![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Important: cand postati solutiile, folositi tag-ul SPOILER ! Se foloseste asa: [SPOILER="solutie la problema cutare"] .... solutia problemei .... [/SPOILER] Sau daca nu, macar scrieti solutia mai discret, cu fonturi cat mai mici si decolorate - desi recomand solutia cu SPOILER, pentru ca la cei care folosesc alte skin-uri la forum, scrisul cu alb poate fi perfect vizibil. Lasati si altora placerea sa se lupte cu problema respectiva ! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #21 (permalink) | ||
|
Intrebarea ta este foarte neclara... Initial am crezut ca se refera la o solutie pe care a dat-o ixtl. Dar el nu a dat nici o solutie deci banuiesc ca se refera la solutia ta. In cazul asta tot nu o inteleg, ultima cantarire din solutia ta, se refera la un grup de 3 bile intre care stii ca una este diferita, si nu mai grea sau mai usoara cum ai spus tu. Deci, daca stii doar ca una din bile este diferita atunci nu ai cum sa stii din grupul de 3, prin o singura cantarire care este bila cautata, deci solutia ta nu e buna. Vezi jumatea mea de solutie, care gaseste bila indiferent daca este mai grea sau mai usoara... Din pacate, solutia mea e incompleta, fiindca nu stiu sa o rezolv daca prima cantarire imi da 2 grupuri diferite, dupa cum am scris... Asa ca si tu, mai cauta... | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 |
Stai putin... ![]() 1. Neclaritatea de care vorbesti tu in intrebarea mea, este data tocmai de faptul ca nu se presupune (mai grea sau mai slaba) nimic la inceput. Atunci ajungi in situatia sa compari 2 bile cu 2 greutati diferite. Pe care o alegi? Care e cea diferita. 2. Solutia mea spune clar de la inceput ca se presupune. Atunci, ajungi cu ultimele 3 bile si stii ceea ce cauti...putind astfel sa dai ca solutie 1 bila. | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
E clar ca nu ne intelegem... Nu poti sa presupui ca bila cautata este mai grea. Poti doar sa afli pe parcurs, dar nu e obligatoriu. Daca presupunem ca e mai grea si ea era mai usoara, atunci faci 6 cantariri, nu 3, intelegi? Adica dupa prima cantarire pe care o faci tu, nu reszulta ca bila mai grea este in grupurile alea, ci rezulta doar ca una din cele 12 bile este diferita de celelalte, ceea ce stiai oricum din ipoteza. Asa ca solutia ta e gresita. | |||
|
| | #25 (permalink) | ||||
| Registered User Join Date: Mar 2000 | Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
si ca sa nu o mai lungim, sa asteptam si alte pareri, eventual a celui care a postat-o ![]() | ||||
|
| | #30 (permalink) | ||
Jumatatea de solutie pe care ai spus ca ai dat-o...ce bila imi da ca rezultat? | ||
|
| | #32 (permalink) | ||
| ||
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Mai omule, tu ce nu intelegi??? In solutia mea, care era buna, ultima cantarire era asa: Am obtinut un grup de doua bile, in care stiu ca este bila diferita. Luam una din ele, si o comparam cu una normala, din restul de 10. Daca la comparatie sunt egale, atunci cea pe care nu am luat-o. este cea diferita. Daca nu sunt egale, atunci ea este cea diferita! Nu intereseaza pe nimeni daca este mai grea sau mai usoara, nici nu se cere asa ceva. Eu doar am spus ca in unele cazuri, poti sa determini si daca e mai grea sau mai usoara, daca ai noroc. Dar oricum nu se cere... Ca exemplu, tot la solutia mea, la cantarirea2 daca atunci cand am cantarit grupul [IJ] cu doua bile normale nu imi dadea la fel, atunci vedeam ca este mai greu sau mai usor... Pricepi?? | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
PS: Solutia mea (incompleta) se bazeaza pe comparatii cu bile din cele ramase, despre care stim sigur ca sunt normale, asa era ultima cantarire, poate ca asta ti-a scapat tie, nu stiu. Deci ultima cantarire era intre o bila din grupul de doua dintre care stim ca una e diferita, si o bila normala, din primele... Nu mai stau decat 10 minute, mai vorbim alta data. | |||
|
| | #37 (permalink) | ||
| Quote:
Oameni buni, se poate ... Solutia a si fost gasita . Aceasta (solutia) se afla la http://www.pcpages.com/proka/bile.zip si consta in 3 jpg-uri ( 3 foi scanate de-ale lui a- . Nu va recomand downloadul decat dupa ce va mai chinuiti la rezolvarea ei . Daca in 3 (trei) zile n-ati reusit, go ahead Last edited by Silviu; 24-04-2008 at 07:16.. | |||
|
| | #38 (permalink) | ||
|
ah, the fame!!... cateva detalii: pentru cine nu stie io's a- (pe IRC, cand nu e nicku' ocupat de f'un bot), iar rezolvarea de fapt apartine profului de meditatii (mate). ca daca ma lasa de capu' meu, nu stiu cum/cand reuseam s-o rezolv.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #39 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2001 Location: Hell |
Bai Proka...ce draq sunt alea mah...desene pentru analfabetzi?...credeam ca dai shi tu ceva acolo....pai ma dor shi ochii sa ma uit la ele...nu puteai sa sintetizezi shi tu problema?
__________________ I am the fallen one. | ||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Guest |
Mda fara sa citesc vreo rezolvare,solutia este foarte simpla,nu trebe nu stiu cate pagini scrise de vreun prof de mate diliu. Asadar,se-mpart cele 12 bile in 2 seturi de cate 6,setul unu si setul 2.Se procedeaza la prima cantarire si se alege setul care este mai greu sau mai usor,sa zicem setul 2(nu conteaza de fapt da e mai usor de explicat asa).Astfel ne putem da seama si daca bila este mai grea sau mai usoara... A doua cantarire:se iau 4 bile din setul 2 si se cantaresc 2 cu 2 alese la intamplare.Aici avem mai multe cazuri: I)Daca balanta ramane la mijloc,inseamna ca bila cu greutate diferita se gaseste printre celelalte 2 ramase.Se ia una din cele 2 si se trece la a treia cantarire,comparand-o cu o bila din setul 1.Daca cele doua au aceeasi greutate,inseamna ca bila ramasa necatarita din setul 2 este mai grea sau mai usoara(s-a determinat la inceput daca bila in cauza este mai grea sau mai usoara).Daca cele 2 nu au aceeasi greutate,inseamna ca bila din setul 2 este cea cautata(iarasi se stie de la inceput daca mai grea sau mai usoara) II)Daca o grupa de 2 din cele 4 bile are greutatea diferita,se procedeaza ca la punctul I) cu cele 2 bile din grup Asadar,foarte simplu,nu e nevoie de nu stiu cate calcule sau pagini si grafice,va provoc sa gasiti o greseala in rezolvarea mea P.S.:Care-i premiu? | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |