![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| citate celebre din carti celebre
va aduceti aminte vreo fraza interesanta din cartile pe care le-ati citit? mie pe monent imi vin vreo 2 fraza mea preferata este din "Toamna Patriarhului" a lui Marquez cand la un moment dat mama patriarhului zice "daca stiam ca ajunge presedinte intr-o zi, il dadeam la scoala cand era mic" iar alta faina este din O zi din viata lui Ivan Denisovic "..stomacul este cel mai mare dusman al omului, oricat de multa mancare ii dai azi maine iara iti cere" daca imi mai amintesc revin. pana atunci va astept pe voi! Va pup! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
O parte de citatele mele preferate: John Fowles ( din pacate nu mai stiu din ce carte) : " Cand ma iubesti este ca si cum Dumnezeu ma iarta de toate greselile si neroziile mele" Steinbeck " Joia dulce": " Un barbat care stie totul despre femei nu stie nimic despre una singura" Emil Cioran: " Sfartecare" " Sa fii barbar si sa nu poti trai decat intr-o sera!" Citatul din " Satiricon" al lui Petroniu care este dat ca motto la inceputul poemului "The waste land" - T. S. Eliot si care este atat de straniu incat mi-a ramas in cap: " La Cumae am vazut cu ochii mei cum Sibylla atarna inchisa intr-o sticla si si cand copiii o intrebau: ' Sibylla, ce vrei?', ea raspundea: ' Vreau sa mor'." H. L Borges:"Cartea de nisip": " In paradis este necontenit noapte si pretutindeni se gasesc agheasmatare de piatra, iar fericirea acestui paradis este fericirea despartirilor, a renuntarilor si a celor care stiu ca dorm".
__________________ No soup for you! Last edited by xiu; 25-02-2005 at 14:13.. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Seneca: "Nu indraznim nu pentru ca lucrurile sunt dificile, ci pentru ca nu indraznim lucrurile sunt dificile" si arhicunoscutul "Doamne, da-mi seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a le schimba pe cele pe care le pot schimba si intelepciunea de a face diferenta dintre ele..." - Sf. Francisc din Assisi si unul pour les connaisseurs: "Sa nu vad tzurtzure pe langa stacana ca are provenienta apoasa si strica damful la grade" - Stefan Stroe
__________________ Don't eat the yellow snow!... | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
john donne "no man is an island"... "Nici un om pe lume nu-i doar un ostrov stingher si de sine statator, fiecare om este o bucata din continent, o particica din intreg; daca marea ii smulge o pietricica, Europa e imputinata, asa cum ar fi orice bucata de pamant sau mosia ta ori a prietenilor tai; moartea oricarui om ma vatama si pe mine fiindca ma aflu cuprins in omenire. Si de aceea niciodata sa nu faci intrebare pentru cine bat clopotele; pentru tine bat."
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Un timpit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti. Ma simt asemeni unui vultur trist care inaltat la zenit urineaza asupra veacului XX cu un dispret cretin P.Tutea "Trebuie să te pricepi să fii când zeu, când porc, dar totdeauna cu graţie." (Lion Feuchtwanger - Vulpile în vie) | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
"Do ut des" - "Da-mi daca vrei sa-ti dau" - "Patul lui Procust/Camil Petrescu" nu e unul din preferatele mele, dar e true "Fish and visitors stink after three days" - Abraham Lincoln a se vedea si citatul pe care-l folosesc eu! cam atat deocamdata.
__________________ providing a secure and sometimes happy life for the retarded since the '80s Mă cocalarule, ce înseamnă îi si îs? Se spune (el/ea)este sau (ei/ele)sunt! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Citatul meu preferat: A "PG" rating means the hero gets the girl. An "R" means the villain gets the girl. And an "NC-17" means everyone gets the girl.
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| "Cine are un prieten bun nu mai are nevoie de oglinda." "Cine minte o data trebuie sa se obisnuiasca cu minciuna; deoarece ai nevoie de sapte minciuni pentru a proteja una singura." Friedrich Ruckert (btw urasc minciuna) "-Cine nu stie si stie ca nu stie e bolnav, ajuta-l; -Cine nu stie si stie ca stie e tantalau ....; -Cine stie si stie ca nu stie e adormit, trezeste-l; -Cine stie si stie ca stie e intelept, urmeaza-l." "Deoarece ai ochii deschisi crezi ca poti vedea." Goethe
__________________ tfs... | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2005 Location: 8x8miles to Bucharest |
Dacă nu mai ştii, să îţi reîmpospătez eu memoria: Al Pacino în Scarface. All I have in this world is my balls and my word and I don't break 'em for no one. (Tony Montana to Alejandro Sosa) | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
| And I'm sitting here now, slowly repeating, over and over, these melancholy words, of old prince Bibesco, trying to drum them into my head:"The fall of Constantinople is a personal misfortune that happened to all of us only last week." "The Camp of Saints" - Jean Raspail
__________________ That man is not truly brave who is afraid either to seem or to be, when it suits him, a coward. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|