brat Salariile scad cu 25%, pensiile scad cu 15% - Page 182
Page 182 of 371 FirstFirst ... 82132172179180181182183184185192232282 ... LastLast
Results 3,621 to 3,640 of 7417

Thread: Salariile scad cu 25%, pensiile scad cu 15%

Banned Zarzavat's Avatar
    Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii.

„Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”.

Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”.

Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”.

Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă.

Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.

Zis şi făcut.

Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”.

Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”.

Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”.

Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”.

Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.

Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

Registered User PigBrother's Avatar
    Mane, daca este originala, esti meseriasul zilei. D
    I need new haters, the old ones are starting to like me.

Banned Zarzavat's Avatar
    neah... ma stii pe mine ca scriu cu diacritice? o primii pe mailul corporatist

Registered User doma's Avatar
    Normal, nu-i asa? Ne mai miram ca nu putem iesi din criza.....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails pensionari_salariati2_05694100.jpg  
    1. ARAD is not banat !
    2. ild nu ma bana, traiasca familia ta
    3. Trollin', trollin', trollin'/ Though the streams are swollen/ Keep them dogies trollin'/ Rawhide!

standartenführer shase's Avatar
    trimite tabelul ala la redactia Antena3 si Realitatea si intreaba-i pe ei.. ei sunt aparatorii tuturor pensionarilor.

Banned Zarzavat's Avatar
    declinul demografi de depe 1989... io v-am mai zis de el. oricum fii relax, o sa fie MULT mai rau

Registered User dani129ro's Avatar
    au rezolvat problema foarte simplu generatia de acuma va iesi la pensie la varsta de 70 de ani, abia astept sa muncesc pana la 70 de ani, mai ales ca muncesc de la 20, asa vreo 50 sa muncesc

Gigel kjaskar's Avatar
    @Zarzavat epica povestea

Configuratia e la profil

Arguing over a video game? That's just silly.

Registered User atalbu's Avatar
    Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat ca in cazul in care economia Romaniei va ramane la nivelul actual de 0, - 1%, nu va fi nevoie de o crestere a fiscalitatii, insa a atras atentia ca, in cazul in care scaderea economica va fi de peste 2%, atunci va exista un alt scenariu. Ministrul Vladescu a facut aceste afirmatii
    Lol ce cretini. Dar de ce ar ramane la acelasi nivel sau ar creste? Pentru ca ei aplica taxare inversa, nu ramburseaza TVAul, impoziteaza existenta si reduc masa monetara de pe piata? Cat de prost sa fi ma... Maine poimaine auzi ca economia nu l-a lasat pe Basescu sa faca treaba.

Paladin Sir Andrew's Avatar
    Suna familiar...parca:

Se fura in ambele sensuri , de platit plateste tot poporul.

Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
    Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni
    mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
    Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”
    When There's No More Room In Hell The Dead Will Walk The Earth...

Registered User
    @dani: asta daca te uiti la pensia de stat... care e fix pix. E mai mult ajutor social pentru majoritate, doar cativa beneficiaza de pensii din care se poate trai. Clar ca sistemul de pensii trebuie restructurat din temelii, dar asta nu e usor.
    Grosul banutizlor pentru batranetze ar veni din investiile pe care le face fiecare (cashi, actiuni, fonduri, etc). D-aia zic ca varsta de pensionare e mai mult relativa. Sigur, multi vor trebui sa munceasca pana la 70 de ani pentru pensie, pentru ca nu vor fi avut investitii personale.
    Altii insa (fericitii) se vor putea retrage cand vor ei (cand devin bunici, etc)... totul depinde, de la caz la caz.

Paranoia is natural
    Quote Originally Posted by L3fTy View Post
    Ce viol emotional fac aia pe A3 la Sinteza Zilei omfg...
    M-am uitat putin la faza cu medicamentele.

I-a cam facut varza ala de la CNAS. Era futere moderatoarea: ce cifre, ce profituri, ce ... , intrebarea e ce facem cu oamenii. Corect, dar la care oameni se referea? La bolnavi sau la aia care baga mana pana la cot in buget?
    Pain or damage don't end the world. Or despair, or fucking beatings. The world ends when you're dead. Until then, you got more punishment in store. Stand it like a man... and give some back.

Registered User doro69's Avatar
    Quote Originally Posted by shase9 View Post
    trimite tabelul ala la redactia Antena3 si Realitatea si intreaba-i pe ei.. ei sunt aparatorii tuturor pensionarilor.
    bai, esti normal?? ce naiba vina au pensionarii ca sunt mai multi decat salariati??
    ce zici, sa gazam ceva din ei sau sa le micsoram pensiile incat sa moara lent?
    Whats your name? Stuntman Mike 'mam. Is that really your name? Ask anyone 'mam. Hey, whats his name? Stuntman Mike! And what does he do? He's a stuntman!

Paranoia is natural
    Ce legatura are vina cu prefectura?

Sau daca chiar vrei, hai sa vedem:

sunt VINOVATI toti cei pensionati fictiv pe caz de boala. Sunt VINOVATI tot cei pensionati inainte de termen prin diverse tertipuri. Nu ti se pare DELOC suspect faptul ca salariatii aproape s-au injumatatit iar pensionarii aproape s-au dublat ca numar in ultimii 20 ani?

sunt VINOVATI toti pensionarii pentru ca nu pot intelege si accepta situatia actuala si pentru ca vor tot mai mult de unde nu exista.

Ce vina au SALARIATII ca sunt prea multi pensionari? De ce trebuie sa sustina o mana de salariati o gramada din ce in ce mai mare de pensionari?
    Pain or damage don't end the world. Or despair, or fucking beatings. The world ends when you're dead. Until then, you got more punishment in store. Stand it like a man... and give some back.

Ce frumos se vede pensionarea in masa la 40-45 de ani din early '90s. "Sa nu raman pe drumuri, maica". Protectia sociala a la PSD. Dar nu este vina nimanui, asa este, degradarea demografica trebuia incurajata.

Quote Originally Posted by AStateOfMind View Post
    Nu ti se pare DELOC suspect faptul ca salariatii aproape s-au injumatatit iar pensionarii aproape s-au dublat ca numar in ultimii 20 ani?
    aproape deloc. Un exemplu doar: Petrom ar putea disponibiliza încă 4.000 de salariaţi - Mediafax

Venitul / angajat la Petrom era de vreo 100 de ori mai mic decat la OMV in 2004 (daca imi aduc bine aminte). Cam astia erau aia multi angajati din 1990.

Ce legatura are vina cu prefectura?

Sau daca chiar vrei, hai sa vedem:

sunt VINOVATI toti cei pensionati fictiv pe caz de boala. Sunt VINOVATI tot cei pensionati inainte de termen prin diverse tertipuri. Nu ti se pare DELOC suspect faptul ca salariatii aproape s-au injumatatit iar pensionarii aproape s-au dublat ca numar in ultimii 20 ani?
    si de ce trebuie sa sufere bunicul meu care a lucrat ~50 de ani?
    il citez pe ion lucian din memorie: "am platit contributiile la cel mai inalt standard timp de 70 de ani iar acum voi nu sunteti in stare sa-mi dati dreptul meu cativa ani amarati?"

sunt VINOVATI toti pensionarii pentru ca nu pot intelege si accepta situatia actuala si pentru ca vor tot mai mult de unde nu exista.
    Ce vina au SALARIATII ca sunt prea multi pensionari? De ce trebuie sa sustina o mana de salariati o gramada din ce in ce mai mare de pensionari?
    Nu vrei tu sa-mi dai niste bani timp de cativa ani si cand vine vremea sa-ti dau din ei inapoi tu sa intelegi ca i-am baut si ma doare-n pl de tine si de problemele tale? Te tine? Sa vedem atunci cata intelegere ai in tine.
    pana la urma, poti intelege ca oamenii aia au INVESTIT in pensia aia? poti percepe faptul ca acea pensie a fost cumparata de fiecare dintre ei?
    Ce-ai zice daca te duci la magazin si dai banii pe o bere la 2l si ala iti da una la jumate pentru ca nu mai are stoc... ?
    Whats your name? Stuntman Mike 'mam. Is that really your name? Ask anyone 'mam. Hey, whats his name? Stuntman Mike! And what does he do? He's a stuntman!

Si ASOM le-a baut banii? Sau eu? Sau tu?

Quote Originally Posted by PigBrother View Post
    Si ASOM le-a baut banii? Sau eu? Sau tu?
    din perspectiva celui care si-a cumparat pensia/proprietatea chiar nu conteaza cine a baut banii. ei nu stiu decat ca au dat banii pe o pensie iar acum primesc doar 85% din ea.

Confunzi Casa de Pensii cu vreun fond de investitii. Ei au platit pensie cu promisiunea ca vor primi pensie. Nu ca vor primi Xeur la o putere de cumparare de Y.

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post