![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Votul meu se duce catre... | |||
| A E van Vogt | | 2 | 4.08% |
| Arkadi & Boris Strugatki | | 3 | 6.12% |
| Arthur C Clarke | | 3 | 6.12% |
| Frank Herbert | | 11 | 22.45% |
| Isaak Asimov | | 7 | 14.29% |
| Kim Stanley Robinson | | 1 | 2.04% |
| Norman Spinrad | | 1 | 2.04% |
| Orson Scott Card | | 4 | 8.16% |
| Philip K Dick | | 5 | 10.20% |
| Ray Bradbury | | 2 | 4.08% |
| Robert Heinlein | | 1 | 2.04% |
| Roger Zelazny | | 1 | 2.04% |
| Stanislaw Lem | | 2 | 4.08% |
| Ursula K Le Guin | | 1 | 2.04% |
| William Gibson | | 2 | 4.08% |
| Fredric Brown | | 3 | 6.12% |
| Voters: 49. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
| SF: poll-ul autorilor
Din cauza limitei, au ramas citiva pe dinafara. Zelazny si-a cistigat locul la mare lupta cu Brunner si Spinrad, pentru ca e probabil mai citit. Si n-am avut loc pentru hard SF (ma gindisem la Greg Egan). Heroic Fantasy-ul nu a fost luat in consideratie.
| |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Eu l-as fi pus mai degraba pe Brunner, dar m-am gindit ca Zelazny e mai cunoscut. Oricum Spinrad are cele mai multe carti publicate la noi dintre astia, asa ca poate era o idee mai buna sa-l bag. Poti sa editezi poll-ul daca esti de parere ca e mai bine. Eu l-am votat pe Lem.
| |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Drept sa spun, singura carte de sf pe care am citit-o a fost dune (cam toate cartzile) asha ca votul meu e clar. Shi sa nu spunetzi ca au aparut admiratorii seriei dune abia dupa film, citisem cartzile inainte sa apara chiar shi jocul.
__________________ There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't... | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Oooh... Sunt singurul care a votat cu Ursula K. LeGuin... !? ![]() ![]() ![]() Doh, nu se pot face poll-uri cu selectii multiple ? Si nenea Asimov e acolo sus in top pentru mine ![]() ![]() .
__________________ Disclaimer: The author of this post blah, blah... Sau pe scurt: nu garantez ca nu spun tampenii... | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Ray Bradbury nu-mi place ![]() Orson Scott Card are numai citeva carti publicate in ro (respectiv primele 3 din seria cu Ender), prea putin. TheBlueScreens> sigur ca se pot face. Numai ca eu as fi votat cu mai totzi din aia zece si se pierdea din relevanta rezultatului (daca mai faceau si altii acelasi lucru). Si eu m-am mirat de lipsa voturilor pentru LeGuin. Vad ca majoritatea il prefera pe Herbert, ceea ce era de asteptat. Dupa cum se observa si din poll, sf-ul anglo-saxon e dominant (aproape numai americani, doi - de fapt trei - slavi). Uitasem de Gerard Klein, probabil ca oricum nu avea loc.
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Da' pe Greg Egan d c nu l-a pus nimini pi lista ? Distress... Carantina....Mi se pare extraordinar modul in care exploateaza stiinta de la limita metafizicii (dar totusi stiinta) pentru a-si face credibile cartile.. cred ca asta e fenomenal la un SF: sa fie credibil, plauzibil, chiar daca e straniu, si sa te faca sa vezi in jurul tau cu alti ochi ceea ce ignorai pina atunci. In fond, si Jules Verne a scris proza fantastica pina cind multe din chestiile scrise au devenit realitate cotidiana
__________________ "All lung fish should face the death penalty for their heretical evolutionist ideas" | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Guest | Quote:
... in sfarsit fata umana a lui Johnny ![]() love u too, tzu-tzu! ![]() man, infatil neinfantil, eu tot cred ca psihoistoria ar trebui intradusa ca materie obligatorie de studiu cel putin din liceu... cea mai tare idee pe care a putut sa o aiba un autor de S.F. EVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
cred ca pana la urma conteaza ce astepti de la un SF (mai ales pentru ca e un gen destul de "easy"). eu apreciez fantezia dusa la extrem cu o cat de cat baza reala; nici sa ma minta pe fatza, dar nici sa imi explice problema gen "Germenul Andromeda" de Crichton. pentru mine Dune nu inseamna nimic ca SF: parca omul avea de spus o poveste fantastica si nu avea un cadru pentru ea. daca actiunea s-ar fi intamplat intr-un cadru specific mitologiei greceshti, cred ca seria Dune ar fi trecut neobservata. Ciuma alba e si ea un pic bluf. (daca e cartea la care ma gandesc eu- cumva ceva cu IRA si razbunarea unui genetician?). apropo, recomand Germenul Andromeda pentru ce putea Michael Crichton intr-un timp (poate isi mai spala in ochii voshtri pacatele cu Spitalul de Urgentza & stuff...)
__________________ i hope i'll be alive at the end of the world. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
philip k dick, pt ca sf-ul la el e doar un pretext de explorare a mintzii umane. Apoi Herbert, Pandora e superba, Dune se apropie. Asimov e un scriitor prolific, dar scrie pt public, are doar 2-3 cartzi cu adevarat BUNE, in rest, mai degraba un policier in cadru sf. Strugatzki - Calauza, the best SF ever, iar filmu, nu mai comentez (dar, nu e sf). Dar topul era pe autor, nu pe cartzi.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Dupa mine daca un autor e prolific si deschizator de drumuri nu insemna ca e si cel mai bun , aventual cine a votat pt Asimov mai are timp sa fuga repede la prima biblioteca publica care-i iese in cale.Sper sa nu fi ofensat pe nimeni. Am votat Zelazny , nu ca Ursula sau fratii Strugatzki n-ar fi extraordinari dar parca personaje ca Sam sau Conrad sau mai stiu eu ce eroi de-ai lui au schimbat felul in care am vazut eu sf-ul de la un moment dat incoace...Asa ca idee puteam foarte bine sa votez pt una din celelalte doua optiuni... Cu parere de rau spun ca nu am citit Ciuma Alba , dar pt Dune si Pandora nu l-as vota pe Herbert. Jocul lui Ender e mai mult decat bunicel , iar restul nu sunt jeguri ci doar putintel comerciale..ce sa-i faci , era de asteptat.. Absenta Van Vogt ....l-o fi dezamagit pe Korn seria Non-A , mai stii? Puteau sa fie in topul asta autori precum Lino Ardani , Roberto Quaglia sau chiar Berbard Werber , nu ca m-ar fi impresionat prea tare vreunul din ei dar au totusi carti destul de interesante la activ.Walter M Miller jr , bla bla bla...
__________________ I am Homer of Borg . Resistance is ..... ooooohhhhhh doughnuts! | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Guest |
Si eu am votat tot Lem,cam acum 3-4 zile,vad ca tot la 3 voturi a ramas.Cine zicea ca Asimov e comercial si scrie infantil are perfecta dreptate,in rest insa,apropo de Herbert as face observatia ca e un sondaj despre autori,nu despre ce inseamna o carte "ca SF". Dune ramane o carte bunicica(nu ma refer la numeroasele continuari,ci la primul roman din serie),chit ca,daca stai bine sa te gandesti,o cam ia spre Heroic Fantasy.In rest,van Vogt nici nu merita macar pomenit,cred ca si "autorii" de la scoala de arte populare de pe vremea lui Odiosu' legau mai bine doua vorbe.Cartea fratilor Strugatky e geniala,sau mai bine zis GENIALA, dar altceva scris de ei n-am mai citit (nu zic ca n-or mai fi scris) si e cam greu sa pui un autor (sic ) pe locul I doar pe baza unei singure carti.
| ||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
L-am votat pe F.Herbert. Dar si eu cred ca trebuia mentionat macar van Vogt. Si Larry Niven.
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |