![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Important: cand postati solutiile, folositi tag-ul SPOILER ! Se foloseste asa: [SPOILER="solutie la problema cutare"] .... solutia problemei .... [/SPOILER] Sau daca nu, macar scrieti solutia mai discret, cu fonturi cat mai mici si decolorate - desi recomand solutia cu SPOILER, pentru ca la cei care folosesc alte skin-uri la forum, scrisul cu alb poate fi perfect vizibil. Lasati si altora placerea sa se lupte cu problema respectiva ! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1 (permalink) | ||
|
ok ... so : 12 bile, una de greutate DIFERITA ( mai mare sau mai mica ) 3 cantariri la balanta ------------------------------------- care-i bila ? ------------------------------------- astept rezolvari , grafice scanate, idei la proka@go.ro, dar si aici pe forum ... atentie ! problema are rezolvare si a gasit-o proful meu de mate dupa vreo cateva ore, dar nu mi-a zis-o ... aproape am rezolvat-o si eu va astept | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
m-am gindit si io la asta. daca iti zice chestia asta atunci ii foarte simplu. este o solutie si fara da tre sa ma mai chinui umpik. o sa va tzin la 220V cu progresele
__________________ "Imperious, choleric, irascible, extreme in everything, with a dissolute imagination of the like which has never been seen, atheistic to the point of fanaticism, there you have me in a nutshell and kill me again or take me as I am, for I shall not change."(De Sade) | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
hmm ... to hard at this hour .... ramine pe miine . daca va prind ca ziceti solutia va tai bucati si va dau la ciini
__________________ "Imperious, choleric, irascible, extreme in everything, with a dissolute imagination of the like which has never been seen, atheistic to the point of fanaticism, there you have me in a nutshell and kill me again or take me as I am, for I shall not change."(De Sade) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
(sa presupunem ca bila diferita e mai grea) Prima cantarire: iei 6 bile la intamplare si cantaresti 3 cu 3. Sa presupunem ca nu e nici o diferenta, deci bila cautata nu a intrat inca pe balanta. A doua cantarire iei celelalte 6 bile si le cantaresti 3 cu 3. aici va fi sigur o diferenta, pentru ca bila cautata, cea grea, se afla printre. Asadar, se iau cele trei bile din talerul care atarna mai greu, in vederea celei de a 3-a cantariri. Asadar, la cea de a 3-a cantarire, avand in mana cele 3 bile, canarim 2 din ele, una intr-un taler si una din altul. Daca talerele indica egalitate, atunci a treia bila, adica cea din mana, e bila cautata. Daca la a treia cantarire una din bile atarna mai greu, atunci e clar care e bila. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Deci quake master: solutia ta e echivalenta cu a mea si e de asemenea gresita .Solutia corecta: se iau 4 grupe a cate 3 bile se aleg aleator 2 gr, si se cant consider gr de gr care s-a inclinat =1 si celalalt =2; luam o gr din gr gr 1 si o cant cu un gr din gr gr 2. asa vedem cum e mai grea sau mai usoara bila de aici e simplu ca avem 3 bile si stim ca una e mai grea sau mai usoara.
__________________ Fear and pain may accompany Death But it is desire that shepherds its certainty | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Bey oameni buni! Am gasit pe cineva care a gasit rezolvarea! E lunga, adevaru asta e da e buna Nu o s-o dau de pe acum,da va spun ca sunt 23 de variante pos! si sol le trateaza separat!
__________________ Fear and pain may accompany Death But it is desire that shepherds its certainty | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 |
Cam asa sta treaba: bile: [ABC] [DEF] [123] [456] <4 grupe a cite 3 bile> cintarire : ?? <semnul de cintar> 1. Presupunem ca in prima faza cautam bila grea. prima cintarire - se iau 2 cite 2 [ABC] [DEF] ?? [123] [456] 1.1) Daca [ABC][DEF] < [123][456] => avem bila grea in unul din grupele [123][456] - schimbam [123] cu [DEF] a doua cintarire [ABC] [123] ?? [DEF] [456] 1.1a) Daca [ABC][123]<[DEF][456] => avem bila grea in grupul [456] si aici prin a treia cintarire se poate afla care este. 1.1b) Daca [ABC][123]>[DEF][456] => avem bila grea in grupul [123] si aici prin a treia cintarire se poate afla care este. 1.2) Daca [ABC][DEF] > [123][456] => avem bila grea in unul din grupurile [ABC][DEF] - schimbam [DEF] cu [123] a doua cintarire [ABC][123] ?? [DEF][456] 1.2a) Daca [ABC][123]>[DEF][456] => avem bila grea in grupul [ABC], si cu a treia cintarire se poate afla care este 1.2b) Daca [ABC][123]<[DEF][456] => avem bila grea in grupul [DEF], si cu a treia cintarire se poate afla si aici care e mai grea. 2. Presupunem cautarea bilei usoare Totul este idem aici. [Modificat de Man^Crowd pe 26-03-2001 ora 08:32 PM] | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Grupam asa: [ABCD] [EFGH] [IJKL] Cantarirea #1 [ABCD] -.- [EFGH] Daca sunt egale atunci bila diferita este in grupul [IJKL] si stim ca [ABCDEFGH] sunt bile normale. Impartim in [IJ] si [KL]. Cantarirea #2 [IJ] -.- [AB] (sau oricare doua bile normale din [ABCDEFGH]) Daca sunt egale, atunci bila diferita este in grupul [KL]. Daca nu, atunci bila diferita este in [IJ]. De asemenea, acum stim si daca bila diferita este mai grea sau mai usoara. Pentru cantarirea #3 se compara una din gele doua bile din grupul in care am determinat ca este bila diferita cu o bila normala, si se vede daca cea diferita este cea pa ecare am cantarit-o sau cea care a ramas. Daca dupa cantarirea #1 cele doua grupuri nu sunt egale, avem grupul [IJKL] cu 4 bile normale, si stim ca bila diferita este in unul din primele doua grupuri. Cantarirea #2 [ABC] -.- [DEF] Daca sunt egale, atunci stim ca bila este in grupul [GH] si facem a treia cantarire cum am facut mai sus. Daca nu sunt egale... grrr... nu iese... ma mai gandesc si revin | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2000 Location: Jupiter |
Hai ma ca sunteti rai! Vin si io dupa doua ore pe forum si dupa ce ca m-am chinuit atat s-o rezolv mi-ati luat vorba de la gura si tu AxA si tu Man^Crowd. Metoda lui Man^Crowd mi-a venit prima, da dupa o ora si jumate de gandire, iar a ta AxA mi-a venit mai repede. E, ma rog, m-ati mai scutit de scris....
__________________ A good plan today is better than a perfect plan tomorrow. | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
Tu nu vezi ca inca nu s-a rezolvat problema? Nici metoda mea si nici cealalta nu era buna... mai sapa... | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 |
Iti pun si tie aceeasi intrebare ca si lui...(5 posturi mai sus)
| ||
|
| Advertisment | |
| Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |