![]() |
| | #82 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: dune |
Mie seria Dune mi s-a parut supercalifragilistica . Se poate vedea si dupa nume.In rest tot ce a scris Isaac Asimov e super misto mai ales seria Fundatia , Domn al Luminii care seamana cu Heroes 3 la creaturi vreau sa spun, Van GOgt mie mi se pare misto tocmai citesc Acolada.Cea mai proasta carte citita cred ca a fost Copii din Harlem(hanleim) nu stiu sigur care era titlul oricum cartea aia e chiar stupida. De-abia astept sa apara ultima carte scrisa de Brian Herbert chiar daca Casa Atreizi nu mi s-a parut ca se ridica la nivelul cartilor lu taicasu. | ||
|
| | #83 (permalink) | ||
|
A aparut la Nemira o "Antologie-Almanah", selectie de Stefan Ghidoveanu. Numai texte noi / netraduse. Majoritatea romanilor nu-mi suna cunoscut. In afara de Bufnila si Pitea cred. Oricum, citeva povestiri interesante si una slaba tare a lui Spinrad. Probabil din tinerete. | |||
|
| | #84 (permalink) | ||
|
Ce inseamna "supercalifragilistica"? Asta e ceva bun sau rau?(tot ce e aici este pt. Shai-Hulud). Cartea aia proasta este Copiii de pe Hamlin shi face parte dintr-un ciclu de romane inspirate din "epopeea" Star Trek-The new generation", deci comentariile sunt inutile(I'll ask trekkies not to shoot me). Shi altceva, am jucat Heroes 3, am citit Domn al Luminii de cel putzin 10 ori, dar sa moara mortu' daca am gasit vreo asemanare(creaturi, eroi, tot ce vrei). In Heroes, mitologia europeana shi poate putzin cea araba sunt baza, nu este urma de hinduism pe acolo, in timp ce la Zelazny e exact invers. Uite, mai baga shi tu un ochi prin mitologie shi afla shi tu cine a fost Ratri , Shiva, Brahma, Mara shi tot restul. Iar despre creaturi... poate cel mult Pasarea Garuda sa semene putzin cu Pasarea Roc sau Thunderbird, dar este doar o asemanare. Citeste Noptzile arabe(1001 de noptzi)shi o sa vezi. P.S.: Van Vogt sux big time. Am citit cam tot ce a aparut la noi de el(fara Acolada) asha ca eu shtie. Daca vrei ceva asemanator ca stil dar mult mai bun, citeste ciclul Lumii Inelare de Niven shi atunci sa vezi.
__________________ I am a seeker for Truth, and Love is the beginning of Truth. But it's perfectly useless to know the Right answer to the Wrong question. | |||
|
| | #86 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: dune |
Ma io in Domn al Luminii am gasit zombie necromanceri fire elementals si nu mai stiu acus care mai erau. Marte Rosu am citit-o de la biblioteca judeteana(gratis) da as vrea si io sa stiu unde pot sa gasesc Pandora:efectul lazar ca am citit celelalte carti din ciclu si sunt super beton.O carte care chiar se aseamana mult cu Heroes 3 e Operatiunea Haos cu bazilici,dragoni,Sultan Efreet,vrajitori,fiere si water elemental,etc. Sigur Copiiidin Hanlim era din seria Star Trek?Nu prea cred. | ||
|
| | #87 (permalink) | ||
|
am citit aseara i have no mouth and i must scream de harlan ellison... aveti recomandare de la mine ... o sa mai citesc si count the clock that tells the time cand am timpsi mai lasati ma comparatiile alea intre carti si jocuri ca doar nu s-a inspirat lumea din heroes3... ce naiba
__________________ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars. | |||
|
| | #88 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | Quote:
Daca asta ai vrut sa zici, iti recomand sa te uiti cu atentie. Robert A. Heinlein poate ca scrie mai greoi, dar nu scrie si groaznic. Nu stiu cine a scris Copii din Harlem (ca am aruncat cartea imediat ce am ajuns pe la jumatatea ei), dar nu a scris-o Heinlein. Daca ai vrut sa spui altecva cu "hainleim"-ul din paranteza te rog sa fi mai explicit. Si cineva sa spuna cine dracu a scris Copii din Harlem, tare ma bate un gand pervers ca a fost Spinrad, dar nu vreau sa imi fac pacate. | ||
|
| | #90 (permalink) | ||
|
Atreus: din cite stiu eu a fost debutu' lu nevasta-sa. dar poate ma-nsel.
__________________ 1. blog cristache: It's about flights of fantasy. And the nightmare of reality. Terrorist bombings. And late night shopping. True Love. And creative plumbing. 2. Anticariat Provizoriu (90% SF) gugăleşte după ele! | |||
|
| | #91 (permalink) | ||
|
Lord of Light...Zelazny...geniala...
__________________ From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some youths came out of the town and jeered at him. "Go on up, you baldhead!" they said. "Go on up, you baldhead!" He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the youths.. Kids: Don't fuck with god. Or bears will eat you. | |||
|
| | #92 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Am eu impresia sau se face o structurare a fanilor SF pe varste???? Eu unu, deci subiectiv, recomand in ordine: 1 Arcadi & Boris Strugatzky - Piknic la margine drumului 2 philip k dik - mai toate cartzile 3 Frank Herbert - Dune, Pandora, Ciuma alba 4 restul (cu precizarea ca Domn al Luminii m-a impresionat placut)
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #93 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | Quote:
In cazul meu pot sa dau si un exeplu. Nu mai pot sa citesc A. E. Van Vogt. Acum cativa ani imi placea la nebunie. Dar acum nici sa nu aud de el. Asta poate si faptului ca am cam luat teapa cu niste carti cu diferite titluri, dar care erau in principu una si aceias carte. Pe Van Vogt deja il consider light-SF, are idei interesante, dar cartile nu au structura, actiunea este fragmentara. Am ajuns la concluzia ca se pricepe numai la nuvele. Carti de Van Vogt care merita citite (,dar eu nu mai pot sa le recitesc - ca as muri de plictiseala, nu ca la Frank Herbert unde de fiecare data cand citesti mai descoperi cate o semnificatie care iti scapase): - Lumea Non-A (in special prima carte) - Silkie - Razboiul impotriva rulilor - Odiseia navei SpaceBeagle
__________________ ./make world -exclude all | ||
|
| | #94 (permalink) | ||
|
1."Cea mai proasta carte SF"... aici e de discutat. CMPSF a unui autor foarte bun: Asimov - Calatorie Fantastica 2 Dick - Timpul Dezarticulat (IMHO) Heinlein - Pisica ce trecea prin ziduri (nu stiu daca a aparut in romana) si asa mai departe CMPSF Romaneasca Eh, aici se cam inghesuie ![]() O carte care m-a enervat ingrozitor pentru ca promitea mult si am citit-o pana la sfarsit sperand ca, poate, va deveni mai buna e "Razzar" a fratilor Pecican. Tot la Nemira a mai aparut o duma a lui Aurel Carasel, "Capatul Spatiului" or something. Cat despre "Copii din Harlem"... eh, daca e vorba de romanul de debut al Nathaliei Wood, sotia lui Spinrad, acela se numea "Copiii lui Faraday", si, da, era un roman de doi lei vandut cu mult mai mult decat merita ![]() 2. Cyberpunk Ati citit cyberpunk made in Romania? Nu? In ordine, cautati: Michael Haulica : Madia Mangalena (aparuta la Institutul European prin 1999) Florin Patea : Necropolis (auto-editata, anul trecut) Motocentauri pe acoperisul lumii (Karmat Press, Ploiesti, 1995) In rest, la noi au aparut cam toate textele cyberpunk importante. 3. Cea mai buna carte SF Straina: "Clasice" Theodore Sturgeon, More Than Human (a aparut si in romaneste la Vremea, nu-mi mai aduc aminte titlul) Isaac Asimov, Pebble In The Sky ("O Piatra pe Cer", Univers, prin 1992? oricum, exista si o editie din anii 70) Arthur C Clarke - Childhood's End ("Sfarsitul Copilariei", CPSF Anticipatia, in foileton, 1990 -nu stiu sa existe alta editie in romana) "Moderne" Orson Scott Card - Ender's Game In ciuda celorlalte pareri, eu cred ca seria bazata pe Bean dovedeste ca OSC e un scriitor intr-adevar bun - reuseste sa repovesteasca aceleasi evenimente dintr-un unghi complet nou, care te "prinde" chiar daca stii care va fi deznodamantul. Norman Spinrad - Little Heroes (Masinaria Rock'n Roll, Nemira 1994 cred) Ursula K LeGuin - Left Hand Of Darkness (tot Nemira, 1995 cred) Romaneasca: "Clasice": Vladimir Colin - Babel & Divertisment pentru Vrajitoare Victor Kernbach - Luntrea Divina Camil Baciu - Gradina Zeilor (a fost reeditata anul trecut, parca) "Moderne" Gheorghe Sasarman - Evadarea lui Algernon (e povestire, dar nu m-am putut abtine) Danut Ungureanu - Asteptand in Ghermana (Nemira, 1992) 4. Alte recomandari La gramada: Vladimir Colin - tot ce gasiti, dar mai ales Grifonul lui Ulise, Basmele Omului, Legendele Tarii lui Vam Horia Arama - Verde Aixa Robert Silverberg - orice Roger Zelazny - orice si as mai zice, dar trebe sa mai si muncesc | |||
|
| | #95 (permalink) | ||
|
Caut si eu Necropolis insa nu am reusit sa o gasesc. Cineva o idee, o directie, ceva ?
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. | |||
|
| | #96 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 Location: Cluj-Napoca |
Bun, ia sa vedem: Herbert, nu mai trebuie sa zic, Robinson nu mai trebuie sa zic, K. Dick nu mai trebe sa zic, Card, Clarke, Asimov, Spinrad nu ... pai mi-ati mai lasat si mie ceva? A, da, cititi si Eternitate, Greg Evan (daca nu ma lasa memoria). Si, neaparat, o carte de la inceputul carierei lui Herbert, Experimentul Dosadi, merita.
__________________ ...see you later aligator... | ||
|
| | #98 (permalink) | ||
| Pentru PCMG
Draga PCMG, sa punem lucrurile la punct. Cel mai mare scriitor SF al tuturor timpurilor a fost si va ramane JULES VERNE. Asimov o fi scris el carti bune, dar nici pe departe nu se compara cu JV. Pe de alta parte nu cred ca este om pe lume care sa nu fi citit JV si care sa nu aiba cativa din anii copilariei marcati de acest mare, mare scriitor. Cine nu a citit, treaba lui. Cine a citit si nu i-a placut, nu cred ca exista, iar cine nu este de acord cu cele ce am scris, sa fie sanatos, si sa incerce sa ma convinga.
| |||
|
| | #100 (permalink) | ||
|
Draga Peace Maker, cred ca ai uitat sa faci o precizare si anume ca cel mai mare scriitor de sf in timpul vietii sale a fost Jules Verne! ![]() Am auzit de Doru Davidovici, nu e vocalu de la trupa aia noua dance?
__________________ 1. blog cristache: It's about flights of fantasy. And the nightmare of reality. Terrorist bombings. And late night shopping. True Love. And creative plumbing. 2. Anticariat Provizoriu (90% SF) gugăleşte după ele! | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |