Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

View Poll Results: Votul meu se duce catre...
A E van Vogt 2 4.08%
Arkadi & Boris Strugatki 3 6.12%
Arthur C Clarke 3 6.12%
Frank Herbert 11 22.45%
Isaak Asimov 7 14.29%
Kim Stanley Robinson 1 2.04%
Norman Spinrad 1 2.04%
Orson Scott Card 4 8.16%
Philip K Dick 5 10.20%
Ray Bradbury 2 4.08%
Robert Heinlein 1 2.04%
Roger Zelazny 1 2.04%
Stanislaw Lem 2 4.08%
Ursula K Le Guin 1 2.04%
William Gibson 2 4.08%
Fredric Brown 3 6.12%
Voters: 49. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-11-2001, 12:22   #41 (permalink)
Registered User

Trebuie sa recunosc ca a fost o alegere grea (am citit cel putin 1 carte din fiecare autor si fiecare are meritele lor), dar eu l-am votat pe Herbert. Am auzit pe multa lume spunand ca Dune e "prea stufoasa", dar mie mi-au placut in special (pe langa prima care este sublima) "Ereticii" si "Canonicatul". Si celelalte serii (pandora, BirSab-ul) sunt marpha. Apropo "Steaua si biciul" a fost publicata in romana? Daca da la ce editura si cand?

Oricum cine a alcatuit topul stie macar despre ce vorbeste, acoperind o mare gama din SF. Tot respectul meu.

Is to dance with Jak o' the Shadows.

Stilleto is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2001, 23:21   #42 (permalink)
Registered User

Ira_Melanox's Avatar

LouCypher Normal ca imi place Brussolo (se vede, nu ?) Dar ca atmosfera, ca feeling. La nivel de poveste veridica prefer SF-ul mai pur.

Si ca tot mi-am adus aminte--alte doua carti care mi-au placut sunt Zeii insisi de Asimov, Eternitate de Greg Bear, si Natura moarta cu timp de Gregory Benford

Ira_Melanox is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2001, 01:50   #43 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

am votat pentru philip.k.dick cel mai adevarat dintre autori

moebius is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2001, 22:42   #44 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Apropo, ce parere aveti de asta?

The sci-fi thriller SOLARIS, based on the Russian novel by Stanislaw Lem, is shaping up to be Steven Soderbergh's first project of the new director's company, which joins Soderbergh with Spike Jonze, Alexander Payne, David Fincher and possibly Sam Mendes. The novel centers on an astronaut sent to rescue scientists on a space station who finds the commander dead and the two survivors driven insane by visions that soon appear to him as well.

Viitorul suna bine?

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 00:26   #45 (permalink)
Registered User

Stilleto: Steaua si biciul a fost publicata in romana, dar nu mi-aduc aminte la ce editura. In orice caz, editia pe care am vazut-o eu parea sa fie de dupa '90.

Mr.Weaver is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 00:40   #46 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Ira_Melanox: Brussolo e unul din preferatii mei, si asta nu pentru atmosfera cat pentru idei. cred ca fiecare carte a lui contine 10 idei pentru alte 10 carti. nu mai zic ca sunt bolnavicioase, diabolice, si nu in ultimul rand, au o aura de credibilitate. sau poate m-au dat pe spate prea rau unele chestii si n-am mai vazut hibele .

ma gandeam ca la incadrarile pe care le-am vazut pe aici, ash putea include si "Gog" a lui Pappini in categoria SF . let's get real, ppl...

off-topic: nuvela lui Ray Bradbury (parca) "Ger si foc" o stie careva? o mare minciuna, dar atat de frumoasa...

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 10:11   #47 (permalink)
Hattrick, Inq.

El Torque's Avatar

Re: Apropo, ce parere aveti de asta?

Quote:
Originally posted by Masi27185
based on the Russian novel by Stanislaw Lem
Viitorul suna bine?
nu cred In curand Nadia Comaneci va deveni si ea rusoaica

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

El Torque is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 12:40   #48 (permalink)
Optimus
Guest

He he,mai bine poloneza,pentru compensatie Masi,ai comis-o

Reply With Quote
Old 05-11-2001, 13:29   #49 (permalink)
Hattrick, Inq.

El Torque's Avatar

Nu a comis-o masi, el doar a citat.

Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde.

Old 05-11-2001, 13:57   #50 (permalink)
Optimus
Guest

Nu prea conteaza,din moment ce a citat ceva gresit.Sau el subliniase RUSSIAN? Caz in care ii datorez niste scuze.De fapt,citatul e cam truncheat,nu rezulta daca Masi facea misto de aia sau nu stia ce natie e Lem samd.Oricum,cine a comis-o sta cam rau la cultura generala,Stanislaw nici macar nu-i nume rusesc.

Reply With Quote
Old 05-11-2001, 18:14   #51 (permalink)
mágico!

Cowboy's Avatar

Si totusi, poll-ul nu surprinde mai deloc acel pantheon al autorilor de SF marcanti. Herbert inteleg, Dune, serie excelenta, multe persoane care au impresia ca sunt devoratori de SF o citeaza ca fiind cea mai mare capodopera.
Clarke insa nu prea inteleg ce face el aici...tot respectul pentru batranul pedofil insa ceea ce a scris el nu se apropie ca valoare (atat scriitoriceasca cat si imaginativa) de lucrarile altor scriitori (Bear, Vance sau Watson imi par de cateva ori mai buni).
Dick, da, intr-adevar, un om chinuit de propriile cosmaruri, insa de ce lipseste Brussolo? Intr-adevar un scriitor care a scris mult, retraind aceleasi cosmaruri insa in forme noi, socant, enervant, deranjant. Nu a fost si nici nu va fi vreodata favoritul meu, caci ma ating mult prea tare scriiturile sale, insa nu pot sa nu ii recunosc valoarea.
Locul lui Gibson este binemeritat, cel care a revitalizat o literatura intreaga dupa mai bine de 30 de ani de dulce adormire, un autor ce insa a fost depasit de creatia sa.
Henlein nu avea ce sa caute. Starship Troopers este o carte proasta, cititi The Forever War al lui Haldeman daca doriti ceva hard SF militarist de cea mai buna calitate. Singura data cand Henlein m-a impresionat (in sensul cel mai puternic al cuvantului) a fost cand am citit Moon is a harsh mistress, insa in rest putea la fel de bine sa nu scrie nimic.
Fata de madam Ursula intotdeauna m-am simtit oleaca inferior...ea prea adanca in intelesuri, eu prea prost in conexiuni neuronale, relatie cu hopuri fara make-up sex. The Disposessed mi-a placut, in mare masura datorita faptului ca era narata intr-un stil cat de cat clasic.
Lem, ehh, nu pot spune ca am citit prea mult din ceea ce a scris, mare parte a vinei puratand-o si tatal meu ce imi tot dadea cate o palma prieteneste peste ceafa cand ma vedea afundat intre doua perne cu scrumiera plina langa si ultimele trei ceaiuri pe jumatate revarsate in pat din cauza momentelor cand imi schimbam pozitia, si imi spunea sa il las pe Gibson/Bear/Stephenson/orice alt autor si sa citesc Solaris. Usor de inteles reactia mea...
Cei doi Strugatki isi merita pe indelete locul si nu cred ca trebuie sa mai spun de ce, si la fel si despre Zelazny.

Din pacate este un top facut pe baza lucrarilor traduse la noi, si nu prea are relevanta pe care ar avea-o un top mai complex, adica aceea legatura intre scriitor, numarul de carti valoroase si valoarea lui generala. Card de pilda, nici nu ar fi meritat sa intre in top, caci tot ceea ce a scris valoros se reduce la povestirea Ender's Game, ea avand un impact mai puternic decat romanul. Ar mai fi o gramade de spus insa trebuie sa lovesc soseaua. Scuze daca devin neinteligibil pe ici pe colo, insa am scris din fuga calului, ca sa zic asa. :P

ps. Parerea mea oricum, nu dau cu parul, si nici nu arat cu degetul meu patat de grasime si cu jeg sub unghii inspre vreun vinovat inspre care sa aruncam cu pietre.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 23:32   #52 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Deci.

1. Citasem in scopul evident - informatii in vederea noului film.

2. Dat fiind ca numarul cartilor citite de mine toata viata graviteaza in jurul a 25, pot afirma cu o jactanta juvenila [ sau imbecila?? ] ca nu am avut onoarea de a citi nimic de sus-numitul domn Lem, daramai de a-i cunoaste nationalitatea, familia, catelul, etc.

3. Nici nu fusesem atent la asemenea detalii. De as fi fost insa, nu mi-as fi dat seama.

4. Phrateee, pedantilor !

Errare humanum est... perseverare diabolicum

[ pentru toata colectia de platitudini, dial M for Masi]

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2001, 23:56   #53 (permalink)
Registered User

ixtl's Avatar

O chestie ar mai fi amestecul SFului 'vestic' cu cel est-european, dat fiind ca sint cit de cit diferite...
Multi indivizi mai 'batrini' si (mult mai) cunoscatori intr-ale SFului (decit mine) cu care am mai schimbat cite o vorba (printre care si taica-miu) il considera pe Lem a fi poate cel mai bun scriitor SF al tuturor timpurilor. Prin forma, fond si mai ales filozofie...

Pina la urma totul se reduce la gust.

Mie unuia, Dune (cartile pe care le-am citit, adica primele 4 din serie) mi se pare mai degraba un fantasy, bine scris, captivant, insa nu l-as pune ca si carte de capatii a SFului.
Mai degraba 'Razboiul Lumilor' a lui H.G.Wells (a propos, unde e in chestionar?).

ixtl is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2001, 08:30   #54 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Cowboy = Soare? > >
Quote:
Din pacate este un top facut pe baza lucrarilor traduse la noi, si nu prea are relevanta pe care ar avea-o un top mai complex, adica aceea legatura intre scriitor, numarul de carti valoroase si valoarea lui generala
Intr-adevar, e realizat numai dupa cartile aparute in ro. Nu stiu ce posibilitati ai tu, dar eu nu am achizitinat niciodata vreun volum in alta limba, si ma calca pe nervi sa citesc pe calculator. Parerea mea e ca Nemira si Teora au facut totusi o treaba destul de buna (in special Nemira, cu toate ca in ultimii 2 ani ma tem ca au luat-o usor la vale cu Nautilus-ul). Nu sint foarte sigur, dar probabil dupa 89 au aparut cam 300 de romane sf in ro (nu am in vederere tirajul de 15 exemplare al editurii MinaMoarta din Tecuci) care cuprind o parte semnificativa a literaturii sf importante.

Quote:
Card de pilda, nici nu ar fi meritat sa intre in top
Card nici nu este in top, ce naiba.

Clarke nu putea sa lipseasca, nu imi place cum scrie dar gasesc ca are ceva putere vizionara (vezi Fintinile Paradisului) si e oricum un clasic.

Heinlein imi place (si nu sint singurul) pentru viziunea lui asupra functionarii societatii. Stilul e, ce-i drept, cam comercial.

Korn is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2001, 09:10   #55 (permalink)
Hattrick, Inq.

El Torque's Avatar

Quote:
Originally posted by Cowboy
Henlein nu avea ce sa caute. Starship Troopers este o carte proasta, cititi The Forever War al lui Haldeman daca doriti ceva hard SF militarist de cea mai buna calitate. Singura data cand Henlein m-a impresionat (in sensul cel mai puternic al cuvantului) a fost cand am citit Moon is a harsh mistress, insa in rest putea la fel de bine sa nu scrie nimic.
Pe mine m-au impresionat in mod diferit. Poate este de vina si momentul in care le-am citit (evident Starship Troopers a fost prima) dar cele doua carti ale lui Haldeman nu mi s-au parut la fel de bune.

Distiller

Old 06-11-2001, 14:35   #56 (permalink)
Optimus
Guest

De HG Wells am zis si eu,dar se pare ca nu prea l-a citit lumea.Mi se pare halucinant ca n-a avut loc de tanti Ursula...

Reply With Quote
Old 08-12-2001, 21:22   #57 (permalink)
Registered User

mariko's Avatar

De Herbert nu am citit decat Dune, prima carte(mi-a placut, asa ca nu am citit si continuarea). Cum aveam de ales intre Herbert si Asimov, am votat Asimov.
Ma refer numai la carti:
Mi-a placut Jocul lui Ender. Despre Vorbitor in numele mortilor...nu e rea. Xenocid s****d big time. Singura parte care mi-a placut a fost faza cu OCD-ul alora.
Germenul Andromeda e destul de buna. Singura problema sint explicatiile alea kilometice.
A citit careva "Asediul Aristei"? Mi-a placut si Ciberiada. Masinaria Rock'n'roll merge.
Si din autorii nostrii, Ovidiu Crohmalniceanu cu "Istorii insolite".
Mai sunt, dar incerc sa imi amintesc. . .

mariko is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2001, 01:24   #58 (permalink)
Registered User

qatm's Avatar

Avind in vedere ca nu poti vota cu mai multi o data, am votat Asimov. Poate o scrie el plat, dar daca ati fi mai atenti, ati observa ca omul ala avea nu un bagaj, un tir de cunostinte din domenii variate. Eu unul am innebunit cind am citit seria Fundatiei si am vazut ce cunostinte de psihologia manipularii si a propagandei avea baiatul.

qatm is offline    Reply With Quote
Old 24-12-2001, 08:05   #59 (permalink)
Registered User

Ma uit la rezultatele astea de azi si ma minunez ( era sa zic ma crucesc, dar mi-am adus aminte la timp ca sunt ateu ). Mai fratzi romani, fac un apel catre natiune, nu mai il votatzi pe Herbert, ca o serie mai comerciala si mai plina de pacate literare decat DUNE nu SE EXISTA. Si apropos, de ce nu e si un romanas printre " catindati ", de samanta macar, acolo, un Colin, un Gramescu sau un Merisca ? Si inca un sut la fluierul piciorului: Spinrad trebuia sa-l bata usor pe Zelazny...

MajorPain is offline    Reply With Quote
Old 24-12-2001, 19:34   #60 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally posted by MajorPain
Ma uit la rezultatele astea de azi si ma minunez ( era sa zic ma crucesc, dar mi-am adus aminte la timp ca sunt ateu ). Mai fratzi romani, fac un apel catre natiune, nu mai il votatzi pe Herbert, ca o serie mai comerciala si mai plina de pacate literare decat DUNE nu SE EXISTA. Si apropos, de ce nu e si un romanas printre " catindati ", de samanta macar, acolo, un Colin, un Gramescu sau un Merisca ? Si inca un sut la fluierul piciorului: Spinrad trebuia sa-l bata usor pe Zelazny...

Si daca o carte este comerciala asta inseamna ca nu este buna?!? Pacate literare de unde si pana unde!?!
Intrebare: Ai citit toata seria? Aveam eu un prieten care nu citise nimic de Herbert si avea aceias parere.
Autori romani? Ce multe carti au scris, hmm cred ca cu degetele de la picioare pot se le numar pe toate pe degete. Trebuie sa recunosc ca nu am citit mai mult de o jumatate de duzina din cartile cu autori romani aparute si nu am ramas prea impresionat. Am citit insa povestiri frumoase la cenacluri scrise de indivizi care nu au vazut lumina tiparului, cu o singura exceptie.

Atreus is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules