Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 14-08-2001, 19:36   #41 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Thumbs down request

A, si please, mai usor cu #bookz si schimbul de mailuri... Cartile alea sunt totusi warez. Daca ai si cartea originala, e scuzabil, dar cred ca traficul de carti pe #bookz e mult mai mare decat vanzarile lor, asa ca nu-i cinstit. Si oricum, nu pe forum.

Abecedarul

AxA is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2001, 00:59   #42 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Axa, nu fii nasol. Desi nu voi citi niciodata carti pe calculator (si nici nu le voi lua), principial vorbind nu cred ca ai dreptate sa "interzici" vorbitul de #bookz. Chiar ieri am dat un tur prin librarii (mai mult de curiozitate, ca imi flutura vantul prin buzunare) sa vad ce carti mai sunt. Tot ce am gasit mai de seama a fost Mantuitorul Dunei (150k), in rest carti de autori de care nici macar n-am auzit, putine si-alea. Oricum, nu ma intelege gresit, n-am nevoie de alte explicatii despre ce si cum sta treaba pe forumul asta (apropo, wtf e cu Stonehenge din moment ce in Noul Test..aaa..Regulament scrie ca orice subiecte care n-au legatura cu jocurile vor fi "descurajate", iar Generalitatile Must Die), insa m-am cam saturat de ipocriti care bat toba.

jmf is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2001, 01:23   #43 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

mai bine imi dati voi un mail daca sunteti interesati la fuh-q@go.ro
pt axa, tu cum faci comanda la amazon? pt ca eu am un card care nu e valabil decat in ro... si nu-mi permit sa imi fac unul in dolari care cere 1000$ pt deschis cont doar pt cateva comenzi pe net... daca stii vreo alta metoda zi-mi-o si mie

moebius is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2001, 01:53   #44 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Sefeu...

Daca vreti un fel de sefeu, mai e ceva Jules Verne la Barnes & Noble la free ebooks.

In rest, la cele free - www.abika.com si project gutenberg.. ma cam indoiesc, dar puteti verifica. Poate - poate la abika.

Si daca aveti cartea in romaneste pe hartie si vreti sa cititi aceeasi carte in original, presupun ca aveti dreptul legal sa luati de la www.sympad.net sa vedeti daca traducatorul a fost bun de ceva.

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2001, 13:03   #45 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
Originally posted by jmf
(apropo, wtf e cu Stonehenge din moment ce in Noul Test..aaa..Regulament scrie ca orice subiecte care n-au legatura cu jocurile vor fi "descurajate", iar Generalitatile Must Die

Cred ca este util sa se poate discuta pe un forum separat despre arta -- in special filme, fotografii, carti, poezii - cum am vazut ca sunt multi interesati, si chiar si intrebari mai mult sau mai putin filozofice, incepand cu discutiile interesante despre univers si timp, si terminand cu discutiile amuzante despre magie.

Atata timp cat sunt oameni care discuta, ce vrei, sa se rupa tot forumul in Calculatoare si Non Calculatoare? Cred ca e prea tarziu pentru asta, e bine asa cum este, deocamdata.

Circles of the light

AxA is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2001, 22:06   #46 (permalink)
Registered User

Masi27185's Avatar

Quote:
Originally posted by AxA

Atata timp cat sunt oameni care discuta, ce vrei, sa se rupa tot forumul in Calculatoare si Non Calculatoare?

I mean, LOL.

Borfasii stie de ce.

Masi27185 is offline    Reply With Quote
Old 04-09-2001, 22:48   #47 (permalink)
Registered User

ingerul's Avatar

Damn nu stiam ca exista topic pentru Sf.Asta e am facut si eu unul pe generalitati dar nu mai conteaza acuma. Intrebarea mea era unde gasesc toata seria Fundatia de Asimov ? M-ar putea ajuta cineva?

ingerul is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2001, 01:58   #48 (permalink)
ptz
fii capitanu nostru!

ptz's Avatar

Parerea mea e ca tot clasicii rulz:Asimov cu ciclurile "Robotzii" shi "Fundatzia",Herbert cu "Dune" e deja legenda shi mie mi-a placut shi Van Vogt.Oricum matzi facut shi pe mine curios cu Brussolo ala...se gaseshte in librarii???
From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some youths came out of the town and jeered at him. "Go on up, you baldhead!" they said. "Go on up, you baldhead!" He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the youths..

Kids: Don't fuck with god. Or bears will eat you.

ptz is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2001, 22:58   #49 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

"Brussolo ala" se gaseste mai degraba prin biblioteci.Si editurile mai serioase n-au scos prea mult de el(ex Nemira) , majoritatea cartilor sunt scoase de niste edituri dubioase si nu in ultima vreme.S-ar parea ca n-a avut prea mare succes la publicul autohton.

victor is offline    Reply With Quote
Old 10-09-2001, 02:19   #50 (permalink)
Registered User

IMHO, Brussolo e tare de tot. Are dreptate cine zicea ca nu mai poti sa il lasi din mana. Nu prea v-am auzit vorbind de Larry Niven sau Greg Egan (Axiomatic, Distress, Diaspora, Luminous...). Egan cel putin are niste carti in care daca nu stii fizica...nu prea te descurci (eu personal nu am inteles decat vreo 50% din Diaspora , bucata cu spatiile multi-dimensionale a trecut la 2 metri de mine--pentru cine a citit). Niven--alt meserias (Trilogia Lumea Inelara, Protector...). Ar mai fi de mentionat George R.R.Martin pentru seria Tuf si Regii Nisipurilor - nuvela clasica, dar marfa de tot.

Apropo de Brussolo, o faza tare la ora de romana:

Citeam "Cosmar de inchiriat" sub carte (penultima banca). Vine profa; io nimic. Se uita; io, total absorbit. Pune mana pe carte:
"Ce citesti tu ma aici de e asa interesant?" Se uita pe coperta...nu zice nimic. Se duce la catedra, baga cartea in geanta. Eu, disperat (sevraj )
"Doamna, stiti, nu e a mea cartea, trebuie sa o dau azi...(chiar asa era).
"Vreau si eu sa vad despre ce e vorba, ti-o aduc maine..." (profa la vreo 60 de ani, genul de femeie usor socata, iar Brussolo...)
Ziua urmatoare:
Cum intra in clasa se uita la mine ca la o abominatie, imi arunca cartea pe banca dupa care zice incet, secretos:
"Multumesc, dar cred ca nu e pentru mine..."

Donald is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2001, 16:08   #51 (permalink)
High priest of Horus

Semerkhet's Avatar

Be serious, men and women

Cam slabutz pe aici cu S.F-ul. In afara de Herbert, Asimov shi Clarke nu prea atzi zis nimic. Pai oameni, de Larry Niven nu atzi auzit nimic, de Henlein(ca tot e la moda acum Starship Troopers) la fel. O datzi inainte cu Brusollo. Mai oameni ala are o retzeta de carte shi nu mai pe aia pistoneaza. In afara dee Krucifix nu prea are nimic demn de numele asta. Shi barem Van Vogt e (cenzurat).Nu de alta dar cu el am inceput sa citesc shi vreau sa zic ca are o intriga infantila, iar toate "operele" lui, exceptant poate povestirile, sunt la fel.Sa va zic un lucru. Cititzi de exemplu Pandora:Incidentul Iisus(Herbert) shi dupa aia ceva de Van Vogt. Cel putzin pe mine m-a ofticat ultimul autor. Daca vretzi sa cititzii S.F. cititzi asta: (urmeaza lista)
-Dune, Pandora, Ciuma Alba de Herbert
-tot ce e de Clarke(fiecare carte e un poem in proza, pe bune daca nu), cel mai mult mi-a placut Sfarshitul copilariei
-Ciclul Poverstiri din Spatziul Cunoscut de Niven.
-Lumea fluviului de Phillip Jose Farmer.
Shi oameni mai cititzi shi voi clasici ai S.F.-ului: Wells sau Orwell.

P.S.: Observatzi ca nu am zis nimic de Poul Anderson, Greg Bear, Ursula K. LeGuin, Zelazny, Orson Scott Card, Fredric Brown, Egan, Phillip Mann, Norman Spinrad ca sa nu enumar decat catziva.

Semerkhet is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2001, 18:02   #52 (permalink)
Registered User

Din pacate, una din cele mai bune carti a lui Norman Spinrad nu a fost (cred) inca tradusa in Romania: "Russian Spring"... Daca o gaseste cineva, va invit (nu: va provoc!) sa o cititi si apoi o sa-mi dati dreptate.

Problema cu scriitorii americani e ca majoritatea au o carte buna, dau de bani, si apoi incep sa se prosteasca... scot o serie intreaga. Orson Scott Card, de exemplu, are deja doua serii Ender, Larry Niven si Jerry Pournelle au nu stiu cite carti in seria "Man-Kzin Wars" si asa mai departe. Numiti-o, daca vreti, prostitutie literara.

Pina nu am vazut librariiile si bibliotecile din State si Canada, nu am inteles pe deplin de ce SF-ul e considerat o literatura "neserioasa"... daca ati vedea cite echivalente de-ale Sandrei Brown exista, v-ati cruci. Serii peste serii, peste serii. Un bun exemplu, care a patruns si pe piata noastra, este Anne Rice - o scriitoare absolut "overrated".

Surprinzator, am descoperit o enciclopedie SF realmente buna (si extrem de compleza!), - le-o recomand cu caldura celor care si-o pot permite: "The Encyclopedia of Science Fiction" de John Clute si Peter Nichols

Pe linga autori, carti si filme, volumul trateaza si teme (pe pagini intregi!), stiluri literare si concepte.

Cind eram in Romania, cumparam (sau primeam de la edituri) cam 95% din toate cartile SF traduse... asta e unul din lucrurile care imi lipsesc in Canada...

AnitaPeterson is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2001, 22:44   #53 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Ar putea fi adevarat ca Brussolo are o singura reteta , daca prin asa intelegi stil , metoda.Si asta nu-i deloc rau.Iar motivele pentru care nu poti lasa din mana nu prea pot sa le zic , imi sunt putin neclare , dar : faptul ca nu face deloc economie de idei , fiecare carte uimeste prin tematica abordata si numai datele "tehnice" ale fiecarei lumi te fac (,) curios , si marele motiv: atmosfera pe care o creeaza de absolut fiecare data , cartile lui beneficiind de un feeling "brut" pe care nu l-am mai intalnit la nici un alt autor.
Semerkhet : n-as avea incredere in aia de le nemira.Daca in colectia Nautilus n-a aparut decat Krucifix(nu sunt sigur totusi , poate a mai aparut ceva in ultima vreme , nu stiu) asta nu inseamna ca e cea mai buna carte a lui.Daca o sa citesti o sa vezi ca sunt altele mult mai tari.
Din nefericire nu prea reuseste Brussolo sa convinga , nu lasa impresia de mare autor , nu e ca atunci cand termini o carte de Zelazny(pentru mine cele mai tare autor de SF ) de exemplu , sau Herbert - tatal.Btw ce parere aveti de Cartea Brundurilor , pe mine nu prea m-a impresionat , am terminat-o mai mult din respect.
Anne Rice - nu stiu ce sa zic , mie mi-a cam placut dar nu prea lasa impresia de mare scriitoare , are doar o singura reteta dar de data asta in sensul rau al expresiei.

Old 13-09-2001, 23:22   #54 (permalink)
Asamblat in Romania

CdinT's Avatar

Azi am terminat de citit Imperiul Ingerilor de Bernard Werber (continuarea de la Thanatonautii dar se poate citi foarte bine si fara). Vreau sa zic oauuu! Adica OAUUUUU!
De mult n-am mai citit ceva atit de captivant si interesant.
Pentru cunoscatori*: Nu lipsesc nici extrasele din Enciclopedia cunoasterii realtive si absolute acum volumul IV de Edmond Wells
O recomand. A aparut la editura Lucman, costa 85k. Scump da face.

victor: sint de acord cu tine in legatura cu Brussolo mai putin ultima parte, aia ca nu lasa impresia...

A, despre Cartea Brundurilor. Daca e vorba de Dune 7 aparut la Nemira eu am auzit ca ar fi scrisa de Sebastian A. Corn de fapt. Dealtfel nici nu seamana la stil cu Herbert. A mai auzit cineva de chestia asta?

cunoscatori*=cine a citit seria Furnicilor

CdinT is offline    Reply With Quote
Old 14-09-2001, 06:29   #55 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

eu am citit amandoua furnicile (cred ca astea sunt toate) si thanatonautii... trebuie sa fac si eu rost de urmarea aia...
tocmai am terminat de citit dune si mantuitorul dunei (editia aia noua ca aia veche nu o mai gaseam nicaieri)
"dune 7 - cartea brundurilor" (asa scrie pe coperta) e scrisa de patrick herbert (fi-su' )
spinrad e destul de bolnav... am citit vreo 3 carti de el
cine stie cate carti de philip k dick au aparut in romania? eu am citit vreo 7, au scos mai multe? daca da la ce editura?... am pe pc o gramada dar nu pot sa citesc pe monitor

Old 14-09-2001, 12:24   #56 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Am citit si eu ambele furnici , si "thanatonautii" mi-a placut f mult.Chiar sunt curios cum o fi continuarea.

Old 22-09-2001, 01:35   #57 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

am vazut un interviu cu werber... m-am mirat ce tinerel era... zicea ca a scos enciclopedia cunoasterii etc, carte de sine statatoare... cand o veni si pe la noi?

Old 23-09-2001, 02:23   #58 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Exista totusi unii care sunt oameni perfect normali(pot sa-ti garantez desi nu prea pot sa dau exemple acum) si nu neaparat toti o sfarsesc rau dupa ce ies victoriosi din situatia aia groaznica in care intr-adevar sunt aruncati.Si cu toate elementele astea repetitive cartile lui Brussolo sunt poate cele mai putin plictisitoare(adica f interesante , sa nu se inteleaga gresit) pe care le-am citit.
Treaba asta cu preturile la carti e de mult mai demult , nu-i doloc ceva nou.Si oricum daca citesti doar ce-ti permiti sa cumperi nu ai facut mare lucru.Solutia : bibliotecile publice.

Old 23-09-2001, 03:17   #59 (permalink)
Asamblat in Romania

CdinT's Avatar

Am primit azi azi de la editura Antet o oferta si am vazut ca au aparut niste carti SF noi. Daca a citit cineva freo carte din asta sa zica daca merita, pentru ca eu nu am auzit de acesti autori pina acum:
Pierre Barbet
Mercenarii de pe Rychna
Planeta vrajita
Nimfa spatiului
Jimmy Guieu
Cavernele de pe Wolf
Raymond F. Jones
Locuitorul celor doua lumi
Extraterestrul
Creierele cibernetice

CdinT is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2001, 09:37   #60 (permalink)
High priest of Horus

Semerkhet's Avatar

Hey, jignire.

Hey, daca am putut sa-mi permit sa imi cumpar doar 153 de volume, asta nu inseamna ca citesc doar c e imi permit sa cumpar. Asta este snobism. Cred ca am citit cel putzin 75% din aparitziile de la noi(vorbesc numai de S.F.).Mai am shi prieteni mai avutzi decat mine care au aceeashi pasiune, and there are the public libraries. Victore, ai dreptate, elementele astea repetitivea le lui Brusollo sunt cel mai putzin plictisitoare, dar sunt repetitive,shi asta nu suport la un autor bine cotat.Ashtept continuarea.Bye.

Semerkhet is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules