![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 | De ce traiesti ?
Te-ai intrebat vreodata, dimineata, cand deschizi ochii, de ce o faci ? Nu e vorba de "de ce existam", ci in mod specific, de ce traiesti TU ? Pentru ce faci umbra pamantului degeaba, pentru ce atata risipa de oxigen, pentru ce contribui cu mizeria ta la mizeria acumulata de specia umana pe aceasta planeta ? Cu ce contribui la un scop mai mare decat tine, asa cum poti, cu ideile tale fixe si cu rationamentul de care nu ii pasa nimanui ? Iti dai seama ca daca nu vei mai exista, un foarte mic procent din populatia umana iti va simti lipsa ? Iti dai seama ca daca nu ai fi existat, nimeni nu ti-ar fi dus lipsa oricum ? Iti dai seama ca tu esti singurul care cunoaste modul in care gandesti indeajuns de mult incat sa-l iubeasca si esti singuru-l care il iubeste atat de mult incat sa se chinuie sa-l cunoasca ? Iti dai seama ca nimeni nu te cunoaste oricum ? Daca viata e doar o agonie a mortii, de ce continui ? Esti cumva masochist ? Daca viata nu iti poate aduce nimic nou si surprinzator, de ce continui ? Iti plac pedepsele ? Daca ai foarte mari sanse sa sfarsesti printr-o boala dureroasa care va aduce multe pagube familiei tale, atat financiare cat sufletesti, de ce nu termini totul cat mai repede, sa reduci impactul mortii la minimum ? Daca viata e doar o alta rutina din existenta ta mizera, de ce nu ii faci fata s-o incetezi ? Daca raspunsul tau face parte din seria "de-aia", "de ce nu?", "pt ca exist", etc, atunci nu te strofoca si imagineaza-ti urmatoarea situatie. Esti legat(a) la ochi. Simti ceva rece la tampla. E o arma. Ii simti teava rece cum aluneca pana in gura si infipta in obraz. Ti-e frig, esti transpirat(a). O voce te intreaba, de ce traiesti ? De ce nu ar trebui sa te omoare ? Un singur raspuns iti poate salva viata. Ce anume te face atat de pretios incat sa nu se distreze de pe urma ta ? De ce meriti sa iti reiei viata ca pana acum ? Esti multumit cu viata ta pana acum ? Au devenit 2 intrebari; statistic, ai cu 100% mai multe sanse sa mori. De ce traiesti ? Esti multumit cu viata ta ? Ai fi putut schimba ceva azi, dar nu ai facut ? raspundeti ............................... Fara offtopicuri, ironii, misto-uri. La urma urmei, va arde de glume cu o teava de pistol in gura ? | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
I, for one, trully HATE my life... Cateodata ma uit (cand ma duc acasa) pe strada, la oameni, la geamurile lor. Si imi dau seama ca de fapt ca nu eu sunt cel care nu merita sa traiasca... Cand vad tigania asta pe strada, si cand vad la ce nivel MICRO-WORLD traiesc unii (de genul isi fac griji ca se anuleaza meciul de maine sau ca n-o sa ajunga la timp acasa sa vada Din dragoste bre' si alte porcarii asemanatoare). Nu stiu pe nimeni sa gandeasca la lumea asta peste un interval mai mare de 24h. Ma uit la ei si vad cum vietile lor nu inseamna nimic altceva decat ziua de maine... Eu imi pierd timpul gandindu-ma la lumea intreaga si unde vom fi in viitor! Dar sa sarim peste asta... Tu ai pus problema per bucata, nu per total. Sunt convins ca sunt altii care n-ar merita sa existe. Exemple sunt suficiente.
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Prima oara am citit "Din ce traiesti?". Din salar, ffs. Si cum am trecut de varsta aia cu intrebari incomode, am ajuns sa-mi placa viata. La nebunie. Micile griji si realizari sunt un deliciu. O bere rece, o carte buna, un joc misto, un film de calitate, o mica problema rezolvata cu succes la munca sunt tot atatea motive pentru care vreau sa traiesc si maine. Bine, daca ma intrebi pe mine as vrea sa traiesc pana zic eu "hopa". (N-am citit atent partea cu pusca la cap, si daca as citi-o atent si as cugeta adanc la un raspuns tot un cacat ar iesi; daca nu esti in situatia aia de-adevaratelea nu poti da un raspuns real). In rest, SF, mai usor cu pastilele combinate cu alcool, mai pune mana pe un rense.com. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Serios vorbind, traim si - mai ales - vrem sa traim din cauza genelor noastre. De cand viata a aparut pe Pamant in urma cu cateva miliarde de ani, au fost selectate spre supravietuire numai exemplarele cu cea mai mare dorinta de a supravietui. Noi suntem urmasii a milioane si miliarde de generatii de organisme care si-au dorit sa traiasca si si-au transmis genele mai departe. In aceste conditii, e absolut normal ca in noi dorinta de supravietuire sa fie puternica. Nu conteaza ca restul lumii nu ne va simti aproape deloc lipsa. N-ar conta nici macar daca restul lumii nu ne-ar simti deloc lipsa - cei condamnati la inchisoare pe viata sau cei naufragiati pe o insula pustie continua sa traiasca, in ciuda faptului ca pentru restul lumii ei nu mai exista. Aici cred ca trebuie mentionata o alta componenta a psihicului uman - speranta. Cu totii speram ca va fi mai bine, pana si in cele mai disperate situatii. Iar pierderea sperantei e primul pas pe drumul spre pierderea dorintei de a trai.
__________________ Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Oare de ce mi se invarte in creier refrenul de la "Life for rent"? ![]() Daca ar trebui sa justific de ce merit sa fiu lasata in viata as spune: Traiesc pentru ca stiu ca pot sa fac ceva bun pentru altii. Si vreau sa pot sa privesc putin mai departe de cei 10 centimetri ai nevoilor personale. Be the change you want to see. Ghandi.
__________________ Caminante, no hay camino. Se hace el camino al andar. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Eu vreau sa traiesc pt ca inca nu am vazut tot ce e de vazut pe lumea asta, pt ca nu am ajuns inca sa vad pamantul din spatiu, pt ca nu am experimentat inca toate sentimentele, emotiile etc, pt ca sunt curios cum va arata viitorul, pt ca vreau sa mor odata cu lumea etc..... Sunt putin cam egoist stiu !Oricum eu chiar nu pot intelege cum unii oameni se sinucid din motive stupide! A si daca as avea un pistol la tampla, nu as sta sa ma milogesc de persoana respectiva sa ma lase sa traiesc. Cel putin asa cred acum cand sunt in siguranta .
__________________ Ein volk, Ein Reich, Ein Fuhrer Heil BASE ! | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
traiesc pt ca sunt 99% convins ca daca ma sinucid o sa fie mai rau dupa....oricum prea multi oameni traiesc in virtutea inertiei si cum zicea si mystik prea multi oameni care traiesc si gandesc pe termen scurt, niciodata nu ne gandim la generatiile care vin si ce se poate intampla cu ele...la nivel instinctual suntem sub animale, suntem printre putinele specii care isi omoara progeniturile...cel mai probabil raspuns e ca traim ca sa evoluam cu toate ca majoritatea fac tocmai invers
| ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
ori la tampla ori in gura. , eu traiesc pentru ca sunt multe persoane care vor sa ma vada mort. fiecare zi pe care o traiesc e o zi in plus pentru ei de invidie, ura shi dezamagire. in rest sunt locuri de vazut, oameni de cunoscut, femei de iubit shi mistici de enervat. p.s. sper sa n-apara pe aici iubirea sferica ...
__________________ Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori. Last edited by motorzbh; 14-12-2005 at 23:09.. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: bucuresti |
MOARE CATE PUTIN cel ce se transforma in sclavul obisnuintei, cel ce nu calatoreste, cel ce nu citeste, cel ce nu stie sa asculte muzica... Cel ce nu cauta harul din el insusi... MOARE CATE PUTIN cel ce evita pasiunea, cel ce isi distruge dragostea, cel ce nu se lasa ajutat, cel ce evita emotiile ce invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si sufletul sa vibreze... MOARE CATE PUTIN cel ce nu isi schimba existenta, cel ce nu vrea sa construiasca ceva nou, cel ce nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste... cel ce isi petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia ce nu se mai opreste, cel ce abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput, cel ce nu intreaba de frica sa nu se faca de ras, cel ce nu raspunde chiar daca are un raspuns... MOARE CATE PUTIN cel ce nu risca certitudinea pentru incertitudine pentru a-si indeplini un vis... MOARE CATE PUTIN cel ce evita moartea cate putin doar amintindu-si intotdeauna ca ,,a fi viu” cere un efort mai mare decat simplul fapt de a respira... Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare! Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul! Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie! Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale! Daca va fi sa furi, fura o sarutare! Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica! Daca va sa simti foame, simte foamea de iubire! Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi... Dupa un text de Pablo Neruda | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Martin Luther King Jr. a spus Daca nu ai in viata un motiv pentru care ti-ai da viata inseamna ca nu traiesti. Nu pot decat sa fiu de acord cu aceasta idee...
__________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. God must like stupid people very much, that's why He keeps making so many of them... | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Cea mai mare reushita a Bisericii a fost sa convinga lumea ca Dumnezeu are nevoie de mijlocitori. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Umbra nu apare cu un scop, pur si simplu o sursa de lumina este blocata de un obiect si din cate stiu eu inca nu se fac ratii pentru oxigen. De ce trebuie un om sa contribuie la un scop mai mare decat el, si ca tot a veni vorba, cum "contribui la un scop" si ce e un scop mai mare decat un om, e vorba de lungime sau latime? ![]() Quote:
In ceea ce priveste situatia ipotetica, persoana cu pistolul oricum trebuie sa fie putin dereglata ca sa faca asta, si e o presupunere plauzibila ca nu mai poate pricepe o argumentatie. Oricum raspunsul este total dependent de interpretare, poate lui i se pare un motiv bun de a trai "pentru ca vreau sa plantez morcovi", dar "pentru ca trebuie sa imi intretin familia" nu. Un om traieste atata timp cat mecanismul sau biologic functioneaza. Viata nu este un merit sau un drept, a intreba cu ce drept traieste cineva e ca si cum ai intreba cu ce drept se invarte Pamantul in jurul Soarelui. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |