![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Votul meu se duce catre... | |||
| A E van Vogt | | 2 | 4.08% |
| Arkadi & Boris Strugatki | | 3 | 6.12% |
| Arthur C Clarke | | 3 | 6.12% |
| Frank Herbert | | 11 | 22.45% |
| Isaak Asimov | | 7 | 14.29% |
| Kim Stanley Robinson | | 1 | 2.04% |
| Norman Spinrad | | 1 | 2.04% |
| Orson Scott Card | | 4 | 8.16% |
| Philip K Dick | | 5 | 10.20% |
| Ray Bradbury | | 2 | 4.08% |
| Robert Heinlein | | 1 | 2.04% |
| Roger Zelazny | | 1 | 2.04% |
| Stanislaw Lem | | 2 | 4.08% |
| Ursula K Le Guin | | 1 | 2.04% |
| William Gibson | | 2 | 4.08% |
| Fredric Brown | | 3 | 6.12% |
| Voters: 49. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #21 (permalink) | ||
| Victor Din preferintele tale inteleg ca iti place mai mult un SF combinat cu heroic-fantasy, e alegerea ta. Ciuma Alba trebuie sa o citesti, e superba cartea. Nu am citit Lord ala, o sa caut. Optimus Normal ca la cunostintele tale vaste, Asimov e un infantil si Van Vogt nici nu trebuia pomenit. Aroganta ta e din nou plina de nesimtire. ![]() Fac pariu ca nu ai citit mai mult de 5 carti de Asimov, baietel. Pentru cine nu e convins ca van Vogt e un geniu, sa citeasca Lumea non-A, Fauritorii de arme si Arsenalele din Isher.
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
well presupun ca spinard isi avea locul in top inaintea scriitorilor ca p.k.dick ..am votat zelanzy care e mai mult un scriitor de fantazy dar are ..o vorba ff dulce...oricum totzi sunt extrordinar de buni si exceleaza in ceva...as fii putut vota la fel de usor cu Herbert, Asimov sau Clark .. btw johnny ..restul seriei "Jocul lui Ender" sunt jeguri ? ..heh mie mi se pare Xenocide una din cele mai bune cartzi de literatura sf care le am citit. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Guest |
Aloo,tovarasu' super-moderator,ia fa-ti putina curatenie prin ultimul post,ca nu cred c-am pomenit eu pe-aici de "aroganta plina de nesimtire" ,"baietei" samd.Stai linistit,ca la varsta respectiva am citit o carca de Asimov si vreo doua-trei Van Vogt(sorry,dar e maculatura curata).Intamplator am citit Fauritorii de Arme,si nu incep sa fac estimari asupra lecturilor tale doar ca sa nu cadem in altceva.Asimov a fost,este si va ramane un AUTOR COMERCIAL.In momentul in care ai sarit de o anumita varsta,il citesti cu placere in tren,dar cam atat.Sigur,daca la tine Asimov e lectura "grea" probabil ca in tren citesti... dar mai bine sa ma opresc aici.N-are rost. In rest, "jocul lui Ender" e reusit,dar apropo de restul cartilor lui Scott Card ii dau dreptate lui Johnny,si asta nu pentru ca am o "deosebita simpatie " pentru heide.Pur si simplu Xenocid sucks big time. | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
| Guest |
MAAAAAAAAAAAAAA,eu acum am sesizat,se vede treaba ca n-am mai citit de mult SF...H.G. WELLS UNDE E?Da-o naibii de treaba,"Masina timpului", "Razboiul lumilor" ,"Insula doctorului Moreau" etc etc etc,omul asta a inventat practic genul(daca nu-l punem la socoteala pe Jules Verne).Cer Dreptate!!! | ||
|
| | #26 (permalink) | ||
| Guest |
Imi pare bine ca te dai in spectacol la modul asta.Dupa insulte ,iata si un post complet offtopic.Tine-o tot asa Btw,si eu cred ca M.Crichton e bunicel,nu mi-e rusine sa recunosc ca mi-a placut la nebunie "Al 13-lea razboinic" , iar "germenul Andromeda" e cat se poate de OK. | ||
|
| | #27 (permalink) | ||
|
Heide: Am avut mai demult o discutie despre "Jocul lui Ender" in care mi-am expus parerile negative si nimeni nu a indraznit sa ma contrazica. Eniuei, Jocul lui Ender a resit sa ma prinda fara sa ma dea pe spate, celelalte doua insa mi s-au parut efectiv nereusite. Stil scris in graba, repetitiv, plictisitor, personaje inconsistente (Ender cel putin e o mostra de personaj instabil) si toate astea le-am regasit "mai ales" in Xenocid. E drept ca unele idei sint misto, dar pur si simplu abia steptam sa termin odata cartea. Xenocid trebuia sa aiba o cincime din numarul de pagini si ar fi fost mai ochei. Axa: si eu am spus ca Asimov are un stil infantil de a scrie si imi sustin ideea. Faptul ca e prolific sau ca-si sutine ideile pseudo-realist nu ma incalzeste. Eu nu sint un fan SF sau Fantasy iar Herbert imi place pentru ca e un scriitor bun in primul rind. Faptul ca scria SF e doar o paranteza. Asimov e doar un scriitor de SF, are idei si poate sa mastereze "universuri" colosale fara sa se contrazica. Daca ar fi scris orice altceva insa nu ar fi auzit nimeni de el, are un stil prea plat. Rahan 2 | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
|
Johnny: mie mi se pare ca prima carte a seriei este mult prea simplista ..exploateaza doar o idee de la inceput pana la sfarsit ..o face frumos dar doar atat ....in continuare incepe sa dezvolte mai multe pe scheletul ideii din primul volum si asta mi a placut mie personal. Optimus: desigur ai dreptate in tot ceea ce ai spus si vei spune. Iarta ne. | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
| machina infernalis Join Date: Aug 2001 |
Un nume am sa va zic: Douglas Adams. apoi: Johnny&others: Asimov nu mi se pare ca are un stil infantil ci un stil foarte cursiv si usor de citit (in definitiv e o chestiune de gust: citesti concentrat ca dracu sa pricepi sau citesti relaxat, de placere) + ati citit vreo carte de non-fictiune scrisa de Asimov?(el a scris preponderent non-fictiune daca nu stiati) Sa vedeti ce bine merge stilul lui 'plat' si 'infantil' cind reusesti sa pricepi imediat niste lucruri care altfel ti le explica criptic vre-un prof cu fumuri din vre-un ciclu de invatamint. In rest numai de bine, am votat Herbert pentru ca a stiut sa dezvolte o idee (chiar daca putin trasa de par spre fantasy), totusi si restul autorilor au cite un sac de bile albe din recolta de anul asta. P.S. pentru cine nu stie Douglas Adams a murit anul asta. www.douglasadams.com
__________________ Lick my pussy and my back... | ||
|
| | #32 (permalink) | ||
| Originaly posted by Heide: Quote:
Originaly posted by Johnny: Quote:
Spunea cineva ca nu a scris preponderent sf. E adevarat, a scris o gramada de literatura de popularizare (si aici stilul facil si accesibil e un plus) si policier (am citit si eu una din astea, dragutza). Asimov nu e un scriitor foarte bun, dar ramine unul din autorii sf de baza, pentru ca sf-ul a fost (nu stiu in ce masura este) in primul rind o literatura de idei. Optimus: vroiam sa spun ca ma bucur ca sint si eu odata (oarecum) de acord cu tine, dar ai deraiat. Te rog si pe tine si pe ceilalti (AxA de pilda) sa va abtineti de la reglari de conturi. Mah eu nu inteleg ce-i cu voi, chiar va face placere sa aruncati cu rahat unii in altii? Incercati cel putin sa folositi un limbaj 'telectual, what the fk. | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Am votat Robert A. Heinlein. Nu e cel mai mare si cel mai tare, insa mie imi place, cred, cel mai mult. Arthur C. Clarke si Isaac Asimov sunt oricum subintelesi, pe ei nu mai trebuie sa-i votam, ca devine monoton. ![]() Herbert imi place mai mult pentru "Ciuma Alba", si mai putin pentru Pandora, si si mai putin pentru "Dune"; insa "Ciuma Alba" e cam la fel de SF ca si "1984" a lui Orwell, adica nu prea; ciclul Pandorei sufera, ca si Dune, de problema dezumflarii treptate, in sensul ca prima carte e cea mai buna si ultima cea mai slaba, iar din fiecare carte in parte imi place mai mult prima jumatate decat a doua. Daca tot am zis de "1984", zic si de "Brave New World" de Aldous Huxley, care completeaza foarte bine "seria" de avertismente din care fac parte "1984" si "Ciuma Alba" (tot de Huxley si tot food for thought e si "Island"). La capitolul hard fiction, Robert L. Forward e de departe mai indraznet si mai captivant decat Larry Niven. Ce subiect vi se pare mai interesant, o lume inelara, sau viata inteligenta pe suprafata unei stele neutronice? In plus, Forward nu a facut greseala sa scrie continuarea la continuare, cum a facut Niven, si asta cam la aceeasi calitate la care a facut Nastratin supa de supa de iepure. Ursula K. LeGuin imi place foarte mult, cred ca la fel de mult ca si Heinlein, si sigur mai mult decat Asimov. TheBlueScreens, daca as fi putut pune doua voturi, al doilea ar fi fost sigur pentru LeGuin. Norman Spinrad imi place, dar nu din cale-afara ("Masinaria Rock'n'Roll" mi-a placut insa foarte mult; aveti idee cum se cheama in engleza?). De Orson Scott Card mi-a placut mult "Jocul lui Ender", iar la "Vorbitor in numele mortilor" am apreciat faptul ca nu e o continuare obisnuita, ci, practic, o poveste noua, ceea ce nu se poate spune si despre jalnicul "Xenocid". Van Vogt imi e indiferent. Philip K. Dick e un pic prea sumbru pentru gustul meu, dar asta nu inseamna ca nu-l citesc cu placere. De Arkadi si Boris Strugatki nu am citit decat "Picnic la marginea drumului" cand a aparut in foileton in revista Anticipatia, dar cred ca eram prea tanar ca s-o apreciez cum trebuie. Filmul nu l-am vazut. Nu am citit nici "Ciberiada" de Stanislaw Lem. Sa-mi fie rusine. Am citit insa "Solaris", o indeletnicire placuta, de altfel. Douglas Adams e mai mult umorist decat scriitor de SF, insa ca umorist e genial, si surprinzator de sensibil si de delicat pe alocuri. Vestea m-a intristat.
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Am votat pentru Philip K . Dick deoarece cred ca foarte putine carti sunt la fel de imersive si originale ca cel scrise de el. Deocamdata Frank Herbert conduce in top, probabil datorita lui Dune. Primul volum din seria aceea m-a plictisit asa tare incat le-am lasat balta pe celelalte. Se prea poate sa gresesc, insa am avut senzatia ca Herbert a luat cate ceva din multe domenii si a creat un ansamblu care e intr-adevar reusit, dar a carui parti componente nu stralucesc. Jocul lui Ender mi-a placut iar Vorbitor in numele mortilor a fost si ea reusita. In schimb universul creat de Card pare sa-i scape din maini in Xenocid, mai ales spre sfarsit. De fapt si el recunostea ca a avut probleme mari cu scrierea ultimei carti.
| |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
Cd, "Masinaria Rock'n'Roll" se cheama in original Little Heroes. Nu pot garanta 100%, cartea e la Ploiesti, dar poti pune 95% baza pe aceasta varianta. Daca tot s-a deviat, hai sa aberez si eu un pic. Asimov are intr-adevar un stil care aduce a stiinta popularizata(de ce oare? ). Este un autor care se citeste usor si are meritul de a fi foarte prolific. Mai are un merit, acela ca scrie literatura si nu porcarii.Arthur C Clarke este cel care a primit votul meu. Va marturisesc, primul roman citit a fost Rendez-vous with Rama, iar primul contact cu SF-ul l-am avut prin intermediul unor reviste Anticipatia ce publicau in serial Childhood's End. Prin 2001: A Space Odyssey, The City and the Stars, dar mai ales The Fountains of Paradise, Clarke va fi intotdeauna unul din favoritii mei. Probabil nu e cel mai mare autor de SF, dar este cel mai drag mie pentru ca a fost cel ce m-a determinat sa incep sa citesc SF. Philip K. Dick este PLASMUITORUL. Fauritorul de vise. Nonconformistul. SCRIITORUL science-fiction. Lista poate continua la nesfarsit ![]() Pnetru William Gibson am tot respectul , dar nu sunt fanul genului. Robert Heinlein Evident, un scriitor bun. Cel mai mult imi place The Moon is a Harsh Mistress, alaturi de binecunoscutul Starship Troopers. Frank Herbert are meritul de a fi scris cea mai cunoscuta carte SF si vina de a o fi continuat pana la plictisirea totala a celor ce o citesc in intregime. The White Plague este o carte buna -am vazut ceva controverse pe tema ei- Ursula K Le Guin este de departe cea mai buna scriitoare SF. Nu stiu daca a reusit cineva sa zugraveasca atat de sugestiv societati de genul celor din The Disposessed sau The Left Hand of Darkness.Stanislaw Lem e probabil cel mai scriitor dintre autorii de SF Fiind cel care a introdus conceptul de planeta-vie, va avea permanent un loc aparte intre autorii mei preferati.Fratii Strugatki fac parte din categoria celor care m-ar determina sa le citesc toate cartile aparute, si asta fara sa rasuflu ![]() Cateva cuvinte despre Van Vogt. Este un scriitor pe care l-as categorisi drept 'asa nu'. E adevarat, The Weapon Shops of Isher si The Weapon Makers sunt carti excelente, tot la fel mi se pare si The Voyage of the Space Beagle -chiar daca ramane evidenta alipirea a 4 nuvele-. De fapt multe din ideile lui sunt interesante - lumea non-A, Rullii etc. Cea mai mare problema este insa lipsa talentului scriitoricesc. Cat despre Orson Scott Card, e un autor excelent. Ii reprosez insa ca a transformat o nuvela exceptionala -Ender's Game- intr-un roman bun. Numai van Vogt isi transforma toate nuvelele in romane ![]() and call me Conrad | |||
|
| | #38 (permalink) | ||
|
la capitolul hard SF, mi s-a parut exceptional Greg Egan. Nu stiu cit e de popular, dar vad ca nu prea a pomenit lumea de el pina acum. Povestioarele sunt foarte reusite, din cele 2 volume aparute la noi as recomanda "Luminescent" si nuvela omonima. Iar ca roman Distress.SF-ul de calitate are efectul unic de a te face sa-ti schimbi modul de a privi lumea, si Distress a avut la mine efectul asta. Ca sa fiu ontopic :Am votat cu Herbert, pt Dune.... de asteptat. De fapt am votat cu "Imparatul-zeu...", mi se pare putin mai subtila decit "Dune"
__________________ "All lung fish should face the death penalty for their heretical evolutionist ideas" | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Frank Herbert (votat) si asta nu numai pentru Dune, ci pentru Experimentul Dosadi & co. (seria Sabotorilor)... Iar Dune ultimele 3 carti sunt superbe (parerea mea, don't ask). Seria Pandorei - buhuhuuuuuuu, napsa Kim Stanley Robinson - Seria Marte este EXCELENTA, pacat ca nu a mai aparut nimic de el pe la noi... Fratii Strugatki - interesanti, merita cititi. Orosn Scott Card - Jocu lu' Ender - misto, continuarea - bata in balta... Asimov - de citit la inceputuri - 7-14 ani... dupa aceea suna naspa. Ursula K Le Guin - tot respectul A.E. Van Voght - bun de citit, atentie la reeditari sub alte nume... pe acelas subiect. De remarcat - carti superbe Razboiul contra Rulilor si Odisea navei SpaceBegal Adam Douglas - are niste parodii SUPERBE, tocmai acum citesc primul Ghid(in engleza) si este superb. Despre autorii romani numai de uuuuuuuuuuuuuuuuu... nuprea bine, cu exceptiile de rigoare.... Si btw pentru Sebastian A. Corn - multa, multa, ^^%!$... lui si editurii Nemira trebuie sa-i "multumiti" pentru Dune 7. Si out of topic: Isi mai aminteste cineva povestirea Roiul din Juranlul SF? Aia cu inteligenta care era folosita NUMAI la nevoie. De cine a fost scrisa? Daca stie cineva, il rog sa-mi dea un PM.
__________________ ./make world -exclude all | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |