Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 03-01-2009, 16:38   #61 (permalink)
tech addict ™

R@Z0R's Avatar

da , uite ca la asta nu m-am gandit, desi am vreo 4 pisici la tara. multumesc mult.

R@Z0R is online now    Send Message via Google Talk to R@Z0R Reply With Quote
Old 10-01-2009, 15:12   #62 (permalink)
Simply Genius

Corgenius's Avatar

Salutare tuturor!

Stie cineva unde pot gasi un rezumat/fisa de lectura pentru "Codul lui Da Vinci" ?....Stiu ca ar fii mai bine sa citesc cartea deoarece as intelege mai multe & shit...dar momentan nu am timp.....iar fisa imi trebuie cat mai curand..:|

Multumesc anticipat !

Corgenius is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2009, 15:43   #63 (permalink)

Phasola's Avatar

Quote:
Originally Posted by Corgenius View Post
Salutare tuturor!

Stie cineva unde pot gasi un rezumat/fisa de lectura pentru "Codul lui Da Vinci" ?....Stiu ca ar fii mai bine sa citesc cartea deoarece as intelege mai multe & shit...dar momentan nu am timp.....iar fisa imi trebuie cat mai curand..:|

Multumesc anticipat !
Mi se pare ca tu nu prea ai timp de citit...
SparkNotes: The Da Vinci Code: Plot Overview
Incearca si filmul. E prost dar poate intelegi ceva .
The best engine in the world is the vagina, it takes any size piston, its self lubricating, starts with 1 finger, and every 4 weeks does its own oil change. It's just a pity the management system is so fucking temperamental.

Phasola is online now    Reply With Quote
Old 13-02-2009, 00:14   #64 (permalink)
Banned

stie cineva daca „The Power Elite“ de C. Wright Mills a fost tradusa in romana ? si daca da unde o pot gasi, noua sau folosita nu conteaza ... ideea e ca un simplu search pe google nu ofera nici un raspuns deoarece gasesti doar pe site-uri gen referat.ro, comentarii la adresa cartii dar cartea in sine "ciu-ciu".
cei care au vreo informatie ii astept cu un pm la mine daca se poate pt ca nu urmaresc acest thread in mon expres
P.S: in limba romana se traduce "Puterea Elitei"

CaptainPlanet is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2009, 11:19   #65 (permalink)
ptz
fii capitanu nostru!

ptz's Avatar

de fapt puterea elitei s-ar traduce the power of the elite. The power elite se traduce mai fidel ca Elita puternica sau Elita de top/de forta. O alta interpretare ar putea fi Elita puterii. Offtopic, stiu.

ptz is online now    Reply With Quote
Old 09-04-2009, 19:31   #66 (permalink)
abandondude

Dominus's Avatar

salut,

caut o editie mai veche a unei carti pentru copii "Califul Barza" sau "Povestea Califului Barza" de Wilhelm Hauff.
Stiu ca se gaseste prin librarii si online insa, am citit-o cand eram mic si editia aceea avea o coperta alba parca si niste ilustratii foarte frumos desenate. Ma intereseaza editia aceea pentru ilustratii, daca stie cineva de unde o pot cumpara sau daca o are cineva si o vinde, let me know pls.

mercic

Dominus is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2009, 19:53   #67 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

O sa o caut pe acasa si daca o gasesc ii fac poze si ti le trimit, daca iti sunt folos. De vandut nu o vand.

Daca nu ma insel "Povestea Califului Barza" era doar una dintr-o serie mai lunga de povesti, si e posibil ca volumul sa se numeasca "Hanul din Spessart".

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 09-04-2009, 21:09   #68 (permalink)
abandondude

Dominus's Avatar

multzam Ivan, asta de care zic eu era intr-un sigur volum cu nisete coperti mai groase parca..

Dominus is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2009, 19:22   #69 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Nu l-am gasit acasa, trebuie sa-l caut pe la parinti, dar rezultatul cercetarilor va veni dupa Pasti.

Intr-un singur volum este, dar eu imi amintesc coperti normale, albastre. Vad ca a fost reeditata prin 2002, dar google zice ca desenele sunt slabe de tot.

Old 23-04-2009, 21:11   #70 (permalink)
Nick anterior: oCSigen

DedV's Avatar

Caut si eu o carte. Am vazut-o la cineva nu demult insa nu-mi amintesc nici autorul nici numele. Stiu doar ca era un autor englez/american(numele mic era James sau John,parca ). Stiu ca era vorba despre planeta pamant unde nu mai existau oameni. Am citit putin la inceput si suna cam asa : Orasul X, la 10 minute dupa moartea ultimului om de pe planeta.

Descrierea este cam ambigua insa cred ca ati prins esenta
Thx

DedV is online now    Reply With Quote
Old 26-04-2009, 15:56   #71 (permalink)
Registered User

Eu stiu doar de Children of men, de p.d.james, care incepe asa : <Early this morning, 1 jan 2021, 3 minutes after midnight, the last human being to be born on earth was killed in a pub brawl in a suburb of Buenos Aires etc etc>
Asta sa fie ?

sharkall is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2009, 22:33   #72 (permalink)
Nick anterior: oCSigen

DedV's Avatar

Da, cred ca asta e. O s-o caut si confirm . Nu cred ca poate fi alta; numele real al autorului coincide cu ce imi aminteam eu si, da , inceputul pare sa fie similar. Cartea respectiva era tot in engleza dar nu mai stiam deloc formularea asa ca am scris in romana
Thx

DedV is online now    Reply With Quote
Old 28-04-2009, 16:39   #73 (permalink)
Registered User

Dr_V's Avatar

Caut aceste 2 carti de cativa ani:

Douglas Reeman - "Batalie in Atlantic" (alta editura a tradus titlul ca "Batalie in Atlanticul de Sud")

Georges Blond (?) - "Supravietuitorul din Pacific" (nu stiu exact cum se scrie numele autorului, e francez)

Stiu ca aici nu-i forum de publicitate, dar daca le are cineva... imi lipsesc din colectie

Dr_V is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2009, 19:17   #74 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Cred ca am vazutocazional Batalie in Atlanticul de Sud pe la diverse anticariate, impreuna cu alte "manuale" din colectia Delfin.

Old 12-05-2009, 17:09   #75 (permalink)
Registered User

Salut,

Caut si eu niste carti din copilarie despre care am niste amintiri foarte vagi, si pe care as vrea sa le recitesc daca aflu care sunt - asadar, in ordinea inversa a dificultatii :

1. O carte scrisa de un rus, despre copii rusi - cred ca se cheama ceva gen "Valea de aur" dar nu am regasit nimic sub numele asta. Cuvinte cheie: timuristi, taiga, copii, rusia comunista.

2. O carte scrisa de un roman despre copii romani - n-am nici cea mai vaga idee despre cum se cheama. Cuvinte cheie: copii, romania, al doilea razboi mondial, Cazimir, cantonier, telegraf, automobil, zimbil (un fel de sacosa daca imi aduc aminte)

3. O carte scrisa in stilul Dumitru Almas, despre niste voinici care infaptuiesc un fel de rascoala taraneasca, probabil inainte de 1907. E o colectie de povesti cu o tema centrala(parca asa imi aduc aminte), fara conexiuni cu istoria, probabil o romantare a vreunei rascoale existente. Cuvinte cheie: serbi (asa sunt denumiti in carte aici peste tot), Gelu (parca numele unuia din personaje), mistret la protap, lupi in sat.

E tot ce imi aduc aminte si ma chinui sa imi amintesc...

Daca stie cineva, multumesc!

Horza is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2009, 18:30   #76 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Prima imi suna familiar, chiar daca nu-mi amintesc titlul. Era cumva cu un set de copii plecati intr-o excursie prin taiga cu un batran cumsecade care era un fel de tracker? Si unul dintre copii avea inclinatie si abilitati pentru ocupatia asta, drept pentru care evolueaza ca adjutant al mosului catre sfarsit.

Daca vorbesc prostii si e alta carte opreste-ma

Old 12-05-2009, 18:42   #77 (permalink)
Moderator

1. ar putea fi maxim gorky, "copilaria mea"? nu retin exact daca asa era titlul cartii aceleia din copilarie (am ales ceva plauzibil din lista lui de lucrari, de pe wiki), insa am citit o carte a acestui autor care imi pare asemanatoare cu ce iti amintesti tu.

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2009, 23:56   #78 (permalink)
Doctor Invincibilis

Messire's Avatar

La punctul doi ar putea fi vorba de scrierile Otiliei Cazimir. Stiu ca am studiat cate ceva in ciclul primar. Cred ca inca mai am prin biblioteca culegerile de texte folosite ca suport pentru lectii. Desi cred ca poti gasi lesne o bibliografie.

La punctul 1) ar putea fi intradevar vorba de gorki. Desi gorki a scris aproximativ 1 mc de carti, si din ce am citit, imi vin in minte fantomatic cel putin 4 sau 5 povestioare cu subiect similar ale aceluiasi autor (si cu siguranta nu sunt singurele). Ar putea fi si Bunin (trebuie sa verific).

Messire is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2009, 12:11   #79 (permalink)
Registered User

Da, Ivan - cam asta e ce imi aduc si eu aminte. Aveau un mosneag vanator/padurar cu ei. S-ar putea sa fie intr-adevar "VAlea de aur" pentru ca am mai auzit sa fie numita asa pe net, dar nu am reusti sa gasesc o confirmare a copertii/numelor etc.

A doua carte ar fi cam "grea" pentru Otilia Cazimir - are personaje destul de realiste asa - oameni batuti de seful de post, copii omorati in razboi,etc.
Mi-am mai adus aminte o faza din ea tho : Doi frati se duc la un nene pe nume visarion sa ii culeaga mierea din stupi si asta ii pune sa cante tot timpul ca sa fie sigur ca nu o infuleca.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
http://www.cartile.ro/popup.php?id=12348

HAHA! Ownage!

acum sa vedem si restul !

Date sumplimentare despre cartea 2 :

Personaje: Cazimir cantonierul, Dan fiul sefului de gara indragostit fara speranta de Eleonora (Nora) fiica sefului de post
Titlul unui capitol: "Cazimir face alt zimbil" in care este vorba de o incurcatura la transmisia telegrafica - in realitate Cazimir faace un automobil - din resturile a doua motociclete militare germane.

Last edited by Horza; 13-05-2009 at 12:17.. Reason: Automerged Doublepost

Horza is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2009, 12:50   #80 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Nu l-am gasit acasa, trebuie sa-l caut pe la parinti, dar rezultatul cercetarilor va veni dupa Pasti.
M-am laudat excesiv, am cautat-o in trei case si n-am gasit-o.

Fie e "pusa bine de tot", fie s-a dus de-a binelea. Sorry.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules