Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-05-2004, 05:28   #21 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by Uncle Sam
Din câte ştiam eu nici un corp care are masă proprie nu putea să ajungă la viteza luminii. Cel puţin aşa am învăţat eu la ora de fizică.
rectific [...]care ar putea exista doar la viteze superluminice (tahioni alea alea )[...]
Quote:
Originally Posted by LifeSucks
ce crezi ca o sa faca o holograma proiectata in trecut? (asta presunpunand ca se poate). O sa iti trimita date in viitor? CUM?
Pai e simplu...deja putem anima cu ajotorul senzorilor plasati pe corp, personaje virtuale in timp real... deci si holograme...e de ajuns ca emitzatorul respectivei holograme sa beneficieze de ceva sensori externi
Partea proasta la aceasta ipoteza este ca daca ar vrea sa se faca neobservati, holograma pe care o animeaza, ar putea avea infatisare umana...Dar...(si sper rusinea mea sunt nevoit sa ma corectez iar)eu am folosit termenul de "holograma" pentru a sublinia inexistenta ei materiala...nu am propus imagini proiectate in 3d, ci un side effect al distorsiunii temporale(ca sa fiu mai concret, nu cred ca corpul uman permite calatoria in timp...asa ca corpul respectivului calator o sa imbatraneasca linijtit in timpul lui, deoarece el nu apare in baza de date a timpului prezent, si nici energia vitala nu ar putea s-o imparta in 2 sa mentina existenta a aceluiasi corp in doua momente diferite,dar printr-un pliu spatio-temporal va putea sa apara(poate in mai multe sa in mai putine dimensiuni) in timpul nostru.Ca un om care uitandu-se la un peste, care inoata in acvariu (deci intangibil pentru "peste", limitat la dimensiunile sale)Asa poate observa, analiza, sau cine jtie draq ce vrea el sa faca, intr-o alta dimensiune spatio-temporala, fara a creea paradoxuri si alte nenorociri

marqq is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2004, 09:47   #22 (permalink)
Paranoia is natural

ete dreaci, e nevoie de senzori . degeaba trimiti holograme de microfoane. Iar daca senzorii respectivi ishi fac treaba din viitor, nu mai vad rostul "hologramei". So, un contact oarecare fizic trebuie sa existe.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2004, 10:45   #23 (permalink)
Banned

aaroman's Avatar

Yeap, ma intrebm si eu care-i scopul imaginii proiectate in trecut
In rest, daca cineva isi inchipuie ca orice reuseste a provoca o imagine nu are masa, respectiv prezenta "materiala", se inseala Fotonii nu sunt reflectati/deviati de chestii care n-au masa (fie si numai de miscare ). Ca sa spun altfel, un asemenea lucru implica energie = masa
Si chiar si o imagine poate provoca paradoxuri, adica o vezi, te sperii, te impiedici si-ti rupi gatul, si dupa aia nu-ti mai faci copilul, care ar fi chiar stramosul trimitatorului de holograma. Nasol

Problemele cu tahionii sunt multe... Iti indic cateva:
- nu exista decat ca si particule virtuale, adica pentru intervale foarte mici de timp, si energii foarte mici, sub limita data de principiul de incertitudine. Cu alte cuvinte nu pot fi observate & masurate
- din pacate au prostul obicei sa calatoreasca in trecut, si numai in trecut, cu alte cuvinte "proiectorul hologramei" n-are cum sa afle informatii despre trecut cu tahionii aia, ca nu se mai intorc inapoi
- Un observator din punctul B ca sa observe alt punct A tot de pe pamant, dar intr-un alt timp, nu are nevoie numai de "calatorie in timp", ce si de calatorie in spatiu. Lasand deoparte faptul ca cele doua cam au legatura intre ele, si in practica n-ai cum sa modifici coordonatele spatiale si temporale independent , cum iti imaginezi tu calatoria aia in timp si spatiu? Considerand ca asta reuseste, tu spui ca timpul propriu a lui B trece normal, la fel si in punctul A, timpul propriu e neschimbat, tine cont ca cele doua puncte sunt in miscare relativa una fata de alta , si explica cum se ajusteaza coordonatele astfel incat holograma sa nu "decoleze" cu viteze fenomenale Daca nu intelegi ce vreau sa zic, sa-ti indic cumva simplificat: pamantul de unde se face calatoria in timp e in perioada iernii, si aici e vara. Sistemul solar a calatorit ceva intre timp, datorita rotatiei galaxiei, dar sa zicem ca distanta asta nu-i problema. Problema e ca pamantul se invarte in jurul soarelui, si cele doua pozitii fiind diferite, exista miscare relativa intre ele (uita de factorul timp un moment, pretinde ca sunt doua sisteme solare sunt simultane, si imagineaza-ti cate o planeta la fiecare, in pozitii diferite).

Inca mai crezi in calatoria in timp? Daca da, vezi ca a existat un thread pe tema asta, am adus acolo destule argumente impotriva

aaroman is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2004, 18:31   #24 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Desi tot ce spui e adevarat (inconvenientele tahitonilor le cunosteam si eu) managai speranta ca intr-un viitor oricat de indepartat, vom reusi sa efectuam calatorii spatio-temporale (cu sau fara ajutorul tahitonilor)
Ce e drept, nu stiu de ce nu prea ma mai atrage teoria pe care am formulat-o antecedent

marqq is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2004, 19:26   #25 (permalink)
Banned

aaroman's Avatar

Cred ca-i cazul sa cauti threadul ala cu calatoria in timp...

Old 06-05-2004, 20:43   #26 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
8x8?
LOOOOOOOOL

AxA is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2004, 11:49   #27 (permalink)
Banned

oXala's Avatar

Mie cred ca mi-ar placea foare mult daca lumea ar lua din 2012 intorsatura spre o alta dimensiune, spre deosebirea de ideea pe care toti o adora foarte mult la ora actuala, aceea cu viata dupa moarte (rai-iad), de care cu totii ati ras, in mod indirect, mai sus.
Parerea mea este ca toti care au raspuns sunt niste "wannabe", cu radacini foarte puternice in lumea asta si le se pare ca este cam imposibil ca lumea sa se termine.

PS: Parerea mea

oXala is offline    Reply With Quote
Old 07-05-2004, 12:45   #28 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

oXala, tu cred ca ai vazut alt film. Si banuiesc ca tocmai te-ai trezit din somn sau tocmai ti-ai revenit dupa un soc puternic, altfel nu-mi explic cum puteai scrie atâtea traznai in atât de putin spatiu.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2004, 02:17   #29 (permalink)
Banned

oXala's Avatar

da ... asa o fi ... imi retrag cuvintele :|

Old 10-05-2004, 14:06   #30 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Trebuie sa recunosti ca densitatea de traznai este mai mare in primul post al topicului, decat in ce-a vrut sa zica oXala...

Old 10-05-2004, 14:25   #31 (permalink)
Banned

oXala's Avatar

Daaa AxA cu totii avem dreptate ... ala care crede in asa ceva e prost rauu maa

PS: Io cred ca se drogheazaa ...

Old 11-05-2004, 09:50   #32 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

N-a insinuat nimeni ca primul post ar avea concurenta. De-aia si este primul post. Este unic, intangibil. Toti vor sa-l atinga, dar nu se poate. Este PRIMUL, unicul. Etc.

Ce nu inteleg eu este de ce se mai posteaza pe thread, myself included.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2004, 00:41   #33 (permalink)
God of LEDs

NUKE[D]'s Avatar

Apropo de alte dimensiuni , vedeti ca dupa teoria suprestringurilor mai sunt inca vreo 7 dimensiuni care sunt in afara perceptiei noastre

LED website online !

NUKE[D] is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2004, 08:49   #34 (permalink)
Banned

aaroman's Avatar

Si teoriile superstringurilor, si supergravitatiei, sunt nefalsifiabile. Si aproape neverificabile Pana nu demult, nici nu-si imaginau oamenii ca s-ar putea verifica respectivele teorii. Mai nou exista unele sperante ca supergravitatia s-ar putea verifica... In cativa ani vom afla daca se verifica sau nu...
Oricum, teoriile alea sunt niste artificii matematice, dimensiunile aditionale nu sunt in mod necesar analoage cu cele spatiale. Marimile fizice pot fi vazute ca si dimensiuni in cadrul cine stie carui spatiu matematic (a se vedea impulsul pe o directie a unei particule ca dimensiune in spatiul fazelor - si mai mult decat atat, pentru fiecare particula exista dimensiuni separate ), asta nu inseamna ca dimensiunile alea sunt acelasi drac cu dimensiunile uzuale.

Old 14-05-2004, 01:26   #35 (permalink)
AxA
the sky is NOT the limit

AxA's Avatar

Acum, cand ma gandesc ca in titlul threadului sunt doua intrebari, ma gandesc sa postesz un raspuns simplu, si gata:

Nu. Nu.

-------------------
Votacul

Old 12-06-2004, 17:18   #36 (permalink)
Registered User

leon's Avatar

Ca de obicei.De la lucruri adevarate fiecare interpreteaza in felul sau.Poate vom vedea o legatura intre frecventele Schumann(care sunt reale si detectabile) si alte chestii precum Elvis si moartea lui JFK.

http://encyclopedia.thefreedictionar...nn%20resonance
http://radio-research.bei.t-online.d.../schumann1.pdf
(pdf de citit neaparat)

http://www.crystalinks.com/shumann.html
http://www.2012.com.au/SchumannResonance.html

leon is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2004, 18:35   #37 (permalink)
Banned

DeepIce's Avatar

Poate e ceva legat de trecerea la era Varsatorului si la ridicarea nivelului de constiinta la nivel planetar.

Referitor la discutia despre calatoria in timp: in mod obisnuit noi constientizam timpul ca o succesiune temporala liniara trecut-prezent-viitor. Dar daca nu este asa? Se spune despre persoanele care au perceptii extrasenzoriale ca pot percepe timpul intreg, ca o unitate, simultan. Iar ca sa vezi ce a fost in trecut nu trebuie neaparat sa te duci acolo fizic. Dupa unele teorii "informatia" se "agata" de diverse obiecte, este pastrata si mai apoi poate fi "citita" (gen: un clarvazator vine pe un sit arheologic si citeste informatia pastrata in acel loc).

DeepIce is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2004, 19:34   #38 (permalink)
Registered User

apropo de inversarea polilor magnetici di ora zero am citit acu cativa ani o carte sf pe tema asta....o panarama
si intr-o alta carte sf se punea problema daca ar fi fiinte care ar avea constiinta in asa fel oncat sa perceapa timpul instantaneu si nu secvential (cum facem noi)
de munde toate teoriile de genul celei care deschide threadul mi se par niste rebuturi de romane sf....adica daca nu poti savii cu o idee originala i-a sa luam unele mai veci si sa le imbracamin pseudostiinta, luam gura la fraieri, mai adaugam vreo 2 fiinte 'extreterestre' care ne impartasesc din inteligenta lor si gata...articol de senzatie de prostit masele

leonardd is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2004, 19:37   #39 (permalink)
ateu

Colonelu''s Avatar

auzi, da' imi trebe pasaport pentru dimensiunea asta?

Colonelu' is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2004, 10:45   #40 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
auzi, da' imi trebe pasaport pentru dimensiunea asta?
Da, un pasaport "nefalsifiabil" ©

Comanche is offline    Reply With Quote
Advertisment
frosmoJoacă-te cu folos!

Pe Frosmo îţi transformi câştigurile în premii!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Ştiinţă

Thread Tools

Posting Rules