Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-10-2009, 19:31   #1 (permalink)
Registered User

Steam - need help!!

Salut!
Daca este cu ingaduinta as avea nevoie de foarte foarte mult ajutor intr-o privinta, si anume, ce intrebuintari sa gasesc la forta aburului. As dori sa postati orice idee dar absolut orice idee indiferent cat de nebuneasca ar fi ea!(am realizat un aparat care produce abur pana 10 bari, chiar si mai mult, pe care doresc sa-l folosesc la un experiment dar nu as dori sa fie un clasic gen motorul cu aburi sau sa obtin curent electric).

filip001 is offline    Reply With Quote
Old 21-10-2009, 19:36   #2 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Merge la deschis pori!

Nu cred ca trebuie sa urci pana la 10 bari, dar uite o aplicabilitate a aburului.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2009, 18:53   #3 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Lord Raptor View Post
Merge la deschis pori!

Nu cred ca trebuie sa urci pana la 10 bari, dar uite o aplicabilitate a aburului.

nici nu vreau sa ma urc pana la 10 bari, am spus doar ca suporta.... nu inteleg cum adica la deschis pori?

Old 22-10-2009, 21:54   #4 (permalink)
Nick anterior: dicital

meganic's Avatar

Fiert alimente sau dezghetat , spalat haine, un aparat de facut cafea cu vapor de apa sub presiune,etc. Ce aparat ai realizat, e vorba de o oala sub presiune din care eliberezi vapor ? Se elibereaza vapor in mod constant si presiunea nu scade ? Cat volum de vapor poti elibera maxim si cu ce frecventa astfel incat valoarea presiunii sa ramana aceeasi? Te intreb ca sa-mi dau seama ce numesti tu aparat, e cam ca o oala in care ai pus apa, ai pus capacul si pe care ai pus-o pe foc ?

meganic is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2009, 12:39   #5 (permalink)
Registered User

Imediat ce fac rost de un aparat digital o sa postez o poza si mai multe detalii in legatura cu acest "aparat de facut aburi".
Sper sa fie diseara!

Old 24-10-2009, 12:45   #6 (permalink)

meganic's Avatar

Fa o schema rudimentara in paint , doar conceptul, nu trebuie sa stim exact montajul sau sa-l vedem in rezolutie de 12 megapixeli.

Old 24-10-2009, 15:03   #7 (permalink)
Registered User

http://i593.photobucket.com/albums/t...1/PA240032.jpg
http://i593.photobucket.com/albums/t...1/PA240033.jpg
http://i593.photobucket.com/albums/t...1/PA240034.jpg

In cilindrul mare intra circa 2,5 litri apa, iar cilindrul mic colecteaza aburul produs incalzirea cilindrului mare. aburul iese prin acel orificiu de sus.

Acest proiect este foarte important pentru mine deoarece o sa-l prezint in fata unei comisii.
Nu vreau sa produc curent electric deoarece mi se pare un subiect care nu mai este ceva spectaculos. Iar daca nu sa gasesc nimic alteceva(de aceea am cerut ajutorul vostru) merg cu curentul electric dar sper sa nu se intample asa ceva.

Old 24-10-2009, 16:12   #8 (permalink)

meganic's Avatar

Piston sau turbina ? Vezi sa fie cat mai scurt drumul facut de vapor pana la masinarie, sa nu treaca printr-o teava prea lunga sau prost izolata. Nu vrei sa se piarda prea multa caldura. Daca e vorba de o turbina , poti sa faci ceva interesant cu apa (g,l) evacuata. Sa se adune undeva, sa coboare vertical printr-un tub si sa profiti de efectul asta.
Fa un brat mecanic sau o presa. Sa folosesti lucrul mecanic in asa fel incat sa poti face forta cu un cleste. Sa strangi ceva sau sa-l presezi, sa se adune mult vapor si presiunea rezultanta sa faca o forta mare.
Imi plac mult bratele hidraulice folosite de pompieri in descarcerari. Sigur poti sa faci asta si cu vapor. Btw, cu forma nu sunt de acord.

Old 24-10-2009, 20:04   #9 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by meganic View Post
Piston sau turbina ? Vezi sa fie cat mai scurt drumul facut de vapor pana la masinarie, sa nu treaca printr-o teava prea lunga sau prost izolata. Nu vrei sa se piarda prea multa caldura. Daca e vorba de o turbina , poti sa faci ceva interesant cu apa (g,l) evacuata. Sa se adune undeva, sa coboare vertical printr-un tub si sa profiti de efectul asta.
Fa un brat mecanic sau o presa. Sa folosesti lucrul mecanic in asa fel incat sa poti face forta cu un cleste. Sa strangi ceva sau sa-l presezi, sa se adune mult vapor si presiunea rezultanta sa faca o forta mare.
Imi plac mult bratele hidraulice folosite de pompieri in descarcerari. Sigur poti sa faci asta si cu vapor. Btw, cu forma nu sunt de acord.
Da ce are forma??? Tu cum ai face sa produci abur si cand eliberezi presiunea aburului sa nu iti iasa si apa?

Old 24-10-2009, 21:43   #10 (permalink)
Registered User

Nu trebuie uitat de "randamentul" instalatiei. Cu ce se incalzeste apa pina la punctul de fierbere? (de ex. sa incalzesti apa cu o rezistenta electrica pentru ca apoi sa produci curent electric e o mare greseala/prostie!)

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 24-10-2009, 22:25   #11 (permalink)

meganic's Avatar

Quote:
Originally Posted by filip001 View Post
Da ce are forma??? Tu cum ai face sa produci abur si cand eliberezi presiunea aburului sa nu iti iasa si apa?
Eu as folosi un simplu cilindru, cu aria bazei mare in asa fel incat zona de incalzire sa fie cat mai mare. Asa caldura ar ridica temperatura apei mai repede. Vaporul nu l-as departa de zona de caldura ca sa-l duc tocmai intr-un alt rezervor ( unde temperatura e mai scazuta) si dupa aceea sa-l umblu iar prin alta teava cu temperatura si mai scazuta. Vaporul cand e sub presiune urca si printr-o teava , poti sa-l plimbi, apa nu.
Cilindrul nu ar trebui sa aiba o inaltime prea mare si trebuie sa fie boltit in partea superioara.

Old 24-10-2009, 23:38   #12 (permalink)
Registered User

Abur - Wikipedia In josul paginii gasesti principalele utilizari ale aburului. Pentru aplicatii industriale e nevoie de presiune mare. Se poate concepe o instalatie care sa alimenteze cu abur niste cuptoare special construite pentru un restaurant, pentru preparare de mincare care se face "pe abur".

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 25-10-2009, 15:38   #13 (permalink)

meganic's Avatar

oldshooterman, nu stiu daca esti constient de asta , dar cand ii servesti cuiva un link de wikipedia ( dupa ce iti arata ca s-a interesat, si vezi ca e deja implicat in procesul discutat) se considera ofensa. E jignitor, il trimiti inapoi la conceptele bazice. Ce te face sa crezi ca nu a consultat acel link , ca nu a consultat minima informatie care se gaseste acolo? Deci nici cunostinte elementare nu are , il trimiti la abur-wikipedia ? Ti-a cerut parerea , vrea un soi de brainstorming , nu aplicatiile bazice ale vaporului. E batjocoritor sa crezi ,asa din oficiu, ca nu le cunoaste. Mai nou wikipedia nu mai e argument solid in discutii, s-a transformat intr-un punct de vedere. Nu mai trebuie sa formulezi o opinie, dai direct link-ul de wikipedia. E o metoda de exprimare prea laconica si saracacioasa discutia in care se schimba doar linkuri de wikipedia (cand ambii cunosc conceptele discutate). Wikipedia nu e un punct de vedere si de multe ori cunoasterea din ea e exact ceea ce este , cunoastere enciclopedica , superficiala.

Old 26-10-2009, 15:06   #14 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by meganic View Post
Eu as folosi un simplu cilindru, cu aria bazei mare in asa fel incat zona de incalzire sa fie cat mai mare. Asa caldura ar ridica temperatura apei mai repede. Vaporul nu l-as departa de zona de caldura ca sa-l duc tocmai intr-un alt rezervor ( unde temperatura e mai scazuta) si dupa aceea sa-l umblu iar prin alta teava cu temperatura si mai scazuta. Vaporul cand e sub presiune urca si printr-o teava , poti sa-l plimbi, apa nu.
Cilindrul nu ar trebui sa aiba o inaltime prea mare si trebuie sa fie boltit in partea superioara.
Asta este viziunea ta, iar ceea ce ai vazut in poze este viziunea mea. Fiecare cu gandirea lui.
Eu zic sa nu ne mai batem capul sa gasim tot felul de defecte sistemului.
Daca doriti sa ma ajutati postati orice idee indiferent cat de banala sau imposibila ar fie ea. Poate ca eu le voi cumbina la sfarsit. Oricum va voi anunta ce proiect am ales si apoi si rezultatul final din fata comisiei.

Old 26-10-2009, 15:21   #15 (permalink)
Registered User

Fatman Joe's Avatar

Ce mi se pare ciudat aici e faptul ca ai facut aparatul inainte de a sti la ce-o sa-l folosesti. Chiar, de ce te-ai apucat in primul rand sa-l faci?

Fatman Joe is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 15:29   #16 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Fa un aspirator cu aburi!
Cu toate ca daca ma uit la pozele tale hardughia pare cam grea.

Old 26-10-2009, 15:38   #17 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Fatman Joe View Post
Ce mi se pare ciudat aici e faptul ca ai facut aparatul inainte de a sti la ce-o sa-l folosesti. Chiar, de ce te-ai apucat in primul rand sa-l faci?
Aparatul a mai a fost folosit la altceva(nici eu nu stiu) avea alta forma.
Cand l-am vazut mi-a trecut prin minte chestia cu aburul. L-am reconditionat si reparat. In principal vroiam sa produc curent electric. Sa modific centralele eoliene am un proiect in minte de revolutionarea lor, iar aburul il foloseam pe post de vant sa demostrez ca au randament bun indiferent ce viteza are vantul sau directie. Dupa ce am pus pe hartie acest plan destul de greu mi-am dat seama ca faza cu curentul elctric nu mai e ceva iesit din comun ba chiar banal si m-am razgandit. Astfel am ajuns unde sunt acum. Daca nu voi gasi nici o alta soluti voi merge cu curentul electric dar sper sa nu se intample asta. Acum te-ai lamurit?

---------- Post added at 15:38 ---------- Previous post was at 15:36 ----------

Quote:
Originally Posted by Lord Raptor View Post
Fa un aspirator cu aburi!
Cu toate ca daca ma uit la pozele tale hardughia pare cam grea.
Are in jur de 15-20 Kg sau chiar mai mult. Nu am cantarit-o.

Old 26-10-2009, 15:54   #18 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Sa modific centralele eoliene am un proiect in minte de revolutionarea lor, iar aburul il foloseam pe post de vant sa demostrez ca au randament bun indiferent ce viteza are vantul sau directie. Dupa ce am pus pe hartie acest plan destul de greu mi-am dat seama ca faza cu curentul elctric nu mai e ceva iesit din comun ba chiar banal si m-am razgandit.
Explica mai in detaliu faza cu centralele eoliene, ca eu nu am inteles.
Adica urma sa faci abur (cel mai probabil arzand ceva), abur pe care apoi sa il balansezi inspre o eoliana din aia, si la capatul celalalt urma sa recuperezi energie electrica?

Ai facut calculele de randament la chestiila astea? Nu de alta, dar am impresia ca e o pierdere de timp. Altfel, daca doar faptul ca s-a mai facut deja te-a impiedicat ma cam ingrijoreaza.

Oh, and another thing!
Vezi ca exista deja centrale eoliene capabile sa mearga indiferent de directia vantului. Palele lor seamana cu niste pale de elicopter puse la verticala, nu la orizontala cum sunt puse pe masina de zburat.

Gen d'astea:
http://en.wikipedia.org/wiki/Darrieus_wind_turbine
sau astea
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Windlahor.jpg

Nu directia vantului e principalul obstacol, ci randamentul de culoare maro al instalatiilor in sine.

Old 26-10-2009, 16:09   #19 (permalink)

meganic's Avatar

Quote:
Asta este viziunea ta, iar ceea ce ai vazut in poze este viziunea mea. Fiecare cu gandirea lui.
Nu e pe viziuni, chestia aia pierde caldura datorita formei pe care o are. Ti-am propus o forma mai eficienta in care s-ar conserva mai mult caldura si in care ai atinge o presiunea mai mare, in timp mai scurt. Chestia aia a fost construita sa piarda caldura! Nu vezi nicio similitudine intre ce ai facut tu si un calorifer vechi din fonta ?
De ce ai ales tocmai materialul ala ? Ai consultat vreun tabel cu capacitati calorice inainte ? Te-ai interesat de forma boltita despre care ti-am spus ? Vrei sa folosesti aburul ca sa invarti o elice (in loc de aer), la asta te-ai referit cand ai zis ca vrei sa imbunatatesti centralele eoliene? Daca ai fi citit ce ti-am scris in celalalt post ,cand te intrebam "piston sau turbina?" ai fi aflat ca ideea asta este deja in practica, si mult mai bine intrebuintata, se numeste turbina de vapor. Ma simt jenat fata de oldshooterman.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Thread Tools

Posting Rules