![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Important: cand postati solutiile, folositi tag-ul SPOILER ! Se foloseste asa: [SPOILER="solutie la problema cutare"] .... solutia problemei .... [/SPOILER] Sau daca nu, macar scrieti solutia mai discret, cu fonturi cat mai mici si decolorate - desi recomand solutia cu SPOILER, pentru ca la cei care folosesc alte skin-uri la forum, scrisul cu alb poate fi perfect vizibil. Lasati si altora placerea sa se lupte cu problema respectiva ! |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1707 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Bucuresti | A fost distractiv ![]() ---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 10:24 ---------- 5 Fesuri. Un sultan amator de logica, hotaraste sa gratieze 3 supusi condamnati la moarte, daca reusesc sa rezolve urmatoarea problema: Le arata condamnatilor 3 fesuri rosii si 2 negre, ii leaga la ochi, le pune cate un fes pe cap fiecaruia, si ii aseaza in sir indian (desi erau turci ), dupa care ii dezleaga la ochi.Cum erau asezati, al 3-lea turc vede culoarea fesurilor turcilor 2 si 1, al 2-lea vede culoarea fesului primului turc, iar primul vede ... gadele ![]() Sultanul le spune ca, daca fiecare turc raspunde corect la intrebarea "ce culoare are fesul de pe capul sau" si macar unul stie precis ce culoare are fesul sau, ii gratiaza pe toti 3. #Al 3-lea turc se uita la culoarea fesurilor celor 2 din fata sa si raspunde (corect ): "Nu pot sti ce culoare are fesul de pe capul meu".#Al 2-lea turc asculta ce a zis al 3-lea, se uita la culoarea fesului primului turc si raspunde si el (corect ): "Nici eu nu pot sti ce culoare are fesul de pe capul meu".#Primul turc se uita la gade , tine cont de ce au zis colegii sai si raspunde corect care este culoarea fesului sau.E adevarat ca turcii erau "putin" mai motivati. Voi puteti reface rationamentul lor? ............. O forma mai generala a problemei a fost tratata pe acest thread, acum mai multi ani. Last edited by Culprud; 07-09-2009 at 10:44.. Reason: nu ia tabul :) | ||
|
| | #1708 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Blogul meu: chuckila.blogspot.com | |||
|
| | #1712 (permalink) | ||
|
Nu mai pun spoiler la rationament ca deja problema e veche. Numerotarea incepe la pagina 1 (foaia cu paginile 6-7 nu exista, btw ).Daca la sumele de la 4 cifre (852), 3 (2700) si 2 (180) mai adaugi primele 9 pagini (cu o cifra, 9 in total) rezulta 3741 cifre in total. Dupa "operatie" raman 3734 cifre, deci lipsesc 7. Singura foaie cu un total de 7 cifre este | |||
|
| | #1713 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Bucuresti |
Vina mea. Am inteles gresit enuntul si deci si rationamentul e gresit. Deci nu primesc nimic... ![]() Prin paginile ramase am inteles paginile ramase dupa pagina rupta si nu toate paginile ramase din carte. Poate o enuntare mai clara nu strica :P Tx Ivan! | ||
|
| | #1714 (permalink) | ||
|
Nu e chiar o problema de matematica elementara, dar mi s-a parut interesant. ![]() Trei oameni intra intr-un hotel, platesc 30$ receptionistului si pleaca la camera lor. Receptionistul isi aduce aminte ca de fapt trebuiau sa plateasca doar 25$ pentru camera asa ca trimite un angajat cu 5$ sa ii returneze celor trei clienti. In drum spre camera acestora, angajatul se gandeste ca o sa fie greu pentru cei trei sa imparta 5$ asa ca isi opreste el 2$ si ofera fiecaruia cate 1$. Cum fiecare din cei trei clienti a platit 10$ si a primit inapoi 1$, rezulta ca fiecare a platit 9$, cei trei insumand 27$. Angajatul a oprit 2$ care adaugati celor 27$ insumeaza 29$. Unde este 1$? | |||
|
| | #1715 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Blogul meu: chuckila.blogspot.com | |||
|
| | #1716 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: Bucuresti | | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|