![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Moartea literaturii
Eu cred ca se duce dracu ...cine mai citeste in ziua de azi ???? cand calculatorul,tv ,cluburile etc ...sunt invadate de tineri ,oare cine va mai citii peste 20 de ani ,cad tinerii de abia isi aduc aminte ca au citit acum 5 ani o carte si aia vreo 50 de pagini ,se duce pe rapa totul ...tot ce s-a creat treptat este indepartat si pus de o parte ...pacat ca sufletul uman se va instraina de cautarile lui de atatea milenii .....
| |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
are dreptate demiurgul...moare literatura...de ce sa citesti o carte cand poti sa te uiti la film?e pacat ...dar poate ca dupa noi o sa vina o generatie care o sa renunte la puburi sau cluburi etc. si o sa puna mana pe carte...sper
__________________ no alarms and no surprises | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 |
Dar totusi sa nu uitam ce inseamna literatura pentru creierul uman. Acele zone asupra carora activeaza, pot ele fi activate in alt mod ? ... si astfel, pierderea nu va fi asa de semnificativa cum pare. Sper ca va aduceti aminte cand ati invatat la scoala (daca ati invatat) despre tanguielile scribilor si graficienilor cand s-a trecut la tiparnitza Multi au ars pe rug pana s-a acceptat trecerea aia si acum .. e mai rau ? Deh.. nostalgia pare un sentiment nobil, dar are prea multe ecouri de resemnare. Puneti-va ratiunea la munca si gasiti-mi solutii ASAP! | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
Adica sa facem literatura pe cipuri si sa le introducem in memorie???? ...Becali mama ce invatat ar deveni ...cipurile sa coste 200000 de mii ... | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Well, omenirea a citit ca mod de relaxare doar cateva sute de ani. Nu moare nimeni de la renuntarea la citit, vor exista doar cativa nostalgici (ma includ si pe mine aici) carora le place mirosul de carte veche.
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Ca am citit ce-am citit...e minunat. Dar ca inca mai am de citit, ca scriitorii inca mai scriu si cartile inca mai exista...e sublim! Literatura nu are cum sa moara. Si nu exista alternativa cinstita, o carte este o carte. Noile "tehnologii" te imbie cu tot felul de functiuni si upgrade-uri, te invata sa inghiti multa informatie, sa "respiri" cit mai repede... Cartea te pastreaza normal, iti reaminteste cine si ce esti, exista o intimitate perfecta intre ea si cititor. Nu are butoane si beculete, imagini animate, camera web si alte jucarii ( nu stiu ce sa mai scriu, eu sint demodata, nu le am cu astea..) insa reuseste sa creeze lumea de la inceput. Negru pe alb.
__________________ Za gud, the bed and za uarevar | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
nu moare literatura dragii mei, din contra, literatura progreseaza Ionut Caragea M-am născut pe Google m-am născut pe Google am deschis ochii şi am privit printr-o fereastră către cealaltă lume căreia probabil trebuia să-i spun Mamă am atins-o cu degetele mele pătrate şi mi-a fost teamă din păcate să nu o rănesc şi să nu mă rănească cuvintele mele aveau nevoie de atingere pământească degeaba ne ţinem de mâini nu vom avea niciodată priză la public ci doar la curent ştim amândoi că adevărata mană cerească este un abonament mai demult am primit mesaj de la Dumnezeu îmi spunea că va veni o zi în care va exista o singură biserică universală credinţa, da, credinţa va fi o stare de euforie declanşată de o perpetuă mişcare către nihilism m-am născut pe o pagină de istorie care nu va fi niciodată scrisă, cu certitudine va rămâne o întâmplare în spaţiul infinit dintre două secunde mărginit de milioane de pixeli am murit pe Google înconjurat de miliarde de ferestre deschise pur şi simplu din greşeală sau poate nu ştiai că Dumnezeu este orb Ionut Caragea When the memory-stick bit day the sun is rising straight în fatza ochilor mei power on viatza is a memory stick in my pocket i`m sick my treatment is the electrical bite say hello, say stand by, say good bye bit night soarele apune straight in front of my eyes turn off the light hibernation reincarnation viatza is a connection between illusion and reality scanning is complete feelings between peace and fight i must repair this bad sector when the memory died bit day, bit night va urez lectura placuta
__________________ CAGE was HERE !!! | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
nu moare literatura dragii mei, din contra, literatura progreseaza Ionut Caragea M-am născut pe Google m-am născut pe Google am deschis ochii şi am privit printr-o fereastră către cealaltă lume căreia probabil trebuia să-i spun Mamă am atins-o cu degetele mele pătrate şi mi-a fost teamă din păcate să nu o rănesc şi să nu mă rănească cuvintele mele aveau nevoie de atingere pământească degeaba ne ţinem de mâini nu vom avea niciodată priză la public ci doar la curent ştim amândoi că adevărata mană cerească este un abonament mai demult am primit mesaj de la Dumnezeu îmi spunea că va veni o zi în care va exista o singură biserică universală credinţa, da, credinţa va fi o stare de euforie declanşată de o perpetuă mişcare către nihilism m-am născut pe o pagină de istorie care nu va fi niciodată scrisă, cu certitudine va rămâne o întâmplare în spaţiul infinit dintre două secunde mărginit de milioane de pixeli am murit pe Google înconjurat de miliarde de ferestre deschise pur şi simplu din greşeală sau poate nu ştiai că Dumnezeu este orb Ionut Caragea When the memory-stick bit day the sun is rising straight în fatza ochilor mei power on viatza is a memory stick in my pocket i`m sick my treatment is the electrical bite say hello, say stand by, say good bye bit night soarele apune straight in front of my eyes turn off the light hibernation reincarnation viatza is a connection between illusion and reality scanning is complete feelings between peace and fight i must repair this bad sector when the memory died bit day, bit night va urez lectura placuta
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Am un singur lucru de mentionat aici: cartea nu va disparea niciodata si nici cititorii. Si sa va spun de ce. In momentul in care citesti o carte te impresioneaza nu numai ideile, povestea, personajele ci si faptul ca tii in mana un obiect placut. Daca vreti includem aici ilustratiile, copertile, prologul, epilogul si multe altele. Eu am inceput sa citesc de la varsta de 20 de ani, asa ca pentru mine cititul a devenit o placere dupa adolescenta. O carte nu va putea fi niciodata egalata sau substituita pentru ca pur si simplu nu exista ceva care sa-ti foloseasca imaginatia mai mult ca o carte (poate doar drogurile ).
__________________ Succesul inseamna a fi in stare sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi din entuziasm - Winston Churchill | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
de ce ???pentru ca evolutia omului insasi stagneaza ...odata cu internetul,televizorul si alte nimikuri hazlii ...omul are sansa la informatie f usor ....si totusi el numai progreseaza pentru ca fenomenul global de cultura este monopolizat de armele manipularii ... | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest |
Cartile dispar doar daca apare ceva care sa le ia locul ca scop si placere. Iar acel ceva nu exista. Filmele si jocurile nu stimuleaza imaginatia, iti dau de-a gata ceva. Nu stimuleaza memoria, au loc doar pentru mesaje concentrate nu pe larg discutate. Internetul e plin de prea multe mizerii care sufoca lucrurile "bune". Vin unii cu idei de e-book. Bune doar pentru carti tehnice. Nimic nu se compara cu a tine cartea in mana si a citi de pe foaie literatura artistica. Iar fara acea literatura suntem oarecum limitati si infierati in modele. Poate sunt de moda veche dar asta simt.
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
subscriu Zergului si deasemeni Demiurgului. As mai preciza ca un alt factor important care contribuie la acest declin al literaturii este insasi timpul. Intr-o lume in care totul se masoara la ora, cartea este neglijata, cred ca mai putin de 5% sunt cu adevarat preocupati de a citi. Si totusi literatura, cartea nu moare. Datoria noastra a autorilor este sa revitalizam interesul cititorilor pentru literatura, pentru carte, chiar apeland la acest MIJLOC- internetul. Mai sunt si alti factori, de pilda cel financiar, oare v-ati pus vreodata intrebarea prin ce sacrificii trebuie sa treaca in prezent un scriitor pentru a publica o carte?
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|