e mult mai mic, in al doilea rand circumvolutiunile la barbati sunt mai multe, in al treilea rand, barbatii au un numar mult mai mare de neuroni si de axoni (axoni = legatura intre celulele neuronale). Nu inseamna ca nu exista femei destepte. Sharon Stone, actrita, avea un IQ mult mai mare decat al majoritatii barbatilor. Masurarea inteligentei prin sistemul IQ, nu este foarte sigura. Facut de doua ori testul psihologic, inclusiv IQ la recrutarea in armata. Iesit multumitor. Nu este destul de relevant un IQ. Dar este destul de relevanta emisiunea lui Warren Buffet. Cati barbati a angajat si cate femei? | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 |
Furculita se tine in mana stanga daca la asta te referi, eu scriu si cu dreapta si cu stanga desi din fabricatie eram doar dreptaci. Prin facultate ma plictiseam si m-am fortat pana am invatat alfabetul si cu stanga. Dar de ce intrebi, vrei sa ma "discriminezi" si nu gasesti motiv? Chiar crezi ca "toti" criminalii din lume erau stangaci si aveau trei nume din nastere? | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
In acelasi documentar se reliefa faptul ca pana si emotiile sunt diferite. O cercetatoare de la Oxford dadea cate o poza a persoanei iubite subiectilor si apoi ii baga la tomograf. La baieti se activau niste zone si la fete altele. In general mi se pare natural si de dorit o atare manifestare. Cred ca mie nu mi-ar placea o femeie care sa gandesca ca barbatii si nici unei femei nu i-ar placea un barbat care sa gandeasca ca femeile. Extremele se atrag. Altfel, este demonstrat absolut stiintific ca barbatii pe medie sunt mai inteligenti decat femeile pe medie. Totusi nu cred ca asta este subiectul. Subiectul este ca femeile se simt "discriminate" si "minoritate" desi in fapt sunt majoritate. Astfel, daca un manager barbat nu promoveaza o femeie pe criterii obiective, i se poate agata eticheta de atitudine misogina si chiar i se poate intenta proces de hartuire sexuala. Un tigan sau un negru, trebuie favorizat in principiu. Daca excluzi intr-un concurs un negru sau un tigan, poti fi acuzat de rasism. Cum zicea cineva mai sus, au fost create locuri speciale la facultate pentru tigani. Ramane sa fie obligate si firmele sa angajeze preferential colorati. Un handicapat este in mod normal preferat fata de un om normal. Pe un gay, daca il dai afara, se numeste discriminare. Si orice masuri restrictive iei impotriva unui evreu, dupa toate legile si dupa toate regulamentele, o sa urle ca esti antisemit. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Linistiti-va macar la gandul ca barbatii o sa dispara oricum. Intr-un viitor nu foarte indepartat, populatia o sa fie formata exclusiv din femei. Asta e.
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2004 |
Dpdv biologic este imposibil: specia trebuie sa se perpetueze. Dpdv tehnic, iar e imposibil, nu pot pune la punct singure o tehnologie de clonare care sa functioneze. Ce zici tu e horror: ca in Ciuma alba de Frank Herbert. Cum ar fi sa fie sa existe 10% barbati si 90% femei? Horror! Nu te gandi ca esti violat de trei ori pe zi. Asta ar fi ok. Problema este ca nu te violeaza numai gagici bune ci in majoritate babe. A doua problema: se desfinteaza toate magazinele de orice si se vor face doar magazine de toale si de cosmetice. Cum mama dracu' mai bei o bere sau cum mama dracu mai iei un calculator. Si daca reusesti sa iei un calculator, se desfiinteaza http-ul si raman doar mesenger-urile unde vei avea parte numai de mesaje gen: "iubi, sunt fierbinte". | ||
|
| | #18 (permalink) | |||||
| Quote:
Quote:
"Favorizarea in principiu" este o reactie la si o masura impotriva "defavorizarii in principiu". Exemplul tau de mai sus este prost, pentru ca intr-un concurs la care sint inscrisi legal albi, negri, verzi si rosii se presupune ca oricare dintre ei pleaca cu sanse egale; deci nu e discriminare daca il excluzi pe negru pentru ca e slab pregatit, ci doar daca il excluzi pentru ca e negru. Quote:
Quote:
Quote:
__________________ Piron Cutrea: "Bucuraţi-vă, să creadă luzerii că am câştigat" ![]() Boloboc: "A câştigat dreapta! Hai să ne dăm cu ea în stângu'!" ![]() | ||||||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|