![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| carti si autori romani
de ceva timp am citit numai carti scrise de autori romai, si sincer sa fiu nu am fost dezamagit.am sa scriu mai jos o lista cu autorii care mi-au atras atentia si as dori sa stiu parerile voastre despre ei si daca sunteti de acord cu mine ca merita cititi. mi-ar placea chiar sa-mi recomandati cativa.iata lista: Marin Preda Eugen Barbu(cu toate pacatele lui,inspiratie dupa literatura europeana,carti in care a luat partea comunistilor, ii punea pe altii sa-i scrie o parte din lucrari etc.) Titus Popovic Radu Tudoran Paul Anghel Panait Istrati Mircea Cartarescu Vintila Corbul(si el foarte mult inspirat din literatura internationala) Chiril Tricolici Doru Davidovici Alexandru Mironov Dan Apostol Horia Matei Paul Stefanscu ...iar alti autori astept de la voi. Va pup! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Nu stiu cati ani ai tu, in ceea ce ma priveste mi-au placut multi, dar pentru o anumita varsta, gen scoala generala, inceput de liceu maxim....acum cred ca mi s-ar parea plictisitoare acele carti... sa incep cu inceputul, cu the best of the best si anume... Rodica-Ojog Brasovean:P apoi old style cam cei care sunt si in manualele de liceu, ce sa zic, mie in scoala generala mi-au placut si "Ion" de Liviu Rebreanu, Sadoveanu, Cezar Petrescu, Marin Preda.... Mi-a mai placut mult "Dimineata pierduta" de Gabriela Adamesteanu...Ah, da, Ion Baiesu, e f. simpatic. Am mai citit si cateva romane recente dar nu imi amintesc nici nume nici autori, nu stiu cum se face.... Cred ca destul de distractiv si abordabil este si Lucian Boia... Jurnalul de Paltinis-de Liiceanu. Pe asta l-am citit acum de-abia caci in liceu era asa o atmosfera, ca erai prost daca nu il citeai si prost si daca il citeai si nu iti placea si m-am enervat....Mircea Eliade iarasi. Cam asa din partea mea
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
daca mi se pareau plicticosi nu ti-i recomandam . Eu tin minte clar ca Liviu Rebreanu, Sadoveanu, Cezar Petrescu, Marin Preda, Hortensia Papadat-Bengescu, Arghezi&Co, erau literatura obligatorie pentru bacalaureat.Ca sa inlaturam orice dubii, chiar mi-au placut autorii de mai sus, doar ca unii...la vremea lor. Nu ma mai vad de pilda acum citind Baltagul si infiorandu-ma, desi pe la 12 ani mi se parea un thriller .
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
ionel teodoreanu. fara drept de apel. in ce scrie el ma implic cel mai mult. imi plac personajele, imi place cat sunt de copilaroase si apoi imediat mature. exagereaza uneori (nu degeaba ii ziceau "metaforel" la revista "Viata Romaneasca") dar are mai mult farmec decat altceva ce am citit pana acum. rodica ojog-brasoveanu scrie placut. cel putin atmosfera e foarte bine descrisa (Melania si Mirciulica... de nota 10). povestea politista care e pe fundal nu e extraordinara dar pentru ca ii da ocazia sa realizeze niste personaje mai mult decat interesante, nu ma deranjeaza. ce-am mai citit si mi-a placut: radu tudoran (toate panzele sus, un port la rasarit), eugen barbu (groapa, o colectie de povestiri),... mai sunt cativa dar nu imi vin acum in minte (constantin chirita cu ciresarii - dar trebuie sa fii destul de tanar ca sa apreciezi cum trebuie aventurile pustilor, Victor Kernbach cu o carte sf interesanta - luntrea sublima, ...) dintre cele care se studieaza in scoala - Maitreyi a avut cel mai mare impact; si am citit de placere si nu obligat morometii si ion. in rest, am citit in mare parte pentru ca trebuia. probabil ca mai sunt cateva romane. daca imi aduc aminte le scriu aici. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|