![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Puntea magarului
Cred ca fiecare dintre noi are cite o lacuna in ceea ce priveste lucruri foarte simple, chestii pe care ti-e si rusine sa recunosti ca nu le stii, si mergi inainte asa... Dar de ce sa nu le lamurim aici, daca tot suntem protejati (cei mai multi) de anonimat? Uite, eu niciodata nu am inteles cum functioneaza o ancora: o arunci de pe vapor, se agata de ceva pe fundul marii, dar asa de bine ca, in caz de furtuna, poate tine vaporul sa nu o ia in deriva. Ei bine, cum de mai poti s-o recuperezi? Ca pescar stiu ce inseamna sa vrei sa recuperezi un montaj agatat pe fundul apei in ceva...
__________________ Ion Luca Caragiale: „Noi, românii, sîntem o lume în care, dacă nu se face ori nu se gîndeşte prea mult, ne putem mîndri că cel puţin se discută foarte mult.“ aide ca deja deviu nervoz, care va doresc si voua! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Eu cred ca principiul ancorei nu este legat neaparat de faptul ca se agata in ceva pe fundul marii, ci mai degraba pentru ca e suficient de grea, sta intr-un loc . Si in felul asta, tine si vaporul respectiv.
__________________ Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not fish they are after. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Ancora se bazeaza pe greutate (la care se adauga si greutatea lantului, deloc neglijabila), si pe faptul ca este lansata la distanta de punctul unde vrei sa opresti. In caz de deriva, ancora piaptana fundul apei, si opune o forta destul de mare (bonus: frecare). Nu este infailibila, au existat nave esuate pentru ca echipajul s-a bazat prea tare pe forta ei. Cand vrei sa o ridici este simplu, te deplasezi spre ea si o ridici vertical. Este posibil sa o agati jos, caz in care te vei invarti in jurul ei ca un caine in lant, pana o eliberezi. Astea sunt principiile de baza, exista derivatii mari, in functie de tipul si tonajul navei, cum ar fi afurcarea (doua ancore) Mai mult pe wiki.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2006 |
Apropo de cuptorul cu microunde,cand eram mic,nu aveam cuptor cu microunde la bunici iar daca mancarea nu era destul de calda invarteam farfuria in speranta ca se incalzeste (vazusem in cuptor ca se invarte) .Spre rusinea mea... de ce intinde pateul? | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 Location: bucuresti | aha
cumptorul cu microunde - accelereaza particolele de apa - sau alte molecule polarizate din mincare .cum ar fi uleiurile sau grasimea . acum si explicatia stiintifica ex: molecula de apa este o molecula bipolara - adica au incarcare pozitiva la un capat si negativa la celalalt capat - deci se vor misca cind incerca sa se alinieze cimpului produs de microunda ! aceasta miscare moleculara creaza caldura cind se freaca de alte molecule - cere la rindul lor se pun in miscare . -------------------- Editare ulterioară -------------------- si am si eu citeva intrebari : - cum functioneaza imprimanta pe inkjet ! eu stiu cum "aproximativ" , da vreau sa vad ce ziceti si voi . - in urma unor exercitii fizice cu greutati mari - si repetari putine - creste masa musculara cit si forta ? - de ce numarul celulelor de grasime nu se mareste dupa o anumita varsta ?
__________________ Core 2 Duo E6600/3800mhz 1.48v, Gigabyte p35-ds4/333 ,Gainward 8800gts 320mb/670/2150mhz , 2*1g ddr 800 - U-max/1000mhz , 2*320G Samsung , Sirtec HPC500-A12s/noctua nf12s , Termaltake Tsunami Dream Silver /2*12silverstone/1*12 scythe/artic freezer pro, Logitech MX518 , Samsung 245B+ ,Panasonic 42PV60EH sound - asus xonar D2 , multicanal - Denon AVC-A1XV 3000W , stereo - Cambridge Azur 840A , Sony SS X90ED , GH V80-8 Gold. Infinity kappa120.3se , beyerdynamic dt880 PRO ,sennheiser cx500. Last edited by kappa_ii; 28-04-2008 at 18:16.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
-imprimanta pe inkjet functioneaza pe principiul... fierberii. Niste tusuri foarte speciale (sau cerneluri) sunt incalzite de niste rezistente foarte mici si prin incalzirea acestor rezistente se produce fierberea tusului-->improscarea de picaturi extrem de fine. Este un proces incredibil, avand in vedere nr de picaturi / secunda. In urma exercitiilor fizice cu greutati mari se produce marirea masei musculare prin multiplicarea fibrelor musculare ca urmare a reactiei organismului de a se "adapta" si "apara" agresiunii cauzate de efortul intens. Odata cu masa musculara evident creste si forta; doar ideea organismului era sa-i fie "mai usor" la efort. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
La exercitii "lente" cu greutati mari - se petrece intr-o masura mai mare aceasta "ingrosare" a fibrei musculare. Exista si alte exercitii care pot duce de ex la rapiditate, la forta mare pe timp scurt, etc. Astea tin in general de alte mecanisme, cum ar fi timpul de contractie al fibrei individuale, si capacitatea impulsului nervos de a "mobiliza" concomitent mai multe fibre. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2003 |
Da. Stiam numai prostii se pare: http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_hypertrophy Inca o chestie interesanta ar faptul ca febra musculara se pare ca NU este cauzata de acumularea de acid lactic in muschi, ci de leziunile cauzate prin exercitiul intens. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Prin geam te bronzezi, dar mai greu. Mai in detaliu (paste de pe straightdope): Quote:
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Bronzul apare intr-o prima faza din cauza oxidarii melaninei deja existente, si in a doua faza din cauza generarii de pigment- ca raspuns la "stricaciunile" provocate de "ardere". Deci in principiu de ars - te arzi oricum, ideea e cat. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Q 5: Ce este sarcina electrica?
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
A5: Un invariant relativist. Avem dificultati mari cu modelul matematic de sarcina punctiforma, care ar implica o energie infinita a campului electric integrat la zero. Propus de Faraday ca avand o natura discreta, si acceptat in genere. O proprietate care este o masura a fortei electromagnetice. Q6: Ce este masa ? | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|