![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Se va intampla? | |||
| Unde ne ascundem? | | 23 | 26.44% |
| Mi se pare o tampenie! | | 50 | 57.47% |
| Ma abtin! | | 14 | 16.09% |
| Voters: 87. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #62 (permalink) | ||
| mai degraba 27, dar tot e aiurea daca ii vizualizezi orbita (foarte invaziva) in sistemul solar.desi sunt impresionat de modul in care o calculeaza ( au incertitudine foarte mica ), cred ca folosesc vreo 12312312321 de fotografii, pentru determinarea orbitei.e totusi, o chestie cu valoare de albedo standard si cu viteza foarte mare, ar putea fi mult mai mare sau mult mai mic in realitate.Daca e mai mare , ar putea sa aiba si mai multa masa (nu i se cunoaste densitatea) si sa fie putin mai periculos decat s-a crezut, ceea ce nelinisteste putin.Nu uita ca o chestie de vreo 10 ori mai mare decat asta a facut multa paguba pe pamant acum vreo 65 de milioane de ani.E putin scary , chiar si la distanta la care a trecut.Au fost in iunie si martie distante de 0.03 au.Astea sunt oribte pe 1 an maxim pentru ca nu tin cont de cum se pot schimba datorita interactiunii gravitationale cu alte corpuri.
__________________ El hambre agudiza el ingenio. | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
interesant ar fi sa analizam de ce sunt unii (doomsdaylovers) extaziati de apocalipsa. pentru ca se simte "entuziasmul" pe oricare topic de acest gen. de ce ai vrea sa vezi apocalipsa? sau de ce ai dori sa traiesti timpuri cu schimbari majore? cred ca doomsdaylovers se cred un fel de fiinta suprema adaptabila la orice, si se vad pe ei iesind deasupra muritorilor de rand intr-un fel de lideri spirituali si nu numai nu stiu cati din noi ar rezista si s-ar adapta perfect unor schimbari majore => doomerii sunt de fapt niste optimisti ![]() singura scuza pe care le-o gasesc doomerilor e ca sunt persoane care au esuat in a se adapta la actuala societate (ceea ce ma face sa-mi pun intrebari asupra capacitatii lor de adaptare in general, mai ales la eventualele schimbari pe care le tot prorocesc). ei doresc cu disperare sa se schimbe CEVA, orice, doar doar or reusi si ei sa-si gaseasca locul pe lumea asta. in esenta ei nu doresc apocalipsa. ei spera in schimbarea contextului, doresc o a doua sansa ![]() 2012 este un alt an, cum a fost si anul 1000, 1999, 2000, etc. asa ca relax. sau nu. se pare ca vom avea ceva probleme cauzate de soare (ciclul 24 se anunta a fi foarte intens si ne va crea ceva probleme), dar vom trece peste. sa presupunem ca tot ce se zice despre nibiru e 100% corect. asa, si? what next? ce avem de castigat stiind data apocalipsei? de evitat n-o putem evita. cu ce ma ajuta informatia asta? ar mai fi o discutie legata de specia umana. de ce ar fi un dezastru sa disparem? ce plus valoare am adus noi lumii in care traim? suntem niste fiinte egoiste care am secatuit de resurse si am poluat lumea in care traim. noi suntem buricul universului si totul se raporteaza la noi. poate un dezastru natural e binevenit. sa ne lamurim un pic vizavi de locul si importanta noastra pe lume
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Quote:
| ||
|
| | #66 (permalink) | ||
| Quote:
Te pricepi la aparatul matematic pentru determinarea unei orbite ? Daca da , cum poti sa afirmi asta cu "100 de ani"?Eu in postul meu am zis un an , pentru o serie de motive, tu pe ce te bazezi? Orbita pentru kd5 a fost trasata pe baza a 115 iteratii in algoritmul folosit ( ce or fi folosit ? Gauss , mathlab , trace ? )iar pozele au fost facute de un telescop de 152.100 de ani nu e mult , e foarte mult.Poate stii ca e suficient sa ai si 3 corpuri ca sa se incetoseze treaba cu atractia gravitationala, dapai un sistem solar, deci, acestea sunt doar estimari ( din moment ce nu se poate calcula cu precizie ) , nu exista soft sau calculator care sa calculeze asa ceva.Estimarile se fac pana cand revine in pozitia cea mai apropiata.Trivia : kd5 -ul a fost descoperit cu 2 luni inainte sa treaca pe langa pamant.
|
| | #68 (permalink) | ||
| Quote:
Si da, exista sisteme de calcul suficient de puternice pentru a crea previziuni si pentru urmatorii 100 de ani si care sunt capabile sa ia in calcul influentele corpurilor majore ale sistemului solar, dat fiind ca proprietatile lor sunt cunoscute si sunt folosite deja in mod curent pentru modificarea orbitelor sondelor spatiale. Exista vreo 10 programe de observatie pentru asteroizi in toata lumea capabile sa furnizeze observatii in cazul unui asteroid suspect. Insa exista o multitudine de factori care influenteaza miscarea unui asteroid, de la masa, densitatea si forma sa, atractia corpurilor prin a caror 'apropiere' trece si pana la efectul Yarkovski printre altele si care pot duce la acumularea de erori dupa un numar mare de iteratii 'in gol', fara corectii pe parcurs. Odata ce un asteroid este identificat, oricine cu un telescop mai serios si o camera foto - de preferat dedicata si de preferat digitala (chiar si un DSLR modificat) - poate participa la campaniile de observatie si urmarire prin fotometrie si astronomie de pozitie. 100 de ani e o perioada foarte confortabila pentru un potential impact cu un asteroid si nu o sa stea nimeni sa calculeze un risc atat de indepartat decat poate in scop orientativ, tocmai multumita multitudinii de factori ce intervin in intervalul asta. Devine interesant un asemenea risc pentru perioade de sub 10 ani. In 2029 o sa ne dea emotii Apophis (~270m) pentru ca estimarea este de 30~40.000 km apropiere de Pamant. O sa vedem cat de corecta este. ![]() Sigur, dupa ce ne trezim din betia sfarsitului lumii din 2012.
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #69 (permalink) | ||
|
ixtl ,am umblat pe google dupa programe freeware care ar putea sa simuleze asa ceva.Sunt motoare fizice dar pentru obiecte mici.Mi-ar placea sa ma joc cu unu d-asta.Sa vad la scara cereasca cum se atrag corpurile si cum s-ar modifica o orbita daca plimb o planeta pe langa alta sau o stea, etc.Stie cineva un program care sa faca asta la scara astronomica?
|
| | #70 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
In astronomie si astrofizica se folosesc programe specializate care ruleaza pe supercomputere, nu ruleaza pe PC si probabil costa mult mai mult decit cistigi intr-o viata...(desi la unele observatoare astronomice mai mici ai putea gasi niste programe - dar tot specializate si de circulatie foarte restrinsa - care sa ruleze pe PC)
Last edited by oldshooterman; 13-07-2009 at 20:13.. | ||
|
| | #71 (permalink) | ||
|
Lol , nici atat de scumpe in rest cred ca ai dreptate cu supercalculatoarele. Nu cred totusi ca sunt atat de complicate ,se defineste o particula standard pentru un corp , in functia de densitatea corpului se afla un numar de particule sau blocuri de particule si pentru astea se aplica o formul simpla. cand e vorba de mai multe planete sau corpuri se calculeaza contributia pentru fiecare in parte , etc.Java Impact and Gravity Simulator
|
| | #72 (permalink) | ||
Problema e ca cei care supravegheaza tot Sistemul Solar si urmaresc in permanenta "toate" corpurile in miscare capabile sa creeze probleme la o eventuala ciocnire cu Pamantul (e vorba de cele identificate deja la care se tot adauga altele nou descoperite) tin cont de zeci de mii de elemente in miscare si interactiune permanenta pentru mai multi ani in avans, deci nu merge treaba cu PC-uri la nivelul asta de date. Articole interesante pentru cei interesati: "Prof. Rob Thacker lectures on supercomputers and how they allow astronomers & astrophysicists to create digital simulations of the Universe. In this talk, he explores some of the spectacular progress that has resulted from such techniques. Podium TV is sponsored by the kind folks at Eastlink Television. The cool folks at astronomynovascotia.ca have also posted the lecture for download (Lecture). Prof. David Turner & Dave Lane Ridicule the "Maya 2012" Pseudo-Science Epidemic..." http://www.ap.smu.ca/~smuaps/society_media.shtml | ||
|
| | #74 (permalink) | ||
| Uite ici un soft. Doar ca ai nevoie de vreo 3000 de observatii pentru a stabili o orbita din cate am inteles. Now ya'all check this brotha'out Si un raspuns mai elocvent la modul de calcul ar orbitelor, printre multe altele.
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC Last edited by ixtl; 15-07-2009 at 23:57.. | |||
|
| | #75 (permalink) | ||
Uite aici ceva gata facut si animat, cu evolutia unor asteroizi pe zeci de ani in urma si in avans! (unele dintre ele) The Animations Page | ||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
OH NU! Mai aveti doar 3 ani de trait!OMG Srsly,teoriile astea cu Planeta X/Nibiru sunt naspa.Acum nu foarte mult timp,Pamantul era bombardat zilnic de tot felul de pietricele din Spatiu.Lame -.- Anyhow,care o sa fie primele cuvinte care o sa le spuneti pe 22.12.2012? In caz ca supravietuiti
__________________ "Has anyone really been far even as decided to use even go want to do more like?" | |||
|
| | #79 (permalink) | ||
|
parca vad un topic prin 2011. ''Unde ne ascundem'' )))))
__________________ http://forum.computergames.ro/106-el...jvc-hi-fi.html | |||
|
| | #80 (permalink) | ||
|
pfoaii.. sa vezi ce party fac de revelion in 2011 toata lumea e invitata!!!-------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
Here we go again! Last edited by deserveux; 21-07-2009 at 04:19.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |