![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
pls help! am nevoie de retete contra asteniei, apatiei si abuliei asa ca, daca ati citit o carte care v-a facut sa radeti cu pofta, cu sughituri, cu lacrimi, dati va rog de stire pe threadul asta. ca sa incep lista: 'schimb de dame', david lodge. m-a amuzat grozavnic parodia super-haioasa a lumii universitare.
__________________ What is this life if, full of care, We have no time to stand and stare. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Meserie! si Ce mica-i lumea. Acelasi autor. Aceeasi serie. Tot de Lodge: Cat sa-ntindem coarda?, Muzeul Britanic s-a daramat, Racane, nu tzi-e bine!? Ce ma face sa ma cracanez de ras: Jaroslav Hasek - Peripetziile bravului soldat Svejk.
__________________ Frustrated football fanatic ![]() The thruth is out there. Last edited by Salgado88; 27-05-2005 at 10:38.. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
imi plac 'la greu' hasek si jerome k. jerome... tr sa recunosc ca am cumparat editia completa a aventurilor lui svejk acum cateva luni, si am recitit-o cu la fel de multa placere ca acum numaistiucatiani ![]() si lodge e un super meserias... de fapt sunt meseriasi astia care sunt literati (de ex umberto eco) care se pricep si la scris. cam tot ce a scris tipul sunt niste romane absolut bestiale! thanks pt sugestiile peter mayle & lem. de lem am citit solaris, care e cu totul altceva... pe mayle l-am tot vazut prin librarii, dar am presupus ca e o carte mai degraba boring, gen 'viata la tara'
__________________ What is this life if, full of care, We have no time to stand and stare. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
sorry de raspunsul intarziat ![]() am citit la un moment dat ceva de pratchett dar nu m-a prins foarte tare, poate nu eram in 'toanele' potrivite... intre timp ma delectez cu 'dictatorul si hamacul', f f sad & funny...
|
| | #9 (permalink) | ||
| http://www.gutenberg.org/browse/authors/j#a173 gasiti si "three men in a boat" ps: project gutemberg => legal
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
jerome k. jerome e un mare meserias; partea cea mai fascinanta la el e modul in care, intre 2 hlizeli pana la urechi, iti tranteste cate o constatare de un realism chirurgical despre lume, viata si alte alea...
|
| | #11 (permalink) | ||
|
am gasit la anticariatul de langa Universitate cartea "Trei intr-o barca" la incredibilul pret de 30.000 lei. Probabil le-au luat direct de la editura si acum le dau mai ieftin. Mai erau cateva daca va intereseaza. am mai vazut si "Jaroslav Hasek - Peripetziile bravului soldat Svejk" dar n-am cumparat-o inca (2 volume - 40.000). cu proxima ocazie.
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
ce ma pune pe ganduri, e ca pana la urma, recomandam mostly classic stuff in materie de 'ras cu pofta'... oare de la era lui jkj si hasek nu s-a mai scris (aproape) nimic inspirat in domeniu??
|
| | #13 (permalink) | ||
|
The best of the best (in my opinion): Ilf si Petrov - "Douasprezece scaune" si "Vitelul de aur". Incearca sa gasesti editia 1957, Ed. Cartea Rusa (e cea mai buna traducere, am tot, le-am citit pe toate several times). Mai sunt si alte editii (1936 - doar "12 scaune", 1967/8 - la alta editura), insa fereste-te de cele de dupa 1990. Lousy translation. De Petrov (Evgheni Petrovici Petrov) mai gasesti "Insula pacii" (foarte rara, daca o gasesti ti-o cumpar dupa ce o citesti, negociem) - Biblioteca scolarului, 1950s, piesa de teatru, mai gasesti "Atitudine dispretuitoare fata de stomac" (prefata de Alex. Stark, superb volum), si "Romanta samovarului" (culegere de texte in colaborare cu Zoscenco si Romanov, ti-o cumpar si pe asta daca o gasesti). Lectura placuta!
__________________ Daca gasiti omul care zice ca viata e usoara, sa mi-l aratati si mie. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
la recomandare ta am luat '12 scaune', dar in aparitia de la editura RAO, pt ca alta nu am gasit. e f f misto, ma amuza grozavnic o sa ma uit si dupa celelalte, poate le gasesc chiar in traducerile recomandate de tine. thanks!
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 Location: Bucuresti |
Gerald Durell - Pasari, lighioane si rubedenii/Beasts, birds and relatives. Am citit-o de cateva ori si de fiecare data am ras cu lacrimi. Am gasit intamplator la anticariat in pasaj la Universitate si varianta in engleza, dar inca n-am citit-o. Libby Purves - Cum sa nu fii o mama perfecta. N-am copii si nici nu intentionez sa ii am prea curand, dar cartea chiar e amuzanta.
__________________ Curiosity not only killed the cat, it threw it in the river with weights tied to its feet. Terry Pratchett - Discworld | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
mi-am adus aminte de gerald durell (de altfel fratele lui lawrence durell... mare scriitor mare)! am gasit-o din intamplare acum vreo 10 ani la bibl judeteana impreuna cu o alta carte, urmarea la pasari, lighioane, rubedenii... fxxk. am uitat cum se numeste. anyway - sunt unele dintre cele mai bestial de comice carti citite vreodata! cred ca o sa le recitesc...de libby purves inca nu am auzit/ citit. la ce editura a aparut? nu imi aduc aminte sa o fi vazut prin carturesti/ alte locuri...
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 Location: Bucuresti |
Asta de care am zis eu e continuarea. Cea dinainte se numeste My family and other animals, si nu stiu daca a aparut sau nu in romania. Libby Purves a aparut la Nemira, colectia Talmes Balmes, in '96. Intr-o vreme odihneau vreo 4-5 exemplare pe masa la unul din anticariatele din pasaj, la suma fenomen de 20.000 volumul.
__________________ Curiosity not only killed the cat, it threw it in the river with weights tied to its feet. Terry Pratchett - Discworld | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
a aparut si cealalta, tradusa simplu: familia mea si alte animale totally, utterly funny... cred ca e pe undeva in stivele de carti de la mine, care stive reprezinta victoria entropiei in lupta cu ordinea thanks pt referintele la cealalta carte.
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Ilf si Petrov sunt geniali. "Douasprezece scaune" e absolut criminala, recomand in special capitolul "Concursul interplanetar de sah" sau pe-acolo. Marele maestru al combinatziilor, Ostap Bender.
__________________ Frustrated football fanatic ![]() The thruth is out there. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|