Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-09-2008, 13:09   #61 (permalink)

Rush's Avatar

cu totii suntem constienti ca ne invartim in jurul unor teorii tip earth is flat contemporane...hau is dat e mai mult retorica.

http://news.nationalgeographic.com/n...s-warming.html

http://seoblackhat.com/2007/03/04/gl...n-and-jupiter/
Another form of Group Think is the stigmat placed on the "Conspiracy Theories". And the mainstream media, as said before, has been proven to sway at least 80% of the public’s opinion. The logic is undeniable. Media in every form is put in place to make people feel stupid for even keeping an open mind towards ''conspiracy theories''.

Rush is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:21   #62 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Zice pe iutub!

DJ, daca graficul ala este relevant pentru ICPP atunci este relevant si pentru mine. Tu faci cum crezi.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:22   #63 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Intrebare: cati bani castiga niste baietii ca sa fie graficul ala relevant? Cati bani se castiga din studierea incalzirii globale? Daca e moca (adica fac munca voluntara) atunci e ok si pt mine.
Va multumesc pentru ce ati demonstrat si în aceste zile, ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica si muncitoreasca, oameni de nadejde şi la bine, dar mai ales la greu. (Bucuresti, iunie 1990, discurs tinut minerilor)

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 13:42   #64 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Nu stiu cati bani castiga ei, dar stiu ca este un organism ONU care nu face cercetari ci doar centralizeaza date colectate de diferite organizatii din toata lumea.

http://en.wikipedia.org/wiki/Intergo...Climate_Change

Old 05-09-2008, 15:17   #65 (permalink)

Zarzavat's Avatar

bănele, orice coate goale se uita la statistica aia trage o singura concluzie: de 100 de ani temperatura creste constant. cu variatii mici (cum a fost cazul acestui an si a altora) dar tendinta generala e crescatoare. apoi mai e un aspect: temperaturile alea sunt o medie globala. sunt zone unde incalzirea e mai intensa. mai exact la poli, si asta e ingrijorator. echilibrul apa sarata-apa dulce din ocean influenteaza curentii oceanici care dau climatul pamantului. gasesti pe nasa.org un simulator care-ti arata cat s-a topit calota arctica in ultima perioada. au fost si ani in care a sporit, dar tendinta de topire e clara. ceea ce nu e prea incantator.

nu uita un lucru: suntem intr-o perioada de minim solar (intre cicluri solare), asa cum bine puncta bogdan. anul acesta a fost intr-adevar mai rece, tocmai din acest motiv. dar ciclul solar 24 trebuie sa inceapa si in 3-4 ani va atinge maximul. cei de la nasa prognozau ca va fi un ciclu solar foarte intens (desi vad ca se cam screme sa inceapa acest ciclu solar). asa ca nu zi ho, pana nu sari

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 15:22   #66 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Ma, eu nu am zis ca nu se incalzeste (desi e de discutat si aici). Dar e vina noastra sau nu? Daca nu (cicluri solare) atunci nu prea avem ce face.
Va multumesc pentru ce ati demonstrat si în aceste zile, ca sunteti o forta puternica, cu o inalta disciplina civica si muncitoreasca, oameni de nadejde şi la bine, dar mai ales la greu. (Bucuresti, iunie 1990, discurs tinut minerilor)

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 15:53   #67 (permalink)

Zarzavat's Avatar

ca e sau nu vina noastra inca nu s-a stabilit clar. daca ma intrebi ce cred eu: soarele este factorul principal si mare lucru nu putem face. putem insa sa-l combatem putin: plantand paduri la greu.

si putem sa ne facem viata mai buna reducand poluarea. emisiile de co2 rezulta in urma arderilor de combustibili fosili, si sunt insotite de diversi poluanti. de aceea sunt indirect pentru reducerea emisiilor de co2.

Old 05-09-2008, 17:14   #68 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

fondurile alocate de americani pentru cercetarea climei au crescut, de cand cu teoria asta, de la vreo 200 de milioane $ la mai mult de 2 miliarde. Ganditi-va cati oameni traiesc din chestia asta si de unde si-ar mai lua ei banii daca ar spune: da, se face mai cald, vantul solar este puternic, razele cosmice sunt afectate, nori nu se mai formeaza si se incalzeste, dar plm e natural si nu prea avem ce sa ii facem. Sigur, omul se considera asa de special incat el e singurul in univers si poate sa controleze orice, inclusiv clima. bullshit for brainwashed people. Pana la urma vezi ce zice o parte vezi ce zice alta si dupa capu tau alegi ce vrei sa crezi, cert e ca mie mi se pare mult mai plauzibil ca SOARELE sa influenteze clima infinit mai mult decat 2% din co2 ul din atmosfera care reprezinta 0.033% din aceasta...
Simulatoare de clima AHAHAHAHHAHAHAHAHAHa. Sigur, ai stat tu in curu lor sa vezi cum sunt gandite si ce fac ele. Simulatoarele alea pot fi facute sa spuna ce vrei tu in functie de ce date sau valori introduci. Si cand painea ta depinde de frica de incalzire globala, crede-ma ca si eu iti fac un simulator din ala sa iti creasca temperatura cu 10 grade in 15 ani.

Mai departe, trebuie sa fi cel putin legat la ochi ca sa nu vezi cum, de la frica de era glaciala s-a trecut la cea de incalzire globala, cum date neadevarate sunt expuse ca fiind adevarul absolut, cum aceasta isterie este folosita in scopuri ciudate, la fel cum si "amenintarea terorista" a fost folosita. Patriot act anyone ?

Altceva, voi nu considerati perioadele astea de timp in care am observat cresterile astea de temperatura EXTREM DE MICI SI IRELEVANTE ??? Frate, in viata pamantului, in ceea ce inseamna clima globala si modificare globale ale acesteia, 10-20-30-100 de ani nu reprezinta NIMIC. Cred ca daca stramosii nostrii se panicau in halul asta cum era putin mai cald nu mai existam acum. Acum cateva sute de ani a fost o perioada in care a fost foarte frig. Vad ca totusi lumea a supravietuit fara probleme, nu s-a panicat nimeni si nu alergau de nebuni pe strazi ca vine sfarsitul lumii. Daca aia au putut sa treaca peste eu zic ca putem si noi, nu trebuie sa modificam toata lumea doar pentru ca ne e mai cald. E dezvoltat prea mult cultul asta al omului unic in univers si lin de putere. Suntem niste rahati mergatori, la cea mai mica basina a soarelui ne topim, daca pica o pietricica de 8 km pe pamant ne ducem in rahat, dar noi vrem sa controlam o chestie naturala precum cresterea asta a temperaturii fiindca vezi doamne, lumea o a se sfarseasca. Nu. O sa fie mai cald. O sa fie mai ciudat. Hai sa incetam sa fim absurzi si comozi, nu poti sa te pui cu natura , cel putin nu aici, doar fiindca nu iti convine ca peste 20 de ani poate o sa trebuiasca sa traiesti un pic altfel.
Daca eram noi cand a fost perioada aia de temperaturi joase de prin 1400 ( o sa ma uit exact cand ), cred ca in primii 10 ani de frig deja eram total panicati ca o sa murim si ca o sa se termine cu viata aici.
Mie unul mi se pare asa de absurd, arogant si penibil incat mi se face mila de bietul om care sta se uita la tv si crede ca nu o sa mai apuce 50 de ani ca vine caldura ))

pmk is offline    Reply With Quote
Old 05-09-2008, 17:20   #69 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by pmk View Post
Simulatoarele alea pot fi facute sa spuna ce vrei tu in functie de ce date sau valori introduci. Si cand painea ta depinde de frica de incalzire globala, crede-ma ca si eu iti fac un simulator din ala sa iti creasca temperatura cu 10 grade in 15 ani.
Evident, si apoi vine vremea ca previziunile tale sa fie egale cu zero si sa te faci de cacao. Ai auzit de vreo astfel de faza, ca eu nu? Iar simulari se cam fac de vreo 20 de ani...

Old 05-09-2008, 20:06   #70 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

pana sa treaca timpul ala de 20 de ani deja rotile care au trebuit puse in functiune prin isteria asta or sa se miste de ceva timp si nu prea o sa mai conteze... si chiar daca ar fi asa cine stie ce scuza or sa gaseasca daca nu cumva or sa spuna ca "masurile lor" au functionat

pentru unu care se baga prin toate subiectele si se vrea "sharp" iti cam lipseste logica in unele chestii. tare imi e sa nu ti se traga de la xboxu ala

dar imi place ca la fiecare reply aduc in discutie mai multe chestii noi si voi raspundeti doar la astea mediatizate

si inca ceva smartassilor, am spus acum cateva posturi ca, datorita marimii planetei si a complexitatii sistemului climateric, exista un delay intre cauza si efect in ceea ce priveste skimbarile de temperatura. Combinati asta cu procentajul EXTREM DE MIC in care c02-ul produs de om afecteaza efectul de sera ( nu clima, efectul de sera, clima e afectata de foarte multi factori iar asta e unu dintre ei ) si logica ar trebui sa va arate ca orice modificari am face noi acum sau in urmatorii 20-30 de ani si-ar arata efectul abia pe la sfarsitul secolului si oricum ar fi minore.

sunt curios cati dintre voi ati avut bunavointa sa va uitati la filmul propus de mine sau sa intrati pe linkurile date, ca sa nu vorbim asa din televizor si wikipedia

ceva interesant

http://www.geocraft.com/WVFossils/greenhouse_data.html

despre link

Dr. S. Fred Singer, atmospheric physicist
Professor Emeritus of Environmental Sciences at the University of Virginia,
and former director of the US Weather Satellite Service;
in a Sept. 10, 2001 Letter to Editor, Wall Street Journal

probabil un habarnist nu ?

Old 05-09-2008, 20:19   #71 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ce gluma tare ai facut, sa mor de ras, nu alta.

Lasa ca nici cu logica ta nu-mi este rusine. De ce nu as avea incredere in ICPP si as avea in tipul tau, poate e platit sa spuna alea. Ce il face mai relevant si mai credibil? Faptul ca-ti convine tie opinia lui?

Old 05-09-2008, 22:57   #72 (permalink)

Zarzavat's Avatar

Quote:
Sigur, omul se considera asa de special incat el e singurul in univers si poate sa controleze orice, inclusiv clima. bullshit for brainwashed people. Pana la urma vezi ce zice o parte vezi ce zice alta si dupa capu tau alegi ce vrei sa crezi, cert e ca mie mi se pare mult mai plauzibil ca SOARELE sa influenteze clima infinit mai mult decat 2% din co2 ul din atmosfera care reprezinta 0.033% din aceasta...
omule, tu citesti si ce spun altii? sau iti place sa monologhezi? arata-mi-l pe ala care a zis pe ultima pagina ca incalzirea globala se datoreaza co2? in plus, ti-am mai zis ca nu s-a cazut de acord 100% (ca in cazul teoriei lui pitagora) asupra contributiei omului la cresterea co2 din atmosfera. si nu s-a cazut 100% de acord nici asupra proportiei diversilor factori asupra climatului. in plus ceea ce tie iti par cifre infime, nu stii in ce masura pot influenta clima. ia calculeaza cat inseamna 0,033% dintr-un miliard de euro teoretic pare putin, practic e destul de mult. deocamdata bajbaim empiric sau pseudostiintific in aceasta problema. ca tu ai luat de evanghelie parerile unora, e problema ta. nu e neaparat si adevarul absolut.

Quote:
Simulatoare de clima AHAHAHAHHAHAHAHAHAHa. Sigur, ai stat tu in curu lor sa vezi cum sunt gandite si ce fac ele. Simulatoarele alea pot fi facute sa spuna ce vrei tu in functie de ce date sau valori introduci. Si cand painea ta depinde de frica de incalzire globala, crede-ma ca si eu iti fac un simulator din ala sa iti creasca temperatura cu 10 grade in 15 ani.
daca ai fi intrat pe site ai fi descoperit ca am folosit eu putin aiurea termenul de simulator. sunt pur si simplu niste harti suprapuse cu suprafata de gheata de la polul nord de-a lungul unei plaje de ani.
http://www.nasa.gov/topics/earth/index.html - undeva in dreapta ai "climate time machine".

Quote:
Mai departe, trebuie sa fi cel putin legat la ochi ca sa nu vezi cum, de la frica de era glaciala s-a trecut la cea de incalzire globala, cum date neadevarate sunt expuse ca fiind adevarul absolut, cum aceasta isterie este folosita in scopuri ciudate, la fel cum si "amenintarea terorista" a fost folosita. Patriot act anyone ?
incalzirea globala se termina cu o era glaciara, din cauza destabilizarii curentilor oceanici. asa ca nu considera tu ca cele doua sunt diametral opuse. little ice age a fost cauzata de o perioada calda ce a culminat cu topirea ghetarilor din groenlanda. apa dulce a oprit curentul CALD al atlanticului de nord care e responsabilul cu situatia climata din europa occidentala si centrala.

Quote:
Cred ca daca stramosii nostrii se panicau in halul asta cum era putin mai cald nu mai existam acum.
vezi tu pe cineva tavalindu-se de panica in piata universitatii? discutam despre o posibila problema, relaxat si civilizat.

Quote:
Acum cateva sute de ani a fost o perioada in care a fost foarte frig. Vad ca totusi lumea a supravietuit fara probleme, nu s-a panicat nimeni si nu alergau de nebuni pe strazi ca vine sfarsitul lumii. Daca aia au putut sa treaca peste eu zic ca putem si noi, nu trebuie sa modificam toata lumea doar pentru ca ne e mai cald. E dezvoltat prea mult cultul asta al omului unic in univers si lin de putere. Suntem niste rahati mergatori, la cea mai mica basina a soarelui ne topim, daca pica o pietricica de 8 km pe pamant ne ducem in rahat, dar noi vrem sa controlam o chestie naturala precum cresterea asta a temperaturii fiindca vezi doamne, lumea o a se sfarseasca. Nu. O sa fie mai cald. O sa fie mai ciudat. Hai sa incetam sa fim absurzi si comozi, nu poti sa te pui cu natura , cel putin nu aici, doar fiindca nu iti convine ca peste 20 de ani poate o sa trebuiasca sa traiesti un pic altfel.
tati, eronezi profund daca-ti inchipui ca peste o perioada cu o clima cum a fost in perioada numita little ice age se trece asa "fara probleme". diferenta intre atunci si acum este suprapopularea. realizezi ce inseamna 2-3 ani de recolte injumatatite? nu vezi ce echilibru fragil planeaza asupra economiei mondiale? un factor extern destabilizator poate arunca societatea actuala in anarhie. desigur, daca prin trecere fara probleme peste aceasta perioada tu consideri moartea a 2-3 miliarde de suflete, atunci da, se va trece fara probleme peste problema

Quote:
dar imi place ca la fiecare reply aduc in discutie mai multe chestii noi si voi raspundeti doar la astea mediatizate
hahahah. funny. ce chestie noua ai adus tu bre? pariez (chiar eu am participat la acele discutii) ca-ti gasesc pe alte topicuri aceleasi chestii. diferenta este ca tu le iei de adevar absolut. noi le consideram puncte de vedere.

PS: si filmuletul lui al gore, daca ti-ai propus sa-l crezi, suna destul de credibil. problema cu filmuletul tau si cu filmuletul lui al gore este ca avem de a face cu un lucru prea complex si cam neacuantificabil.

Old 05-09-2008, 23:46   #73 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

omule pricepe ca c02ul s-a marit din cauza cresterii de temperatura si nu invers.
nu am intrat pe site, eu chiar m-am referit la "simulatoarele de clima" :exista supercomputere care chiar pentru astea sunt facute: sa simuleze evolutia climei si reprezinta unul dintre argumentele mari folosite de ei.

ca se tavaleste sau nu cineva in piata nu are nici o treaba cu "panica" globala care este mediatizata atat: clima se incalzeste, el nino face pe dracu, acolo furtuni acolo uragane, vine sfarsitul lumii... poate ar trebui sa intelegi si aluziile care le fac si nu doar ce e scris.

vrei sa iti fac topicuri de discutie ?
ati vorbit despre cum afecteaza aceasta politica de "energie verde" dezvoltarea statelor din lumea a 3 a ? NU
Ati vorbit despre cum un film pe care pana acum 3 pagini il considerai adevarat si de care acum te departezi, un film care nu reprezinta adevarul, este totusi prezentat ca atare. Ca pe ideile lui se fac politici la nivel mondial care ne afecteaza pe toti mai puternic si mai imediat decat modificarile de temperatura ? Nu.
Zici ca cineva il plateste pe ala sa scrie impotriva ? Cine frate Cine, cand in lumea lor acolo sunt dati la o parte, le sunt taiate fondurile si sunt ridiculizati. Aia care imbratiseaza teoria nu au nici o treaba, nu exista nici un castig pentru nici unul dintre oamenii aia sa vorbeasca impotriva sistemului.

Ati vorbit despre fenomenele cele mai importante de pe planeta care produc co2; sau despre alea care influenteaza cel mai mult clima ? Despre nori, despre oceane despre vaporii de apa care nu sunt considerati gaze "de sera" ? Depre diferentele de incalzire la nivelul suprafetei vs incalzirea din straturile superioare ? NU. Mai vrei sa dau exemple ? Vorbim in mare, da, vine caldura se topeste gheata, se face desalinizare si vine era glaciala, ca deh, asa am vazut la tv si in filme.

Despre cei 2500 de experti care cica si-au dat acordul in ceea ce priveste faptele prezentate in filmul lui gore, multi dintre ei fiind bagati pe lista aia desi ei si-au exprimat vehement DEZACORDUL ? Despre sutele de oameni de stiinta care sunt impotriva acestor chestii ? Despre aspectul financiar al acestei "industrii" bazate pe ideea asta ? Despre Wildlands project ? Despre tratatul de la kyoto ? Despre "Carbon tax" ? Despre cum s-a ajuns la ideea asta de incalzire globala si de ce a devenit asa mediatica ? Despre Margaret Thatcher si cu a ajutat ea la popularizarea ei? Despre cum wikipedia cenzureaza entry-urile care se opun teoriei din filmu lu gore ? NU NU NU NU NU. Franturi de idei aruncate asa ca sa ne dam rotunzi pe forum.

Eu am zis ce am avut de zis, cine vrea sa isi caute singur explicatiile are unde sa gaseasca toata informatia.

Old 06-09-2008, 00:09   #74 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Location: O tara mai plina de maimutoi decat............ ۩ Disneyland ۩
pmk, don't bother, ca n-ai cu cine, te-ai pus la discutii elevate cu trolii froumului

p.s. era glaciara

n-ai cu cine, ba, n-ai cu cine

OFERTA - NUMAI AZI - Blackberry 8520 sigilat, 2 ani garantie - 800 RON
SAMSUNG SIGILATE LA NUMAI 178 RON. Bluetooth, Card, Camera foto. GARANTIE!

m3 is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 01:03   #75 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

ma mir ca doar greseala aia e =))

Old 06-09-2008, 02:19   #76 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post

Interesant e cum a scazut in timpul razboaielor sau crizelor de orice fel. Tot statistic parca ar fi timpul si momentul pentru inca o scadere.

Nu stiu daca "incalzirea globala" se refera neaparat la temperatura apei oceanelor (unde intradevar un vulcan poate avea un cuvant mai greu de spus decat orice poluare facuta de om) insa efectele defrisarilor sau exploatarii extensive a mediului sunt foarte corelate cu extremele din ultimii ani, cu inundatiile/seceta etc. insa pe zone specifice, luate individual si usor de remarcat de oricine. Cred ca asta e de fapt noul "dusman al poporului" (terorismul nu a prins chiar atat de bine si va fi folosit doar ca unealta), dezastrele sau frica instinctiva a omului fata de natura fiind cel mai bun numitor comun al globalizarii si motivul principal pentru care tarile dezvoltate isi vor putea impune "taxa de superioritate" tarilor mai mici (dependente de industrie grea respectiv poluare). Altfel, numai din servicii si consultanta nu cred ca s-ar putea mentine echilibrul si standardul de viata dorit acum, China, India sau Rusia ar deveni mult mai importante decat statiunea turistica numita Europa.

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 02:22   #77 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

si ca sa ii citez pe anumiti protestanti din postal 2: Save a tree burn a book !

Old 06-09-2008, 10:21   #78 (permalink)

Zarzavat's Avatar

Quote:
omule pricepe ca c02ul s-a marit din cauza cresterii de temperatura si nu invers.
te rog yoo (ma nigga), citeaza-ma pe mine unde am zis ca din cauza cresterii concentratiei co2-ului a crescut temperatura. tu observi ca ma contrazici pe ce NU am afirmat?

Quote:
nu am intrat pe site, eu chiar m-am referit la "simulatoarele de clima" :exista supercomputere care chiar pentru astea sunt facute: sa simuleze evolutia climei si reprezinta unul dintre argumentele mari folosite de ei.
foarte rau ca n-ai intrat. ai fi observat cata gheata s-a topit din 1970 pana acum. in schimb tu continui sa ma contrazici pe tema simulatoarelor de clima, de care eu NU am amintit macar.

Quote:
ca se tavaleste sau nu cineva in piata nu are nici o treaba cu "panica" globala care este mediatizata atat: clima se incalzeste, el nino face pe dracu, acolo furtuni acolo uragane, vine sfarsitul lumii... poate ar trebui sa intelegi si aluziile care le fac si nu doar ce e scris.
el nino chiar face pe dracu. sau ai uitat iarna 2006-2007 cand ai iesit in tricou afara in luna ianuarie ca erau 20 de grade la bucuresti? si du-te si explica-le oamenilor din zona caraibelor ca uraganele sunt doar niste chestii insignifiante, mediatizate prea mult ceea ce tu numesti panica globala, eu numesc interes fata de lumea in care traim, dorinta de informare. trebuie sa intelegem ce e bine si ce nu si sa stim sa actionam in consecinta, altfel vom fi suprinsi cu laptopul in mana de o era glaciara (sa zicem) la fel ca si stramosii nostri care aveau niste sulite de lemn in mana eu as vrea sa fiu oleaca mai informat decat ei

Quote:
ati vorbit despre cum afecteaza aceasta politica de "energie verde" dezvoltarea statelor din lumea a 3 a ? NU
da. pe un alt topic chiar eu am explicat ca aceasta este o metoda de exploatare a celor din lumea a treia. ii tinem in rahat pentru ca ne convine, noua civilizatiei occidentale. se introduc standarde economice/ecologice/etc la indemana statelor bogate, dar imposibile pentru cei sarmani. astfel incat ii tinem jos si le consumam resursele, ii folosim ca mana de lucru ieftina, si chiar ca piata de desfacere. merge treaba brici

Quote:
Ati vorbit despre fenomenele cele mai importante de pe planeta care produc co2; sau despre alea care influenteaza cel mai mult clima ? Despre nori, despre oceane despre vaporii de apa care nu sunt considerati gaze "de sera" ? Depre diferentele de incalzire la nivelul suprafetei vs incalzirea din straturile superioare ? NU. Mai vrei sa dau exemple ? Vorbim in mare, da, vine caldura se topeste gheata, se face desalinizare si vine era glaciala, ca deh, asa am vazut la tv si in filme.
s-a discutat, doar ca nu poate stabili concret influenta fiecarui element. pentru ca nu intotdeauna acelasi element contribuie decisiv la schimbarea climatica. si sa-ti dau un exemplu elocvent: eruptia unui supervulcan poate arunca planeta pac-pac () intr-o era glaciara. dar asta nu inseamna ca vulcanii sunt CEL mai important element. de-a lungul istoriei schimbarile climatice s-au datorat multor factori. e drept ca cel mai important (ca numar de schimbari climatice produse) este ironic chiar Pamantul prin miscarea de revolutie in jurul soarelui. din cauza formei sale, Pamantul la fiecare 100 000 de ani se indeparteaza de soare => era glaciara. dupa 41 000 de ani revine mai aproape de soare si clima se incalzeste. intre aceste perioade gazele cu efect de sera joaca un rol important in echilibrul climatic. ele isi maresc sau micsoreaza concentratia in atmosfera datorita fitoplanctonului. exemplu: clima se raceste => fitoplanctonul se diminueaza => prin moartea plantelor creste concentratia de gaze cu efect de sera => se incalzeste din nou (perioada de timp in care se intampla asta e mare, nu merge cu pac-pac ), daca clima se incalzeste => fitoplanctonul creste => plantele absorb gazele cu efect de sera => clima se raceste. fitoplanctonul e termostatul planetei si comenzile sale sunt executate de curentii oceanici desigur un rol foarte important aici joaca intensitatea radiatiei solare care grabeste/incetineste termostatul aceasta teorie mi se pare cea mai plauzibila, doar ca intervin si alte elemente neprevazute care schimba situatia radical, cum am spus si mai sus: eruptia unui supervulcan. de aceea nimic nu e batut in cuie.

PS: sunt curios ce s-ar intampla daca s-ar detona vreo 4-5 nucleare undeva strategic, cum ar fi la vreo 2000m adancime (scoarta terestra) in zona cercului de foc al pacificului

Quote:
Despre cei 2500 de experti care cica si-au dat acordul in ceea ce priveste faptele prezentate in filmul lui gore, multi dintre ei fiind bagati pe lista aia desi ei si-au exprimat vehement DEZACORDUL ? Despre sutele de oameni de stiinta care sunt impotriva acestor chestii ? Despre aspectul financiar al acestei "industrii" bazate pe ideea asta ? Despre Wildlands project ? Despre tratatul de la kyoto ? Despre "Carbon tax" ? Despre cum s-a ajuns la ideea asta de incalzire globala si de ce a devenit asa mediatica ? Despre Margaret Thatcher si cu a ajutat ea la popularizarea ei? Despre cum wikipedia cenzureaza entry-urile care se opun teoriei din filmu lu gore ? NU NU NU NU NU. Franturi de idei aruncate asa ca sa ne dam rotunzi pe forum.
si p'asta tot eu am spus-o pe alt topic. carbon tax nu este decat o moneda de schimb care trebuie sa tina societatea la parametrii actuali dupa eliminarea actualei monede (combustibilii fosili)

Quote:
pmk, don't bother, ca n-ai cu cine, te-ai pus la discutii elevate cu trolii froumului

p.s. era glaciara

n-ai cu cine, ba, n-ai cu cine
pmk a emis niste pareri la subiect pe acest topic si bine a facut. contributia ta la acesta discutie care e? o bagare in seama gratuita? nu confunda "mess-ul, frate, dom'ne astea, mess fratie, vere, astea" cu forumul sau asta a fost un "UP"? vezi ca aici nu esti pe publicitate

Old 06-09-2008, 10:53   #79 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Location: O tara mai plina de maimutoi decat............ ۩ Disneyland ۩
Quote:
Originally Posted by Zarzavat View Post
pmk a emis niste pareri la subiect pe acest topic si bine a facut. contributia ta la acesta discutie care e? o bagare in seama gratuita? nu confunda "mess-ul, frate, dom'ne astea, mess fratie, vere, astea" cu forumul sau asta a fost un "UP"? vezi ca aici nu esti pe publicitate
Nu cadem prada trollilor
Renunta sa crezi ca te afli pe spital

OFERTA - NUMAI AZI - Blackberry 8520 sigilat, 2 ani garantie - 800 RON
SAMSUNG SIGILATE LA NUMAI 178 RON. Bluetooth, Card, Camera foto. GARANTIE!

m3 is offline    Reply With Quote
Old 06-09-2008, 11:13   #80 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

pmk, tot astept raspuns la intrebarea aia...

m3, a ramas pmk fara suflu si ai venit sa dai gospodareste o mana de ajutor?

Precious contribution, u're do it wrong©

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Thread Tools

Posting Rules