Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

View Poll Results: Este corect ca Basescu sa faca un referendum in acelasi moment cu turul 2 ?
DA 73 43.20%
NU 80 47.34%
Nu stiu/nu raspund 16 9.47%
Voters: 169. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-10-2009, 13:14   #101 (permalink)
Moderator

democratii functionale exista si cu parlament bicameral si cu monocameral. ideea ca daca facem aceasta schimbare va fi brusc alta viata, nu prea are fundament. reducerea numarului de indivizi care misuna pe acolo... aia ar merge. insa mai important decat treaba respectiva e sa mergem catre "uninominale v2.0". fara liste ascunse, fara aberatii de reprezentativitate.

ca sa raspund la intrebarea din titlu, nu e corect. omul e acoperit insa din punct de vedere constitutional. macar atat...

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:17   #102 (permalink)
Nick anterior: ovidiugrecu

01st1's Avatar

Quote:
Originally Posted by aurasdoom View Post
Ok, ok, nu e eficient. De unde ai tras tu concluzia ca din cauza ca e bicameral este ineficient?
Da, hm ai dreptate.... Am scris gresit. De fapt trebuia sa scriu si pentru, in loc de tocmai. Evident ca nu numai de aia e ineficient, dar si de aia. In tarile civilizate, cele doua camere ale Parlamentului au atributiuni diferite, bine definite. La noi, parlamentul e otova, se trimit legi de la o camera la alta, depinde unde a nimerit prima data legea, si pina la urma se reunesc (ring a bell?), ca sa deblocheze.

Ideile sar de la o persoana la alta, ca puricii. Dar nu-i pisca pe toti.

01st1 is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:38   #103 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by ild12 View Post
omul e acoperit insa din punct de vedere constitutional. macar atat...
wrong, nu am auzit de nici o propunere din partea Guv sau Parl

Iniţiativa revizuiriiARTICOLUL 150
(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Procedura de revizuireARTICOLUL 151
(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

anark_i is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:38   #104 (permalink)
Banned

E corect ca CG sa-i faca propaganda electorala lui Basescu ? "Din 471 raman 300 de parlamentari. De ce le e frica, nu scapa. Hai la referendum!" Vai de capul nostru...

SickUser is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:44   #105 (permalink)
Moderator

anark_i, presedintele poate initia un referendum fara acordul parlamentului. rezultatul nu e obligatoriu de luat in considerare, insa e un mesaj puternic venit de la populatie (in conditiile unei participari importante), care in mod normal nu poate fi ignorat.

Old 23-10-2009, 13:47   #106 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
anark_i, presedintele poate initia un referendum fara acordul parlamentului. rezultatul nu e obligatoriu de luat in considerare, insa e un mesaj puternic venit de la populatie (in conditiile unei participari importante), care in mod normal nu poate fi ignorat.
Hmm, Constitutia zice altceva.
Zice ca rezultatele referendumului sunt cam obligatorii.

SuveranitateaARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

always is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:49   #107 (permalink)
Registered User

Quote:
de acord, dar asta inseamna cheltuieli suplimentare destul de mari avand in vedere ca mai tebuie sa organizezi un referendum sa modifici consitutia dupa acest referendum consultativ.
Nu ar fi mai bine sa astepte si sa faca un referendum de revizuire direct ?

Old 23-10-2009, 13:51   #108 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by anark_i View Post
de acord, dar asta inseamna cheltuieli suplimentare destul de mari avand in vedere ca mai tebuie sa organizezi un referendum sa modifici consitutia dupa acest referendum consultativ.
Nu ar fi mai bine sa astepte si sa faca un referendum de revizuire direct ?
adica sa mai asteptam inca 20 de ani?

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

Old 23-10-2009, 13:54   #109 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Quote:
ideea ca daca facem aceasta schimbare va fi brusc alta viata, nu prea are fundament. reducerea numarului de indivizi care misuna pe acolo... aia ar merge.
Nu am suficiente detalii pentru a decide in problema unicameral vs bicameral. Dar in cealalta privinta, cred ca cel putin o vreme de acum incolo, un Parlament cu un numar mai mic de parlamentari ar fi acelasi rahat cu alta palarie. Numai ca intretinerea palariei ar costa ceva mai putin. Asta chiar conteaza.
Quote:
insa mai important decat treaba respectiva e sa mergem catre "uninominale v2.0".
Discutabil daca e mai important (poate e, poate nu), dar nu intr-atit de important incit sa sustii ca referendumul asta nu are sens. Acum sau alta data, e alta discutie. But honestly, daca Basescu nu s-ar folosi acum de referendum din ratiuni electorale, intrevezi o alta data la care acesta ar putea avea loc, intr-un orizont de timp rezonabil? Eu zic ca nu.

Quote:
ca sa raspund la intrebarea din titlu, nu e corect.
E la fel de corect ca si utilizarea lui Johannis pe post de stindard "apolitic" de catre Antonescu () si mai ales de catre Geoana ().

stiller is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 13:57   #110 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by always View Post
adica sa mai asteptam inca 20 de ani?
nu, 1 luna sau 2 ? pana exista un presedinte nou si un guvern stabil (teoretic)

Old 23-10-2009, 13:59   #111 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by .wp View Post
Alo, pune frana .. eu am scris in post ce cred. Citeste tot. N-am o problema ca-s postate aici
Am citit tot si reiese ca ai o problema cu bannerele de pe CG, nu cu bannerele lui in general. As "risca" o opinie spunind ca ti-ai formulat prost ideea. Sau, uite, daca ti-e frica sa-l iei la cafteala pe owner, poti sa-l folosesti ca berbece pe SickUser. L-am vazut muscind din pereti adineauri, undeva pe-aci.

Quote:
Daca esti sustinator base.. atunci iti inteleg scaparea :P
Da nene. Sint de la celula de criza online a PSD-ului. Ne-am mutat cu arme si bagaje la PD-L, ca astia platesc mai bine. Traiasca Ontanu, sefu' nostru.

Old 23-10-2009, 14:01   #112 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by stiller View Post
Da nene. Sint de la celula de criza online a PSD-ului. Ne-am mutat cu arme si bagaje la PD-L, ca astia platesc mai bine. Traiasca Ontanu, sefu' nostru.
De cand te banuiam stiller ....

Old 23-10-2009, 14:15   #113 (permalink)
Registered User

bibu's Avatar

Quote:
Originally Posted by kalin View Post
e corect sa fiu intampinat de zambetul chior a lui Base cand intru pe forumul CG ?
NU , NU este corect .
Ia-te de mana cu marcelino si razvratiti-va.

bibu is online now    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 14:18   #114 (permalink)
Nick anterior: ovidiugrecu

01st1's Avatar

Mai e o chestie: corect sau incorect, referendumul va fi degeaba, pentru ca parlamentarii se vor caca in vointa alegatorilor, cum au facut si pentru uninominal. Am mai spus-o: suntem prizonierii lor. Solutia a coasa.

Ideile sar de la o persoana la alta, ca puricii. Dar nu-i pisca pe toti.

01st1 is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 14:22   #115 (permalink)
Registered User

kalin's Avatar

Quote:
Originally Posted by stiller View Post
..... Traiasca Ontanu, sefu' nostru.
hai acum poti sa-ti schimbi si userul in numele tau adevarat ..... 'traiti domn general v-am recunoscut
vedeti ca a meritat sa pupati iconitele alea pe banca la nationala ... sau erau poze cu Base ?

kalin is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 14:23   #116 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by 01st1 View Post
Mai e o chestie: corect sau incorect, referendumul va fi degeaba, pentru ca parlamentarii se vor caca in vointa alegatorilor, cum au facut si pentru uninominal. Am mai spus-o: suntem prizonierii lor. Solutia a coasa.
Nu's de ce am impresia ca pana la urma apare si la noi unul din ala de intra cu pistolul-mitraliera in parlament si curata cativa.
Atunci sa vezi nene munca!

Old 23-10-2009, 14:23   #117 (permalink)
Moderator

Quote:
daca sunt validate, adica daca participa suficienta lume la ele.
Quote:
But honestly, daca Basescu nu s-ar folosi acum de referendum din ratiuni electorale, intrevezi o alta data la care acesta ar putea avea loc, intr-un orizont de timp rezonabil?
oricand se putea face in acesti 5 ani de mandat pe care i-a avut. oricand se poate face de acum incolo.

Old 23-10-2009, 14:24   #118 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by kalin View Post
a meritat sa pupati iconitele alea pe banca la nationala ... sau erau poze cu Base ?
Erau poze cu Base, ca io sint agnostic.
______
Quote:
oricand se putea face in acesti 5 ani de mandat pe care i-a avut. oricand se poate face de acum incolo.
Asta e teorie goala. Am intrebat daca intrevezi. Poti avansa o data, sau un interval la care ar putea avea loc - tinind cont ca in ultimii 5 ani, de exemplu, nici macar nu s-a pus problema, neexistind si alte ratiuni (de exemplu electorale) care sa-l justifice determine?

Old 23-10-2009, 14:39   #119 (permalink)
Registered User

Elendoras's Avatar

Quote:
Hmm, Constitutia zice altceva.
Maestre, daca vrei sa afirmi ceva serios, afla ca esti pe langa. Ia citeste tu cu atentie articolele referitoare la Revizuirea constitutiei (fiindca asta se intampla; prin constitutie Romania are parlament bicameral)

Quote:
daca sunt validate, adica daca participa suficienta lume la ele.
... si daca sunt validate de 2/3 din parlament.

Quote:
E corect ca CG sa-i faca propaganda electorala lui Basescu ?
Pui intrebarea gresit. Intrebarea coresta este "e corect ca CG sa faca niste bani lejer pe seama unor prosti?" Cred ca iti poti da singur raspunsul la intrebare
}

Elendoras is offline    Reply With Quote
Old 23-10-2009, 14:43   #120 (permalink)
proud member

always's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elendoras View Post
Maestre, daca vrei sa afirmi ceva serios, afla ca esti pe langa. Ia citeste tu cu atentie articolele referitoare la Revizuirea constitutiei (fiindca asta se intampla; prin constitutie Romania are parlament bicameral)

... si daca sunt validate de 2/3 din parlament.

Posibil sa ne pierdem in hatisul Constitutiei.

Daca nu sunt validate de parlament e nasol.
Adica prin referendum poporul isi exprima o optiune iar Parlamentul isi baga p...

Iese nasol. Adica o gramada de capital electoral pt Basescu.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules