Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-06-2006, 03:12   #1 (permalink)
SF

Nikola Tesla

Motto: Dr. Nikola Tesla : The man who invented the twentieth century

Cine e Nikola Tesla?

Povestea lui pe scurt:
Originar din Europa de est, Tesla emigreaza in tinerete in SUA pentru a lucra sub aripa lui Edison. Dezamagit de "prestatia" eroului sau materialist, Tesla o ia pe drumul sau si face istorie.

Cati dintre voi stiti cat a contribuit omul acesta la lumea tehnologizata in care traim?

O lista cu doar cateva inventii la care a contribuit, pe langa cele 700+ de patente ale sale:

Curentul alternativ.
Radioul.
Razele X.
Radarul.
Motorul electric.
Sa nu uitam de prima hidrocentrala amplasata pe Niagara.

Cati dintre voi ati auzit de "razboiul curentilor" (War of Currents)? E vorba de confruntarea tehnologiei de transport a electricitatii, mai exact ca si curent continuu (Edison) sau curent alternativ (Tesla).

Tesla a castigat in final, facand accesibila electricitatea lumii intregi.

De ce atat de putini oameni stiu ce importanta a avut in viata noastra? Habar n-am! Toti au auzit de Edison, probabil pentru ca e un brand care se vinde.

Edison, pe langa ca era avid dupa bani, a pierdut in fata lui Tesla, s-a facut de rahat si in alte moduri:
Quote:
Edison went on to carry out a campaign to discourage the use of alternating current. Edison personally presided over several executions of animals, primarily stray cats and dogs, to demonstrate to the press that his system of direct current was safer than that of alternating current. Edison's series of animal executions peaked with the electrocution of Topsy the Elephant.

Linkuri pentru dicumentare:

Nikola Tesla

Un filmulet de prezentare de 10 minute: Tesla: Mad Scientist of the Guilded Age

Recomand documentarul PBS: Tesla - Master of Lightning

Asemenea oameni nu trebuie uitati!

SF is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 00:54   #2 (permalink)
Registered User

Mark's Avatar

Who?

Mark is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 21:01   #3 (permalink)
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Aveam si eu un magnetofon....

Nu, acum serios, un mare fizician, inventator. Dar asemeni lui sunt foarte multi, am un dictionar plin.

Mir is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 22:26   #4 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

sefeu, acum pe bune: noi nu avem internet? sau cei mai rasariti de 30 de ani au citit despre tesla ce si cum a facut. sau acum ai auzit si tu de tesla la 20 de ani?
era bun threadul lui nihasa...

Laur is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 22:41   #5 (permalink)
SF

Laur, de unde să ştiu ce stii tu despre el?
Uite, eu am vazut anul trecut un documentar despre omul ăla si m-a impresionat atat de mult incat mi-am cumparat cărţi de specialitate, am citit zeci, sute de articole pe internet incat mi-am format o cultura generala de bază destul de vasta in fizică.

Old 14-06-2006, 23:05   #6 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

lasa documentarul..cartile, astea-s mai importante. sa mor daca nu le rupeam pe vremea lui ceasca. ce internet, tv sau mai stiu eu ce...
si oricum se invata in fizica de a x-a despre tesla.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2006, 23:10   #7 (permalink)
SF

Nop, noi n-am facut istoria fizicii si nu cred ca era trecut nici la lectiile facultative.

In orice caz, despre contributia lui la radiou, raze X, motor electric, etc, eu n-am auzit in afara internetului. Ce sa zic de Razboiul Curentilor.

Old 21-06-2006, 01:49   #8 (permalink)
Registered User

silviuss's Avatar

Thumbs up

Salut

Chiar cautam ceva de genul asta un thread unde se poate vorbi despre cine a fost MARELE (BÃI, MARELE!!) MASTER OF LIGHTING...va recomand filmul artistic
Tajna Nikole Tesle (1980) coproductie sua-yugoslavia sau ceva de genu si o sa va placa ma refer celor care cu adevarat si-au dat seama ca de fiecare data cand aprindem lumina el este in spatele acestui simplu gest. Filmul este drama/biografic eu il am, care il vreti dati de mine, apoi ce sa zic eu studiez de aproape un an in detaliu si incerc sa rasfoiesc si tot ce se poate gasi despre acest om si toate inventiile sale. Si pentru Laur, omule...fa-ne si noua un mic rezumat in legatura cu ce ne invata viermii astia din scoala romaneasca despre Tesla? Sincer sa fiu in afara de unitatea de masura tesla si de cateva foarte sumare lucruri la scoala nu ne-a spus nimic...OARE DE CE? oricum demagociele si infectele ore de fizica erau pline de teorie si de formularaie scarboasa care te facea sa-ti smulgi parul din cap...OARE DACA NE-AR FI POVESTIT DESPRE "death ray", "tesla globes" , and a bit of SF aproach of Nicolae Tezlea or fi fost la fel de plictisitoare acele ore? eh...a trebuit eu sa scormonesc pe net dupa o aberatie sa dau peste aceast om pe care cu adevarat l-am descoperit si m-am enervat enorm pentru ca nu stiam nimic despre el si despre realizarile sale.... documentare, documente, si o groaza de documentatie referitor la tot ce a facut el...cine e interesat gaseste... pentru inceput atasez aici un document word, este un articol copiat dupa altermedia.ro ca sa nu mai pierdeti timpul cu cautatu.
HAIL TO THE MASTER OF LIGHTING...

Silviu
Attached Files
File Type: doc tesla.doc (315.0 KB, 94 views)

silviuss is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2006, 02:09   #9 (permalink)
SF

hehe, thx silviuss. Observ acum si avatarul

Cateva poze cu omul. Daca foarte putini il stiu dupa nume, si mai putini il recunosc dupa poza.
1) Tesla sub un arc electric din laboratorul sau din Colorado Springs
2) Tesla la batraneţe, ganditor
3) Poza reprezentativa pentru el
4) Tesla + bec aprins. Curentul transmis prin corpul sau.
5) Viziune artistica.

Figura semeaţă din poza 3, aceeasi pozitie am adoptat-o eu pentru pozele de promotii cand am terminat liceul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	magxmtr.jpg
Views:	149
Size:	31.7 KB
ID:	115815  Click image for larger version

Name:	po_tesla.jpg
Views:	80
Size:	8.8 KB
ID:	115816  Click image for larger version

Name:	tesla1.gif
Views:	91
Size:	181.5 KB
ID:	115817  Click image for larger version

Name:	tesla_bulb.jpg
Views:	121
Size:	7.3 KB
ID:	115818  Click image for larger version

Name:	Tesla-at-Work.jpg
Views:	120
Size:	62.4 KB
ID:	115819  

Old 21-06-2006, 02:14   #10 (permalink)
SF

In jurul lui s-au ţesut multe legende, mai ales promovate în zilele noastre de grupuri New-Age. Bineinteles ca nu toate sunt adevarate

Oricum, faptul ca omul a fost o valoare e incontestabil.
Ar trebui recunoscut si pentru faptul ca a invins brandul Edison intr-o disputa atat de relevanta pentru noi, cei de acum (War on Currents).

Nu in ultimul rand, o poza de grup: Tesla, Einstein si Steiglitz:
(CG permite max 5 poze/post)
Attached Thumbnails

Name:	Tesla-Einstein-s-Steiglitz.jpg
Views:	153
Size:	69.4 KB
ID:	115820  

Old 21-06-2006, 02:32   #11 (permalink)
oni
Registered User

Prima poza este trucata; este un fapt cunoscut. Reprezinta o bobina...tesla in functionare si nu e sanatos sa stai aproape. A aparut intr-o revista sau ceva de genul. Bobinele astea genereaza tensiuni de ordinul milioanelor de volti la inalta frecventa.

A patra poza... Hm, sa te vad eu ca aprinzi un bec cu filament (pe vremea aia numai din alea erau), prin trecerea curentuului prin tine... Adica cativa zeci de Wati. Ai filme SF in program.

Mai exista si alte documentare:

BBC Documentary - Horizon - Mysterious Mr Tesla
Nikola Tesla - The Genius Who Lit The World
The Missing Secrets of Nikola Tesla

oni is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2006, 02:44   #12 (permalink)
SF

Check pics.

1) Inca o chestie cu curentu, se repeta. Se putea sau nu se putea? Tre' sa fie o smecherie la mijloc si pur si simplu raspunsul: "bullshit" nu merge.
2) Same.
3) Poza din avatarul lui silviuss.
Attached Thumbnails

Name:	ntesla4.jpg
Views:	135
Size:	276.5 KB
ID:	115824  Click image for larger version

Name:	ntesla3.jpg
Views:	119
Size:	182.5 KB
ID:	115825  Click image for larger version

Name:	ntesla1.jpg
Views:	126
Size:	291.6 KB
ID:	115826  

Old 27-06-2006, 10:32   #13 (permalink)
Registered User

Demiurgul's Avatar

Am vazut si eu un documentar acum vreo 4 ani despre Tesla ,,,de atunci cred cu tarie ca este marele geniu uitat al lumii

Demiurgul is offline    Reply With Quote
Old 27-06-2006, 11:15   #14 (permalink)
SF

2 filmulete care merita vazute

http://youtube.com/watch?v=90YsTGklR...nikola%20tesla
Tesla music video (incomplet? Mie nu mi se incarca decat primele secunde, poate la voi merge)
Quote:
the Great Forgotten Scientist.(Serbian/American) who invented "the polyphase AC electric current" we all use today, Radio, RadioControl,computers satellites microwaves beam weapons nuclear fusion etc.

his Birthday is July 10th.

we did not include Everything TESLA invented/thought,as it is a vast list

(also his nephew was an Incredible inventor too! but that is for another day)

this is an Atempt to help people get a Heads up on "WHO" this Amazing Man was!, and some of what he did do, and how he was Destroyed!!!!!!
http://youtube.com/watch?v=lhEcdlLli...nikola%20tesla
HAARP Project Documentary - Holes in Heaven.
Quote:
Are we making Holes in Heaven? H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Program) is a controversial high frequency radio transmitter, or "ionospheric heater," which is believed to be descended from the works of Dr. Nikola Tesla and is operated by the U.S. Navy/Air Force and Phillip Laboratories in remote Gakona, Alaska.

Using HAARP, our military plans to focus a billion-watt pulsed radio beam into our upper atmosphere, ostensibly for ionospheric research. This procedure will form extremely low frequency waves and send them back to the Earth, enhancing communications with submarines and allowing us to "see" into the Earth, detecting anything from oil reserves to underground missile silos.

However, several researchers claim HAARP poses many dangers, including blowing thirty-mile holes in the Earth's upper atmosphere. They also warn of possible disruption of the subtle magnetic energies of our Earth and ourselves.

Holes in Heaven? is a prime example of grassroots filmmaking by producer Paula Randol-Smith and Emmy-winning director Wendy Robbins. Narrated by Martin Sheen, the film investigates HAARP, its history and implications, and examines the dangers and benefits of high and low frequencies and of electromagnetic technology.

Among the many scientists interviewed are Dr. Bernard Eastlund, whose original patents are the reputed blueprints for HAARP, Project Director Dr. John Heckscher, and Dr. Nick Begich and Jeane Manning, authors of Angels Don't Play This HAARP.

Holes in Heaven? strives to give a fair and accurate appraisal of HAARP, and brings before the public, vital information about a project which could have a dramatic effect upon our entire world.
Recomand vizionarea completa a ultimului documentar. Merita chiar daca e 50 de minute.

http://video.google.com/videoplay?do...q=nikola+tesla
Nikola Tesla - The Genius Who Lit the World
Quote:
Nikola Tesla is considered the father of our modern technological age. This program reveals the discoveries of a forgotten genius, many of which went unnoticed for nearly a century. How did this obscure visionary from what is now Yugoslavia lay the foundation for modern communication and which of his inventions were considered a little too revolutionary by government agencies and the power brokers of the time. Among his discoveries are: fluorescent light, the laser beam, wireless communications, wireless transmission of electrical energy, remote control, robotics, Tesla?s turbines and vertical take off aircraft. Tesla is the father of the radio and the modern electrical transmission system. Tesla registered over 700 patents worldwide. His vision included power from the sea, exploration of solar energy, the discovery of cosmic radio waves, and the use of the ionosphere for scientific purposes. He foresaw interplanetary communications and satellites
Tesla - the missing secrets of Nikola Tesla
Quote:
documentary phenomenon the missing secrets of Nikola Tesla
Nikola Tesla: The Life and Times of a Forgotten Genius part 1 of 2
Nikola Tesla: The Life and Times of a forgotten Genius part 2 of 2
Quote:
The life and inventions of Nikola Tesla.

Old 03-07-2006, 02:49   #15 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

http://www.mariromani.ro/propunerile.php .. mai ai cateva threaduri de facut

Poate cu timpul o sa rivalizezi cu google or smth.

Zic astea doar pentru ca nu vad de ce trebuia un thread acum si aici despre Tesla ( despre care oricum se invata in liceu la fizica ).

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa Reply With Quote
Old 04-07-2006, 18:26   #16 (permalink)
Registered User

mafalda's Avatar

Felicit pe aceeia care au invatat ceva in liceu sau facultati (din manuale alternative) despre "inamicul public numarul unu" Nikola Tesla, inventatorul masinii electrice (electric car ) fara energie externa, un adevarat perpetuum mobile http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_electric_car http://www.keelynet.com/energy/teslafe1.htm http://www.frank.germano.com/blackbox.htm si a adevaratei raze a mortii. Poate si cel ce a scapat fara voie un imens fulger globular din turnul de la Wardenclyffe, devenit "meteoritul" Tunguska. Poate si inventatorul supraconductibilitatii la cele mai inalte temperaturi. Poate si a controlului gravitatiei, a fabricarii cavoritului lui H.G.Wells, a construirii UFO. Poate si a fabricarii si transmutarii elementelor folosind imensa energie a fulgerelor. Poate si cel ce a sugerat Experimentul Philadephia si Triunghiul Bermudelor ..
Eu inca nu am gasit aceste manuale in nici o tara din lume, cu toate ca de curand se afirma ca cei mai geniali savanti ai omenirii au fost Leonardo DaVinci si Nikola Tesla, sarb descent valachian.. Zic chiar croatii lui.. http://www.google.com/search?sourcei...cent+valachian
Dar mai bine sa nu stie tot poporul despre acele inventii ingrozitoare cu aplicatii militare.
Deci Tesla a fost dupa unii un om foarte rau, un om de stiinta depravat, dar dupa altii un om foarte bun. In onoarea lui etherul campului magnetic se masoara in Tesla.
Dupa ungurul Bela Lugosi, Tesla ar fi fost chiar savant roman, un Vampir Dracula vandut nemtilor. Cine ia comandat si finantat oare acel film scos chiar in 1943, cine ia dat ideile si de ce?
http://www.imdb.com/title/tt0037219/
http://twtd.bluemountains.net.au/Rick/liz_rotv.htm
http://www.1000misspenthours.com/rev...thevampire.htm
http://www.google.com/search?sourcei...ugosi+romanian
http://www.geocities.com/coogan23/te...slachrono.html

Last edited by mafalda; 05-07-2006 at 15:03.

mafalda is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2006, 21:36   #17 (permalink)
Registered User

motorzbh's Avatar

Quote:
un adevarat perpetuum mobile si a adevaratei raze a mortii.
un adevarat mafalda. in privintza perpetuum mobile-lui , cunosc multzi care s-au laudat ca au reushit sa inventeze asha ceva dar cu raza mortzii trebuie sa recunosc ca n-am auzit de nici o armata sa o aiba in dotare.
o chelia tzantzarului n-a inventat? sau piftia vrajitorului?

Quote:
Poate si cel ce a scapat fara voie un imens fulger globular, devenit meteoritul Tunguska.
poate shi cel care a inventat periutza de dintzi electrica.
coane spune-mi ca faci mishto sau ca ai 14 ani.

motorzbh is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2006, 21:45   #18 (permalink)
Registered User

silviuss's Avatar

intradevar cred ca threadul trebuie mutat pe un alt forum unde nu-s asa de multi carcotasi nedocumentati...

1. nihasa vino cu argumente solide si eventual dovezi ...vizibile daca nu palpabile de manuale care prezinta in detaliu descoperiri si inventii care au revolutionat mizeria asta de lume...si poate cand manualele vor renuntza sa mai indoctrineze masele de tineri cu "Marcconi inventatorul radioului" ...si o zice de tesla...atunci te-om crede....pana atunci...da o raita prin manualele de fizica si vino cu niste citate....

2. motorzbh - tu ...documenteaza-te...si cand vii plin de documentare...atunci fa misto pe aici...

silviuss is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2006, 22:07   #19 (permalink)
SF

silviuss, si eu sunt fan Tesla dar nu trebuie sa iei de bune tot ce zice in documentarele alea Inca astept extragerea energiei din "nimic" si transportul ei in cantitati uriase fara fire.

Sa ne concentram pe ce poate accepta publicul larg, si anume ca tipu' nu primeste nici 1% credit din cat merita. Presupun ca nu e unicul om de stiinta in situatia asta insa e cel mai vizibil exemplu.

Einstein e un brand care se vinde, un brand al culturii pop contemporane, la fel si Edison. Stiinta trebuie insa scoasa din marketing si sa primeasca propriul ei podium.

lasa-l pe nihasa, asa e el. He can't help it.

Old 05-07-2006, 01:03   #20 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

silviuss ... tind sa cred ca nu ai inteles ce am zis eu ... vrei dovezi ca ce? e ilogic ce imi ceri.. ah sau poate dovezi ca Tesla chiar apare in manualele de fizica. .. uite pentru tine cand o sa am timp o sa fac o poza ceva. In rest ce lumina ochilor mei vrei sa iti demonstrez?

nu te mai bate aiurea cu mana in piept ca nu e cazul .

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Thread Tools

Posting Rules