Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-11-2005, 05:41   #301 (permalink)
Registered User

kongobig's Avatar

MAh yo n-am mai cetit chiar tot ce ati scris voi de cand nu am mai trecut eu pa-cilea

Dar vad ca tot pe langa sunteti.Mai uitati-va mah frate si la TV ca au vorbit astia vreo saptamana acu 1 luna sau 2 despre Dispozitivul Harpner ( o versiune mai noua a Razei Mortii a lui Tesla) si a fost un general pa la OTV care a si spus ca CIA are si o brosura cu arma asta in care spune ce face ! Treziti-va frate !

kongobig is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2005, 08:11   #302 (permalink)
Banned

aaroman's Avatar

OTVul fiind tembeliziunea aia cu alura stiintifica in care apar tot felu' de oameni de stiinta importanti, cum ar fi Hancu, mama Omida, etc?

PS Toata stima pentru Tesla, insa omu' din pacate in afara de contributiile importante in stiinta, a tinut mortis sa intareasca faptul ca apelul la autoritate e ilogic, avand contributii importante si in pseudostiinta.

aaroman is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2009, 23:29   #303 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by DeepIce View Post
OK. Toata lumea vorbeste de laser. Pentru ca asa se zice... Dar rusii au spus ca tancurile lor au fost topite de o arma necunoscuta. Si probabil ca vreun destept si-a dat cu presupusul ca ar fi laser, bla bla bla. Si de aici legenda.

E clar ca rusii au fost suparati de ceva. Sa presupunem ca am fi avut atunci un nou tun antitanc care trage cu nu stiu ce obuz experimental, foarte puternic - prea puternic - nimicitor Si ca tancurile rusesti cu tot blindajul lor aratau ca o gramada de fiare topite dupa impact. Si mai erau si speriati ca nu stiau ce i-a lovit... Pare suficient de credibil. Si aici au inceput sa caute o explicatie - "Cu ce au dat astia (romanii) in noi?" E normal. Sta in natura umana sa se doreasca intelegerea a ceea ce se intampla si pare de neexplicat: OZN-uri, fenomene paranormale, mistice si ... tancuri sovietice topite din senin.

Din cate astiu arma kare a fost folosita nu era laser ,se numeste MASER si a fost inventat de un inginer ROMAN

naseras is offline    Reply With Quote
Old 12-01-2009, 23:59   #304 (permalink)
Registered User

flavian's Avatar

Baieti, cautati Romania si arma suprema - Lucian COZMA

O sa gasiti acolo suficiente detalii despre arma respectiva, care se baza intr-adevar pe inventiile unor ingineri romani insa este gresit vazuta ca un "laser" de cultura populara.

Principiul de functionare era mult mai complex, iar cartea de care va spun vine cu argumente stiintifice, scheme tehnice si o documentatie stufoasa care ii va lamuri chiar si pe scepticii care vorbesc de OTV-isme.

Persoana care a redactat-o este la randul lui inginer in cercetare, posibil pentru unii nivelul tehnic al prezentarii sa fie prea ridicat, dar cu un mic efort cartea e citibila.

flavian is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 00:10   #305 (permalink)
Nick anterior: Spy0nu

Necromonger's Avatar

Astia au ocolit Romania ca sa nu le ramana tehnologia in urma ca noi si asa eram inapoiati cu 25 de ani.Ce-ai fi vrut, sa treaca prin masina timpului ?

Necromonger is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 07:56   #306 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by naseras View Post
Din cate astiu arma kare a fost folosita nu era laser ,se numeste MASER si a fost inventat de un inginer ROMAN
Pentru cititorii mai tineri care ar fi tentati sa nu puna sare: maser-ul a fost descoperit in mod independent de rusi si americani, in 1952 respectiv 1953.
Nu este folosit ca arma decat in filmele cu Godzilla.
Este foarte util insa ca punct de referinta pentru masurarea frecventelor (ceasurile atomice, spre exemplu).

N-am citit si cartea domnului Cozma dar as fi deosebit de curios sa ne spuna cineva despre ce e vorba.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 12:26   #307 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Nu trebuie sa citesti neaparat cartea, detaliile despre MASER sunt accesibile intr-un articol de la Standford:

Quote:
MASER stands for Microwave Amplification by Stimulation Emission of Radiation. A LASER is a MASER that works with higher frequency photons in the ultraviolet or visible light spectrum (photons are bundles of electromagnetic energy commonly thought of as "rays of light" which travel in oscillating waves of various wavelengths).
Deci putea fi si un LASER, desi ma indoiesc sa fi atacat baetii nostri un tank rusesc cu asa ceva. Daca era adervarat acum vorbeam rusa, sau eram peste Japonia la nivel tehnologic.

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 12:38   #308 (permalink)
Registered User

flavian's Avatar

Eu am cartea respectiva ca de aceea am si recomandat-o dar e cam greu sa rezumi pagini intregi de documentatie si explicatie tehnica in cateva randuri pe un forum.

Cert este ca autorul face niste prezentari extrem de pertinente referitoare la tehnologiile romanesti inventate in perioada comunista si inainte de aceasta. Printre care apare evident si povestea legata de momentul 1968. Iar prezentarile sunt, asa cum am zis, insotite de desene, scheme si detalii tehnice nu doar povesti fara suport.

Deci cine e cu adevarat curios n-are decat sa o citeasca si sa hotarasca singur daca ce se scrie acolo poate fi luat de bun sau nu. Ca de OTV-isme si mistouri suntem satui cu totii.

flavian is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 12:43   #309 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Pentru cititorii mai tineri care ar fi tentati sa nu puna sare: maser-ul a fost descoperit in mod independent de rusi si americani, in 1952 respectiv 1953.
Nu este folosit ca arma decat in filmele cu Godzilla.
Este foarte util insa ca punct de referinta pentru masurarea frecventelor (ceasurile atomice, spre exemplu).

N-am citit si cartea domnului Cozma dar as fi deosebit de curios sa ne spuna cineva despre ce e vorba.
Descoperit în perioada aceea nu cred, ci mai degrabă realizate practic.
Ca şi concept, în cazul în care nu ar fi existat vreun prototip, a fost dinainte realizat de către Nikola Tesla (1856-1943), deci cu destul de mult timp înainte pentru ca acel român (Henri Marie Coandă) să-l poată pune în practică. Cine este curios poate citi despre Tesla şi multitudinea de invenţii ale acestuia care au fost atribuite altor cercetători cutezători.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 16:18   #310 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Scurta revenire:
Cititi zece randuri pe wikipedia sa va convingeti ca Tesla sau Coanda nu au avut nimic a face cu descrierea principiului de functionare sau cu realizarea practica a maserului.
Si la fel cum laserul nu este folosit ca arma, nici maserul. Ma rog, in afara de filmele cu Godzilla.

Si aici incheiem discutiile despre Tesla si Coanda, doritorii pot deschide un topic nou.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 13-01-2009, 16:19   #311 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Oare, doar mie mi se pare hilara ipoteza cum ca Romanii i-au speriat pe rusi cu un Laser/Maser? Totusi vorbim de aceeasi rusi, care in lipsa de munitie erau trimisi la macel doar cu 1 glont pe teava, fara posibilitate de retragere. Da, rusii sunt si au fost mereu multi, iar superiori au fost constienti de acest amanunt si au abuzat de el, cu riscul unui macel si asta pe nenumarate fronturi. Ca aveau oameni infltrati la noi si erau constienti de potentialul nostru, poate chiar se foloseau de noi asta mai cred. Cum astea erau informatii accesibile doar pentru cele mai inalte grade, pare destul de logic sa nu stie gradele inferioare ce si cum, ba chiar sa fie dati la o parte, daca-si permit sa-si dea cu presupusul.

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 21-02-2009, 05:50   #312 (permalink)
Registered User

Nu stiu adevarul, dar cert este ca acea noapte a fost interzis circulatiei drumul Ploiesti(de acolo sunt eu) Buzau .Se poate sa se fi transportat ceva fiindca toata noaptea au trecut camioane miltare .Cert este ca daca aveam ceva, dupa '90 s-a vandut demult

Quote:
Originally Posted by Cris View Post
Eu cred ca e fantezie de duzina. Mai mult de-atit nu se poate spune oricum fiindca nu exista nimic care sa ateste macar o cit de mica proba ca asa ceva ar exista.

Puteau sa spuna ca tancurile s-au transformat in zahar tos si era tot una. Credeti ca romanii au arma care transforma tancurile in zahar tos?!?

M-am uitat pe site-ul tau si vreau sa te intreb si eu, dupa parerea ta, care din toate lucrurile insirate acolo crezi ca are cele mai mari sanse sa fie real?

esop is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 03:16   #313 (permalink)
Registered User

este incredibil ! Nu credeti ca aveam asa tehnologie dar daca va zic ca s-a ridicat un evreu la cer de pe cruce, incepeti sa deveniti fani si va luati la intrecere care este mai adevarat. Daca eu va spuneam de povestea asta si nu va aratam filmuletul, ma credeati ? http://www.environmentalgraffiti.com...ead-alive/1315 nu are legatura cu subiectul, insa eu spun ca mai bine va ganditi de 2 ori inainte inainte sa afirmati de tehnologia romanilor pentru ca vi s-a impamantenit ideea ca noi suntem aia vai mamele noastre si toti sunt tari si ca suntem din familia Flinstone.

Gestaposs is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 07:22   #314 (permalink)
Nick anterior: dicital

Link youtube cu Illuminati si tancurile rusesti in 3 2 1..

meganic is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 09:49   #315 (permalink)
pow scouter

shakalu2003's Avatar

ca drumurile nosatre erau pericol pt tancurile lor

shakalu2003 is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 15:09   #316 (permalink)
Registered User

doma's Avatar

nu ne-au bagat in seama, si de aceea nu au trecut pe aici.

doma is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2009, 01:26   #317 (permalink)
Registered User

Era deja o complicare prea mare să invadeze şi România la pachet cu Cehoslovacia ...

Mîtiu Ioan is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 22:43   #318 (permalink)
Registered User

-=Hit-Man=-'s Avatar

Romania avea armata(din cate tin eu minte in jur de 1 000 000 de cadre la data aceea), insa rusii nu s-au dus la razboi ci la defilare, hai sa fim seriosi. Eu zic ca rusii nici nu ar fi avut nevoie de armata ca sa ne "elibereze", dupa cate am vazut si noi in '89.

-=Hit-Man=- is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2009, 14:53   #319 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

ce prostie! auzi am tras cu laseru'
BUWHAHAHAHAWHAH

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2009, 09:12   #320 (permalink)
Registered User

dani129ro's Avatar

a tras cu fazerul si plasma torpedos

dani129ro is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Politică

Thread Tools

Posting Rules