![]() |
| | #301 (permalink) | ||
| MAh yo n-am mai cetit chiar tot ce ati scris voi de cand nu am mai trecut eu pa-cilea Dar vad ca tot pe langa sunteti.Mai uitati-va mah frate si la TV ca au vorbit astia vreo saptamana acu 1 luna sau 2 despre Dispozitivul Harpner ( o versiune mai noua a Razei Mortii a lui Tesla) si a fost un general pa la OTV care a si spus ca CIA are si o brosura cu arma asta in care spune ce face ! Treziti-va frate ! | |||
|
| | #302 (permalink) | ||
|
OTVul fiind tembeliziunea aia cu alura stiintifica in care apar tot felu' de oameni de stiinta importanti, cum ar fi Hancu, mama Omida, etc? ![]() PS Toata stima pentru Tesla, insa omu' din pacate in afara de contributiile importante in stiinta, a tinut mortis sa intareasca faptul ca apelul la autoritate e ilogic, avand contributii importante si in pseudostiinta. | |||
|
| | #303 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2009 | Quote:
Din cate astiu arma kare a fost folosita nu era laser ,se numeste MASER si a fost inventat de un inginer ROMAN | ||
|
| | #304 (permalink) | ||
|
Baieti, cautati Romania si arma suprema - Lucian COZMA O sa gasiti acolo suficiente detalii despre arma respectiva, care se baza intr-adevar pe inventiile unor ingineri romani insa este gresit vazuta ca un "laser" de cultura populara. Principiul de functionare era mult mai complex, iar cartea de care va spun vine cu argumente stiintifice, scheme tehnice si o documentatie stufoasa care ii va lamuri chiar si pe scepticii care vorbesc de OTV-isme. Persoana care a redactat-o este la randul lui inginer in cercetare, posibil pentru unii nivelul tehnic al prezentarii sa fie prea ridicat, dar cu un mic efort cartea e citibila.
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #306 (permalink) | ||
| Quote:
Nu este folosit ca arma decat in filmele cu Godzilla. Este foarte util insa ca punct de referinta pentru masurarea frecventelor (ceasurile atomice, spre exemplu). N-am citit si cartea domnului Cozma dar as fi deosebit de curios sa ne spuna cineva despre ce e vorba. | |||
|
| | #307 (permalink) | ||
|
Nu trebuie sa citesti neaparat cartea, detaliile despre MASER sunt accesibile intr-un articol de la Standford: Quote:
Daca era adervarat acum vorbeam rusa, sau eram peste Japonia la nivel tehnologic. | |||
|
| | #308 (permalink) | ||
|
Eu am cartea respectiva ca de aceea am si recomandat-o dar e cam greu sa rezumi pagini intregi de documentatie si explicatie tehnica in cateva randuri pe un forum. Cert este ca autorul face niste prezentari extrem de pertinente referitoare la tehnologiile romanesti inventate in perioada comunista si inainte de aceasta. Printre care apare evident si povestea legata de momentul 1968. Iar prezentarile sunt, asa cum am zis, insotite de desene, scheme si detalii tehnice nu doar povesti fara suport. Deci cine e cu adevarat curios n-are decat sa o citeasca si sa hotarasca singur daca ce se scrie acolo poate fi luat de bun sau nu. Ca de OTV-isme si mistouri suntem satui cu totii.
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #309 (permalink) | ||
| Quote:
Ca şi concept, în cazul în care nu ar fi existat vreun prototip, a fost dinainte realizat de către Nikola Tesla (1856-1943), deci cu destul de mult timp înainte pentru ca acel român (Henri Marie Coandă) să-l poată pune în practică. Cine este curios poate citi despre Tesla şi multitudinea de invenţii ale acestuia care au fost atribuite altor cercetători cutezători. | |||
|
| | #310 (permalink) | ||
|
Scurta revenire: Cititi zece randuri pe wikipedia sa va convingeti ca Tesla sau Coanda nu au avut nimic a face cu descrierea principiului de functionare sau cu realizarea practica a maserului. Si la fel cum laserul nu este folosit ca arma, nici maserul. Ma rog, in afara de filmele cu Godzilla. Si aici incheiem discutiile despre Tesla si Coanda, doritorii pot deschide un topic nou. | |||
|
| | #311 (permalink) | ||
|
Oare, doar mie mi se pare hilara ipoteza cum ca Romanii i-au speriat pe rusi cu un Laser/Maser? Totusi vorbim de aceeasi rusi, care in lipsa de munitie erau trimisi la macel doar cu 1 glont pe teava, fara posibilitate de retragere. Da, rusii sunt si au fost mereu multi, iar superiori au fost constienti de acest amanunt si au abuzat de el, cu riscul unui macel si asta pe nenumarate fronturi. Ca aveau oameni infltrati la noi si erau constienti de potentialul nostru, poate chiar se foloseau de noi asta mai cred. Cum astea erau informatii accesibile doar pentru cele mai inalte grade, pare destul de logic sa nu stie gradele inferioare ce si cum, ba chiar sa fie dati la o parte, daca-si permit sa-si dea cu presupusul.
| |||
|
| | #312 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2009 |
Nu stiu adevarul, dar cert este ca acea noapte a fost interzis circulatiei drumul Ploiesti(de acolo sunt eu) Buzau .Se poate sa se fi transportat ceva fiindca toata noaptea au trecut camioane miltare .Cert este ca daca aveam ceva, dupa '90 s-a vandut demult Quote:
| ||
|
| | #313 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2009 |
este incredibil ! Nu credeti ca aveam asa tehnologie dar daca va zic ca s-a ridicat un evreu la cer de pe cruce, incepeti sa deveniti fani si va luati la intrecere care este mai adevarat. Daca eu va spuneam de povestea asta si nu va aratam filmuletul, ma credeati ? http://www.environmentalgraffiti.com...ead-alive/1315 nu are legatura cu subiectul, insa eu spun ca mai bine va ganditi de 2 ori inainte inainte sa afirmati de tehnologia romanilor pentru ca vi s-a impamantenit ideea ca noi suntem aia vai mamele noastre si toti sunt tari si ca suntem din familia Flinstone.
| ||
|
| | #320 (permalink) | ||
|
a tras cu fazerul si plasma torpedos
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |