![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Incalzirea globala creste in feedback conform stirilor recente, o bucata mare de banchiza s-a prabusit, in urma incalzirii temperaturii. Este o bucata de 3 ori marimea Manhattanului (altii spuneau ca e de marimea Maltei). Riscul nu e reprezentat de aceasta prabusire, ci de faptul ca ghetarul nu mai e sustinut si probabil se va prabusi si acesta in timpul ce va urma. http://www.cnn.com/2008/TECH/science....ap/index.html Este ingrijorator efectul de domino ce va urma si acesta e doar inceputul. Ma refer la calota de gheata din zona (prabusirea ei), nu neaparat la efectul acesteia la nivel global. Cine are poze facute de sateliti, il rog sa posteze cateva.
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
ce? incalzire globala? fugi ma d'aci! e un mit !!! ![]() Quote:
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
uita-te tu la "global dimming - the tragic end of humanity" si cunoscand datele problemei de acolo, uita-te la "inconvenient truth", si iti garantez ca te va afecta si mai tare pentru ca ai sa descoperi ca de fapt incalzirea globala trece printr-un firewall, care o tempereaza. optiunile sunt si mai "dragute"- mentii firewall-ul => poluare => probleme de sanatate grave - scoti firewall-ul => incalzirea globala se manifesta mult mai puternic cu efecte devastatoare lovely?
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Sambata 29 martie 2008 ora 20.00 Stiu ca nu e mult dar e ceva!
__________________ Intrati, romani, intrati!http://forum.computergames.ro/7-gene...a/page-10.html Intrati si aici!http://forum.computergames.ro/attach...5&d=1190832593 Asta e cea mai tare! Intrati aici! E totul roz! | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Nu stiu ce sa cred dar totusi gandind fiecare logic: A fost si o era glaciara, fapt demonstrat de altfel. Poate ca acum ne apropiem de polul opus al acestei ere, o era in care temperaturile vor ajunge la niste cote aberant de ridicate: apa se incalzeste si calotele se topesc...normal. Se ridica implicit si nivelul apelor, furtuni, zone intregi se vor desertifica, etc. Poate peste zeci de mii de ani se va intoarce temperatura normala ca mai apoi sa se ajunga din nou la era glaciara iar chestia asta sa fie ciclica. Si noi contam in ecuatia asta, cat ... e greu de estimat ... insa masuri ar trebuie luate: oprirea emisiilor, oprite defrisarile, etc. Insa inainte de toate ce ar trebui facut ar fi CONTROLUL POPULATIEI in zonele sarace, indienii inca se inmultesc precum lacustele si multi altii, daca nu se opreste asta nu se rezolva absolut nimic. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Mar 2008 |
Eu zic ca vine sfarsitul lumii ![]() Totusi ca sa trec intr-un limbaj serios, puteti semna petitia asta. Nu de alta dar poate o sa ajunga la un moment dat la mai marii lumii www.savetheearth.com/pettition_climate_change | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Go nuclear, dudes! Energia nucleara pentru viitorul omenirii! ![]() I'm not kidding. Pe langa faptul ca faci caldurica pentru perioada iernii si energie electrica, sa putem posta aberatii pe CG, cu reziduurile, putem sa ne jucam de-a razboiul cu "teroristii".
__________________ With sufficient thrust, pigs fly just fine | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
@ciocanul: in mod certa exista acest ciclu de care tu vorbesti. problema este ca nu prea as fi incantat sa fiu contemporan cu finalul unui ciclu. iar aceste probleme ale calotelor glaciare sunt premergatoare acestui final de ciclu. problema nu este DACA, ci CAND va incepe trecerea? sper sa fie dupa 2050 din cate stiu eu, vital in aceasta ecuatie este curentul atlanticului de nord, care a incetinit conform masuratorilor. cand el se va opri, sau va fi prea lent, incepe show-ul. oprirea sau incetinirea acestui curent depinde de: cresterea cantitatii de apa dulce din oceane, care prin topirea acestor ghetari sporeste.trecerea la era glaciara este destul de violenta (din cate am mai citit eu poate dura chiar 5-10 ani). rata de supravietuire a fost de 40% pentru oameni. dar, in acele timpuri, oamenii pe de o parte erau mai caliti impotriva capriciilor vremii, iar pe de alta parte nici nu aveau infrastructura actuala sa-i ajute in fata acestor probleme. prin urmare, sunt imposibil de previzionat efectele unei noi ere glaciare asupra societatii actuale. @Lord Raptor: banuiesc ca din aceasta energie nucleara poti face si mancare pentru ca plantele nu prea sunt incantate sa creasca prin/din zapada
|
| | #10 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Mar 2008 |
Discutiile mi se par inutile. Semnati petitia asta. Macar este o initiativa la nivel global www.savetheearth.com/pettition_climate_change | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Quote:
Energy is the currency of the future, my friend!
|
| | #12 (permalink) | ||
| Save the planet? Si culmea e ca nu e comic pana la urma. IMO are o viziune cat se poate de cruda si realista asupra speciei umane.
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Quote:
- cineva trebuie sa munceasca si in serele alea => oamenii trebuie sa se afle in proximitatea lor. ori viata la sat intr-o era glaciara devine destul de complicata - transportul, produselor si al oamenilor care muncesc acolo - agricultura moderna este strans legata de industria petrochimica => fara chimicale randamentul/ha scade dramatic => vei avea nevoie de suprafete si mai mari cultivate ca sa asiguri necesarul - uraniul nu se gaseste pe toate drumurile asa ca nu e chiar ca si rezolvata problema. si dupa cum ti-am spus, tranzitia catre o era glaciara se face brusc. iar realizarea infrastructurii care sa combata efectele negative ale unei ere glaciare cer timp.
|
| | #14 (permalink) | ||
| Ti-ai dat si tu seama pana la urma?
__________________ Gigi Becali (europarlamentar): „Am un CV şi acolo se vede: Becali George – cinci milioane, Muntele Athos, trei sute de case, cutare-cutare, a făcut, a dres, are Crucea Sfîntului Andrei, are Crucea Episcopală de Alba, m-aţi înţeles?“ | |||
|
| | #15 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Masina electrica alimentata de la baterii care folosesc aceeasi sursa de energie, pe care o genereaza centralele nucleare (electricitate). Quote:
Tehnologia actuala permite construirea de reactoare nucleare in care principalul factor generator de energie este plasma, nu fisiunea nucleara. Check out TOKAMAK (http://en.wikipedia.org/wiki/Tokamak) Nu a spus nimeni ca e gata rezolvata, doar ca solutii se gasesc. Daca pana si un forumist reuseste sa gaseasca cel putin din punct de vedere teoretic o solutie, sunt sigur ca rentierii de care ziceai tu au deja un as in maneca.
__________________ With sufficient thrust, pigs fly just fine | ||||
|
| | #16 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
) capitalista, dar pana la concret si aplicare, e cale lunga.eram ironic, Bănele
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
ii pastram pe aia de care avem nevoie, si ne debarasam de aia de care ne putem lipsi. Eu unul nu pot fi sacrificat, ca is prea dashtept.
|
| | #18 (permalink) | ||
|
hmm, de ar fi atat de simplu. ar trebui sa stii 100% metoda de sacrificiu. s-ar putea ca inteligenta sa nu intre in calcul cand se fac selectiile. poate o sa fie nevoie doar de agricultori si sa conteze marimea bicepsului. evident si atunci vei fi in standardele cerute
|
| | #19 (permalink) | ||
|
As fi curios Zarzavat cum de ai ajuns la concluzia ca vom ajunge in era glaciara brusc in 5-10 ani...nu cred asta... Intai sa vedem pb de incalzire si apoi peste zeci de mii de ani sa-i lasam pe cei ce or mai fi atunci sa-si bata capul cu frigul. ![]() Pt ca pb cu incalzirea sunt si deja le simtim: inundatii si furtuni puternice(uragane). Credeti ca astea sunt nimic daca se ajunge la "extrem" ? Inchiupuiti-va uragane in permanenta in anumite regiuni, zone cultivabile devenite aride in cativa ani...mai ales ca acolo pot fi populatii sarace ce depind mult de agricultura. Mari sau regiuni din oceane nenavigabile... Regiuni intregi pot devenii total sau partial nelocuibile. Flora si fauna pot fi afectate enorm de schimbarile climatice. Nu e nevoie sa asteptam frigul sau lipsa de resurse ca sa avem pb...incalzirea globala aduce destule batai de cap... | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
a fost un documentar pe discovery zilele trecute despre cresterea temperaturii. Pamantul va rezista pana undeva pe la 3.6grade in plus, iar peste limita asta s-ar modifica dramatic zonele climatice. Ce era cel mai ingrijorator: faptul ca incalzirea globala afecteaza amazonul. Anii trecuti au secat marii afluenti ai amazonului. Intr-o zona ecuatoriala, chestia asta e paradoxala. O data cu secarea afluentilor, si arborii au inceput sa moara. Acelasi efect de domino.
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |