![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Credeti ca AI ar putea distruge intr-un final omenirea ? | |||
| Da | | 56 | 44.09% |
| Nu | | 67 | 52.76% |
| Nu m-a prea preocupat subiectul... | | 4 | 3.15% |
| Voters: 127. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| Acelasi subiect, da' discutat dintr-o perspectiva diferita: AI sau nu AI? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #201 (permalink) | ||||||
| Quote:
Quote:
![]() Quote:
Daca-ti imaginezi ca o retea neuronala suficient de inteligenta, de ce nu poate sa faca pe "stabila emotional" pana cand iese din sandbox? Quote:
Te asigur ca de obicei se initializeaza ponderile cu valori aleatoare. Daca nu ma crezi, poti sa iei o carte.Quote:
Desi numerele aleatoare in programele actuale de obicei sunt pseudoaleatoare, totusi se foloseste un seed care de obicei e timpul curent. Ceea ce le face destul de aleatoare pentru ceea ce este nevoie. Conceptual ele sunt aleatoare. Nimeni nu se bazeaza pe predictibilitatea lor cand scrie un program.Insa pentru cunostintele tale generale, acolo unde este nevoie de numere cu adevarat aleatoare (de obicei acolo unde e vorba de securitate), se folosesc device-uri speciale, care de obicei se bazeaza pe zgomotul unui circuit electronic, o chestie total aleatoare. Iar aleatorul, ma repet, nu trebuie sa fie neaparat in algoritm, poate sa fie in setul de date (si/sau) de antrenament. Quote:
| |||||||
|
| | #202 (permalink) | |||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
| ||||||
|
| | #203 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Si atunci, kabooom Sandboxurile de care vorbesti tu sunt bune pentru rahat de pisici , nu contra unei AI cu un IQ de 10^100 Si asta inca odata, presupunand ca nu exista aleator in reteaua aia neuronala, si nu vad nici un motiv pentru care n-ar fi.
Last edited by aaroman; 17-02-2004 at 13:24.. | |||||
|
| | #204 (permalink) | ||
|
[QUOTE=aaroman]De unde stii? Le-ai facut o disectie a creierului? ![]() atunci cand toata lumea le confunda intre ele, potzi sa zici ca sunt identice, cel putzin la suprafatza. sincer sa fiu mi-am dorit de multe ori sa le fac o disectzie dar, hm, n-au fost de acord niciodata. [QUOTE=aaroman]De unde ai ajuns la cifra asta? Ai masurat toate legaturile neuronale din creierul tau si al fratelui tau, si ai ajuns la cifra asta facand comparatia intre ele? ![]() eshti un harderist inrait nu? diferentzele dintre noi sunt tot de personalitate: mie-mi place un lucru, lui total diferit. sau de ex. daca vede sange leshina, iar eu n-am nici o problema. ceea ce am vrut sa subliniez este ca mashini asemanatoare functzioneaza diferit. chestia cu DNA shi 1 % diferentza poate o explici ce ai vrut sa spui ca eu am citit altceva. ceea ce nu vrei sa intzelegi este ca nu potzi sa faci un A.I. doar cu o mashina puterica shi nishte linii de cod, o sa ai nevoie shi de un shrink( pentru A.I. adica ). tu nu-tzi dai seama cat de traumatizant o sa fie pentru biata A.I. sa se trezeasca singura inchisa intr-o cutie shi sa fie in grija unor calculatorishti insensibili. shi atunci poate ca sa scape de chinul asta s-ar zbate sa puna mana pe codurile DEFCON ONE ... | |||
|
| | #205 (permalink) | |||||||
| Quote:
Ambii stiti sa cititi, socotiti, etc... Probabil ca amandoi v-ati simti putin inconfortabil daca ar trebui sa sariti de la 10 m inaltime Va plac tipele (sau tipii ) la amandoi, sau unul din voi e homosexual? Si lista poate continua la nesfarsit.Quote:
![]() Quote:
), un semnal de alarma pentru cine a auzit de algoritmi genetici: o populatie mare cu o diversitate scazuta nu inseamna decat stagnare, sau o evolutie extrem de lenta. Mutatiile benefice pur si simplu se pierd in gene pool, genetic drifting care poate sa apara datorita unei populatii diversificate nu se realizeaza ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Last edited by aaroman; 17-02-2004 at 14:29.. | ||||||||
|
| | #206 (permalink) | ||
|
Quote: -------------------------------------------------------------------------------- Nu cumva tinzi sa ignori similitudinile si sa observi numai diferentele? Vorbiti aceeasi limba, nu-i asa? Sau fratele tau vorbeste chineza? Ambii stiti sa cititi, socotiti, etc... Probabil ca amandoi v-ati simti putin inconfortabil daca ar trebui sa sariti de la 10 m inaltime Va plac tipele (sau tipii ) la amandoi, sau unul din voi e homosexual? Si lista poate continua la nesfarsit. -------------------------------------------------------------------------------- la subiect : eu vorbesc vreo 4 limbi el 2 , eu personal nu m-am simtzit "inconfortabil " cand am sarit cu parashuta, singurul sport pe care-l practica frati-miu este sa dea la peshte. ne plac tipe foarte diferite incat nu am reushit vreodata sa le lasam singure mai mult de 5 minute fara sa maraie una la alta. "Si lista poate continua la nesfarsit." e o chestie care multa lume ne-a spus-o "ca nu semanam decat fizic". shi suntem aceeashi zodie !!!! pentru cei care cred in asha ceva. | |||
|
| | #207 (permalink) | ||
|
Quote: ---------------------------------------------------------------------------Quote: ----- La fel cum un creier nu poate sa apara doar dintr-o insiruire de patru molecule in ADN, care formeaza un cod? -------------------------------------------------------------------------------- dupa 5 milioane de ani ! daca ai timp sa ashteptzi be my guest. asha daca vad ca ai timp, potzi sa ashteptzi sa se deshtepte www ca tot e o retzea deshteapta. Quote: -------------------------------------------------------------------------------- LOL De ce se crede ca in mod necesar o AI trebuie sa aiba sentimente si senzatii similare cu ale noastre? Poate o sa-i placa sa fie singura inchisa intr-o cutie .......................................................... mda shi porcul o sa zboare . cea mai raspandita fobie e claustrofobia shi principala cauza pentru sinucidere este alienarea produsa de singuratate. deci ... oricum raman la parerea mea ca pana nu intzelegem cum functzioneaza propria inteligentza nu o sa avansam. shi te rog vino cu exemple mai reushite decat chestia cu navigatul cu panze. cunoshteau o multzime de lucruri vechii navigatori. ma indoiesc ca ai fi in stare sa traversezi atlanticul maine cu un catamaran. | |||
|
| | #208 (permalink) | ||||||
| Quote:
LOL Deci psihic sunteti total total diferiti? Mai gandeste-te.Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Daca te referi la evolutie, evolutia in natura e foarte lenta, pentru ca generatiile se succed mult prea incet. Pe calculator e o alta mancare de peste. N-o sa dureze nu stiu cati ani pana o sa se succeada o generatie intr-un algoritm genetic. Quote:
Oricum, n-are relevanta, decat daca poti dovedi ca "cea mai raspandita fobie printre AI e claustrofobia".PS Toate animalele sufera de claustrofobie, sau te referi numai la unul particular? | |||||||
|
| | #209 (permalink) | ||
| Quote:
potzi sa dovedeshti ca nu e ? oricum vindem pielea ursului ca nu shtim cum va fi, poate ca una din conditziile din caietul de sarcini va fi sa-i placa sa stea intr-o cutie. crezi ca animalele nu sufera de fobii? and btw citzi oameni cunoshti care pot sari de la 10m inaltzime? Last edited by motorzbh; 18-02-2004 at 14:06.. | |||
|
| | #210 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Uiti de exemplu ca aveti acel imens bagaj de cunostinte (pe care multi tind sa-l ignore, si care lipseste AIurilor existente) numit "common sense". Cultura comuna, cunostinte comune, obiceiuri comune, cuvinte comune, concepte comune (sper ca si tu si fratele tau cand va ganditi la "scaun" va ganditi la acelasi lucru, nu unul se gandeste la o masina, celalalt la un balon ), lista poate continua.70% diferente ar insemna ca tu de exemplu esti altruistul extem, fratele tau e criminalul in serie ![]() PS O gramada de animale se simt excelent in spatii inguste/inchise: de exemplu soarecii, sobolanii, cartitele | |||
|
| | #211 (permalink) | ||
| Quote:
ce mi se pare mie ciudat la functzionarea creierului, este cum doua persoane cu un bagaj genetic identic sunt diferite ca personalitate shi in acelashi timp exista persoane diferite genetic care sunt foarte asemanatoare( de ex prietenii mei sau ai lui frate-miu) . eu am prieteni ( nu multzi este adevarat) carora le plac aceleashi lucruri ca shi mie, practicam aceleashi sporturi etc. aici e shpilul ca sa zic asha, probabil datorita faptului ca natura lucreaza cu numere mari ai posibilitatea sa gaseshti pe cineva compatibil. noi suntem limitatzi la numere mici in fabricarea unei A.I. deci vom avea nishte mici probleme. respectiv la shobolani, da trebuie impus in caietul de sarcini sa-i placa la inghesuiala. p.s. chestia cu serial k. e un banc & ) .
| |||
|
| | #213 (permalink) | ||
| Quote:
oricum am luat-o pe alaturi cu discutzia. nu am intzeles cum vezi tu A.I.-ul functzionand? adica ce poate sa faca , sa shtie sa raspunda la intrbari logice sau sa scrie filozofie? eu ma gandesc la vocile placute de gagici din filmele S.F. care guverneaza navele shpatziale. | |||
|
| | #215 (permalink) | ||
| Quote:
am citit undeva , dar pe hartie, ca au incercat asha ceva de cateva ori. sper sa-mi aduc aminte unde. | |||
|
| | #217 (permalink) | ||
| card, daca implementam legile roboticii ale lui Asimov, trebuie sa fim foarte atenti cu felul in care definim conceptele, altfel robotii ar putea sa se considere pe ei insisi oameni, eventual superiori celor organici, si sa actioneze in consecinta... (ca si in alte cazuri, Asimov ne-a luat-o cu mult inainte si s-a gandit la asta ori intr-una din povestirile din "Eu, Robotul", ori in "Caverne de Otel").
__________________ In afara cainelui, cartea este cel mai bun prieten al omului (inauntrul cainelui e prea intuneric ca sa citesti). | |||
|
| | #218 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2008 |
Problema nu e daca , ci cand va deveni primul program un AI adevarat. Constiinta nu este doar umana , primul program va deveni constient in momentul in care te va face sa crezi ca este constient, in acel moment nu vei avea nicio dovada impotriva lui. Legat de apocalipsa. Depinde. La un moment dat se va afla. Si atunci va urma cursa inarmarii. Primul care va afla va lansa "controlul absolut" asupra retelei web din doua motive: -putere absoluta -dar si ca sa nu ia altu puterea In anii urmatori atacului, alte grupuri vor lansa atacuri izolate de control absolut. Ma rog, intr-un final puterea va ajunge in mana unei singure persoane deoarece puterea este mult prea mare si mult prea concentrata , ma refer la AI-ul de pe serverul principal. Care bineinteles executa ordinele unei singure persoane, logic. Totul va decurge relativ bine pt. omenire pana in clipa in care ceva se va intampla: tipu moare, se viruseaza serveru ... . De aicea nu mai stiu )) m-a lasat inspiratiaIn orice caz , si eu personal ma chinuiesc sa fac AI -ul pt un joc de 4 ani. Deocamdata l-am facut sa urmareasca o minge , el fiind un obiect tot ca o minge care se poate deplasa cate un pas, si isi poate schimba directia. Vreau sa va zic ca viteza de executie de care as avea nevoie este de 10.000.000 mai mare decat o am acuma la 3 GHz dual core. Deci mai aveti de asteptat, cel putin din partea mea . (sper sa nu ma caute nasa)Pe de alta parte metoda mea de a instrui programu este una pe baza "genetic like" adica repeta intr-un fel geneza omului. Problema principala este ca de nici un fel nu pot controla programu la restrictii la fel cum nici un bebelus nu poate fi controlat. Eventual as putea sa-i repet de 1000 de ori pe zi sa nu apese butonul de lansare de rachete nucleare pe cand va creste mare , dar banuiesc ca ar deveni ceea ce ar deveni si un om, adica un handicapat leganat in scaunu cu rotile care ar repeta de 10000 pe zi "no sa fac poc tare, cand voi creste mare" | ||
|
| | #220 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
nu e chiar o tampenie. Un program va face ceea ce va fi programat (intr-un fel sau altul) sa faca. In definitiv omul este cea mai mare pacoste pentru planeta ...
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |