![]() |
| | #21 (permalink) | ||
| Guest | CD ... pai e tot ce mi-am putut aduce aminte .. cit de cit aproape de perioada respectiva .. faza e .. ca iese .. nasol da' iese .. ca doar si pe mine ma enervau niste probleme pe vremea aia .. si stateam la ele de-mi sareau capacele .. ca apoi sa aflu ca se fac ururel in 2 rinduri .. ce sa-i faci asta e viata ------------------ just me ... | ||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
OK CD!!! Singurul care a rezolvat problema!!! ![]() O MARE bila alba de la mine... nu ca ar conta... V-am spus ca este de clasa a 6-a... nu am vorbit nici un moment in plus... Daca mai aveti si voi alte probleme asemanatoare cu asta (de cunostinte minime, dar greu de rezolvat) poate le postati pe aici. See ya. | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Nu m-am lasat! Aici e rezolvarea pe care avea de gand s-o scaneze Stapanul Cutremurelor. Nu cred ca se poate mai simplu. ![]() Acum ajutati-ma si voi sa fac o problema (nu e de clasa a sasea, insa e frumoasa). Enuntul e tampit de simplu, dar nu stiu cum se face, si ma roade din anul intai de facultate, de cand am avut-o la examen la geometrie (am luat noua -- oare de ce nu zece? ).Sa se arate ca pentru oricare patrulater convex care nu e paralelogram exista cel putin o parabola care trece prin toate cele patru varfuri. Sau, varianta mai tare: sa se arate ca prin varfurile oricarui patrulater convex fara laturi paralele trec exact doua parabole distincte.
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
Frumoasa rezolvarea. Indeed. Va dau si eu una... Un patrat ABCD. Se duc dou unghiuri de 15 grade din C si D (in interior) care se intersecteaza in E. Demonstrati ca ABE echilateral. Atentie: problema de clasa a sasea!!!! ------------------ Cu mii de pipe si purici, Paragusul
__________________ Cu mii de pipe si purici, Paragusul | |||
|
| | #32 (permalink) | ||
|
Sa incepem cu varianta cu sinusi si cosinusi... foaaarte lite trigonometria, dar fara nu-mi iese. Mai incerc.
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
|
Problema (cam de algebra, nu de geometrie, sorry ) (Din The Times, Thursday March 16, 2000) In principiu, sa se demonstreze ca orice numar par mai mare decat 2 poate fi exprimat ca suma a doua numere prime. (N=P1+P2) Mentionez ca nu stiu rezolvarea, deci nu veniti la mine sa plangeti. Toata chestia e cu shpil, si povestea e mai lunga, dar v-o spun in episodul viitor. ------------------ Andrei [CG] | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Andrei, dispari cu algebra ta (care e, de fapt, teoria numerelor...), ultima oara cand am citit de chestia aia se chema Conjectura lui Goldbach! Conjectura inseamna afirmatie nedemonstrata, dar pentru care exista multe exemple si nici un contraexemplu. ------------------- Bernhard R.
|
| | #37 (permalink) | ||
|
Da CD, in legatura cu problema mea, a doua rezolvare e cea mai simpla. Numai ca triungiul echilateral il dusesem cu latura AC, merge si asa. Nu mai postez rezlvarea ca e similara cu a ta... Dati si voi probleme de mate de clasa 6-7-8. Eu am fost la uman in leceu si am terminat o facultate umanista... | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |