![]() |
| | #21 (permalink) | ||
|
Deocamdata citim titlurile la care avem acces. Nu inseamna ca ne cramponam de unii autori. Seria Malazan Empire a lui Erikson e recomandata chiar de catre Stephen Donaldson asa ca e ceva acolo. Un prieten si coleg, mare fan Erikson mi-a spus, dupa ce a citit primele 5 volume, ca de la vol. 2 a luat-o din pacate, cum se spune, "pe aratura". Proiectul e imens, mult mai mare decat al lui Martin (multe personaje, planuri de actiune, aproape toate volumele au in jur de 1000 de pagini), poate fi scapat usor de sub control. In ce-l priveste pe Scott Bakker, e pus deja pe lista de "Wanted", am citit si eu lucruri bune despre cartile lui. Numai sa pun mana pe ele. | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
Multumesc Orson pentru ca datorita tie am aflat despre seria asta. Mi-a placut enorm si mi-am redescoperit apetitul pentru fantasy.Caut titluri noi si o sa revin cu feedback daca voi gasi ceva demn de mentionat.
__________________ reputation is the cornerstone of power | |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
In sfarsit: http://www.nemira.ro/colectie2.asp?i...ord=1&tid=1256 Si legat de Scott Bakker: http://www.tritonic.ro/isbn-978-973-733-155-7.htm Si daca-mi permiteti si doua recomandari: - "Amber - Roger Zelazny" http://www.tritonic.ro/autor-Roger%20Zelazny.htm - "Chalion - Lois McMaster Bujold" http://www.tritonic.ro/autor-Lois%20...r%20Bujold.htm Last edited by Frank; 18-09-2007 at 21:33.. | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
Am vazut si eu azi ca s-au adeverit zvonurile potrivit carora George R.R. Martin apare la Nemira Sper sa le traduca si pe restu'![]() La fel, astept ca si Tritonic sa termine de tradus cele doua serii de mai sus Din pacate, vad ca Minerva n-a mai scos nimic dupa Primul rege Shannara (care e veche de un an deja).PS: Parca incepe si la noi sa se miste ceva mai mult in domeniu' literaturii fantasy.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
Dap, se misca.Sa speram ca si traducerile sunt de calitate. Am comandat cate ceva de la tritonic.ro asa de proba sa vad cum se misca.A mai comandat cineva de pe site ? Sunt tentat sa cumpar si in romana A song of ice and fire.
|
| | #28 (permalink) | ||
|
Dap.Auzisem si eu ceva dar n-am avut timp sa investighez. ![]() relativ offtopic: E totul ok cu comandatul.Cartea a venit ambalata bine si a ajuns relativ repede.O sa recidivez cu o comanda mai mare.Vroiam doar sa informez ca e totul in regula.
__________________ reputation is the cornerstone of power Last edited by stern; 26-09-2007 at 20:06.. | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Sfarama-se cutitul tau in tandari si aschii. | |||
|
| | #32 (permalink) | ||
|
Din pacate traducerile lasa de dorit. Stiu ca nu-i o treaba usoara traducerea care e o re-creare a unei opere literare dar noi, aici in Romania, excelam la rateuri mai ales in domeniul sf-fantasy. Am luat si eu volumul Shannara de la Minerva, am citit vreo 2 paragrafe si l-am aruncat cat colo. Vorba unui coleg de-al meu, "nu vreau sa citesc o limba engleza tradusa in romana, ci un limbaj romanesc natural, care sa nu sune fals sau fortat". Asa ca am preferat sa cumpar cele 4 volume din "A Song of Ice and Fire" in original, mai ales ca s-au gasit si inca se mai gasesc la Diverta. Fiti siguri ca editia romaneasca nu va fi mai ieftina decat paperback-urile americane. M-am bucurat ca au inceput sa traduca din Jordan, Bradley, Zelazny, Brooks si mai nou Scott Bakker dar mi-e ca nu se vor ridica la inaltimea originalelor. Si eu am cumparat (primit cadou?) Zei americani si Anansi Boys de Gaiman dar mi-e teama sa ma apropiu de ele. Pana una-alta astept vol. 8 din Thomas Covenant (ma rog, vol. 2 din tetralogia The Last Chronicles of Thomas Covenant) :" Fatal Revenant" al lui Donaldson, care trebuie sa apara saptamana viitoare. Desi am auzit ca fragmentele de pe site-ul autorului nu prea promit... Vedeti pana atunci ca la Diverta se vinde editia HC din Tolkien - "The Children of Hurin" f. frumos ilustrata alb-negru si color de Alan Lee si la un pret bun de 74.50 Lei fata de pretul de 18.99 GBP de pe coperta (care ar cam fi peste 90 Lei la cursul zilei). Au disponibil si romanul fantasy "Stardust" scris de Neil Gaimna si bogat ilustrat de celebrul Charles Vess. Diverta vand si traducerea de la Tritonic si editia originala DC/Vertigo dar originalul isi merita toti banii (52.30 Lei fata de 19.99 USD pret de coperta). | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Mie Jordan mi s-a parut bine tradus. Sunt curios cu George R.R. Martin. A aparut Sabia Shannara la Minerva? Ma uit la ei pe site si nu vad decat primu' volum acolo. Apropo, a aparut primul volum al seriei Terramare (Earthsea): Un vrăjitor din Terramare (A Wizard of Earthsea) de Ursula K. Le Guin. Momentan, nu o gasesc in librarii. http://www.edituraalexandria.ro/ea/ Hmm, vad ca ei pregatesc sa scoata si primu' volum din The Book of the Long Sun a lui Gene Wolfe http://www.edituraalexandria.ro/ea/i...&id=6&Itemid=4 http://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_the_Long_Sun
|
| | #34 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Stern, ai fost dezinformat. Seria Earthsea nu e pt. copii. Primele 3 volume (trilogia originala) e superba chiar daca actiunea are un ritm moale, atmosfera creata si personajele principale sunt super. Vol. 4 parca nici nu are legatura cu primele 3 in afara de cateva personaje. Vol. 5 si 6 nu le-am citit inca dar se pare ca sunt mai bune decat vol.4. Profit de ocazie si fac o rectificare la ultimul meu mesaj de aici: Am intrat in posesia editiei Deluxe din Tolkien - "The Children of Hurin" si are si ea ilustratiile color si alb-negru ca si editia Hardcover simpla. Atata ca editia Deluxe e 75 USD, pe cand asta HC e 19 GBP iar la noi asta HC e 74.50 LEi la Diverta, pret bun zic eu in continuare. | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
Am facut niste sapaturi si am aflat ca: - volumul 2 din seria Terramare, "Mormintele din Atuan", apare in noiembrie. - Un vrăjitor din Terramare se gaseste momentan in librariile Carturesti - e posibil sa apara toata seria, inclusiv Tales of Earthsea care contine Dragonfly. - sunt planuri pentru intreaga serie The Book of the Long Sun, plus seria The Book of the Short Sun. Seria The Book of the New Sun este luata de o alta editura, nu se stie cand va aparea si asta pe piata. Apropo, Nemira a afisat pretu' la A Game of Thrones: 51,12 (daca este comandata prin Internet) si 63.9 pret de librarie.
|
| | #40 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
sa va dat si un pont daca vreti sa o cumparati: la diverta este 620, comandata de pe net 510 si in librarie la cora 420 | ||
|
| Advertisment | |
Vrei sa devii un adevarat gangster ? Vino pe strazile din Bronx! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|