Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 24-09-2001, 16:54   #61 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Hey , no offence ;)

Si oricum daca citesti doar ce-ti permiti sa cumperi nu ai facut mare lucru

Afirmatia asta cred ca mai mult mi s-ar potrivi mie , si de asta cred ca am facut-o(si persoana a 2-a folosita era pt o exprimare la modul general).Oricum daca ma dadeau banii afara din casa nici nu-mi venea ideea asta.Si in al treilea rand peste jumatate din cartile pe care le-am citit fara sa le cumpar as fi regretat daca as fi dat bani pe ele...carti pe care le-am citit in cateva ore si care nu mi-au lasat nici o impresie le vad la cate un chiosc la preturi din ce in ce mai aberante.Cred ca cel mai bun algoritm ar fi sa citesti o carte si dupa aia , daca merita sa fie in biblioteca ta sa o cumperi.
Dar asa cred ca ar ramane biblioteca goala.(Si eu tot numai la sf ma refer.. cu foarte rare exceptii).

victor is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2001, 18:44   #62 (permalink)
rev
PHP boy

weee sf

Intru si io din plictiseala pe forumu (io credeam ca p'aci se discuta filosofii si chestii inalte si la alea nu ma prea pricep... ) asta si ui' ce gasesc! Iera sa-mi cada okii in topic.

Asea. S-o luam metodic.

Brussolo. Marele subiect. Foarte interesant. "Sindroma" aminitita de victor m-a prins si pe mine. Adica odata ce luam o carte de-a lui in mana nu prea mai puteam s-o las pana nu o terminam. Si asta insemna sa citesc in loc sa invatz printr-a doishpea (acu 4 ani) inainte de examene... Poate este el comercial insa este un scriitor bun la capitolul idei. Am citit doua carti (Cosmar de inchiriat scos in .ro de ceva editura obscura si Krucifixu by Nemira) si amandoua au fost faine. Entertaining.

King. Am citit Riding The Bullet (Mai cadea din cand in cand netu la Cafe-ul la care lucram pe vremuri si cum n-aveam ce face ) si mi s-a parut aiurea... Adica fata de restul romanelor lui chiar aiurea de tot. In schimb am citit in ultimul timp 4 romane de el in engleza original (nu ma intrebati cum a dat norocu' in mine de a le prinde in mana...) si anume The Tommyknockers (a fost facut si film si alea - roman fain insa impresia mea e ca e cam lungiit - traas - se putea si mai scurt), The Girl Who Loved Tom Gordon (cam aiurea ca a bagat paranormalu' fiindca nu prea avea sens... putea fi urmarita fatuca si de un urs ca tot suspans frumos iera), Bag of Bones (frumos - partea "horror" intra de pe la mijlocu' cartzii - stilul lui iese foarte rotund in evidentza fiind vorba de un erou solitar care are timp sa se gandeasca din belshug - King in elementul lui! - pentru cei care au prins ideea gresita cartea nu e deloc plictisitoare) si The Green Mile (asta mi s-a parut una dintre cele mai bune carti care le-am citit vreodata... pur si simplu extraordinar!). Stiu ca in okii celor culti sunt sucky ca citesc si-mi place King dar asta e. V-am zis la inceput ca nu ma prea am cu ale' filosofiei.

W. Gibson - Neuromancer e supermisto si cu aceasta ocazie lansez si eu o rugaminte pentru cei care "se shtiu" sa-mi recomande carti bune in stilul asta aparute in .ro. Cyberpunk deci. As fi recunoscator.

De la Werber am citit numa' prima carte din furnicile si am fost AMAZED - am luat-o de la biblioteca si nu am gasit partea a doua sau a treia nicari... Si ce n-as da s-o citesc! Deci dupa cate stiu eu e trilogie. Si jocul facut dupa carti e un rahat. Idee supermisto pentru un RTS dar implementarea lasa extrem de mult de dorit. Scuze pentru offtopic.

rev is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2001, 08:39   #63 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Dupa cum am mai zis pe undeva, Dune 7 e scrisa de-un romanas, nu stiu daca S. Corn sau altcineva.

Nu stiu ce se-agita lumea atit cu Brussolo asta. Cred ca am citit cam tot ce a aparut in ro, si chiar daca te prind, cartile lui nu sint decit literatura de consum. Scuze fanilor.

Unul dintre cei mai tari zic eu ca e Brunner. Nu au aparut decit vreo sase-sapte carti pe la noi (cred, cel putin eu atit am vazut), dar omul e tare de tot. Zanzibar de exemplu (la Nemira, acum vreo patru ani) e o carte excelenta, la care m-a frapat anul in care a fost scrisa (6x parca); poti sa crezi e de saptamina trecuta.

Primavara ruseasca a aparut acum vreo cinci ani la o editura dubioasa, din pacate nu am cumparat.

Semerkhet> gasesti sf-uri prin biblioteci? Mah mie mi-e frica sa intru.

Korn is offline    Reply With Quote
Old 30-09-2001, 01:33   #64 (permalink)
natural born chiller

Miles Teg's Avatar

Spinrad merita intr-adevar citit.
Si nu numai Masinaria rock and roll, dar si visul de fier(adolf hitler), si agentul haosului, si ultimele americi (mi-e lene sa ma uit daca asa ii zice de fapt sau confund).

Miles Teg is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2001, 14:00   #65 (permalink)
High priest of Horus

Semerkhet's Avatar

Da, chiar sunt.

Mister Korn, da, se mai gasesc. Dar nu te lasa sa le iei acasa decat editziile aparute pe vremea lu' Pazvante. Daca vrei sa citeshti aparitzii recente, du-te la Biblioteca Natzionala. Serios. And btw, (Victor) tocmai am citit Moartea cu melon de Brusollo. Se incaderaza perfect in teoria mea; and sucks big time. M-am plictisit sa tot aud de Almoha, iar Andy(sub 18 ani) parca era capt. Jean Luc Picard la cofruntarea cu Q. Aha ca.....Only Krucifix merita. Bye.

Semerkhet is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2001, 21:25   #66 (permalink)
Banned

Heide's Avatar

ce mai incoace si incolo , Zelanzy e divin , Herbert genial, Asimov sclipitor, Clark atotstiutor, Brussolo nebun, ..nici unul nu trebuie ratat ...deasemenea recomand si seria Jocul lui Ender si deasemenea ..a auzit cineva de Dino Buzzati ? ..daca da imi dau palria jos in fatza lui .

Heide is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2001, 22:21   #67 (permalink)
Optimus
Guest

Mai,voi de Stanislaw Lem ati auzit?Citesti Ciberiada si te c**i pe tine de ras...Iar Solaris e super SF,desigur,daca nu te pasioneaza sange pe pereti si cate o **** pe alocuri,ca in cartile lui Brussolo.Btw,"Picnic la marginea drumului" (scris de doi "rusifoni"),dupa care s-a facut filmul "Calauza" ati citit?Din tot ce s-a enumerat aici,doar primele doua carti din seria Dune rezista.No offense...

Reply With Quote
Old 07-10-2001, 00:15   #68 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Ma eu cel putin am citit Ciberiada si intr-adevar e superba.Solaris o am pe hard dar acolo ramane ca multe altele pana fac rost de palmtopul ala utopic de care am mai vorbit.Picnic la marginea drumului are pur si simplu o atmosfera pe care n-am mai intalnit-o IN NICI O ALTA CARTE si sunt de aceeasi parere cu aceia care o considera o capodopera.Tu ai vazut filmul , cum e?
None taken , ca doar esti critic literar , altfel nu aruncai o asa afirmatie categorica.In opinia mea Imparatu-zeu al dunei este cea mai tare din serie.
Ma bucur ca a mai observat cineva ca Zelazny e cel mai tare , Lord of Light(Domn al Luminii la Nemira) pur si simplu n-are rival , e o carte esentiala.
Nu recomand seria lui Ender(cu toate ca n-am citit decat primele 3 carti) pentru ca dupa primul volum devine comerciala.
Lino Ardani a citit cineva?Nu Crucea de gheata (care nu-i mare lucru) trebuie citita , ci niste nuvele as recomanda , merita.

Cine are informatii/vinde/imprumuta Seniorii Razboiului de Gerard Klein parca si/sau Furnicile 3 si Thanatonautii 2 dati un reply , mail ceva...

Old 07-10-2001, 00:49   #69 (permalink)
Optimus
Guest

Filmul e de Tarkovsky,ala care a facut si Rubliov.Mai trebuie precizari?Citeste Solaris,e intr-adevar o carte interesanta.

P.S. Nu-s critic literar,dar hai sa zicem ca am citit cam multisor si nu orice...Apropo de SF de calitate,intr-o "Anticipatia" de acum vreun deceniu a aparut o nuvela,numita "Regii de nisip" (dupa care s-a turnat un film jenant).O recomand cu caldura,nu mai retin autorul.

Reply With Quote
Old 07-10-2001, 02:02   #70 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

am mai zis si eu de stanislaw lem si am fost ignorat am citit ciberiada, glasul domnului care e chiar aparte dupa parerea mea
tocmai am cumparat arsenalele din isher (nr 4 din colectia nautilus... ) si sceptrul hazardului a lui gerard klein... am si seniorii razboiului tot a lui... parca intreba cineva de ea
si dune 7 e scrisa de patrick herbert nu de vreun roman ce naiba

moebius is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2001, 02:24   #71 (permalink)
spirit adecvat

victor's Avatar

Parca intrebam eu de ea ... si e valabil si pentru celelalte : ai informatii(unde se gaseste , cat costa)/vinzi/imprumuti?
Si eu recomand revistele si mai ales almanahurile Anticipatia , se gasesc pe acolo nuvele de o calitate impresionanta.

Old 07-10-2001, 02:24   #72 (permalink)
--xenite--

Dukatu's Avatar

Serge Brussolo la greu...
Daca vreau universe SF , trec la literatura SF , adica cam tot ce zic "melomanii" .

Dukatu is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2001, 03:28   #73 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

Quote:
Originally posted by victor
Parca intrebam eu de ea ... si e valabil si pentru celelalte : ai informatii(unde se gaseste , cat costa)/vinzi/imprumuti?
daca ma rogi frumos ti-o imprumut, de vandut no way
chestia e ca nu pot sa intru pe net in timpul saptamanii deci degeaba imi raspunzi aici... incearca la 093156260 daca te grabesti foarte tare

Old 09-10-2001, 12:26   #74 (permalink)
Registered User

Fuh-q> si dune 7 e scrisa de patrick herbert nu de vreun roman ce naiba

Nu exista nici o referire la Patrick Herbert pe tot netu'. Pe fiul lui Frank H. il cheama Brian si a scris preludiile la ciclul Dune (Casa Atreides si Casa Harkonnen). Si nu le-a scris singur ci impreuna cu un scriitor.... ca el saracul.... A propos, ati citit? Mie mi se pare o incercare jalnica de a face bani.

In alta ordine de idei, Dune 7 pute rau de tot, n-are nici o legatura cu Herbert si nu m-ar mira sa fie scrisa de Corn.

Randall Flagg is offline    Reply With Quote
Old 29-10-2001, 12:14   #75 (permalink)
Registered User

Question

Mie personal mi s-a parut seria Dune ca fiind cea mai reusita din domeniu SF de aici si intrebarea mea : unde pot gasi "God Emperor Of Dune" si "Eretics Of Dune"?
Cine ma poate ajuta sa-mi dea un mail la tcadrian@yahoo.com ca sa nu se mai supere bossi de pe aici ca facem reclama siturilor Warrez!!!
Multumiri anticipate !

DarkLord is offline    Reply With Quote
Old 02-11-2001, 04:52   #76 (permalink)
Registered User

Kim Stanley Robinson - Seria Marte mertita citita toata, oricum Nemira a sarit calul cu preturile pe care le-a pus pe ele. Marte Albastru 180k, ce draq ca doar nu are coperta trasa in foite de aur si nici hartia nu este de o calitate prea buna... Cum ar fi la Fratia inelului de Tolkein care si aia merita citita, chiar daca este fantesy si btw de acolo s-a inspirat Blizzard-ul cand a facut Orcii.

Dune 7 - Sebatian A. Corn o stiu din surse destul de sigure - Atlantikron '99.

Citeste Adams Douglas daca vrei sa te distreazi.

Fuck' tocmai mi-am dat seama ca toata cultura mea SF se reduce la putin peste o duzina de autori. Si eu care credeam ca am citit o tona de carti SF. Restul de autori de peste o duzina nici macur nu imi amintesc numele lor. Bleah.

Atreus is offline    Reply With Quote
Old 02-11-2001, 22:57   #77 (permalink)
shell-shocked

moebius's Avatar

tocmai am cumparat si eu marte - rosu cu 40K ca nu puteam sa ma apuc de marte - verde inainte...
victor vezi ca am adus cartea aia dar n-am mai apucat sa-ti dau telefon... mai vorbim noi

Old 12-11-2001, 09:14   #78 (permalink)
Registered User

Ahh, uitasem de Dino Buzzati...

Russian Spring a aparut numai pe jumatate, in 1994, la editura Z... credeam ca a scos-o careva complet, totusi, in ultimii ani. Cartea cea mai recenta a lui Spinrad e Greenhouse Summer - eroul e pe jumatate roman (o idee pe care mi-a pomenit-o la tirgul de carte de la Bucuresti prin 1996, sau 1995...)

Apropo de cyberpunk, pe linga "Masinaria Rock-and-roll", va recomand calduros Snow Crash, de Neal Stephenson... cine stie sa caute *tuse* kazaa.com *tuse* o gaseste usor.

Secondez The Forever War a lui Haldeman... mai ales ca se potriveste cu Heinlein si Klein.

Pentru fanii lui Douglas Adams, trilogia "Illuminatus!" este o progresie literara fireasca.

Si ca sa schimb nitel subiectul, citeste careva H.P. Lovecraft?

AnitaPeterson is offline    Reply With Quote
Old 17-11-2001, 23:40   #79 (permalink)
Banned

Schatten's Avatar

Recomand :
- Dune - Herbert
- Robotzii+Fundatzia+Imperiul - Asimov
- Ubik - P.K.Dick

Cel mai prost scriitor de SF pe care am reushit sa pun mâna e Norman Spinrad.

Last edited by Schatten; 18-11-2001 at 10:48..

Schatten is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2001, 15:09   #80 (permalink)
Registered User

Recomand I, Robot (Eu, Robotul - treducerea, oricum eu am citit-o in engleza), care e o culegere de povestiri despre roboti (a spus cineva Ciberiada). Te prinde, si te pinde calumea. Prima povestire, mai e cum mai e, dar incepand cu a doua se urmaresc aventurile a 2 (Trurl si Clapautzius? "beta-testeri" de roboti. Va dati seama ca in fiecare povestire cate un robot o va lua razna si eu vor trebui sa remedieze problema. De obicei enigma se invarte in jurul vreunei complicatii logice rezultate din legile roboticii. Deja am spus prea mult si poate unii vor vrea sa o citeasca asa ca va las pe voi sa vedeti ce si cum...
Acum; pt tipul care cerea cyberpunk: Jhonny Mnemonic (a fost si film), de acelasi William Gibson, si Idoru (tot Gibson).
Stephen King am citit si eu, dar el nu prea scrie sf, ci horror. Oricum It, si Shining mi se par cele mai bune carti ale sale. Exista filme facute dupa ambele romane.
Nu numai Blizzard s-a inspirat din Tolkien, ci toate jocurile fantasy. De fapt tot fantasy-ul care-l gasiti in jocuri, filme, carti, cu mici exceptii, isi are baza in romanele lui Tolkien. El este parintele fantasy-ului asa cum Gibson e parintele cyberpunk-ului.
Anunt: cumpar reviste anticipatia. Am si eu acasa un nr considerbil, dar n-am toata colectia si asta ma oftica. Cine are, si vinde, sa dea un mail la: pcmg@k.ro
Inca ceva: la scriitori romani, as zice de Mircea Eliade, cu "La tiganci", dar s-ar putea sa fiu injurat de unii. Oricum o veti citi in clasa a 12-a daca inca nu ati facut-o. Insa vreau sa v-il recomand pe Veo Ovidiu Vitan. Veti gasi vreo 2 nuvele (Microbiokratos si Vendeta lui uciga-l toaca) in revistele anticipatia. are el o fixatie pe dinozauri, dar imi place cum/ce scrie!
Ce ziceati de jocul ala cu Furnicile?
Apropo de "Regii nisipurilor": e super excelenta. Dar de Anne McCaffrey ce ziceti?

pcmg is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Biblioteca Virtuală

Thread Tools

Posting Rules