![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Important: cand postati solutiile, folositi tag-ul SPOILER ! Se foloseste asa: [SPOILER="solutie la problema cutare"] .... solutia problemei .... [/SPOILER] Sau daca nu, macar scrieti solutia mai discret, cu fonturi cat mai mici si decolorate - desi recomand solutia cu SPOILER, pentru ca la cei care folosesc alte skin-uri la forum, scrisul cu alb poate fi perfect vizibil. Lasati si altora placerea sa se lupte cu problema respectiva ! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #41 (permalink) | ||
|
Rezolvarea este muncitoreasca dupa cum am spus mai sus. Notam bilele cu 1<->12. avem trei cazuri: a) balanta se inclina spre stanga b) balanta se inclina spre dreapta c) balanta nu se inclina bun de aici facem asa: 1234-5678 luam first c) cand stim ca bila usoara sau grea nu e aici => (continuarea e mai jos din motive de lynx) oky next: a) facem: 1235-4 9 10 11=> a)bila e grea si e in 123 => usor b)4 mai grea sau 5 mai usoara c)usoara 678 pt b este identic aici vine rezolv pt c)(1234=5678) 9 1-10 2 a)9 mai grea sau 10 mai usoara c)11 sau 12 e bila=> facem 11 - 1 => sol b)9 mai usoara sau 10 mai grea sper ca ati intzeles! daca nu poate mai explic
__________________ Fear and pain may accompany Death But it is desire that shepherds its certainty | |||
|
| | #44 (permalink) | ||
|
Acu ca am niste timp(am terminat orele) o sa postez toata solutia. pastram conventiile de mai devreme cu abc si numerotare(o sa folosesc la afis code ca sa ramana formatarea). [code] 1 2 3 4 - 5 6 7 8 a) 1 2 3 5 - 4 9 10 11 a) 1 - 2 a) 1 b) 2 c) 3 b) 4 - 9 a) 4 b) nu se poate ajunge in aceasta situatie c) 5 c) 6 - 7 a) 7 b) 6 c) 8 b) 1 2 3 5 - 4 9 10 11 a) 4 - 9 a) nu se poate ajunge in aceasta situatie b) 4 c) 5 b) 1 - 2 a) 2 b) 1 c) 3 c) 6 - 7 a) 6 b) 7 c) 8 c) 9 - 10 a) 1 - 9 a) nu se poate ajunge in aceasta situatie b) 9 c) 10 b) 1 - 9 a) 9 b) nu se poate ajunge in aceasta situatie c) 10 c) 1 - 11 a) 11 b) 11 c) 12 asta e solutia sunt deschis la contestatii!
__________________ Fear and pain may accompany Death But it is desire that shepherds its certainty | |||
|
| | #45 (permalink) | ||
|
Starcraft: sti ce gresesti tu? tu pp ca o bila e mai grea sau mai usoara! o sa ma repet pt a n-a oara: NU SE STIE DACA BILA CU GREUTATE DIFERITA ESTE MAI GREA SAU MAI USOARA!!!! for God's sake da intelegeti odata ca ma nenorociti! hai io nu m-am prins prima oara da dup'aia chiar am citit ce scria pe aici! HOPA! Se pare ca sunt singurul care are solutia lui proprie si pers!
|
| | #48 (permalink) | ||
|
Problema e pe bune, desi nu pare... Se dau doua pahare, in fiecare se afla aceeasi cantitate de lichid, in primul pahar se afla lichid A si in al doilea se afla lichid B. Se scoate cantitatea x de lichid A din primul pahar, si se pune in al doilea pahar. Apoi, se scoate din paharul al doilea cantitatea x de lichid (nu mai e lichid B, ca deja s-a amestecat oarecum cu x lichid A) si se pune inapoi in primul pahar. Intrebare: Care este mai mare, concentratia de lichid B in primul pahar, sau concentratia de lichid A in al doilea pahar? De ce?
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #50 (permalink) | ||
|
Nu depinde de x. E mai mare concentratia de lichid B din primul pahar. Rezolvare: Pahar1____________________________Pahar2 A_________________________________B A-xA______________________________B+xA A-xA+x(B+xA)______________________B+xA-x(B+xA) Daca despartim vine: A(1-x+x^2)+Bx_____________________B(1-x)+A(x-x^2) Si x>x-x^2 oricare ar fi x real.
__________________ There is no place like 127.0.0.1 | |||
|
| | #53 (permalink) | ||
| nope, mai cautati... Entropy Nu conteaza cat de mare este x. Wiggins Nu e corecta solutia ta. A, B si x nu pot fi adunate sau scazute la fel cum nu poti sa aduni capre si magari. Solutia se poate face mintal, nu necesita foaie si creion sau calcule.
|
| | #55 (permalink) | ||
| Bingo!
... raspuns corect, insa nu conteaza daca se amesteca uniform. Nu conteaza nici daca faci 5 sau 50 de operatii, cu x, y, sau z... Tot ce conteaza e sa fie in final aceeasi cantitate de lichid in ambele pahare. Si atunci, ce lipseste din unul din ele, normal ca e in celalalt ![]() Oricum, primul raspuns corect
|
| | #58 (permalink) | ||
|
Bai AxA solutia mea e corecta pentru ca eu nu am adunat doua chestii diferite. Amandoua erau unitati de volum! Credeam ca e subanteleasa chestia. Iar raspunsul cu "incostient pui mai mult..." e de-a dreptul stupid. Tu ai dat un raspuns babesc, si eu unul matematic. Si conteaza daca se amesteca uniform! Inchipuie-ti daca e vorba de ulei si apa. In acest caz vei pune la loc tot ulei si ai concentratie de 100% in ambele pahare. [Modificat de Wiggins pe 28-03-2001 ora 10:04 PM]
__________________ There is no place like 127.0.0.1 | |||
|
| | #60 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2000 Location: Jupiter |
sunt nedumerit complet. O sa incerc sa-mi bat capul si in zilele urmatoare. Am gasit niste solutii, dar doar in cazul in care stim care este bila, alfel, nu inca
__________________ A good plan today is better than a perfect plan tomorrow. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |