![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Este corect ca Basescu sa faca un referendum in acelasi moment cu turul 2 ? | |||
| DA | | 73 | 43.20% |
| NU | | 80 | 47.34% |
| Nu stiu/nu raspund | | 16 | 9.47% |
| Voters: 169. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #81 (permalink) | ||
|
1. ai inteles gresit... costurile sunt mult reduse fata de un referendum "independent" 2. nu se prelungeste sh*t... asta e mizeria pe care o trasnmit in foc automat cei care detin monopolul in media - nu are legatura referendumul cu stabilirea guvernului
__________________ just cruisin'... ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură | |||
|
| | #82 (permalink) | ||
| Quote:
2. E logic sa se prelungeasca. pentru ca se vor face recalculari/asezari a maselor politice > mai multa cearta > mai mult timp pierdut pe lucruri ce nu au legatura cu criza. | |||
|
| | #83 (permalink) | ||
|
1. costa "insemnat" mai mult de o gramada... cred ca nu stii ce sume se invart in "masina de stat" si cat inseamna de fapt printarea catorva milioane de "buletine"... 2. wtf ? ce logica aplici tu aici? tu consideri ca actuala problema politica are legatura directa cu referendumul? ala o sa vina si o sa treaca... opinia publica este acum oricum foarte irascibila cand vine vorba de institutia "parlament" asa ca depinde de ei (si "majoritate" si "minoritate") daca vor sa scurteze sau nu scandalul...
__________________ just cruisin'... ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură | |||
|
| | #84 (permalink) | |||||||
|
Referendumul e degeaba fiindca aparent unii n-au aruncat un ochi pe constitutie. Ce incearca B. sa faca este Revizuirea Constitutiei; aruncati un ochi pe constitutie (se gaseste repede pe google) si vedeti singuri procedura. Momentan, este necesar ca parlamentul sa voteze propunerea. (cu dedicatie pentru Strangelove )Quote:
Cum sa propui un sistem unicameral intr-o tara de abia iesita de un sistem totalitar? Nu vad o tara aactuala/fosta totalitara in lista celor cu unicameral care sa mearga bine. Tarile care merg bine asa sunt cele care au (si au avut de-a lungul timpului) o alta organizare a conducerii. Ca idee e mult mai usor de manipulat/controlat o masa mica de oameni decat una mai mare. Pare ceva pozitiv, mai ales la noi unde se arunca in stanga si-n dreapta cu DNA, bani, femei si deconcentrate? Mai mult de ce sa faci un referendum doar pe tema asta atunci cand problema "mare" este revizuirea intregii constitutii. Parlamentul bi-/uni-cameral este doar o mica parte din ce s-ar dori sa se modifice. Quote:
Quote:
) de a trece peste parlament si dezbatere publica serioasa .Quote:
Quote:
Maestrul Basescu nu e mininos? Evident ca e, toti "ocolesc adevarul", dar cum se face ca numai unul dintre candidati beneficiaza de aceasta "apreciere calitativa". Cat despre ce s-a intamplat in 11 ani, sa revenim un pic cu picioarele pe pamant, situatia s-a tot schimbat intre 1990-2009, fiindca, stii tu, democratia si cum trebuie sa mearga lucrurile se invata, n-a venit nimeni din USA/Franta/Germania sa ne zica "Bai, ia, ca ati scapat de tatuc hai sa venim noi sa va facem training de democratie".Quote:
Quote:
__________________ while(horse==dead) { beat(); } Last edited by Elendoras; 23-10-2009 at 08:59.. | ||||||||
|
| | #87 (permalink) | ||
| Quote:
guys, astept un argument serios impotriva lui Basescu.
__________________ "I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things". | |||
|
| | #88 (permalink) | ||
|
Sunt deja panouri cu referendumul si Base prin Unirii, e clar ca asta e calul lui de bataie anul asta. Care coruptie, care tzepe in Piata Universitatii. Deci el vrea sa castige alegerile cu un referendum pe care l-a propus acum 1 luna de zile. N-a gasit nimic cu ce sa se laude in ultimii sai 5 ani de mandat, asta-i clar.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #90 (permalink) | ||
| Quote:
2. Tu asta ai inteles? Ai probleme de intelegere. Eu incercam sa-ti explic ca oamenii au votat de exemplu "vot uninominal" si a iesit ce a iesit. Tu, ai votat DA la referendumul asta? Daca da, asa ti-ai inchipuit ca arata votul uninominal? Mai pe intelesul tau: eu spun ca populatia nu-si poate formula dorintele foarte exact, ci la modul foarte general. Populatia nu poate formula articolele din Constitutie, ci poate doar spune daca este de acord sau nu cu formularea unui individ. Atat timp cat individul respectiv nu are vointa necesara sa o faca in interesul national (sau al majoritatii) poti sa votezi ce vrei tu la referendum. Votul popular ajuta, dar sub nicio forma nu este suficient. Intelegi sau mai fac si o schema? Pentru ca asta este singura modalitate a lui Basescu de a da impresia ca face ceva. Si abuzeaza de ea. Reformarea statului my arse. 3. Vezi ce am zis la punctul 2. Aha, si daca i-a durut in cur inseamna ca era o tema de foarte mare importanta exact in acel moment pentru Romania. Insemna ca asta este vointa populara. Inseamna ca Basescu a facut un imens bine Romaniei. Ti-am mai zis, astea sunt probleme de societate matura. Cred ca avand o campanie decenta si instaurarea dictaturii militare ar putea fi votata prin vot popular in Romania. Si s-ar numi tot reformarea statului. Quote:
Uite un argument serios pe care cred ca o sa-l intelegi: Basescu? - no bloody way! Ha, ce ti-am zis-o. Now ignore. | |||
|
| | #91 (permalink) | ||
|
Se pare ca ti-a scapat postul asta. practic asta fac si opozantii lui B. prezinta jumatati de adevar, scot din context si apoi urla cat ii tin puterile ca ce rau e Basescu. Citeste si plangi.
__________________ "I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things". | |||
|
| | #92 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Ia zi... ce parere ai despre banerele pe care base le afiseaza pe forumu cg? Eu cred ca base n-avea cu ce sa vina in fata alegatorilor dupa un mandat intreg. Asta e noua lui tema. Data trecuta au fost masurile anti-coruptie (de care s-au ales praful)... acum e anti-parlament. super oferta. | |||
|
| | #93 (permalink) | ||
| Quote:
De aia io sunt absolut de acord cu ideea de parlament unicameral; sa mai eliminam dintre ei. Nu conteaza ca propunerea vine de la Base, nu conteaza ca o face in interes personal, electoral; e buna si o sustin. (Ca sa nu mai spun ca aplaudacii lui Base au demonstrat ca -la noi- e clar mai ineficient tocmai pentru ca e bicameral) Argumentul ca in tarile civilizate functioneaza bine parlamentul bicameral nu e valabil: noi NU suntem intr-o tara civilizata. Ca madam Europa recomanda parlamente bicamerale iar nu e un argument: aia pur si simplu nu sunt capabili sa inteleaga realitatea de la noi. Daca Base m-a dezamagit si ulterior scirbit, cu parlamentarii e (demult) simplu: aia sunt dusmanii mei, as taia si as pune sare. De aia, fara sa (mai) am simpatie pentru Base, daca da in ei e bine.
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ Ideile sar de la o persoana la alta, ca puricii. Dar nu-i pisca pe toti. | |||
|
| | #94 (permalink) | ||
| Quote:
p.s. ai putea sa incepi prin a deschide un topic nou pe sectiunea "Cereri si reclamatii". Promit ca o sa contribui si eu | |||
|
| | #95 (permalink) | ||
| Quote:
.. eu am scris in post ce cred. Citeste tot. N-am o problema ca-s postate aici.. am o problema cu ce sustine base in ele ![]() Daca esti sustinator base.. atunci iti inteleg scaparea :P | |||
|
| | #96 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ codetaku | |||
|
| | #97 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Hai las-o dracu de treaba!
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |