Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-09-2009, 08:33   #21 (permalink)
Registered User

Se pare ca produsele de la Logic Plastic si Pixel Qi nu vor apare anul acesta. Dupa parerea mea nici in 2010.

MASON is offline    Reply With Quote
Old 30-09-2009, 10:13   #22 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Am vazut un sony reader. Mi-a ramas sufletul la el.
Intr-adevar, pagina se vede foarte bine pur si simplu nu iti dai seama ca este o...chestie electronica. Dar pretul este de o nesimtire crunta.
Apropo, pot cei care au ca unic motiv de necumparare faptul ca sunt putine formate suportate, am citit pe undeva ca au fost realizate niste programe de convertire si practic citeste cam tot ce e important (txt, doc, pdf, mai putin lit parca).

Rover is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 20:20   #23 (permalink)
Registered User

Sennin's Avatar

In doua saptamani Amazonul incepe sa vanda Kindle cu wireless international iar romania e pe lista
Amazon.com: Kindle Wireless Reading Device (6" Display, U.S. & International Wireless, Latest Generation): Kindle Store Amazon.com: Kindle Wireless Reading Device (6" Display, U.S. & International Wireless, Latest Generation): Kindle Store

Sennin is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 22:05   #24 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Rover View Post
Am vazut un sony reader. Mi-a ramas sufletul la el.
Intr-adevar, pagina se vede foarte bine pur si simplu nu iti dai seama ca este o...chestie electronica. Dar pretul este de o nesimtire crunta.
Apropo, pot cei care au ca unic motiv de necumparare faptul ca sunt putine formate suportate, am citit pe undeva ca au fost realizate niste programe de convertire si practic citeste cam tot ce e important (txt, doc, pdf, mai putin lit parca).
se pare ca fata de alte dispozitive similare, pretul lui e tot p-acolo.
si pe mine ma tenteaza un astfel de ebook reader, insa inca nu stiu ce sa iau, mai ales ca mie imi trebuie ceva de citit noaptea, dar fara lumina orbitoare sa nu trezesc nevasta de langa mine..

lucas22010 is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2009, 22:46   #25 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Exista accesorii in acest sens, care se prind de reader si lumineaza "pagina". Nu prea elegant, dar isi fac treaba. Sony are asa ceva pt readerele sale, nu stiu daca si Kindle are.

Daca nu te deranjeaza ecranul mai mic (5") si nu ai nevoie de dictionar sau ecran tactil, at eu iti recomand Sony PRS-300. Daca nu ma insel, e cel mai ieftin model disponibil pe piata. Iar pt iluminat exista asa ceva.

Modelul PRS 600 nu ti-l recomand pt ca are touch screen, iar acest lucru scade din vizibilitatea ecranului (contrast mai slab si glare pronuntat). Valabil pt orice reader existent cu e-ink si touch screen.

Eu unul astept readerul Txtr, va fi lansat luna asta, pe 14 oct la Franfurt Book Fair.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2009, 08:55   #26 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
Eu unul astept readerul Txtr, va fi lansat luna asta, pe 14 oct la Franfurt Book Fair.
m-am inscris si eu la newsletter-ul lor, cu intentia de cumparare. se stie la ce pret va fi?

Old 08-10-2009, 14:35   #27 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Nu stiu, au spus ca vor anunta toate amanuntele pe 14 oct, inclusiv pret.

Old 08-10-2009, 14:55   #28 (permalink)
Registered User

Sennin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
Nu stiu, au spus ca vor anunta toate amanuntele pe 14 oct, inclusiv pret.
Care este marele avantaj la asta in afara de sa zicem numarul mare formate suportate direct cu toate ca sunt curios la pdf-uri ?

Old 08-10-2009, 16:25   #29 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Sennin View Post
In doua saptamani Amazonul incepe sa vanda Kindle cu wireless international iar romania e pe lista
Amazon.com: Kindle Wireless Reading Device (6" Display, U.S. & International Wireless, Latest Generation): Kindle Store
Cu ebook-reader-ele wireless poti naviga pe internet? Adica se pot descarca si citi pagini de internet pe display e-ink?

MASON is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2009, 17:42   #30 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

MASON: Cu Kindle am impresia ca poti face asta, dar nu-i o experienta prea placuta, din cauza refresh-ului prea mare al ecranului e-ink. E-Ink readerele actuale nu-s potrivite pt asa ceva, din pacate.

Sennin:
-imi place designul foarte mult, mi se pare estetic dar si ergonomic (poti vedea in filmuletul youtube de mai jos).
-software flexibil: SDK-ul va fi facut public, dispozitivul are la baza o versiune de Linux, astfel incat va fi usor de modificat, multe formate suportate (cu sau fara DRM).
-au promis ca in primele versiuni de firmware vor baga suport pt dictionary lookup dar si suport wikipedia (offline banuiesc, nu stiu exact cum va functiona).
-vor avea un fel de magazin online, direct conectat la reader, ca si in cazul Kindle, dar disponibil si de la pc: txtr Din pacate majoritatea cartilor sunt in limba germana, pt ca ei vor sa se axeze mai intai pe aceasta piata.

Mai mult vom afla la lansarea oficiala.

Si un interviu mai vechi cu cei responsabili pt Txtr:

Last edited by Dead Ghost; 08-10-2009 at 19:33..

Old 08-10-2009, 21:10   #31 (permalink)
Registered User

Sennin's Avatar

Pare interesant din filmulete, dar deja caut si analizez de prea mult timp asa ca la sfarsitul lunii cand o sa trec prin franta,germania o sa cumpar primul care imi cade in fata ochilor ca pana la urma diferentele sunt prea mici intre ele

Old 09-10-2009, 17:29   #32 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Sennin View Post
Pare interesant din filmulete, dar deja caut si analizez de prea mult timp asa ca la sfarsitul lunii cand o sa trec prin franta,germania o sa cumpar primul care imi cade in fata ochilor ca pana la urma diferentele sunt prea mici intre ele
te rog dupa ce-ti iei sa faci un scurt review aici! multumesc.

Old 09-10-2009, 18:27   #33 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Mi se pare mai practica modalitatea de folosire de la txtr, nu-ti ocupa spatiu inutil cu butoane si butonase. Plus ca e misto si partea cu rotitul deviceului si al paginii.
Intrebare: magazinul ca magazinul, pana apar si la noi carti in romana scoase de edituri se pot incarca in aparat fisiere din calculator? Ca intr-un mp3 player?

Rover is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 20:31   #34 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Da, se pot. La Kindle nu stiu exact, fiind foarte legat de magazinul lor online, cu DRM & all...

Old 11-10-2009, 08:57   #35 (permalink)
Registered User

cant wait

Old 15-10-2009, 18:01   #36 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Txtr va costa in Europa 319 euro, va fi lansat pe 1 decembrie in EU si US (pretul din US nu a fost facut cunoscut). Pret cam piperat in euro.
Mai multe aici: txtr reader - technical specifications

Vestea buna este ca software-ul va fi complet deschis:

"There is some code related to DRM and some specialized code driving the Seiko/Epson Display controller which will be closed. But we will provide a fully documented API to almost everything. We WANT you to write your own applications, you will not need to hack the device to find out where JTAG is or the serial port for accessing the boot log and so.
There will be a developer website where we explain everything and give samples."

Dev site-ul este aici, inca in constructie.

Eu inca sunt indecis, pretul piperat si optiunile spartane nu prea imi fac cu ochiul. Pacat, pt ca imi placea tare mult designul lui.

======================================================

Un alt reader, nou iesit la lumina, este cel de la Barnes&Noble. Este interesant pt ca are doua ecrane, un eInk normal de 6" si un mic multitouch LCD screen (care este dezactivat at cand nu este folosit, pt a economisi bateria). Alte informatii nu sunt, va fi lansat oficial pe data de 20 octombrie: Exclusive: First Photos of Barnes & Noble's Double Screen E-Reader - Barnes and Nobles reader - Gizmodo

Mi se pare foarte interesant conceptul, mai ales ca se pare ca platforma software este Android. Sunt curios cat de inchis sau deschis va fi, dpdv al formatelor suportate si al DRM-ului, comparativ cu Amazon Kindle.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	frontback.jpg
Views:	26
Size:	44.1 KB
ID:	537462   Click image for larger version

Name:	2VIEWS.jpg
Views:	15
Size:	47.0 KB
ID:	537463   Click image for larger version

Name:	800px-Txtr-reader-outdoor.jpg
Views:	26
Size:	47.6 KB
ID:	537464  

Old 16-10-2009, 14:37   #37 (permalink)
Registered User

thor76's Avatar

Am dat comanda de kindle pe amazon, il astept in jur de 23 luna asta...revin cu impresii.

thor76 is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2009, 21:53   #38 (permalink)
Registered User

asteptam cu interes

Old 21-10-2009, 02:08   #39 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Barnes&Noble's Nook: Barnes & Noble Nook e-reader leaks a bit early: $259, pre-orders are live (video)

Mai bun ca Amazon Kindle 2, la acelasi pret (260$). Vedeti niste Kindle2 vs Nook specs in atasament.

===============================

Plastic Logic in sfarsit au anuntat ca mult asteptatul lor ereader se va numi Que si va fi lansat in ianuarie 2010: http://www.engadget.com/2009/10/19/p...ch-touchscree/
Ecran touch capacitiv (ca la iphone), fara a afecta vizibilitatea, ecran eink mare (aprox 9" diagonala) din plastic, foarte rezistent (actualele readere au ecranul din sticla, cam fragil), multe formate suportate. Pretul nu se cunoaste, dar cred ca va fi scump (probabil ca un Kindle DX, adica in jur de 400usd).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Nook_vs_Kindle_Comparison.jpg
Views:	13
Size:	175.3 KB
ID:	539879  

Last edited by Dead Ghost; 21-10-2009 at 02:29..

Old 21-10-2009, 08:58   #40 (permalink)
Registered User

mda, chestia de la Plastic Logic e mai scumpa, chiar daca stie multe formate, deja se cere prea mult pe el.
in schimb nook pare ok. si poti citi pdf-uri la liber..dar e din usa si la noi e mai complicat sa ajunga.

Last edited by lucas22010; 21-10-2009 at 09:15..

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules