Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Filozofie

Notices

View Poll Results: Credeti ca AI ar putea distruge intr-un final omenirea ?
Da 56 44.09%
Nu 67 52.76%
Nu m-a prea preocupat subiectul... 4 3.15%
Voters: 127. You may not vote on this poll

Thread Introduction
Acelasi subiect, da' discutat dintr-o perspectiva diferita: AI sau nu AI?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-05-2009, 06:56   #221 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Este irelevant ca omul este cea mai mare pacoste pentru planeta. Evident, ar fost mai bine daca reuseam sa ajungem unde suntem fara sa facem nicio stricaciune, dar nu s-a putut.

E ca si cum ai spune ca tu esti cea mai mare pacoste pentru apartamentul unde locuiesti.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 06:56   #222 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Este irelevant ca omul este cea mai mare pacoste pentru planeta. Evident, ar fost mai bine daca reuseam sa ajungem unde suntem fara sa facem nicio stricaciune, dar nu s-a putut.

E ca si cum ai spune ca tu esti cea mai mare pacoste pentru apartamentul unde locuiesti.

Old 27-05-2009, 09:16   #223 (permalink)
Registered User

ciocanul's Avatar

Suntem intr-o "fundatura" cu AI-ul cam de vreo 40 de ani.
Nu s-au mai gasit algoritmi noi, nu s-a mai avansat mai deloc(SF-ul nu se pune ).
Eu nici nu vad cum am mai putea avansa daca nu reuseste sa avanseze matematica dar asta e o alta discutie...

ciocanul is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 10:56   #224 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Eu nici nu vad cum am mai putea avansa
Eu m-as orienta catre o fuziune cu biologia.
Natura e suficient de "dashteapta" incat sa fabrice creiere umane (care se pare ca definesc etalonul inteligentei), prin urmare eu as incerca sa o iau pe calea aia.

O simbioza intre procesor si material biologic.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amoeba_dubia

Quote:
The Amoeba dubia also has the largest genome known to date. This protozoan genome has 670 billion base pairs of DNA, over 200 times larger than the human genome
Daca vrei sa te gandesti la metode ingenioase de stocat informatia, poate ar fi bine sa cautam si exemplu din biologie.
Sunt sigur ca or sa gaseasca si metode simpatice de calculat, folosind algoritmi "naturali".

Last edited by Lord Raptor; 27-05-2009 at 12:02..

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 11:56   #225 (permalink)
Paranoia is natural

Ivan, cam slaba analogia, noi nu am creat planeta. Si cunosc oameni care au grija de apart in care stau

Dar poti face analogia planeta-apart - om-gandacii de bucatarie

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 27-05-2009, 12:14   #226 (permalink)
Registered User

ciocanul's Avatar

Creierul este o "masina" mult prea complexa pt a o intelege, dar mai a o reproduce...

Nu cred ca ar fi o solutie buna ca in primul rand te-ai lovi de biserica, de idioti care nu vor sa mai facem teste "inutile" pe animale(dar mai pe oameni), sa nu mai calcam iarba si sa stingem lumina.

E "filozifica" aproape treaba, e o teorie ceva mai recenta: depindem si aici ca si in majoritatea domeniilor din "fundatura" de acest sistem "cauza-efect" care se pare ca e depasit la acest moment...

Cumva orice efect are o cauza, asta ne "rupe" si ne "ingradeste" in gandirea noastra: daca adun pe a la b rezulta c, daca bate vantul se misca frunza, daca apas o tasta se intampla procesul X si de asta depinde matematica, fizica si teoria sistemelor si multe altele.
De fapt, asta e viziunea si intelegerea noastra asupra fizicii, matematicii, sistemelor, etc.
Daca am reusi sa schimbam intelegerea, de fapt nu intelegerea ci modul de a intelege am face un pas in evolutie urias.

E mult de detaliat...

Old 27-05-2009, 12:24   #227 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Well, timp si biti pe serverele CG-ului avem.

La un moment dat se ajunge la limitele performantei unui anume material. Siliciul are si el unele limite. Te joci sa zicem la designul respectivei chestii, si incerci sa mai storci cateva puncte de performanta, dar per total, orice sistem este o functie a metodei de fabricatie, proprietatilor materialelor din care e fabricat, si a design-ului.

Daca in materie de metoda de fabricatie si design, ne jucam pe cat de mult posibil (si imaginatie avem), in schimb nu putem sa ne jucam cu limitele intrinseci ale materialului.

Si atunci, incercam sa gasim altceva, care functioneaza mai bine.
Si se pare ca deocamdata, tot ce a functionat "mai bine" a fost modelul biologic.

Prin urmare, eu as sustine dezvoltarea unui calculator "viu".
Si chestia cu biserica si hipiotii e secundara.
Aia pot fi relativ repede calmati. (in lumea civilizata)

Old 27-05-2009, 12:50   #228 (permalink)
Registered User

ciocanul's Avatar

Nu s-a reusit nici macar crearea unui virus, nu mai vorbim de o celula.
"Virusii creati" e o expresie super-fortata, de fapt se iau virusi si se modifica, nu se "creaza" nimic.
Celule sau un virus din pamant din iarba verde inca nu am facut si nici o supa primordiala nu se arata in meniu prea curand.
Cum sa faci un creier atunci ?

Cu genetica se tot joaca dar aici sunt pb deja: tot ce se descopera costa mult, teste genetice pe embrioni umani sunt interzise de biserica&Co...
Totul este patentat riguros si in prima faza va fi folosit in medicina pt tratarea de boli precum cancerul si nicidecum in alte domenii...

Old 27-05-2009, 13:55   #229 (permalink)
Corps des Mines

Lord Raptor's Avatar

Quote:
Celule sau un virus din pamant din iarba verde inca nu am facut si nici o supa primordiala nu se arata in meniu prea curand
Dar nici nu trebuie sa-i faci "de la zero".
Adaptezi ceea ce exista deja.

Uite o chestie care mie mi s-a parut interesanta. Progresele se incadreaza intr-un trend super-exponential.
Calculatoarele din ziua de azi nu mai reusesc sa tina pasul cu ritmul in care se depun date in GENBank.

The future is coming.
Look busy.

Si ca bonus:

Old 16-10-2009, 21:40   #230 (permalink)
Registered User

alinghitescu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ice_2k View Post
Sper sa nu se mai fi discutat pe-undeva subiectul asta, daca da... sorry.
Deci ceea ce ma preocupa nu este daca este posibila realizarea AI (fiindca sigur se va realiza, mai devreme sau mai tarziu), ci urmarile sale... de exemplu daca vom pune niste astfel de ai-uri la controlul diferitelor baze militare or such... le vor pune niste directive de genu "n-ai voie sa faci prostii" si gata... dar daca ele avand propria lor constiinta ne vor scapa in final de sub control si nu vor mai vrea sa faca ce le ordonam noi ? Then what ??
Nu am mai stat sa citesc toate posturile,insa am aflat ca in 2012 va fi lansat primul robot care are inteligenţa peste ce a oamenilor.Sa vezi atuncia buba

alinghitescu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2009, 21:44   #231 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Nu mai citi Libertatea.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2009, 21:59   #232 (permalink)
Registered User

alinghitescu's Avatar

De fapt nu am citit in Libertatea , ci am aflat de pe Discovery

alinghitescu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2009, 23:19   #233 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Nu este chiar asa mare diferenta. Atat timp cat nu stim totul despre creierul uman, nu este logic si ca nu putem face ceva la fel de bun sau mai bun ca el?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2009, 23:42   #234 (permalink)
Registered User

Probabil articolul se referea la computere cuantice si la puterea de procesare in raport cu (virgula) creierul uman, care ihmo, e total alta mancare peste decat inteligenta.

XFactor is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 00:08   #235 (permalink)
Registered User

Contrar asteptarilor, s-au facut progrese importante in dezvoltarea IA. Unele cercetari se desfasoara in laboratoare bine securizate pentru ca unii iau in serios posibilitatea unei situatii "de criza".(The Singularity)

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 13:41   #236 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Probabil emisiunea a considerat creierul uman ca fiind un procesor care executa x operatii pe secunda si a extrapolat legea lui Moore pana acolo unde un CPU de siliciu va ajunge la acel numar.
De aici pana la AI mai e cale lunga.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Stonehenge > Filozofie

Thread Tools

Posting Rules