Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

View Poll Results: Este corect ca Basescu sa faca un referendum in acelasi moment cu turul 2 ?
DA 73 43.20%
NU 80 47.34%
Nu stiu/nu raspund 16 9.47%
Voters: 169. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-10-2009, 17:51   #41 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by marcelinosar View Post
Eu nu am nimic cu parlamentul unicameral deoarece am declarat mai sus ca NU AM HABAR cum este mai bine.

Dar imi vine sa vars cand vad cum Base vrea sa manipuleze prostimea prin aceasta miscare.

Pe Base il doare fix in pix daca parlamentul are una sau doua camere. L-a apucat reformarea statului tocmai acum... cand mai sunt 40 de zile si scapam dracului de el.
Nu pot decat sa LOL.
Probabil acum 4 ani erai la gradinita cand el vorbea de parlament unicameral, reforma constitutiei, etc.
Deci, da. E scuzabil in cazul tau.

PS: stii bancul ala cu :"eu abia acum am aflat ca l-au omorat pe Mihai Viteazu". Cam asa esti si tu.

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

always is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 17:54   #42 (permalink)
Banned

Plateste bine PDL-ul? Te bucuri cand esti platit din banii furati de ridzi de la BUGET?

marcelinosar is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 17:59   #43 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

Quote:
Probabil acum 4 ani erai la gradinita cand el vorbea de parlament unicameral, reforma constitutiei, etc
De acum 4 ani tot ameninta cu referendumul si nu o face niciodata pentru ca nu a avut majoritatea parlamentara sa impuna o republica prezidentiala. Toate, TOATE partidele s-au anuntat mai mult decat dispuse sa modifice constitutia, "problema" era ca toate mai putin PDL doreau o republica parlamentara.

A avut mereu majoritatea de a impune un parlament unicameral cu PSDul, dar nu a facut-o niciodata. De ce?

atalbu is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 18:17   #44 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

pentru ca lucrurile nu stau chiar asa. la nivel declarativ totul e roz.

"A avut mereu majoritatea de a impune un parlament unicameral cu PSD"? asa se reformeaza constitutia?

Strangelove is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 18:18   #45 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
pentru ca lucrurile nu stau chiar asa. la nivel declarativ totul e roz.
De acord cu tine. Nici eu nu cred ca Basescu vrea sa reformeze ceva.
Quote:
"A avut mereu majoritatea de a impune un parlament unicameral cu PSD"? asa se reformeaza constitutia?
Pai eu asa cred, prin vointa a majoritatii politice. Tu cum crezi ca se reformeaza constitutia?

Old 22-10-2009, 18:26   #46 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

as zice ca prin referendum.

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:24 ----------

Quote:
Originally Posted by atalbu View Post
De acord cu tine. Nici eu nu cred ca Basescu vrea sa reformeze ceva.
nici un politician nu vrea cu adevarat sa reformeze ceva, daca o face atunci o face la presiunea electoratului sau pentru a castiga electorat. asa functioneaza mecanismul democratiei.

Old 22-10-2009, 18:28   #47 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

Quote:
as zice ca prin referendum.
1.Cine propune referendumul daca nu exista vointa politica? Ca pana acum nu l-a propus nimeni.

2. Ce se propune la referendum? Fiecare alegator scrie un eseu despre cum ar vrea sa fie Constitutia, se corecteaza, eventual dam si note pentru cunoasterea dreptului Constitutionala, se centralizeaza, si se decide "oamenii vor asta" sau se propune o versiune si se voteaza da/nu?

3. Daca este ultima varianta la pct.2, cine scrie respectiva varianta? Cine decide ce varianta ajunge la votul popular?
Quote:
nici un politician nu vrea cu adevarat sa reformeze ceva, daca o face atunci o face la presiunea electoratului sau pentru a castiga electorat. asa functioneaza mecanismul democratiei.
cum?! Maximo nu vrea sa reformeze nimic?! omg omg.

Serios vorbind, mai ales in situatia asta, cum si mai ales CE ajunge la referendum pentru ca populatia sa zica da/nu?

PS: presiunea electoratului vine mai ales din alegeri. Ca nemtii se reformeaza social si economic de vreo 7 ani, fara niciun referendum.

Old 22-10-2009, 18:39   #48 (permalink)
Paranoia is natural

Ma doare undeva ca referendum-ul are rol de motor electoral.

Principalul atu al acestui referendum, dincolo de orice motivatie, este ca EXISTA.

Daca intre cele 2 tururi intra si Nastase la mititica e si mai bine. Tot din acelasi motiv

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 18:44   #49 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

ASOM, deci te doare undeva ca aceasta decizie se ia fara niciun fel de dezbatere publica? Stii ce ai sa votezi la referendum? Stii care ar fi consecintele votului tau? Toate?

Te intreb sincer, ca eu nu stiu, si mi se pare gresit sa o facem in graba.

Old 22-10-2009, 18:55   #50 (permalink)
Paranoia is natural

Sincer, mai e o luna. Ce ii opreste pe cei indreptatiti sa discute? In loc sa-l balacareasca pe basescu nosntop nema putirinta de o dezbatere publica vizavi de referendum?

neah, nu e bine, mai bine sa ne avantam cu injuraturi si alte asemenea la gatul lu' base.

In loc de: "e bine sau nu unicameral?" se prefera "al drac' Basescu, cum baga el pe gat referendum la bobor!".

Last edited by AStateOfMind; 22-10-2009 at 19:10..

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 19:05   #51 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

1.Cine propune referendumul daca nu exista vointa politica? Ca pana acum nu l-a propus nimeni.
chiar asa, sa presupunem ca basescu nu initia nici un referendum pentru ca electoral statea foarte bine. am fi ramas la voia vointei politice de care spui tu, atat de sublima dar absenta cu desavarsire din politica romaneasca.
ah, nu, mint, vointa politica exista cand trebuie dat jos basescu sau guvernul pdl (dar nu pentru binele tarii, sa nu fim naivi, da? )

2. Ce se propune la referendum? Fiecare alegator scrie un eseu despre cum ar vrea sa fie Constitutia, se corecteaza, eventual dam si note pentru cunoasterea dreptului Constitutionala, se centralizeaza, si se decide "oamenii vor asta" sau se propune o versiune si se voteaza da/nu?
tu spui ca populatia nu stie ce vrea, dar bine ca exista parlamentul sa explice cum stau lucrurile? sau ca daca n-am fi avut parlament si vointa politica, populatia n-ar fi stiut ce sa se intrebe intr-un referendum?
si nu neg ca pot veni initiative de reformare a constitutiei si din parlament, dar nu e singura sursa. pana si populatia poate initia un referendum daca strange 500k semnaturi, nu?

de ce mama ma-sii doar basescu are initiativele astea? de ce aia din parlament se pot pune de acord sa-l dea jos intr-o perioada de crestere economica dar nu sunt capabili sa se ocupe de constitutie? explica-mi si mie chestia asta.

3. Daca este ultima varianta la pct.2, cine scrie respectiva varianta? Cine decide ce varianta ajunge la votul popular?
pana si asta e oarecum irelevant. pentru ca populatia poate vota DA la intrebarea "doriti vot uninominal", urmand ca implementarea efectiva a vointei populare sa se faca dupa algoritmi politici (impartirea circumscriptiilor, felul de uninominal etc).
asa ca parlamentul poate foarte bine sa ignore vointa populara exprimata prin referendum (ba o face si foarte direct atunci cand nu se strang 50% din alegatori).
dezbatere publica? am avut la uninominal, a fost un fas. i-a durut pe romani in c** de subiectul asta.

Old 22-10-2009, 19:34   #52 (permalink)
Moderator

mache's Avatar

Cat a fost ilici n-am pomenit neam de idei pentru imbunatatirea statului ca structura ... V-au adormit aia cu "stabilitatea" guvernului Nastase asa de tare c-ati si uitat cat s-a furat "legal" in tarisoara asta... si acum cand vine Basescu cu o propunere veridica (cu tot izul ei electoral) toata lumea zice : da' de ce n-a venit pana acum cu ea ? Eu intreb : unde oole lu' bombonel au fost propunerile asemanatoare in perioada 1990-2004 ? A ... la simulacrul de referendum pentru schimbarea Constitutiei din '03 ??
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură

mache is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 19:38   #53 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
Sincer, mai e o luna. Ce ii opreste pe cei indreptatiti sa discute? In loc sa-l balacareasca pe basescu nosntop nema putirinta de o dezbatere publica vizavi de referendum?

neah, nu e bine, mai bine sa ne avantam cu injuraturi si alte asemenea la gatul lu' base.

In loc de: "e bine sau nu unicameral?" se prefera "al drac' Basescu, cum baga el pe gat referendum la bobor!".
Referendumurile astea sunt niste iepuri scosi din palarie exact in perioade de campanie electorala ca populatia frustrata sa se mai excite si sa se infurie pe un om de paie si sa iasa la vot. Eu as fi preferat o dezbatere publica cu luni bune inaintea anuntarii referendumului, cum se face la americani cu reforma sistemului de sanatate.

Greg is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 20:02   #54 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by mache View Post
Cat a fost ilici n-am pomenit neam de idei pentru imbunatatirea statului ca structura ... V-au adormit aia cu "stabilitatea" guvernului Nastase asa de tare c-ati si uitat cat s-a furat "legal" in tarisoara asta... si acum cand vine Basescu cu o propunere veridica (cu tot izul ei electoral) toata lumea zice : da' de ce n-a venit pana acum cu ea ? Eu intreb : unde oole lu' bombonel au fost propunerile asemanatoare in perioada 1990-2004 ? A ... la simulacrul de referendum pentru schimbarea Constitutiei din '03 ??
cred ca una din cele mai bune opinii.

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

Old 22-10-2009, 20:15   #55 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Parlamentul unicameral este o prostie. Rolul parlamentului nu este sa voteze legile in graba ci mai degraba sa filtreze legile proaste. Cu 2 camere se pot filtra legile proaste mai usor si se pot corecta apoi greselile unei legi daca trece de 1 camera dar nu si a 2a.

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 20:20   #56 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by aurasdoom View Post
Rolul parlamentului nu este sa voteze legile in graba ci mai degraba sa filtreze legile proaste.
Categoric. Pina acum s-au filtrat suficient de multe legi utile, pentru a face loc celor care favorizau clientela unora sau a altora.

In consecinta, propun un Parlament tricameral.

stiller is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 20:49   #57 (permalink)
.wp
Registered User

.wp's Avatar

Cu alte cuvinte.. referendumu e inca un motiv pentru care lumea sa-l trimita pe base la ma-sa, pe gheata.
Asta nu reflecta decat iq-u pitic pe care-l poseda base fata de restu bulangiilor care vor sa-i ia scaunu sau care au fost pe acolo. Aia, restu, ne-au jucat/ne joaca mai delicat... aproape ca nu ne dadeam seama de manevre. Base e mai natarau... da cu båtu in balta, direct.

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:36 ----------

Quote:
Originally Posted by mache View Post
Cred ca ai pierdut putin idea de la care s-a plecat... Base vine cu idei dintr-astea fix cand are EL nevoie de ele. Au fost alegeri anu trecut... da' nu l-a durut capu atunci.
Pot sa bag mana in foc ca majoritatea masurilor luate de clica lui nu sunt decat manevre populiste, de imagine sau ca paravan ca sa puna oamenii lor pe posturi. Nici nu ma asteptam mai mult de la Boc si echipa de soc."Echipa independenta de Base". Imi par niste caricaturi demne de scarba.

.wp is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 20:55   #58 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by .wp View Post
Cu alte cuvinte.. referendumu e inca un motiv pentru care lumea sa-l trimita pe base la ma-sa, pe gheata.
Asta nu reflecta decat iq-u pitic pe care-l poseda base fata de restu bulangiilor care vor sa-i ia scaunu sau care au fost pe acolo. Aia, restu, ne-au jucat/ne joaca mai delicat... aproape ca nu ne dadeam seama de manevre. Base e mai natarau... da cu båtu in balta, direct.

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:36 ----------

Cred ca ai pierdut putin idea de la care s-a plecat... Base vine cu idei dintr-astea fix cand are EL nevoie de ele. Au fost alegeri anu trecut... da' nu l-a durut capu atunci.
Pot sa bag mana in foc ca majoritatea masurilor luate de clica lui nu sunt decat manevre populiste, de imagine sau ca paravan ca sa puna oamenii lor pe posturi. Nici nu ma asteptam mai mult de la Boc si echipa de soc."Echipa independenta de Base". Imi par niste caricaturi demne de scarba.
zau? Iar te-ai uitat aseara la Badea?

Old 22-10-2009, 21:04   #59 (permalink)
Registered User

romaximus's Avatar

Quote:
Originally Posted by marcelinosar View Post
Eu nu am nimic cu parlamentul unicameral deoarece am declarat mai sus ca NU AM HABAR cum este mai bine.

Dar imi vine sa vars cand vad cum Base vrea sa manipuleze prostimea prin aceasta miscare.

Pe Base il doare fix in pix daca parlamentul are una sau doua camere. L-a apucat reformarea statului tocmai acum... cand mai sunt 40 de zile si scapam dracului de el.

Cinci ani a avut alte ocupatii.

Iar cu votul uninominal sustinut tot de Basesescu ne-am lamurit: Udrea, Prigoana in parlament!
Oameni care au avut 5000 de voturi au ajuns parlamentari iar altii au pierdut cu 90 000 voturi.
Bun sistem, nu am ce sa zic.

daca habar nu ai de nimic , la ce naiba emiti judecati de valoare? Iar votul uninominal sustinut de basescu, e cel pur, in care castigatorul ia din prima votul daca are peste 50% din voturi, sau daca nu are intra in turul 2. Ghici cine a sustinut sistemul actual da, tariceanu, pnl-ul si psd-ul.

romaximus is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:08   #60 (permalink)
proud member

always's Avatar

@romaximus, te rog ia-l incet pe marcelinosar!
Copilul are 16 ani si poate ramane cu sechele daca intri asa tare in el.

lasand gluma la o parte, da, pustiul asta se uita la Badea & Comp si apoi vine aici si emite judecati de valoare pe care si le atribuie.

Parerea mea este ca nu trebuie bagat in seama.
Posturile lui sunt bune doar pentru contorizare, in rest .... praf pulbere fina.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules