Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-03-2005, 17:02   #1 (permalink)
-Getsuga Tenshou-

Mottolini's Avatar

Mare Nevoie De Carte!!!

Am mare nevoie de ajutor!Am un proiect care spune ca trebuie sa fac o treducere la cel putin 30 de pagini dintr-o carte sau fragment ce nu are translatie facuta in romana.Ca sa termin lucrarea cat mai repede as prefera sa fie in engleza.
rugamintea mea este urmatoarea:din lista de subiecte abordabile,poate stiti vreo carte inca netradusa.multam..
lista: I. Teoria proceselor de comunicare
I.2. Vocabularul stiintelor comunicarii;
I.3. Teorii si modele ale comunicarii;
I.3. Teorii si modele ale comunicarii;
I.4. Comunicare si limbaj; comunicarea orala;
I.5. Comunicarea non-verbala.
II. Comunicarea în câmpul social
II.1. Comunicarea – proces de influentare sociala;
II.2. Comunicarea de masa;
II.3. Comunicarea publica;
II.4. Comunicarea publicitara;
II.5. Comunicarea politica;
II.6. Manipularea informationala si structurile mediatice.
III. Comunicarea în cadrul organizatiilor
III.1. Comunicarea în cadrul grupurilor de munca;
III.2. Comunicare si motivare;
III.3. Comunicare si conducere;
III.4. Comunicarea în situatii de criza;
III.5. Comunicare si negociere

Mottolini is offline    Send Message via Google Talk to Mottolini Reply With Quote
Old 14-03-2005, 17:00   #2 (permalink)
-Getsuga Tenshou-

Mottolini's Avatar

macar o carte regardless de topic!!!!!pls..

Mottolini is offline    Send Message via Google Talk to Mottolini Reply With Quote
Old 15-03-2005, 03:05   #3 (permalink)
Registered User

Harald Hårfager's Avatar

Sunt o tona de carti netraduse in romana, dar de unde sa stim la ce ai tu acces ?

Legat de topicul dat, nu stiu pentru ca nu e un subiect care sa ma intereseze. Carti in general, repet, o tona, dar daca eu ma apuc sa iti dau un titlu despre care stiu sigur ca e netradus, sunt sanse foarte mici sa le gasesti in romana. Se accepta si e-books sau trebuie sa te duci si cu cartea ?

Harald Hårfager is offline    Reply With Quote
Old 15-03-2005, 11:00   #4 (permalink)
-Getsuga Tenshou-

Mottolini's Avatar

tocmai asta e...nu e vorba de acces(poate doar din prisma limbajului-accesibil ar fi din franceza sau mai bine din engleza).intrebam poate aveti voi pe acasa...format electronic ar fi fantastic.
'iti dau un titlu despre care stiu sigur ca e netradus, sunt sanse foarte mici sa le gasesti in romana'
asta si vreau:sa nu le gasesc in romana.nu,nu imi trebuie cartea.
ai ceva netradus prin casa sau pe vreun cd??as ramane indatorat..

Old 16-03-2005, 12:36   #5 (permalink)
Registered User

Harald Hårfager's Avatar

E vorba ca sunt sanse mici sa le gasesti in Romania si eu nu pot sa ti le dau ca nu sunt in Ro. Si din pacate nici in format electronic nu prea am.

Dar iti pot recomanda niste autori despre care stiu sigur ca nu sunt tradusi:

Moorcock, Michael (Fantasy - posibil sa gasesti e-books, e destul de popular)
Davis, Lindsey
Jecks, Michael
Doherty, Paul
Cornwall, Bernard
O'Brien, Patrick (desi cred ca e crima sa te apuci sa traduci asa ceva - este cel care a scris seria ce sta la baza filmului Master & Commander, abunda de termeni tehnici)

Toti sunt autori "de consum" (romane istorice sau politiste). Din "clasici" nu sunt foarte la curent cu ce s-a tradus si ce nu. Incearca Georges Dumezil, nu cred ca a fost tradus pe la noi, stiu ca am cautat si nu am gasit.

Edmund Burke nu cred ca s-a tradus si am in format electronic.
Sir Arthur Keith sigur nu s-a tradus si iti pot da.
Alexis de Tocqueville nu am gasit in romana, dar am o vaga banuiala ca a fost candva, undeva, tradus.

Alternativ poti sa alegi un autor politically incorrect ale carui carti se gasesc pe net in format electronic. Dar fiind vorba de un proiect nu stiu daca e o idee buna. daca totusi te intereseaza, da-mi un PM si iti pot da o carte in franceza sau mai multe in engleza.

Harald Hårfager is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2005, 23:33   #6 (permalink)
Registered User

incearca aici:
www.cartionline.org

xaxa is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules