Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Guild Wars

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-10-2005, 08:22   #1 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Builds - filosofie, principii, reguli

Un build bun se caracterizeaza prin urmatoarele:

1. Monks buni, foarte buni
Daca monks buni nu sunt, atunci nimic nu e. Daca un coechipier pica repetat si consecutiv, inseamna fie ca monks nu au skillurile necesare, fie nu se pricep. Am intalnit echipe in Tomb sau GvG care au facut fata unui numar incredibil de mare de damage, in timp ce altele pica lejer in fata unui damage mediu ca intensitate si cantitate. Un tip pt. monks: daca sunteti fugariti de warriors, exista sansa sa nu puteti pastra distanta fata de ei, fie datorita wardului advers, fie din cauza ca au sprint, fie ca au pathfinding mai bun. In aceste situatii, incercati sa alergati 3-4 secunde (numarati-le daca e) si sa stati pe loc 1-2 secunde. In peste 50% din cazuri, skillu' warriorului folosit special pt aceasta (Bull Strike de exemplu) va fi anihilat total - va zic asta din experienta mea de warrior.

2. Proeminent ofensiv
Cazu' cel mai fericit e cand nu sunt patru oameni, ci cand cinci participa la atac, sunt ofensivi. Daca se implica si monks atunci cresc sansele de victorie.

3. Flexibilitate
Aici nu intra numai tipurile de atac cat mai diversificate despre care voi vb mai jos, ci posibilitatea si capacitatea (sunt chestii diferite) de adaptare la toate situatiile posibile, nu atat strategice (date de natura buildului advers), cat tactice (date de asezarea inamicilor, de felu' in care se coordoneaza, de felu' in care se misca, se apara sau ataca).

4. Folosirea tuturor skillurilor din bara
Un skill nefolosit e un skill care a fost inserat degeaba in buildu' personal. Un skill care nu a fost folosit deloc sau foarte putin timp de 3-4 meciuri consecutive n-are ce cauta in joc. Exista unele exceptii insa, cum ar fi un skill a carui folosire, desi e foarte rara, fie indeparteaza o slabiciune foarte particulara a builduilui, fie are, comparativ cu celalalte, un efect superior asupra buildurilor inamice.

5. Structura adecvata de skilluri
Ea tre' facuta in asa fel incat sa anihileze skillurile adversarilor sau sa diminueze impactul acestora. Anihiliarea respectiva se face fie prin insasi structura buildului (de exemplu, unele skilluri de protectie sunt inutile in fata hexurilor), fie prin combinatii de skilluri.

Retineti doua reguli de aur:
a) Nu exista un build universal
Indiferent cat de multe structuri de builduri inamice iei in calcul, intotdeauna exista sansa sa dai peste un build care prin constructie sau folosirea skillurilor poa' exploata la maxim o slabiciune particulara a buildului tau.
b) Nu exista build specializat
E adevarat ca sansele de a exploata o slabiciune particulara a unui build advers cresc in acest caz, cu conditia ca buildu' inamic sa fie prea specializat sau prea general. Insa cele doua situatii sunt destul de rare, astfel ca sansele respective cresc doar in teorie.

6. Disciplina pe TS
Reprosurile, nervii, povestile, barfele, laudele, exclamatiile de incantare isi au locu' dupa meci - am promis ca nu ma mai enervez, insa daca e sa se mai intample, o voi face dupa meci. Asta nu inseamna sa fie mutenie totala pe TS, ci fiecare sa vb scurt si concis - exista un ghid de conduita, cititi-l si aplicati-l pana cand va intra in reflex. Nu mai vreau momente de delasare, vorbaraie, lipsa de concentrare, chiar si cand jucam impotriva unor ghilde de toata jena. Tre' sa ne obisnuim sa jucam concentrat, serios si atent tot timpu', indiferent impotriva cui jucam. Va mananca limba? Aveti ceva important de impartasit, da' care nu are legatura cu partida? Abtineti-va pana dupa meci, eventual cereti pauza de vreo 10 minute. Cum a zis si rassallah, e mai bine mai putine meciuri jucate pe seara, insa un raport superior de victorii/infrangeri.

7. Tipuri de damage cat mai diversificate
A folosi una-doua tipuri de damage la care participa 3-4 oameni e cam aiurea. Daca analizati buildu' pe care il folosim in prezent, observati ca nu se deosebeste in esenta de un build de spike (Ele sau Ra), in sensu' ca cere coordonarea simultana a mai multor oameni pe o tinta, hai doua, folosindu-se doua tipuri de damage. In afara de cazu' in care buildu' nostru ar fi foarte eficient impotriva unor inamici insasi prin natura sa, tactica asta concentrata nu tine impotriva echipelor bune. Energy denial, life degen, heavy hexes, sau combinatii dintre acestea sunt viitoru': damage diversificat, skilluri de protector inutile, tinte multiple luate in vizor simultan sau imediat consecutiv etc. Nu zic sa renuntam la buildu' asta, insa mai tre' aduse imbunatatiri. Ca inca nu ne coordonam e altceva, e o problema pe care tre' sa o remediem urgent. Dureaza mai greu treaba asta deoarece nu joaca in fiecare seara aceeasi oameni, si nu toti au acelasi rol seara de seara. Nu zic sa jucam mai putini, dimpotriva, insa cei din spate care tipa "lipsa de coordonare" ar tre' sa ia in seama si aspectu' asta obiectiv si sa aiba rabdare.

8. Coordonare
Aici intra atat numaru' si felu' vocalizelor pe TS, cat si modu' in care coechipierii interactioneaza pe teren. Pt. inceput, a se incerca sa se formeze mici echipe de 2-3 jucatori care sa joace mult impreuna, astfel incat fiecare sa se cunoasca slabiciunile si punctele forte ale fiecaruia si ale intregii mini-echipe. In prima etapa, este recomandat ca jucatorii respectivi sa fie de acelasi tip (War/Ra cu War/Ra, Wa/Ra cu Wa/E, sau Wa/Ra cu Ra/Me). In a doua etapa, se trece la combinarea jucatorilor cu profesii total diferite - nu uitati ca majoritatea skillurilor isi dovedesc eficienta maxima atunci cand sunt folosite cu alte skilluri apartinand altor clase. Noi cre'ca putem (de fapt suntem deja) trece direct la a doua etapa.

9. Experienta
a) Jucati cat mai mult toate tipurile de PvP din GW - toate isi au rolu' lor.
b) Invatati toate skillurile - efectu' lor, durata de castare, durata de incarcare, cantitatea de energie ceruta etc Chiar daca n-ati apucat sa le folositi practic, cititi pe fansite-uri descrierile lor, repetat, pana cand le stiti pe dinafara. Luati-l ca exemplu pe rassallah - stie aproape toate skillurile
c) Invatati cat mai multe combinatii de skilluri. Cititi si experimentati cat mai multe tactici si strategii. Incercati sa le puneti in practica. Creati-va propriile combinatii, strategii si tactici si prezentati-le aici pe forum pt. feedback si brainstorming.
d) Apasati de multe ori TAB la inceputu' meciului, profitati de momentele de pauza dinaintea inclestarilor, si vedeti macar asa ca o impresie generala, din ce e compus buildu' inamic si cam la ce va puteti astepta. Observati ce skilluri si combinatii de skilluri folosesc inamicii si trageti invatamintele de rigoare, fie in timpu' luptei, fie dupa.
e) Asigurati-va un management judicios al adrenalinei si energiei. Va puteti baza si pe coechipieri in acest sens, insa nu exagerati decat daca toata echipa e foarte experimentata. De exemplu, daca Ne care va oferea energie a picat si voi n-aveti de exemplu Energy Tap, sunteti in pericol de a ramane fara energie.
f) Miscati-va permanent (de exemplu cresc sanse de dodge fata de atacurile ranged, fie ele sageti sau vraji). Mai mult, cu destul de mult exercitiu, se pot anihila atacuri prin pozitionari adecvate. De exemplu, daca sunteti fugarit de un warrior, puteti trece printre doi coechipieri care se vor lipi imediat dupa, blocand astfel warrioru' respectiv. Deplasati-va astfel incat inamicu' sa nu foloseasca scurtaturi in pathfinding, ci dimpotriva, sa mariti distanta dintre voi si el.
g) Miscati-va din taste si nu din mouse. La inceput e mai complicat, insa va asigura o precizie superioara a deplasarii, plus ca in timp ce va miscati puteti folosi mouse-u' pt. a schimba perspectiva si a observa cat mai multe pe campu' de lupta. E invers ca la Quake: cu cat fol. mai mult tastele cu atat joci mai bine
h) Folositi avantajele terenului: inaltimile, gardurile, wardurile, noroiu', nisipu' etc. Stiati ca un Ranger situat pe o inaltime da damage mai mare deoarece loveste in cap? La fel si cand dai cu wandu'.
i) Setati-va interfata in asa fel incat sa corespunda nevoilor voastre. Interfata unui Mo tre' sa fie diferita de cea a unui Warrior. Asigurati-va ca aveti o vizibilitate maxima asupra a ceea ce se intampla pe ecran. Folositi cat mai multe shortcuturi - timpu' vostru de reactie tre' sa fie minim.
j) Dati pe "mute" muzica si efectele sonore. Da, tre' sa o zic si pe asta, deoarece am observat ca unii joaca cu muzica, si inca la volum mare. Pai cum sa te concentrezi si sa auzi ce e pe TS in conditiile astea? Eu am totu' pe mute.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2005, 16:49   #2 (permalink)
Registered User

Trebuie sa recunosc ca ce a scris Assassin mai sus e aur in opinia mea. Acuma sa nu intelegeti ca trebuie sa devenim roboti si sa traim doar pentru jocul asta Insa daca facem macar jumate din ce zice Assassin vom fi de doua ori mai buni ca acum.

rassallah is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2005, 17:22   #3 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Mda, la teorie suntem buni, practica ne omoara...
Nu, nu traiesc pt jocu' asta, insa vreau sa castigam. Nu concep ca altii sa fie buni si noi nu. Suntem in prezent o comunitate super, cu persoane una si una, e pacat sa nu ne impingem limitele la maxim.

Old 06-10-2005, 14:04   #4 (permalink)
Registered User

Elendoras's Avatar

eh..eu ca de obicei cu critica

assasin nu incerca sa impui stilul tau de warrior ca adevar universal (no offense intended). un build ofensiv este la fel de bun ca unul defensiv...de ce pare ca este mai usor de jucat unul ofensiv este si ca majoritatea metagame-ului este unul ofensiv deci slabiciunile sunt mult mai usor de identificat. Un build ofensiv isi va face intotdeauna contingency plans pentru atac mult mai multe decat ptr defensiva .

in legatura cu monci sa fie buni: pai um..cum mai spunea cineva intr-un alt topic..moncii nu castiga meciuri dar in general ei le pierd..acelasi lucru e si aici...degeaba ai monci buni daca nu ai damage dealeri care sa se coordoneze sau debufferi care sa stie cand sa scoate enchanturile si sa bage hexuri.

tipuri de damage diversificate: asta e cam impotriva stilului tau ofensiv (si cu totii stim ca prin "ofensiv" vrei ceva care sa dea un inamic jos in primele 10 secunde ale bataliei ). Un build cu diverse tipuri de damage (desi nu inteleg care sunt alea in afarad e damage direct physical, degen prin conditii/hexuri si damage elemental) va fi mai incet si are un pic mai multe riscuri, existand mai multe sanse ca inamicul sa aiba countere pentru o parte din damageul vostru (stiu ca la cele bazate pe 1-2 tipuri de damage daca are counteru esti dead fara drept de apel...dar daca se intampla asta schimbi tipul de damage surprinzand inamicul meciul urmator )

cam atat pentru moment..nu comentez in legatura cu TS-ul fiindca eu nu am mai intrat acolo de mult timp si nu stiu ce s-a schimbat (sau daca s-a schimbat).

bafta,
Faith

Elendoras is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2005, 15:45   #5 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

1. N-ai cum sa castigi in veci cu un build defensiv, asa ca nu zice ca "un build ofensiv este la fel de bun ca unul defensiv". Intr-adevar, noi am pierdut in fata unei echipe care ataca doar cu 2-3 oameni, insa a fost vina noastra. Iata ca noi nu am fost in stare sa le identificam slabiciunile.

2. Nu am zic ca monks castiga meciuri, insa daca nu ai monks buni, nu ai echipa buna. Cat despre damage dealeri, crede-ma ca nu e mare filosofie sa joci ca War, Ele si Ra. Iar Me si Ne cer mult mai putina experienta si indemanare decat Mo, profesia cea mai grea din joc.

3. Un inamic nu are cum sa pice in primele 10 sec. Daca pica, inseamna ca inamicii sunt slabi rau de tot, ori nu vb aici de adversari slabi.
Alte tipuri de damage mai sunt si smite, shadow, dark.
Te inseli, sunt mult mai multe sanse ca inamicu' sa aiba un counter daca fol. doar un sg tip de damage. Si nu, nu merge aici cu "las'ca schimbam, ne revansam meciu' urmtor" - tre' sa fim pregatiti sa castigam fiecare meci.

Old 06-10-2005, 20:08   #6 (permalink)
Registered User

Elendoras's Avatar

1.sper ca prin build defensiv nu intelegi un build care nu face altceva decat sa faca prevent si sa healuiasca tot damageul . prin build defensiv eu inteleg ca la cei 3 monci clasici se mai adauga un caracter cu vreo 3/4 protectii sau alte ajutoare defensive si inca 1-2 cu cate 1-2 sloturi dedicate protectiei membrilor. Un astfel de build este mult mai greu de dat jos (simplu spus: daca pici de ex. un protector e un fel de "si ce daca?!" ..d'abia dupa 2-3 oameni picati inecep sa-si faca griji).Problema acestui tip de build este ca are nevoie de o foarte mare coordonare fiindca targetul trebuie sa nu aiba nimic ajutator in timpul in care se face spikeul de cei 2-3 DD principali .

2.Din cunostintele mele limitate mai mult sau mai putin in materie de profesii pot spune ca majoritatea au nevoie de concentrare maxima doar ca atunci cand greseste un monk se vede mult mai repede ...de unde se trage concluzia ca daca nu pica nimeni moncii joaca bine si la fel si echipa. In schimb daca incep sa pice oameni toata lumea zice "monk d c nu ai healuit/protjat?!"...dar nimeni nu se intreaba ceva de genu "dar de ce sunt atatia oameni de la ei atata timp in viata?" sau "de ce monku ala healuieste/protejeaza la capacitate maxima?".

3.un inamic nu moare in primele 10 sec? vezi spike

la faza cu tipurile de damage ai dreptate..my mistake. Dar ramane de vazut cum poti integra mai multe tipuri fara sa scada dpsurile sau sa adaugi un weakness in plus care se poate deveni fatal .

sa fii pregatit pentur fiecare meci? un build nu va putea fii bullet-proof...nu cred ca puteti avea contingency plans pentru absolut toate weaknessurile...just have as many as you can possibly think of

cam atat pentru acum,
Faith

Old 06-10-2005, 21:23   #7 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

1. Daca se merge pe un astfel de build, scad dramatic sansele de victorie. Indiferent dc mi-ai zice, un build ofensiv are de n ori mai multe sanse de a castiga un meci, comparativ cu unu' defensiv. Asa e peste tot, indiferent ca e vb de GW, fotbal, razboi etc.

2. Daca nu pica nici un inamic, nu e neaparat vina warriorilor, ci a celor din linia a doua. Pe cand daca pica un coechipier, atunci e vina tuturor monks din echipa.

3. Eu am vazut cum joaca unii si refuz sa cre'ca in fata unor Mo zei se intampla asa ceva

4. Un build care prezinta anumite slabiciune fata de alte tipuri de builduri poa' compensa pe deplin prin experienta de joc, tactica, coordonare etc.

Old 07-10-2005, 15:01   #8 (permalink)
Registered User

Elendoras's Avatar

ma grabesc momentan dar am si eu o intrebare ...

da vina warriorilor cand e? daca pierzi e vina moncilor, daca nu pica inamicu e vina liniei a doua? a warriorilor cand e?

sa inteleg k nu e nevoie de warriori daca ei nu sunt responsabili cu nimic?

o sa continui diseara cu comentariile

Old 07-10-2005, 16:20   #9 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Vina warriorilor se vede cel mai bine atunci cand nu pica inamicii. De obicei, in acest caz e vina si celor din linia a doua.

Nu inteleg dc esti rautacios si insinuezi ca am ceva cu monks, astfel incat sa cauti sa te "razbuni" zicand de warriors. Nu ma atinge la fiere cand zic ca si warriorii sunt vinovati in diverse cazuri.

Old 07-10-2005, 18:12   #10 (permalink)
Registered User

Elendoras's Avatar

grr mi s-a blocat calculatorul de 4 ori incercand sa scriu ACELASI mesaj... o sa redau aici partea importanta si iti explic puntu de vedere in joc sau aici dupa ce se stabilizeaza nenorocirea asta de calculator ca nu mai rezist sa scriu acuma acelasi mesaj o data

partea importanta: Daca prin ce am zis mai sus se intelege ca vreau sa fiu rautacios sau ca vreau sa ma cert cu cineva (in sensul negativ) sau are orice alta conotatie ofensiva sorry i apologise .

Old 14-10-2005, 00:46   #11 (permalink)
Registered User

si cam ce tip de warrior ar fi bun pt damage dealing?
Fight for honor, glory, death in fire!

DarkRadu is offline    Reply With Quote
Old 28-10-2005, 06:30   #12 (permalink)
Registered User

Charly's Avatar

Deci inamicii au cum sa pice in primele 10 secunde
Iar impotriva unui spike bun nu cred ca prea ai cum sa nu-tzi moara vreun coechipier pur si simplu e overdamge la care moncii nu pot face fatza.

Momentan am jucat impotriva fiecarei guilde din top 10 cu exceptzia "Team Union" iar majoritatea au un spike destul de bun,la fel si noi am ajuns la un build cu un spike destul de puternic,pot sa zic ca dropam un target aproape instant iar uneori chiar instant,deci n-ai cum sa tzii tzinta respectiva in viatza,numai sa fi tu Nostradamus sa stii tu pe cine vor sa atace si sa dai heal la milisecunda.Oricum intr-o batalie intre doua guilde bune se ajunge ca principalele targeturi sa fie dmg dealerii,moncii de abia la sfarsit.
In general se ataca acelasi target pana ajunge la 60% DP lasand echipa adversa in 7 oameni ajungand sa ai un avantaj clar in fatza inamicului.

Charly is offline    Reply With Quote
Old 28-10-2005, 11:37   #13 (permalink)

Phasola's Avatar

Charly tu esti ala din Prav ?

Phasola is online now    Reply With Quote
Old 04-11-2005, 18:52   #14 (permalink)
Registered User

Charly's Avatar

Dap

Charly is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2005, 20:06   #15 (permalink)

Phasola's Avatar

Quote:
Originally Posted by Charly
pot sa zic ca dropam un target aproape instant iar uneori chiar instant
asta te-a dat de gol

Old 08-11-2005, 02:17   #16 (permalink)

Phasola's Avatar

rank + fame
http://smootz.com/ranks/

Old 18-11-2005, 04:15   #17 (permalink)

Phasola's Avatar

r12 emote
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vin.jpg
Views:	214
Size:	214.0 KB
ID:	65659  

Old 29-12-2005, 04:07   #18 (permalink)
Registered User

Strategy: PvP Tips

When it comes to working together as a team, Te feels that good communication is a vital component. Without efficient communication, managing eight players on the field of battle becomes an exceedingly difficult task. For Te, voice communication is a must-have for their matches. Here are some of the key pieces of information that the team uses voice chat to relay to each other:

* Noting the enemy's classes and elite skills

* Monitoring the Energy supply on allied Monks

* Calling out overextensions of allied or opposing players

* Communicating when moving the group (for example: retreats, pushes, or harassment)

* Having the flag-runner keep an eye out for the morale boosts (which arrive at two minute intervals)

* Calling out the opposing team's lead attacker/target caller

* Forewarning allies about traps and incoming spikes

* Containing panic when the enemy does something weird;giving team members assurance/confidence in awkward situations; making quick, clear, and concise decisions.

* Calling out catapult launches, and who is launching it

* Having a target caller who is consistent and clear with targets. Use a 3-1 or 5-1 countdown for coordinated spikes.

A player's movement and positioning on the field of battle is one of the key factors that Te feels separates a novice player from an expert. These tactics involve moving as a group, kiting as an individual, and distributing character classes where they belong on the field. The following are some examples of problematic situations that may arise, and Te's suggestions on how to solve them:

1.) Problem: Players do not stay with the main group and run off/get killed.

1.) Solution: Communication and cooperation as a team are the only ways to solve this. Players need to be willing to learn and have an understanding as to what is happening. It is important for the group to watch their radars, and for the team leader to call where the group is moving.

2.) Problem: Teammates remain where they are when they are being focus fired.

2.) Solution: If you find yourself as the focus of the enemy's offense - run! Cease any actions your character may have been taking, and retreat to a safer position. This is known as kiting, and is one of the most important tactics for survival in Guild Wars. Since an enemy's damage will almost always outdo the healing power of your Monks, it is important to run while you're still alive. Otherwise, your team's Monks may find themselves quickly running out of Energy, or unable to heal you fast enough.

Steps to effective kiting:

* Cancel any spells or skills that your character may be in the process of using.

* Hit the "X" key to do an about-face, or spin the camera around as fast as possible.

* Run in a straight line away from the enemy in order to get out of enemy casting range.

* Do not move in loops or circles—this will result in your character still taking damage from both ranged casters and sprinting Warriors. The only exception for circling/looping around your opponent is with the use of Wards or snares.

* Try to attempt kiting before the damage takes place. If three Warriors stop what they are doing and turn to attack you, then it perhaps time to consider a tactical retreat.

* Zigzag if the enemy is using spells or projectiles such as Lightning Orb or arrow attacks.

* When you're in the clear, return to your original position on the field and resume fighting.

3.) Problem: Your team's Monks are in front of the Warriors, and the casters are out of healing range.

3.) Solution: Make sure everyone on your team knows where their class belongs on the field. If soft targets (those that have less than 70 armor) are out in the open, pressure will be applied to them, and it will put your team in a bad situation.

Te's advice on battlefield formations:

* Monks should stay far in the back.

* Ranged casters should be in front of the Monks, but behind the Warriors.

* Warriors should be in front of the midline.

* When in a bad situation, your offensive line needs to retreat to the defensive line, and not the other way around. If a Monk goes up past the flag-stand to assist a Warrior, he is then vulnerable to attack and is risking an otherwise avoidable death.

* You should keep this formation on the field consistent, or difficulties might arise out of nowhere.

Am citat din GOTW nr 30 - Treacherous Empire. Chiar daca ati citit, mai cititi odata, e aur.

rassallah is offline    Reply With Quote
Old 27-12-2007, 15:07   #19 (permalink)
Registered User

King Abadon's Avatar

Rassa is back
Ce faci domnule
nu te mai vede omu cu aniii:P
revii sau doar verificai forumul?

King Abadon is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Guild Wars