Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Guild Wars

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-02-2006, 02:02   #1 (permalink)
Registered User

GvG in Dudele Dulci - comentarii

Azi am jucat mai multe meciuri si am intrat lejer in top 300. Ultimul meci a fost impotriva unor coreeni de pe 200 si ceva si a fost walkover. Pur si simplu am trecut cu tavalugul.

Ce am observat:
Bile Albe: Pozitionarea, lasand la o parte prostia mea cand am alergat dupa 8 wamo si am murit (ma prosteam) a fost foarte buna. Am invatat sa tinem punctele cheie de pe harta, iar runnerul, indiferent ca e nihasa sau tudy, e runner activ. Adica pe langa pusul steagului se mai ocupa si cu pastrarea lui prin omorarea runnerului advers. (tudy a facut azi la fraguri de mama mama).
Conditiile: lasand la o parte martyr-ul de pe scorpse, cei doi booneri au scos foarte eficient blindurile de pe rangeri de multe ori nefiind nevoie de call (da ma laud singur ).

Bila neagra: TS. Inca mai tipam unii la altii pe ts. E drept ca de fiecare data cei implicati isi cer scuze dupa meci. Pe masura ce ne vom cunoaste mai bine situatiile astea se vor rari.

La urmatoarea sesiune (poate maine, poate luni, cine stie) incercam sa intram macar in primii 250, daca nu in top 200.

rassallah is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2006, 09:34   #2 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

Pe mine ma enerveaza ca trecem prea repede prin ei si iesim din raza spiritului si trebuie sa il pun iar

Oarecum consider ca am putea sa ne imbunatatim jocul cu un minim de efort : pozitionarea interfatei sa fie cat mai bine facuta - sa ai unghiul de vedere tot ce ai nevoie pentru a juca bine clasa ta .
Problema actuala sunt hexurile - in special life degen`ul - daca nu ii picam suficient de repede sansele sa faci ceva sunt mici .

Amuzant a fost meciul de aseara cu 8x W/mo - care ne`au demonstrat ca daca ne grabim nu facem nimic - eram calare peste ei la lord si apoi in cateva secunde am picat pe capete ... apoi unii dintre noi ( printre care si eu ) am ales pur si simplu sa picam inainte de rez time - doar sa ne rez in baza pentru a face spikeul mai bine .

Imi place ca parca avem mai mult tupeu si intram in ei mai pusi pe treaba . Ca spiker m`a deranjat in mod special blindul si mai ales diversion . Diversion era usor de scos singur : Whirling Defense sau un Throw Dirt - skilluri pe care mi le perminteam sa mi se incarca mai incet.

Am mai observat ca gresim pe anumite harti ( in special aia veche de gvg ) ca alegem sa ne batem in locuri stramte - unde tintele noastre sunt previzibile sau chiar sunt ascunse pentru rangeri - ar trebui sa alegem locuri largi in care sa le facem dp-uri .

Mai enervant e si bugul care desi ai mana si dual e incarcat - tot nu poti sa il dai .

Deranjanta e si lipsa de morala fata de echipele de pe locurile <200 cum a a fost si aseara cu
210th Try Try Again 칠전팔기 Kr 1224 40 20

GW noi il jucam de amuzament asa ca .... "where are u from ? "

293rd Dudele Dulci CGR Eu 1189 24 12

Last edited by nihasa; 18-02-2006 at 09:51..

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa Reply With Quote
Old 18-02-2006, 19:56   #3 (permalink)
Registered User

Orthias's Avatar

1. Imi place ca trepatat devenim mai buni, asta inseamna ca oamenii invata si a mintea deschisa.

2. Legat de build. Eu spun sa renuntam deocamdata la buildul de spike si sa adoptam unul superior.
Prin superior inteleg un build cum e cel pe care l-am luat de la Ancient Phoenix. Motive:
- e mult mai echilibrat, ca profesii , armor rating general, ca healing si ca damage.
- ne ofera posibilitatea sa jucam si warrior, si chiar daca deocamdata nu avem jucatori specializati in warrior, ei pot fii formati. Si cu cat mai repede cu atat mai bine. Asa cum s-a putut vedea prin Spectator mode in ultima vreme, warriorii sunt esentiali pt un build echilibrat, ei formeaza impreuna cu moncii baza echipei, in metagame-ul actual. Peste tot unde te uiti la echipele de top vezi warriori in build.
- rangerii cu crippling shot si blackout devin la fel de necesari ca si warriorii;
- Daca aveti nevoie de exemple uramariti meciurile prin Spectator Mode, si veti vedea ca toate buildurile de top sunt asemanatoare intre ele , si similare cu buildul pe care il propun.

Cred ca ne putem amintii cu totii vremea cand toata comunitatea GW plangea dupa Spectator Mode. Acum il avem. Haide sa il folosim.

Nu cred ca are sens sa reinventam noi chibritul, avem builduri care ni se dau mura in gura, pe tava, direct de la echipele de top.

Putem fii originali, putem modifica buildurile asa cum vom hotara de comun acord, nu zice nime sa copiem builduri de dragu de a juca ce joaca si cei din top. Nu exista un Super build, dar exista elemente, bucati , combinatii de skilluri si builduri individuale care sunt mai bune ca celelalte, la un moment dat. Haideti sa le folosim.

Poate nu vom inregistra victorii rasunatoare imediat, de la inceput, dar merita efortul de a invata un asemenea build, pentru ca trebuie sa gandim pe termen lung.

Si pe termen lung nu vom ajunge niciunde "robotizandu-ne" pe ranger spike.
Buildu asta a fost bun pana aici, si poate ca va fii bun candva in viitor. L-am invatat, l-am jucat, acum e timpul sa progresam, nu sa stagnam.

PS: Si legat de TS, mare problema din puntul meu de vedere : MICROFONIA. Luati-va fratilor un set de casti cu microfon ca sunt ieftine ca drek. Voice Activation + Difuzoare in loc de headset = HAOS TOTAL.

Orthias is offline    Reply With Quote
Old 18-02-2006, 20:16   #4 (permalink)
Registered User

T U D Y's Avatar

Mda, perfect de acord cu Orth. Chiar ma uitam azi la meciurile din GWWC... EviL a jucat ceva foarte similar cu build-ul de la AP ieri, iar azi WM a intrat in lupta cu 4 W/E (!). Un pattern pe care l-am observat in aproape toate build-urile de top e self-healing-ul prezent pe majoritatea sau pe toti cei 8 membri ai echipei. De exemplu, WM a ramas cu amandoi moncii la 60 DP, si totusi au rezistat aproape 10 minute in 6 oameni, pentru ca W/E aveau Heal Sig, iar R/Me aveau Troll Unguent... Dupa acea perioada, au profitat de VoD si au luat steagul, l-au tinut timp de 3 morale boosts si au castigat partida cu LuM. Excelent joc, merita vazut cat timp il mai prindeti in Observer Mode!

Oricum, ziceam si azi ingame: se apropie ladder-reset-ul, si probabil ar fi eficient sa jucam cel putin inca un build, pentru antrenament. Apoi, ar trebui sa incropim un ghid tactic pentru GvG, ca sa fie mai clar ce anume ar trebui sa urmarim in timpul luptei, si sa evidentiem cateva din greselile pe care le repetam aproape in mod constant in joc.

T U D Y is offline    Send Message via Google Talk to T U D Y Send Message via Xfire to T U D Y Reply With Quote
Old 18-02-2006, 23:52   #5 (permalink)
Registered User

Eu nu sunt de acord. Am 8 luni in joc din care 7 aproape doar GvG. Nu pot sa sufar spike-ul. Insa zic sa mai continuam un pic cu el. Nu zic sa ramanem cu el. Dar buildul asta deja il cunoastem, si asa ne permitem sa fim atenti la jocul propriu-zis in loc sa invatam un build.
Jucand buidul asta ne omogenizam si ne invatam unii cu altii. Avem totusi doar o saptamana de cand jucam regulat impreuna. Eu as mai zice sa il folosim inca o saptamana.
Dupa aia zic sa trecem la altceva (abia astept). Insa intotdeauna lucrul asta ne-a tras inapoi pe noi (dude), schimbarea prea rapida a buildului.

edit: plus ca acest build e cea mai simpla metoda de a invata agresivitatea. Pentru cine a vazut LuM vs WM e clar ce vreau sa zic. Trebuie sa fim rai, sa muscam din ei, sa nu o lungim si sa omoram tot ce prindem. Sa ii impingem afara de pe harta daca se poate

Intr-un final, la startul urcarii in ladder eu zic sa avem trei builduri: asta de spike, balanced (AP ar fi foarte bun) si gimmick (eu nu renunt la buildul de e-denial, cu spirite sa fie clar )

Last edited by rassallah; 19-02-2006 at 00:34..

Old 19-02-2006, 02:57   #6 (permalink)
Registered User

T U D Y's Avatar

OK. Doar sa tinem cont ca in 28 e ladder reset.

T U D Y is offline    Send Message via Google Talk to T U D Y Send Message via Xfire to T U D Y Reply With Quote
Old 19-02-2006, 14:01   #7 (permalink)
Registered User

Orthias's Avatar

K deacord, poate a trebui sa mai jucam inca o saptamana Spike, pentru motivele spuse de Rassallah.

Dar dupa aceea sustin in continuare sa schimbam pe buildul AP.

Old 20-02-2006, 01:37   #8 (permalink)
Registered User

Frumos in seara asta, numai victorii. In penultimul meci era sa ne-o luam, la 22:00 eram in baza, fara bodiguarzi, fara nici un moral (ei au luat incontinuu) insa nu prea aveam DP din cauza ca le picam incontinuu oameni. Echipa adversa era [sigh], loc 156 parca, insa aveau ca guesti 2 FnlD si 1 Val. Plus ca monk era Chiizu, fost sB. Pressure la greu a la WM, cu 4 wars.
Cu toate ca ne-au impins in baza, moncii au rezistat eroic, iar Scorpse pe care il alegea ala pica . La 22:00 am picat cativa la rand si baietii s-au gandit sa se retraga la steag pentru moral boost. Nu trebuie sa mai zic ca au ajuns doar 4 la steag, si doar 2 in baza. Pur si simplu am alergat dupa ei din baza noastra in baza lor fara oprire picand cate unul pe drum. In baza lor am curatat in jurul lordului si a fost gg, pe la 27:00. Daca am fi oprit pentru moral ne rupeau la VoD, asa am castigat. Excelenta decizie tactica facuta de intreaga echipa (toti ziceau impingeti! )
Ultimul a fost vs Slayers and Scholars si am primit felicitari pentru spike. A fost walkover.
Per total suntem pe 198 cu 28v si 12i.
Se vede deja o anumita inchegare in echipa. Si faptul ca Doctorul Aumadoare a intrat in circuit

Avem doi runneri excelenti - tudy si nihasa, care stiu mai mult decat sa care steagul, un coordonator de joc foarte bun - scorpse (nu te umfla in pene ). Sper sa o tinem tot asa.

GG pentru seara asta tuturor, iar meciul vs sigh am sa il tin minte multa vreme. De la infranti la castigatori in 5 minute (nu pot suferi smilie-ul asta)

La urmatoarea sesiune tintim top 150. Ar fi nevoie de ~ 40 rating pentru asta.

Last edited by rassallah; 20-02-2006 at 01:48..

Old 20-02-2006, 02:11   #9 (permalink)
Registered User

Orthias's Avatar

felicitari baieti si fete

a fost o seara nemaipoenita de la inceput pana la sfarsit
o sa tin minte meciu asta multa vreme, asta e sigur. La ai mult si la mai mare !

sincer sa fiu acum imi dau seama ca intr-adevar ar trebui sa stam mai multa vreme pe un build. ma culpa, mea maxima culpa.

o sa postez mai mult maine de la lucru , ca mai am multe de zis, acuma am postat ca am primit amenintari de la nu zic cine :P.

mor de somn .

Old 20-02-2006, 03:20   #10 (permalink)
Registered User

Bravos Natiune! Halal sa-ti fie!

Tineti-o tot asa !

Bogdan

Earendil is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 07:13   #11 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

Ah va urasc - eu m`am culcat ca nu mai puteam de somn - deh eram sculat de la 4 dimineata si am dat si un examen la facultate in timpul asta . Din pacate eu sapt asa ma duc la munte - sper sa fie zapda - asa ca nu contati pe mine . Bafta si sa va vad in top 100 cand ma intorc.

Old 20-02-2006, 10:15   #12 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by rassallah
Per total suntem pe 198 cu 28v si 12i.
La urmatoarea sesiune tintim top 150. Ar fi nevoie de ~ 40 rating pentru asta.
Intrati si voi odata in top100 sa am ce vedea

azertiti is offline    Reply With Quote
Old 20-02-2006, 12:45   #13 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by azertiti
Intrati si voi odata in top100 sa am ce vedea
Graba strica treaba

Old 26-02-2006, 07:28   #14 (permalink)
Registered User

Invataturi de minte.

Nu stiu pe ce rang mai sunt dulcile acum, ultima oara erau 137, dar mi se pare clar ca buildul nostru de GvG merge struna. Am jucat si eu vreo 5 meciuri vineri seara si m-a impresionat. Adversarii nostri n-au fost niciodata slabi (cea mai slaba cred ca era pe la 300) si niciodata de cind joc eu GvG nu m-am simtit atât de aproape de marea performanta.

Pe scurt : buildul e tare si echilibrat. Nivelul de executie e foarte ridicat (fara a fi perfect) Trebuie sa lucra insa la doua aspecte : tactica generala (in special plasamentul echipei) si un Scorpse – clone, adica un lider/caller alternativ

Pentru strategie, concluziile mele dupa cele 5 jocuri :

1. splitul nu ne mai sperie – avem un countersplit bine pus la punct. Am reactionat eficient contra a doua echipe de split pe cele mai urâte harti (frozen si druid). Doua lucruri mai trebuie pigulite : daca trebuie si un ranger in defensiva (poate punem un boon prot cu vamp gaze in ofensiva, pentru a ajuta spike-ul?) si rabdare, multa rabdare
2. Am pierdut contra coreenilor cu IWAY –ul acela modificat.Pe moment poate ca n-am gindit corect – nu ne asteptam la e surge si ne-am grupat. Ce ar trebui sa pregatim ca tactica de plasament pentru IWAY teams (sau echipe cu trei –patru warriori in general) ? Sa facem body block cu cei doi ranger pe pod iar ceilalti sa stea retrasi ? In caz de IWAY – facem spike pe o tinta unica in mod repetat, sa nu-si poata incarca IWAY- ul ? Ce alte idei aveti?

3. Ne-au batut Sarmatae atavi (rank 18 parca) – si nu le-a fost usor. Ca remarca, a fost un duel de spike-uri si nu au avut un spike mai bun, le-am dat jos primii oameni. Au câstigat insa prin strategie si prin citeva greseli de-ale noastre, evitabile in viitor.

In primul rind, ei s-au plasat avansat fata de flagstand. In felul asta, flaggerul lor putea veni nestinjenit pe cînd Tudy era tot timpul expus pe ultimii metri. Poate ar fi bine ca pe viitor sa ne plasam si noi in spike duels astfel incit sa acoperim standul. Runnerul nu poate face absolut nimic fara monk support.

Al doilea rând. In situatia de spike counter, moncii (eu si Rassa) stateam fixati pe barele rosii cu degetele pe trei skilluri : RoF, Prot Spirit si Divine intervention. Un spike care incepe cu phantom pain are dezavantajul ca se anunta – cum ai vazut bara mov de degen…cum ai castat pe el. Dupa un timp si-au dat seama ce facem si au recurs la un spike fara PP. Oricum, in conditiile astea, fiind fixat pe barele rosii, am neglijat sa ma uit la radar si sa vad ca Tudy trebuie sa treaca printr-o zona in afara razei mele de actiune, dar in raza lor de spike. Cu un plasament ceva mai bun as fi putut acoperi si zona aceea.

In al treilea rind, trebuie sa tineti cont ca reactivitatea boon protului pe mod antispike este foarte mare. Cel mai mic indicator de spike determina o reactie imediata. In conditiile in care doi membri faceau sacrificii din adesea (vishnu si adri) iar damage-ul de sac seamana iritant de mult cu cel de spike, treaba era si mai grea. Ei bine, a spune « sunt tinta, sunt tinta » atunci cind iei damage nu ne ajuta cu nimic. Daca, dupa cum spunea Scorpse, deduci din orientarea Ele-lor ca tu esti viitorul target, esti 100% sigur si poti sa spui în timp util (adica inainte de a lua damage), atunci e corect. Situatia e rara si riscul e mare insa…daca amindoi ne descarcam totul pe un no target = targetul adevarat moare. Lasati-i pe monci sa gaseasca tinta ca au practica. Un anunt de tipul « vine spike-ul » daca vedeti inceputul castarii spike-ului poate fi util dar poate si stressa. Primele doua morti in echipa (dupa Tudy) au fost pe fond de fals « spike pe mine ».

Stiu ca am scapat o multime de meciuri. As vrea sa va aud pe ceilalti cu comentarii – ce a mers – ce n-a mers ce invataturi putem extrage. Progresul nostru ca performanta nu mai trece prin tuning-ul build-ului ci prin discutarea si deciderea de strategii si proceduri specifice, precum si prin desavârsirea executiei.

Bogdan

Old 26-02-2006, 13:17   #15 (permalink)
Registered User

Subscriu la treaba cu sacrificiile. La un moment dat incerci sa le ignori - cu o marja de siguranta, bineinteles -, insa de multe ori mi-am spus ca daca echipa adversa ar lua mai des chiar pe acela drept tinta ar fi dezastru.

Tassadar is offline    Reply With Quote
Old 26-02-2006, 14:41   #16 (permalink)
Registered User

King Abadon's Avatar

Aseara jucand cu NUSTIUCE BALTAZAR, incercam sa dam un spike pe ei si nu stiam dc nu pica. Dadeam spiku perfect, toti la timp, dar nu picau. Pana am observat ca foloseau greater conflagration si ward against elemental. Dupa ce am scos spiritu picau pe rupte. Acolo am fost NAABI .
Pe viitor mai multa atentie la ce vedem pe ecran(spirite, etc), pentru ca ne scuteste de stres si nervii.

King Abadon is offline    Reply With Quote
Old 03-03-2006, 02:14   #17 (permalink)
Registered User

Erm... nu se lauda nimeni inca?

Old 03-03-2006, 06:54   #18 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

no 6 is the shit ..

Old 03-03-2006, 14:34   #19 (permalink)
Registered User

Spuneti fratilor, ce s-a intimplat dupa ce am plecat eu? I'ati batut pe Evil? (ca pe EW si pe cei de pe 60 i-am batut împreuna )

Mai important insa...in ce masura noile skill-uri afecteaza buildul nostru?

Bogdan

Old 03-03-2006, 20:05   #20 (permalink)
Registered User

Fisa tehnica a ultimelor 20 de meciuri. La cel putin 3 dintre infringeri am avut un err 7 din start. La a patra nu stiu ca n-am fost.

Adversari rank Rezultat

The Haddockracy 201 Victorie
Glory is forever 118 Înfrângere
Lords of the Slip 104 Victorie
Vigil of the forgotten king 90 Înfrângere
Pilsner Urquell Academy 582 Înfrângere
Ordre des humanistes 215 Victorie
The Illuminati Boot camp 48 Victorie
Dark Saga 214 Victorie
Der Dunkle Mantel 130 Victorie
Gladius Force 487 Victorie
Tribal Clan 230 Victorie