![]() |
| | #82 (permalink) | ||
|
cand voiam sa imi cumpar un dispozitiv pe care sa citesc m-am uitat si eu la Sony Reader, la Kindle si la cateva telefoane cu ecran mai mare. mi-am luat un HTC Touch HD (e telefonul asta). cel mai important pt mine era sa pot sa citesc oricand vreau. adica sa pot sa il iau cu mine peste tot. si deja caram cu mine portofelul si telefonul, mi s-a parut normal sa iau un telefon pe care sa pot sa si citesc. stiu ca pe dispozitivele special dedicate se citeste mai bine pt ca au ecrane mai mari si tehnologii eInk, dar insemna sa mai car zi de zi inca un obiect cu mine si unul nu foarte mic (ecranul mare il face automat mai mare). diferenta intre ecranul lui htc touch hd si un ecran mai mare e ca la htc dai pagina mai des. iar pentru mine nu e o problema. numarul de cuvinte afisate pe pagina e destul de mare incat sa poti citi neintrerupt si nu am simtit pana acum ca nu apuc sa prind ideile din text pt ca tot trebuie sa dau pagina. - ecranul are 3.8" cu o rezolutie de 480x800 - nu se compara cu Sony Reader sau Kindle... dar cel putin asta incape in buzunarul de la piept sau in buzunarul blugilor. - citesc in format rtf (transform eu pe laptop din doc si html in rtf pt ca am impresia ca se incarca mai usor si sunt mai usor de manevrat); am incercat si pdf, ecranul e prea mic insa pt pdf. dar stiam asta cand l-am luat (nu am citit prea multe carti pdf. adica beletristica se gaseste in format rtf sau doc sau html, si desi zic ca ar fi misto sa mai citesc carti tehnice care sunt majoritatea in format pdf, nu stiu cum se face ca aleg mereu beletristica daca am de ales intre beletristica si tehnica). oricum, nu trebuie sa va faceti probleme legate de DRM. cam atat despre citit. dar pentru ca e un telefon PDA, mai am parte de urmatoarele avantaje: - e si mp3 player - e si radio - pot sa ma uit si la filmulete pe el (grey's anatomy se vede ok pe un ecran 3.8" cu rezolutia asta bolnava de 480x800, dupa o prelucrare de cateva minute a fisierului pe laptop) - are windows mobile pe el ca sistem de operare, si asta inseamna ca poti sa pui o gramada de aplicatii: jocuri, cititor de rss-uri, ... - poti face browse pe internet. ziua are 24 de ore. din astea 24 de ore, nu stiu cat citesc zilnic pe el. sa zicem cam o ora (de regula cand ma deplasez dintr-un colt al orasului in altul cu un mijloc de transport in comun, sau sunt in autobuz, tren, avion, ..., sau astept pe cineva care intarzie). pentru o ora pe zi, sa car inca un obiect cu mine mi se pare mult. dar daca o ora e ebook-reader, o ora e telefon, 8 ore e radio (la munca), o ora e mp3player, o ora e agenda personala... are sens ca atunci cand plec de acasa sa ma asigur ca am luat portofelul si telefonul. astept cu nerabdare ziua cand o sa pot sa renunt si la portofel. ![]() pentru un book reader, ecranul mai mare nu il face automat mai bun. pt ca e mai greu de purtat cu tine. nici faptul ca bateria tine 1 luna. ca nu am stat nicaieri o luna fara sa am acces la o priza. pt mine, mai bun e dispozitivul care imi rezolva cat mai multe probleme si ma lasa sa il folosesc cat mai usor, fara sa imi dea alte probleme in schimb. si in plus, sa dai 3-400 euro pentru un obiect pe care il folosesti o ora pe zi (cel mai bun caz) poate sa para mult. dar daca dai 3-400 euro pe un obiect pe care il folosesti atat de mult... e OK. dupa cum se vede, sunt fan HTC Touch HD. se potriveste cu ce am eu nevoie. si am citit o gramada de carti pe el de cand l-am luat (pe la jumatatea lui iunie, la mana a doua, de pe forumul asta, la sectiunea bursa). | |||
|
| | #83 (permalink) | ||
|
Am avut si eu un sony in mana aseara. Arata bine, se vede ok dar vad la el un mare minus, de fapt la toate: el nu are lumina proprie, trebuie sa aprinzi lampa. Ce e naspa e ca lampa ti se reflecta din ecran... Pretul e mult prea mare: totusi de 300 de dolari iti iei destule carti. Beneficiul cel mare ar fi ca gasesti multe carti pe net si ca poti folosi usor si elegant dictionarul.Il recomand mai ales celor ce citesc in engleza cartile. | |||
|
| | #84 (permalink) | ||
|
Daca spui ca era un Sony si ca avea dictionar, at banuiesc ca era modelul nou, PRS600 cu touchscreen, care sufera de glare pronuntat si contrast redus din cauza implementarii ecranului tactil. Modelurile e-ink fara touchscreen nu sufera de glare (sau este foarte redus) si au contrastul mai bun.
| |||
|
| | #85 (permalink) | ||
|
Deci imi este lene sa dau quote la mesajele de mai sus dar o sa incerc sa raspund la cateva. Dupa o utilizare de aproape o saptamana in care l-am refleshuit de doua ori odata ca sa ii schimb franceza in engleza si apoi inca odata sa ii bag caractere romanesti si ca aveam ceva probleme cu indicatorul de baterie, in continuare sustin ca e destul de ok pentru nevoile mele. De ce am eu nevoie de un ebook reader: -calatoresc groaznic de mult, nu exista nici cea mai mica sansa sa imi car biblioteca dupa mine. -trebuie sa citesc o groaza de documentatie pentru job. -dupa o zii de ars ochii in monitoare nu mai vreau si seara in pat sa imi fortez ochii. -mi-am cumparat o coperta cu led incorporat astfel incat am lumina oricand am nevoie ca sa pot citii. -dimensiunile nu sunt chiar asa de mari incat sa ma deranjeze, incape lejer in aceiasi geanta cu laptopu sau in geanta de umar. Nu sunt o fire poetica sa umblu cu el in parcuri sau cocalar sa ma prefac ca citesc in baruri. -probabil ca unul cu ecran mai mare era si mai bun din cauza ca unele pdf-uri apar cu caractere prea mici si sunt doar trei nivele de zoom, pana acum e singurul defect dar l-am rezolvat cu un acrobat printer si niste setari luate de pe net. -nu am observat nici un fel de glare. -mi-au trebuit doua zile sa ma obisnuiesc cu schimbatu paginilor si acuma aproape nici nu observ cand schimb o pagina
__________________ Remember Me as a Time of Day | |||
|
| | #87 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2009 | Quote:
La 300 de dolari mai bine citesti carti traditionale. Cartile care nu le poti gasi decat pe net le poti citi trase la imprimanta. Gasesc ca un ebook reader ar fi totusi util daca s-ar putea naviga pe internet. Din acest punct de vedere nu poate fi inlocuit nici de cartea traditionala din de display-urile LCD. Din nefericire rata mica de refresh la e-ink nu permite acest lucru. Daca insa tehnica in acest domeniu va evolua suficient atunci un tablet PC cu e-ink ar merita chiar si 400 de dolari. Pixel Qi promite un display dual LCD e-ink, low cost. | ||
|
| | #88 (permalink) | ||
| AnandTech: Anand's Thoughts on the Kindle 2 and Marvell Making Affordable eBook Readers Un articol foarte la obiect si bine scris, ca toate de pe anandtech . In afara de Kindle II, e vorba despre un nou cip, acel Armada, primul care integreaza un controller pentru e-ink displays (electrophoretic displays - EPD).Quote:
Edit: m-am uitat si eu acum citeva zile sa vad care-i situatia cu formatul ala, .azw. De fapt cica sint .mobi si pot fi convertite, deci nu sint probleme aici.
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #89 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Dumnezeu a facut Arrakis-ul pentru a-i pregati pe credinciosi.. F.H. | |||
|
| | #90 (permalink) | ||
|
V-am mai zis ca doar la cele cu touch screen se reflecta, gen Sony PRS600. Asta este din cauza ca peste ecranul e-ink se aplica un alt strat cu rol de touchscreen, care are ca dezavantaje scaderea contrastului (blureaza ecranul) si glare pronuntat. Exista si alte implementari ale ecranului touchscreen, care evita asta, cum ar fi readerele de la iRex. Cautati review-uri la el si o sa vedeti ca nu vorbesc prostii. Spre ex aici: The Sony PRS-600: Could Its Touchscreen Be More Liability Than Asset? Si un video la lumina naturala puternica, unde se vede clar glare-ul lui PRS600: http://www.youtube.com/watch?v=EOoLX0nzf1U | |||
|
| | #91 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 Location: Timisoara |
Pentru posesorii de hanlin v3 Dopa doua luni de modificari / teste si un hanlin v3 pus pe butuci, in sfarsit o veste buna HANLIN-UL MEU V3 STIE DIACRITICE ! - TXT, DOC, RTF , PDF - POT CITI IN LINISTE CARTILE ROMANESTI Cine vrea, accept "sponzorizari"! YM:dayryad 0745587007 dayryad@gmail.com Last edited by dayryad; 07-11-2009 at 13:03.. | ||
|
| | #93 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 Location: Timisoara | hanlin v3 primul din romania Ebook Store ; al doilea din china (trimis de un prieten)(saracul a "suportat" testele cu... diacritice) nu mai imi permiteam sa il cumpar inca o data din ro...
| ||
|
| | #94 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
am si eu prs 505 - cei care vor diacritice si fonturi custom ro pot apela la prs505 customizer: PRSCustomizer: Customize and personalize your PRS505 Reader - MobileRead Forums e recomandata varianta us sau flashuire cu firmware us, pentru acces la ebook store us - cartile sunt ieftine, dolarul e slab, nu exista tva. am cumparat 5 - 6 carti cu card ro si adresa la 'sto, deci no problem. ma gandeam sa-i iau si o coperta cu lumina. ce-mi place la kindle este netul disponibil all-over.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #95 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2005 Location: Timisoara |
eu raman la hanlin v3 - este foarte fiabil , pe langa formatele pe care le deschide, sunt incantat de baterie (nokia compatible) si de sd card - am toata biblioteca pe 4 gb. nu fac reclama vanzatorului roman (care hmmm.... nu cred ca l-a testat "up to the limits") Cele vandute in romania , au meniu in limba romana , poti citi diacritice corect doar daca "bagi" fonturile in fisierul pdf rezultat , sau salvezi in .doc ( probleme cu ş/ţ in special); in rest, este un device ok daca este folosit/manipulat cu grija | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |