Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-02-2005, 22:55   #1 (permalink)
Banned

Deutza's Avatar

Smile A citit cineva William Diehl?

Stiu ca nu este un scriitor foarte cunoscut... Totusi, ati citit vreo carte scrisa de el? daca nu, vi-l recomnd; daca da.... ce carte?... ce parere aveti?...

Deutza is offline    Reply With Quote
Old 06-02-2005, 10:51   #2 (permalink)
Banned

Deutza's Avatar

Ai, mai, stiam eu ca nu prea e cunoscut... dar chiar nimeni? nu stiti ce pierdeti....

Old 13-02-2005, 14:07   #3 (permalink)
Registered User

Harald Hårfager's Avatar

Am citit eu mai demult "Fiinta Raului". Dupa care am observat ca a fost si ecranizata ("Primal Fear" - titlul original al romanului). Bunuta cartea, bunut si filmul, filmul chiar surprinzator de bun.

Sigur, revin elemente obsedante ale literaturii americano-iudaice (da, Diehl e evreu), ca de exemplu coruptia si ipocrizia mediilor conservatoare (ceea ce e in parte adevarat, mai ales ipocrizia, dar apare in absolut fiecare carte scrisa de Grisham, Diehl, etc intr-un mod iritant si prezentata ca "the root of all evil"). Insa in asta nu e foarte deranjant, plus ca actiunea are o evolutie interesanta.

7/10 cartea, 8/10 filmul (nu ca ar fi mai bun decat cartea, dar pretentiile la carti sunt mai mari).

Harald Hårfager is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2005, 23:08   #4 (permalink)
Banned

Deutza's Avatar

Stii sigur ca Diehl e evreu?... sa stii ca m-am gandit si eu, dar nu bag mana in foc...
Mie mi s-a parut cartea mult mai buna ca filmul (desi Edward Norton in rolul lui Stampler a fost genial)... Oricum daca spui ca ti-a placut mai mult filmul, iti recomand sa citesti urmatoarele doua carti care sunt continuare pentru Fiinta Raului si iti schimbi sigur parerea...
Eu am citit toate cartiile tipului, mi se pare f bun, dar e naspa ca nu prea e cunoscut, si cand ii spui cuiva ca-ti place William Diehl, raspunsul e invariabil...: <aaaa...Cine?>

Old 25-02-2005, 21:55   #5 (permalink)
Registered User

vaschez's Avatar

incearca si "Calul Thailandez" a aparut la editura RAO. tot la Rao a aparut "Cameleonul" si urma sa apara "Huliganii"

vaschez is offline    Reply With Quote
Old 25-02-2005, 22:03   #6 (permalink)
Nick anterior: lemming

Huliganii au aparut in `96. Oricum, nu se compara cu Fiinta Raului, care este cu mult peste Huliganii.

πρινψυχή is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2005, 18:12   #7 (permalink)
Banned

Deutza's Avatar

Mi-au placut si "Calul Thailandez" si "Cameleonul"... dar trilogia "Fiinta raului", "Chipul raului" si "Domnie in iad" e greu de egalat... cu toate ca "27" se afla foarte aproape... recomand tuturor William Diehl... (cu exceptia copiilor).
Stiti ca inca traieste tipul? Are cam 80-81 de ani si se tine foarte bine... ultimele vesti pe care le-am auzit despre el au fost ca anul trecut lucra la un nou roman "7 feluri de a muri" (sau ceva asemanator).

p.s: "Huliganii" a fost destul de impresionant la sfarsit... nu prea poti sa anticipezi ce face Diehl cu personajele lui...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules