Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-05-2008, 15:34   #1 (permalink)
Registered User

apollo 11

In Mission Operation Report pentru misiunea Apollo 11 scrie ca ar fi lasat pe luna urmatorul text: here men from the planet earth first set foot upon the moon, july 1969 AD, we came in peace for all mankind. Suntem in razboi cu alte civilizatii extraterestre?

aniedoll is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2008, 17:45   #2 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Intrebarea e pusa in gluma, ma gandesc, nu?

Pentru ca daca nu e pusa in gluma, ma mai gandesc daca merita sa raspund sau nu. Placa este facuta avand in cap ideea: Daca o sa o gaseasca cineva peste 10 bajilioane de ani, pot sa o citeasca, si sa stie ca omenirea a venit cu intentii pasnice prin zona.

Simple as that.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2008, 18:34   #3 (permalink)
Registered User

ma in in gluma mai in serios...

in fine, nu prea sunt de acord cu raspunsul pentru ca peste cateva bil... de ani nu mai e mesajul acolo...

Old 06-05-2008, 18:37   #4 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Peste cateva miliarde de ani e posibil sa nu mai fie nici Luna acolo.

Oricum, pe un satelit fara atmosfera, fara erodari si oxidare, suportul ala o sa stea bine mersi sute de mii de ani.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2008, 18:40   #5 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Si atunci nu punem nici o placa, pe acolo, pentru ca peste n'spe meleoane de ani nu o mai gaseste nimeni?

Dar uite ca unii nu s-au gandit asa, si au facut Piramidele, Marele Zid, Versailles, etc.
Fiacare a vrut sa lase ceva in urma, sa stie stranepotii ca a facut si el ceva pe lumea asta. Cum bolovani sa construiasca vreun far pe Luna erau greu de carat cu racheta aia a lor, au luat si ei un carton si eu scris pe el ceva de genul:
Killroy was here!

E echivalentul mai "high tech" al unui grafitti gen "FERENTARI RULZ" pe care le vezi mai toata ziua prin capitala, sau mai stiu eu ce bazaconie.
Mie unul, chiar imi place ideea.

Old 07-05-2008, 16:39   #6 (permalink)
proud member

always's Avatar

deci putea sa scrie pe placa aia si poezia Azorel ca tot nu conteaza, ideea era sa stie "unii" ca "Gigi was here"!

"I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things".

always is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2008, 17:06   #7 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Putea sa nu scrie nimic. Este suficient un obiect pentru a ne lauda ca am coborat din copac si am zburat in spatiu.

Old 07-05-2008, 17:09   #8 (permalink)
Registered User

pe mine nu m-a mirat ca ar fi lasat o placa acolo cu un text. M-am intrebat de ce au scris we came in peace with all mankind... si nu we came in peace. Doamne fereste (haha) sa treaca pe acolo niste extraterestri vorbitori de engleza...

Old 07-05-2008, 17:13   #9 (permalink)

Zarzavat's Avatar

cred ca mai degraba "for all mankind" voia sa spuna ca cei care au pus stindardu' acolo au fost reprezentatii RASEI UMANE (din toate colturile pamantului). un fel de misiune multinationala.

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 21:26   #10 (permalink)
Registered User

spysoft's Avatar

eu imi pun altfel intrebarea : Chiar a ajuns omul pe luna? ... ma indoiesc
E4400 | 2 gb Geil ultra pc6400 |Asus p5b-v| EVGA GeForce 250 gts | Wd 320 gb Sata 2| Tv tuner Leadtek RM |dvd-rw philips| Samsung 2243nw | case Gembird |Thermaltake 470W | card reader Syncron | imprimanta Hp deskjet 3920 , .

spysoft is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 21:37   #11 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Indoieste-te

Old 16-05-2008, 21:39   #12 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Chiar a ajuns omul pe luna? ... ma indoiesc
Spysoft, please share!
Ce anume iti "stirbeste" increderea in afirmatiile americanilor?
Poate aflam si noi ceva nou.

Old 16-05-2008, 22:07   #13 (permalink)
Registered User

spysoft's Avatar

Pai, in primul rand stadiul in care se afla tehnica in 69, pur si simplu erau prea rudimentare mijloacele, era la inceput totul, deabia se intrase in era informaticii, puterea de procesare a computerelor vremii era mult sub ce avem noi astazi, chiar si in telefonul mobil , la fel si acele module cu care chipurile ei au ajuns pe luna, mi se par de-a dreptul incompetente de a putea face aceea calatorie pana la luna. Stiinta era la inceput, era imposibila asa o calatorie cu echipamentele vremii, hai sa vedem si ce salt este produs de atunci si pana acum in materie de masini, computere, orice. Hai sa privim inapoi in urma si sa comparam cu ce e acum, nimic nu e la fel, daca Nasa ne-ar fi zis ca s-a ajuns pe Luna acum 4-5 ani mai credeam, pt ca vad cum am evoluat, dar la acea vreme mi se pare imposibil. Totul este un rod al razboiului rece, era o competitiie intre SUA si fosta URSS, care sa recunoastem era destul de avansata in tehnica spatiala la acea vreme...Mai mult va ofera google, literatura de specialitate, si diferitele documentare...
E4400 | 2 gb Geil ultra pc6400 |Asus p5b-v| EVGA GeForce 250 gts | Wd 320 gb Sata 2| Tv tuner Leadtek RM |dvd-rw philips| Samsung 2243nw | case Gembird |Thermaltake 470W | card reader Syncron | imprimanta Hp deskjet 3920 , .

Old 16-05-2008, 22:17   #14 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Stiinta era la inceput
Bine, stai jos!

Sa inteleg ca aia care au proiectat Concorde-ul erau niste indivizi care tot asa, erau cam cretinei din cauza faptului ca nu foloseau calculatorul de pe telefonul tau mobil?
Quote:
hai sa vedem si ce salt este produs de atunci si pana acum in materie de masini
Salturile in materie de masini se refera la ce tip de masini?
BMW-urile pe care le vezi tu prin cartierele de tigani care inca folosesc acelasi ciclu teoretic termodinamic descoperit de un francez, acum vreo 200 de ani?

Quote:
puterea de procesare a computerelor vremii era mult sub ce avem noi astazi
Si cu toate astea, calculatoarele nu fac munca unui om de stiinta, sau a unui inginer, ci doar il ajuta sa o faca mai repede.
Vrei sa spui ca notiunea de proiectare s-a inventat doar de vreo 20 de ani de cand calculatoarele au devenit accesibile publicului larg, si si-au marit performantele?

Inca o intrebare, apropo!
Tu ce anume studiezi la Iasi?
Filozofie?

Old 16-05-2008, 22:23   #15 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Relax LR, e doar un nou învatacel care pentru a fi acceptat în secta clubul lui Burvi, trebuie sa convinga minim 5 forumisti ca nu s-a mers pe luna.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 22:23   #16 (permalink)
Registered User

spysoft's Avatar

Nu vad legatura intre concorde si o nava spatiala, cauta documentare sa vezi incercarile esuate ale acelor module de a se ridica de la sol. O nava spatiala e mai mult decat un simplu avion, fie el si concorde, o capodopera inginereasca a vremii...Iar la masini, desi remarca ta o vad ca o ironie la adresa mea, ma refer la performantele tehnice dintre masinile anilor 60 si cele ale anilor nostri, consumul, fiabilitatea motoarelor, luxul si multe altele, saltul tehnologic produs. Nu are rost acum discutia, deoarece fiecare are propriile pareri. Eu mi-am exprimat-o pe a mea!!
Nu incerc sa conving pe nimeni, e doar o supozitie de-a mea si nu numai, aceea ca americanii nu au ajuns pe Luna in '69,
* Iar in legatura cu "masiniariile" nu ma refer doar la mijlocul de transport, in acea categorie intra orice aparat tehnic, roboti industriali, electrocasnice, electronice orice care imi arata mie o comparatie intre ce era acum 40 de ani si ce e acum.

Old 16-05-2008, 22:31   #17 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Aha, deci asa statea treaba!
Tu studiezi filozofie la Iesi acolo!

Old 16-05-2008, 22:34   #18 (permalink)
Registered User

spysoft's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lord Raptor View Post
Aha, deci asa statea treaba!
Tu studiezi filozofie la Iesi acolo!
Gresit !!
ce te face sa crezi ca-s filozof?
Poate am si tangente cu filozofia, dar sunt mai mult preocupat de tehnica, si pot spune ca sunt chiar documentat si pasionat.
Crede-ma am citit ceva despre misiunile appolo, am vazut pozele, filmuletele cu aselenizarea, acestea lasand loc de interpretare, in fine nu am chef de o polemica pe aceasta discutie pe un forum...
Gandestete cat de usor era de manipulat lumea la acea vreme, cati dintre noi aveau televizor, tangente cu aparatura elecronica, libertatea la informatie?
Totul a fost o miscare a americanilor de a dovedi ca sunt buni, ceea ce nu contrazic, dar totusi asta cu aselenizarea e prea de tot..

Old 16-05-2008, 22:43   #19 (permalink)
Paranoia is natural

spysoft, newsflash, MAJORITATEA cunoshtiintelor si tehnologiilor actuale sunt vechi cam de 40-60 ani (cam din perioada razboiului al 2-lea si celui rece), inclusiv zborurile spatiale.

Ce vezi tu acum sunt in mare parte doar mici rafinamente.

Ca exemplu, ca tot vorbim de masini. Ai auzit de Burt Munro? Da un mic google sa vezi ce a reushit omul ala in anii 60 cu o motocicleta din 1920.

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Old 16-05-2008, 22:48   #20 (permalink)
Registered User

spysoft's Avatar

Stiu ca aproape totul este o mostenire a vechilor cunostinte, de la realizarea lor ele tot trec prin stari de perfectionare, imbunatatire, dar consider ca la momentul '69 nu se ajunsese la tehnologia necesara unei calatorii pana la Luna. Ce e gresit in faptul ca nu cred in ceea ce sustin americanii? E condamnabil, ca nu inteleg?

Le: stiu si faptul ca multe din realizarile pe care noi le folosim astazi stau la baza studiilor din al doilea razboi mondial, cand s-a folosit tot mai intens rezultatele studiilor savantilor ce cautau sa-si imbunatateasca armele, aparatele folosite pt a descifra si repera diferite mesaje codificate, radarul si multe altele, nu neg ca tehnlogiile sunt vechi, dar ele trec prin diferite faze de perfectionare, dupa cum am spus nu cred ca in 69 ele au ajuns sa fie atat de performante si fiabile in acelasi timp pt a iesi in primul rand din atmosfera iar mai apoi sa aselenizeze.

NU inteleg de ce imi dai ca exemplu motocicleta care in esenta are la baza aceleasi principii tehnice pe care le-a avut de la inventarea lor pana astazi, ce e drept cu cateva modificari, aduse in special imbunatatirii performantelor si aerodinamicii.

HAi sa nu le comparam cu crearea masinariilor spatiale care au atatea de infruntat in zborul spatial, atatea obstacole, in primul rand puterea care ii trebuie unui aparat pt a scapa de campul gravitational cand iese in spatiu, mersul prin vid, capacitatea rezervoarelor, comunicatiile cu astronautii de la asemenea altitudine, rezistenta termica la intrarea in atmosfera, si multe altele, cred ca asemenea tehnologii nu erau de anul 1969.

Last edited by spysoft; 16-05-2008 at 23:06..

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Thread Tools

Posting Rules