![]() |
| | #21 (permalink) | ||
|
Strugatki sunt diferiti (am citit doar Zona de ei dar m-au convins , e f tare) , Lem e amuzant sau clasic , Philip K Dick nu trebuie ratat , Brussollo e innebunitor(citeam odata un roman de-al lui al carui nume il uit si transpirasem in prostie- iti induce cu usurinta atmosfera romanului) , nuvelele lui Lino Ardani sunt excelente , Herbert este evident radacina , Ursula K Le Guin - complexitate si un stil de fantasy(da a scris si asa ceva) f interesant (A wizard of earthsea) , chiar daca nu-i sf Stephen King merita citit pt stilul detaliat si romanele "user-friendly" , si mi se pare mie ca deasupra tuturor troneaza Roger Zelazny(Un trandafir pentru ecleziast , Nemuritorul , si my personal favourite Domn Al Luminii). Zyklon5 : cauta si tu pe #bookz , e primul loc care-mi vine in minte. PS : a citit cineva "Riding the bullet" de Stephen King , daca da ce parere aveti? Eu l-am citit de curand si nu m-a impresionat prea mult , am fost putin dezamagit , eu stiam ca varianta e-book se vanduse intr-un numar mare . Daca are vreo importanta l-am citit stand pe scaun in fata calculatorului si nu stand comod in pat cu laptopul in brate . Pentru ca n-am laptop.
__________________ I am Homer of Borg . Resistance is ..... ooooohhhhhh doughnuts! | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
dick am citit tot ce am prins prin romania (vre o 6-7 carti)... lem e altceva chiar daca la prima vedere nu pare... (vezi glasul domnului), zelazny e super.... s.king la ritmul in care scoate cartile pe banda rulanta nu cred sa mai scoata ceva bun... nici nu mi se pare ca a mai scris ceva ca lumea de cativa ani m-ati facut curios cu brusollo... nu l-am gasit pe net sau in librarii... si am o gramajoara de carti stranse de pe net si eu, dar nu pot sa citesc la pc ca ma apuca ameteala...
__________________ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2001 |
sunt fan sf de mic! cel mai mult mi-a placut seria fundatiei de asimov! probabil cel mai bun scriitor nu numai sf, din toate timpurile! mi-au mai placut cyberiada de stanislaw lem, si postasul vine dupa apocalips, care nu-mi amintesc de cine e scrisa (parca david brinn) incearca seria fundatiei de asimov! merita mai mult ca orice altceva!
__________________ The braves are first to die! | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: Bucharest,Romania |
Ma rog nu cred ca asimov e cel mai bun scriitor sf,poate cel mai prolific...pe dune n-o so mai mentionez,banuiesc ca toti au citit-o...ar trebui sa citesti tot de A E Van Vogt,desi unele sunt foarte grele...si de ce nu sf romanesc c.t. popescu a scris unele bune...
| ||
|
| | #25 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2001 |
Daca nu ati citit inca Orson Scott Card, Phillip Hose Farmer sau Frederic Brown ... mi-au placut complexitatea deosebita a lumilor create de primii doi iar al treilea ideile deosebit de nastrusnice pe care le-a avut in nuvelele sale
| ||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
catre domnul Z..imi pare au...nu am asa ceva..si nici nu stiam ca exista carti pe net..si daca exista ceva SF scrisin limba romana ..adica tradus..as vera sa iau si eu ceva..de unde pot procura asa ceva? Cine vra sa-mi dea niste detalii sau sa-mi trimita eventual niste carti pe cage_johny@xmail.com
__________________ CAGE was HERE !!! | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
| Sf e pasiunea mea de la 12 ani
Da ma mir ca apar pe forumul asta shi oameni care mai citesc!!! Shi ma bucur. Itzi recomand Dune dar cred ca ai citit-o deja. altceva: Jocul lui Ender de Orson Scott Card(superba) shi Solaris de Lem sau Ciberiada(super caterinca subtila). Plus Strukatzi rullz. De la Brussolo itzi recomand in ordine: Carnavalul de fier, Mancatorii de ziduri, Febra. Restul sunt cam tot acolo dar super captivante: Lacate carnivore(facil), Ira Mellanox(super idee poate chiar posibila cu ajutorul ingineriei genetice), Moartea cu melon(inspirata din Germenele Andromeda dar mult mai alerta shi fara grafice medicale din care eu nici acum nu inteleg nimic). Shtii fizica multa citeshte: Inima cometei, Tau zero. Sunt o gramada de carti aparute la noi incepand cu Almanahurile Anticipatia: A aparut acolo in 1994 cea mai tare povestire americana a tuturor timpurilor:"Press Enter" de John Varley(parca nu mai shiu) super premiata si apreciata despre pericolul calculatoarelor si ddespre hackeri.
__________________ Vine omu', sta oleaca, mai vorbeshte, dar shi pleaca | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
|
De fapt almanahurile Anticipatia merita sa le citesti pe toate pe care pui mana.Stie cineva , mai apar in continuare? Problema cu Brussollo e ca odata ce ai inceput sa-l citesti ti-e cam greu sa te opresti.Mie odata mi s-a intamplat sa continui o carte de el ca nu puteam sa adorm , dupa ce am terminat-o am luat inca una ca era si ea pe acolo(tot de Brussollo) si dupa ce am terminat-o si pe asta m-am apucat de ultima ca era si ea pe noptiera si oricum nu mai era foarte mult pana la ziua.Totusi are si puncte rele , adica in comparatie cu alti scriitori mai celebri jumate din ce castiga la feeling pierde la complexitate.Dar daca nu te-a deranjat animatia de la Final Fantasy cred ca o sa treci usor si peste asta.
__________________ I am Homer of Borg . Resistance is ..... ooooohhhhhh doughnuts! | |||
|
| | #29 (permalink) | ||
|
Vad ca multa lume il lauda pe Brussollo. Mie nu mi s-a parut cine stie ce. In schimb recomand Asimov, Herbert, Van Vogt. Cam tot ce au scris. Apoi, ar mai merge Picnic la marginea drumului (Strugatki), Masinaria rock'n'roll (Spinrad), Jocul lui Ender (Card), Vanatorul de recompense (Dick), Rendezvouz cu Rama (Clarke). Ar mai fi multe, dar nu-mi vin acum toate in minte.
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
am cautat pe net brussoLLo cum ati zis si nimic... pana la urma am dat de brussolo si cred ca sunt singurul care n-a citit inca dune... am facut rost de ea inainte de examene si ma apuc zilele astea de ea... stie cineva cand au astia de gand sa editeze si celelalte carti din seria lui ender? (in romania adica)
__________________ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
Celelalte carti din seria lui Ender tot la nemira sunt(exceptie ultima-cred, am auzit niste zvonuri , nu garantez).Oricum urmatoarele nu sunt deloc la fel de "user-friendly" ca prima , si s-ar putea sa nu-ti placa.De fapt m-as hazarda sa spun ca prima carte din serie e si cea mai simplista , poate chiar si cea mai slabuta dintre toate.
|
| | #32 (permalink) | ||
|
nu ma sperii eu asa usor... am citit chestii mult mai dificile ar fi timpul sa mai dau si eu o tura prin librarii sau anticariate poate gasesc ceva interesant... in sfarsit o sa am si eu timp de citit acum
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Cartile din seria ender au aparut la Nemira: Jocul lui Ender Vorbitor in numele mortilor Xenocid nu stiu daca mai e si a patra, oricum, primele doua sunt excelenta, la a treia se vede ca s-a plictisit baiatul, si a cam aburit-o. Din pacate la fel se intampla cu toate cartile in mai multe volume, din pacate. Cel mai bun exemplu e Rama, apoi Dune, si chiar si Asimov, o cam abureste pe la sfarsitul Fundatiei, cu toate ca Preludiul Fundatiei e excelenta, desi e scrisa ultima. Cu toate astea insa, merita citite.
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
|
Multumesc pentru recomandari, multe chiar nu le-am citit. In rest va recomand A&B Strugatki - Scarabeul in Musuroi, pe care tocmai am terminat-o si am ramas incantat (mai ales ca merge pe aceeasi linie ca Picnic...). Referitor la seria Fundatia, mie dimpotriva, Preludiul Fundatiei mi s-a parut cea mai slaba din serie, iar Fundatia Renascuta cea mai buna.
__________________ The future just ain't what it used to be | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
Mda ce balbaiam eu mai sus se referea la cartea a 4-a de care auzisem dar de cartile 5-6 chiar nu stiu nimic.Sa ma uit prin listele de pe bookz si mai vedem.Oricum fuh-q daca tii neaparat sigur poti sa le gasesti dar nu in romana si nu pe hartie. Daca tot vorbim de asta , facand exceptie de laptop-uri , nu exista niste palmtop-uri la care sa se poata uploada txt-uri , si sa aiba totusi preturi convenabile , tinand cont ca l-as cumpara doar pentru a citi de pe el(carti that is).Mai exista s-ar parea chestiile alea facute special pentru a citi cartile virtuale care se vand , dar n-am vazut asa ceva in RO inca , la cati cumpara carti in format electronic de pe net nici nu cred ca o sa vad.Cine ar da 10$ sau mai mult pe "Riding the bullet"? Si daca vrei sa citesti serios mai bine te abonezi la o biblioteca , pt ca altfel nu se merita sa dai 50-100k pe fiecare carte pe care o citesti , mai ales f putine din astea care apar sau au aparut sunt opere de referinta. As recomanda si Ann Rice care chiar daca mai sare din sf si e putintel comerciala merita citita pentru stilul interesant.
|
| | #37 (permalink) | ||
|
pai sa stii ca le am deja pe calculator luate de pe bookz dar nu pot sa citesc pe pc pt ca ma dor ochii daca ma holbez mai mult timp la un text pe ecran... ma gandisem si eu la un palmtop ieftin doar pt citit carti avand ca sursa de ebooks canalul #bookz pt cei interesati, seria lui ender e compusa din: enders game speaker for the dead xenocide children of the mind ender's shadow shadow of the hegemon pe care le am in format txt sau html
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |