Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Guild Wars

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-07-2006, 13:43   #1 (permalink)
Registered User

Diferente intre GW si GW-F

Sunt incepator, am jucat L2 si vreau si eu sa-mi cumpar GW acum. As vrea sa stiu daca sunt diferentze intre Guild Wars si Guild Wars - Factions deoarece am de gand sa achizitionez Factions. Si ma refer aici in special la diferentze la nivel de grafica, nu doar de aranjare a meniurilor (din ce am vazut in poze cam atat era). Daca Factions arata mai bine l-as lua pe acesta, dar daca nu e dif prea mare intre ele prefer GW deoarece in curand apare Nightfall si cu Factions nu-l voi putea juca, decat cu GW.

P.S.
Pana acum singura dif majora sesizata de mine este ca GW are loc pe un taram, iar Factions pe altul.

rayden159 is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2006, 13:50   #2 (permalink)
Registered User

P.P.S. As mai avea o intrebare : am citit aici pe acest forum despre persoane care joaca w/mo sau altzii care joaca As/Me si E/Me. I-mi poate explica si mie cineva ce sunt toate acestea. Ms

Old 25-07-2006, 14:08   #3 (permalink)
Registered User

WarChiD's Avatar

1. diferentele dintre gw si gw-f nu sunt de ordin vizual( a nu se lua in seama decorurile care evident sunt diferite de gw , in gw-f predomina tema asiatica in gw normal e o tema antica postapocaliptica - seering = atacu clanului char si etc daca citesti manualul de pe web o sa iti explice mai clar), ci mai mult din punctu de vedere al gameplay-ului factions fiind mai mult orientat spre pvp , ideal ar fi sa le iei pe amandoua , gw are skills mai multe ca in gw-f iar in gw-f iti faci unlock mai repede la moduri pt arme si rune , idea este ca gw-f este continuare povestii din gw deci sfatu meu iale pe amandoua nu o sa regreti
2. w/mo, e/me, as/me, sunt combinatii de joburi pe care le poti avea pe un char
prima corespunde jobului primar respectiv warrior si a doua celui de al doilea job care se poate schimba cum vrei tu ( in factions mai usor ca in prophecies) respectiv monk , in principiu fie char are 2 joburi 1 primar al doilea secundar ca, completare la primu , in functie de buildu care iti place sa il joci ( prin build se intelege suita de skiluri pe care le folosesti + armura+arma+modurile pe arma+rune ), adica stilul tau de joc , daca ai jucat l2 e ceva in genu de schimbare de job din l2 adica pana la 20 esti ceva apoi devi altceva insa la gw esti ceva si dupa aia a doua slujba nu o inlocuieste pe prima ci este impreuna cu aceasta ( nu poti avea la un moment dat mai mult de 2 joburi pe un char )

WarChiD is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2006, 15:33   #4 (permalink)
VR Phoenix

ThePhoenix's Avatar

eu nu am decat GW Prophecies (primu), GW-Factions nu il am inca(caut Factions CE si nu gasesc (il vreau neaparat))

Pot vb. numai din ce am vazut pe net si din PVP si PVE preview, diferente fata de ce s-a spus mai sus sunt: cele 2 clase in plus si extra storage-ul in factions

In legatura cu clasele:

http://www.guildwars.com/gameplay/professions/

The Professions of Guild Wars
Make Your Choice:

Prophecies(CORE):

Warrior, W
Elementalist, E
Monk, Mo
Ranger, R
Mesmer, Me
Necromancer N

Factions:

Assasin, A
Ritualist Rt

In GW ai 6 clase In GF-F ai 8

fiecare clasa are 4 atribute in care sunt categorisite skilurile din care unu e considerat primar

tu ai 2 clase una primara si una secundara

Ex: W/Mo ai acces la toate 4 atributele de W si la 3 atribute de Mo in afara de cel primar

poti schimba dupa ce termini jocu clasa secundara dar nu poti schimba clasa primara

Adica poti deveni W/Rt, W/E, tot ce doresti si poti schimba clasa secundara de cate ori vrei tu, toate skilurile descoperite ramanand

daca ai numai un joc ai 4 caracter slots daca le ai pe amandoua ai 6

personal iti recomand amandoua

Last edited by ThePhoenix; 25-07-2006 at 19:01..

ThePhoenix is offline    Send Message via Xfire to ThePhoenix Reply With Quote
Old 25-07-2006, 15:36   #5 (permalink)
Registered User

in prophecies ai de ales intre 6 profesii. in factions poti juca inca 2 in plus.

ca si game-play, in prophecies avansezi mai greu in nivel, ajungi la 20 (maxim) dupa ce ai facut aproximativ 75% din joc. in factions ajungi la 20 imediat ce iesi din zona de training, asa ca o sa ai un mic soc cand iesi din oras tu lvl. 18-19, monstrii lvl. 23+. in plus, in prophecies ai multe questuri care au ca reward skiluri, dar reward in experienta mic (100 - 300).
in factions skilurile se cumpara (relativ scump), cu exceptia catorva de la inceput, dar in schimb reward-ul de experienta din questuri e foarte mare (1000 - 3000), si in plus primesti si bani (f. putini). avantaj prophecies: economisesti bani.
avantaj factions: iti poti face buildul dorit inca de la inceput.

problema cea mare e ca o parte din skiluri sunt specifice doar unui capitol, asa ca daca vrei sa te axezi mai mult pe pvp, ar trebui sa le iei pe amandoua. majoritatea buildurilor combina skiluri din ambele capitole.

daca iti place sa faci farming, locurile cele mai bune au ramas in prophecies, iar buildurile de farming folosesc aproape exclusiv skiluri din prophecies.

poti sa iti cumperi orice capitol (chiar si 3) direct, ca nu ai nevoie de jocul original. de aia le-au si zis "chapter" si nu "expansion".

a_cristi is offline    Reply With Quote
Old 25-07-2006, 19:03   #6 (permalink)
VR Phoenix

ThePhoenix's Avatar

bine ma gandeam la caracter slots si am facut o greseala am corectat si adugat

asa e nu ai absoluta nevoie dar e recomandabil daca vrei sa ai succes si libertate de miscare peste tot

Old 25-07-2006, 20:58   #7 (permalink)
Registered User

ms all. Mi-au fost de mare folos explicatiile voastre. Acum am inteles multe chestii.

In schimb mai am o nelamurire legat de ce mi-ati povestit mai sus:
Eu stiam ca am nevoie de gw original ca sa pot juca nightfall, dar din ce zice a_cristi mai sus : [poti sa iti cumperi orice capitol (chiar si 3) direct, ca nu ai nevoie de jocul original. de aia le-au si zis "chapter" si nu "expansion"] nu mai stiu exact ce sa cred.
Ce e cu aceste 3 pachete ? nu sunt doar 2 : GW si GW-F ? care e cel de-al 3-lea si ce aduce el nou? Este vb cumva de Nightfall ?

P.S.
Cum pot juca nightfall in perioada 28-30 si ce trebuie sa fac ? Trebuie sa ma inscriu undeva ? Merge daca nu am cont pt nici o ver de gw ?

Old 25-07-2006, 23:58   #8 (permalink)
VR Phoenix

ThePhoenix's Avatar

chapter 3 e cel care o sa apara nightfall

si nu, nu o sa poti juca in pvp preview fara sa ai macar una din versiuni

Old 26-07-2006, 01:43   #9 (permalink)
Registered User

Lord Forcas's Avatar

ideea e ca ar mai fi multe de spus aici , lucruri care ar ocupa pagini intregi , in mare e suficient cat stii pana acum , restul ramanand sa inveti pe parcursul jocului ca stii si tu ca teoria fara practica e prea putin . cand ai cumparat jocul mai pui intrebari aici si atunci o sa-ti fie mult mai usor sa intelegi . pentru mai multe explicatii Thread-ul de intrebari si raspunsuri iti sta la dispozitie cu raspunsuri la majoritatea intrebarilor pe care urmeaza sa le ai , crede-ma ca asa am facut si eu si de acolo am aflat multe chestii de care nu aveam nici cea mai vaga idee.in rest numai de bine si ne vedem in Cantha sau in Tyria , ne auzim pe Teamspeak(server gw.1.vg).

Lord Forcas is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2006, 13:29   #10 (permalink)
Registered User

clarificari: orice joc "guild wars", indiferent ca e prophecies, factions, nightfall, sau cum o sa se mai cheme va putea fi jucat independent de celelalte. adica poti sa cumperi pe oricare si sa te joci. normal, o sa ai acces doar la skilurile si orasele specifice, dar nu trebuie sa cumperi nimic din urma daca nu vrei. jocurile poti sa le cumperi in ce ordine doresti, de exemplu poti sa iei nightfall, apoi prophecies si apoi factions... e totul ok.
odata cu primul joc cumparat primesti 4 sloturi pentru caractere. dupa ce le cumperi pe restul, mai primesti cate 2.
pvp preview e pentru jucatorii actuali. probabil ca o sa fie mai spre toamna si un "free for all pve", cum a fost si pentru factions.
pentru detalii, vezi site-ul oficial. sigur explica si ei pe acolo, poate mai bine ca mine

a_cristi is offline    Reply With Quote
Old 26-07-2006, 14:26   #11 (permalink)
Registered User

Ms a_cristi pt. clarificari :P M-am uitat pe site dar nu am gasit sa explice prea multe despre cum sa intrii in perioada 28-30 iul de betatesting sa joci. Oricum nu mai conteaza ca mi-ai spus tu ce ma interesa. Ms again si sper sa ne vedem in curand in GW. Bafta all

Old 26-07-2006, 15:41   #12 (permalink)
Registered User

WarChiD's Avatar

trebuie sa ai unu din gw si sa iti faci char cu personajele din nightfall si atunci o sa poti participala event ( precizez ca trebuie char de pvp nu de pve)

WarChiD is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Guild Wars

Thread Tools

Posting Rules