![]() |
| | #3 (permalink) | ||
|
lol ... 150 grade of course ------------------ Exista doua tipuri de oameni : Care nu te iubesc si care se prefac ca te iubesc, sau tin oarecum la tine ca esti munca lor .
__________________ -> Visul este real atata timp cat dureaza. Diferenta o realizezi la trezire. N-ai putea spune acelasi lucru si despre Viata ? -> Wake up ! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Guest |
Scoate tata o culegere sa ne luminezi si pe noi cum sta treaba cu matematicile astea superioare, poate ne mai luminam si noi oleaca din atitzia logaritmi, integrale si geometrii analitice care ne-a intunecat intr-atit incit nu mai stim o problema de a sasea. Morometzii si-au pierdut mintzileeee!!!! | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
30 de grade. ------------------ Gandul este un fulger intre doua rastimpuri de bezna, dar acest fulger e totul. Henri Poincare
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Palinca de Bihor...40'j de grade si ceva...
__________________ 15. I will never employ any device with a digital countdown. If I find that such a device is absolutely unavoidable, I will set it to activate when the counter reaches 117 and the hero is just putting his plan into operation. The Top 100 Things I'd Do If I Ever Became An Evil Overlord | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 1999 Location: this beta version has expired! |
Daca ai trage o paralela la BC prin D notind cu E intersectia cu AB ai vedea ca EDB=DBC (alterne interne sau cum naiba le zicea). Cum ADE=80 => EDC=100 => DBC=60 (sau mai putin) de unde ar rezulta ca ABD are 20 sau peste, deci BD<AD ceea ce e imposibil, asa ca se vede ochiometric, ca unghiul cautat trebuie sa fie sub 40 (asta daca n-am incurcat valizele intre timp). PS. Las' ca dau peste raportoru ala si vedeti voi demonstratie ![]() PS2. Ma seaca cind uit sa dau "disable smilies", nu se poate sa fie "on" in mod implicit? | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Dar altfel stii? In afara de calcule, ca aia nu e demonstratie. Cu calculatorul de buzunar e simplu, aplici teorema cosinusului de trei ori, in triunghiul ABC pentru unghiul A ca sa calculezi BC, apoi in triunghiul ABD, tot pentru unghiul A, ca sa scoti BD, si, in cele din urma, in triunghiul BCD pentru unghiul BDC, ca sa obtii cosinusul; aplici arccosinus, si obtii unghiul. Fix 30 de grade. Brici. Dar nu e demonstratie. ![]() Sau, fara teorema cosinusului: duci DE perpendiculara pe AB, cu E pe AB, si notezi: AB = AC = a BC = AD = b DE = c AE = d EB = e u = pi / 18 (10 grade, adica jumatate din unghiul BAC) apoi pui mana si calculezi: b = 2 a sin u (din "jumatate" de triunghi ABC) c = b sin 2 u (din AED) d = b cos 2 u (tot din AED) e = a - d ABD = arctg c / e (din BED) BDC = 2 u + ABD (unghi exterior triunghiului ABD) Daca stiti o demonstratie, nu o puneti aici inca. Spuneti doar ca stiti cum se face, nu vreau sa aflu inainte sa-mi mai storc putin creierii.
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 1999 Location: Bistrita, B-N, Romania |
BC=BD => CBD isoscel. ABC-isoscel => unghiul ACD=180-20/2=80 => unghiul BDC=80. E bine? [This message has been edited by DeathPlay (edited 15 March 2000).]
__________________ What is live else then an escape from DEATH | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Ba da ce pana mea e aici?Cerc de olimpici la mate?NU ma duc la scoala 2 saptamini sa n-o vad pe scroafa(asa o alintam noi pe dna. profesoara) si dau de voi.UA!UA!Intelectualizantilor Ua!UA!------------------ ...and remember , drugs are baaad,alcohol is baaad!!!
__________________ Having to cope with a dysfunctional society, we take refuge in solitude which is a substitute for dignity Zhang Ke Jia | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Bai... sunt tare curios sa aflu si eu cum v-a dat voua 80 sau 150 !!!! Va rog sa bagati demonstratiile aici, daca va da 80 sau 150... Doar daca va da 30, adica atat cat si trebuie, NU bagat demonstratia ca sa ne mai gandim si noi cum se face... pe DeathPlay cu noul triunghi isoscel, il sfatuim sa mai citeasca definitia unui triunghi isoscel, sau abecedarul, dupa caz... GRRR. ------------- non - A
__________________ Invingem impreuna. - Geoantonescu | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
DeathPlay, citeste inca o data textul problemei. BC = AD, nu BC = BD -- se mai intampla, Axa a fost cam rautacios. ![]() Proka, read my lips: e vorba de unghiul BDC (Barbu, Dumitru, Costica). D (Dumitru) e pe AC (Ana, Costica), deci, oriunde ar fi acel D (Dumitru), unghiul BDC (Barbu, Dumitru, Costica) este mai mic de 100 (o suta) de grade, pentru ca triunghiul BDC (Barbu, Dumitru, Costica) are deja un unghi de 80 (optzeci) de grade, iar suma unghiurilor intr-un triunghi e de cel mult 180 (o suta optzeci) de grade. Asa ca unghiul ala nu poate avea 150 (o suta cincizeci) de grade, nici cu pistolul la tampla. Eh, acum am fost eu rautacios... nu te supara pe mine.
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Yes! Mi-a iesit. Din pacate, cu ceva trigonometrie, insa foarte "lite". Nu stiu daca intr-a sasea stiam vreo boaba de trigonometrie, dar in a saptea stiam sigur tot ce am folosit. Incerc sa fac o constructie, ca sa mimez sintetic ideea din demonstratia trigonometrica, dar nu pare sa iasa nimic. Pentru o demonstratie de clasa a saptea, uitati-va aici. [This message has been edited by Cd (edited 15 March 2000).]
|
| | #18 (permalink) | ||
| Guest | pai e banal .. adica: se palica o data teorema lu' Pitagora generalizata .. si se afla BC in functie de AB si unghiu' A .. apoi se mai aplica o data aceeasi teorema in triunghiul BCD in care se cam, stiu 2 laturi si un unghi .. de aici iese usor ..... ![]() ------------------ just me ... | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Dracula, da, numeric iese usor (vezi ceva mai sus, ca am spus si eu fix acelasi lucru)... dar daca faci calculele simbolic, asa cum trebuie facute intr-o demonstratie, si folosesti teorema cosinusului (aka Pitagora generalizat, desi nu e exact acelasi lucru), ies niste monstri greu de imaginat. Plus ca nu cred ca stiai teorema cosinusului in clasa a sasea, eu imi aduc aminte ca se face intr-a saptea.
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Hehe... Da, Cd, cam asa se demonstreaza fara teorema cosinusurilor si fara calcul direct de unghiuri... Totusi, nu sunt asa sigur ca stiam in clasa a VII-a sin a + sin b sau macar sin 2a... -paniq [This message has been edited by paniq (edited 15 March 2000).]
__________________ have no fear. just paniq. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |