Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Foto > Galerii Artă Foto

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-10-2008, 21:01   #81 (permalink)
Registered User

O micuta serie de poze de care sunt incantata nu atat de cum au iesit ci de faptul ca un prieten mi-a dat voie in sfarsit sa exersez pe el
Trecand cu greu peste starea de extaz... Pozele facute la 4 dimineata, dupa o zi obositoare. Se intelege astfel privirea "trista" a mandrului.
1. Frumusete
2. Demon
3. Nemurire.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	beauty.jpg
Views:	95
Size:	381.3 KB
ID:	396884   Click image for larger version

Name:	demon.jpg
Views:	91
Size:	508.0 KB
ID:	396885   Click image for larger version

Name:	imortality.jpg
Views:	79
Size:	496.9 KB
ID:	396886  

AnneT is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2008, 22:56   #82 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

ok, ca sfat care tine de orice serie de imagini, nu in mod special de cele prezente. Incearca sa te rezumi la una singura din serie daca celelalte nu aduc ceva nou si relevant sau diferit total fata de prima. Nu e nevoie sa repeti imaginea cu mici modificari, nu va transmite altceva daca e aproape acelasi lucru. Ajunge una. In serie pui imagini care nareaza ceva, capitole diferite ale povestirii, fiecare cu continutul ei, nu 3 imagini cu acelasi continut.....ca e redundant.

Sincer arata ca incercari nefinalizate pe aceeasi tema, un "work in progress", un sentiment de nefinalizat, ca nu esti sigura care dintre ele e mai expresiva....nu e bine.

Doar un titlu total diferit si lumina mai de jos sau mai de sus nu modifica asa mult impresia lasata de aceste imagini, expresia fetei fiind identica in toate 3, gasesc fortata titulatura si plasarea intr-o serie.

punctual.
Prima nu-mi exprima frumusete de niciun fel...
A doua imi place cel mai mult diin serie, imi place cadrarea, imi place umbra de pe ochi, titlul se potriveste cat de cat, rosul ochiului arata a demon....as fi numit-o "Dark Elf" sau ceva de genul, si ar fi fost singura care as fi postat-o, dupa o prelucrare amanuntita, nu asa cum e acum.
A 3-a e fortata rau cu lumina de jos, se repeta expresia fetei....nu arata a nemurire nici fortzat....

Last edited by Mir; 22-10-2008 at 23:10..

Mir is online now    Reply With Quote
Old 22-10-2008, 23:42   #83 (permalink)
Registered User

Mutirips's Avatar

Expresia fetei e normal sa fie la fel dupa atata "oboseala".
Prelucrarea... intr-adevar... ti-am mai spus si eu... POTI MAI MULT ! mi-ai demonstrat ca poti mai mult.
Incadrarea... dupa mine... prea wide.
Lumina... nu ma leg... aici e vina mea daca arata rau

Nedumerire? ) intr-adevar... ma intrebam cum dracu poate sa arda becu` ala in asa hal la 12V....
Si nu sunt cele mai bune din serie... de ce le-ai postat pe astea ?

Mutirips is offline    Reply With Quote
Old 22-10-2008, 23:52   #84 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mutirips View Post
Expresia fetei e normal sa fie la fel dupa atata "oboseala".
Prelucrarea... intr-adevar... ti-am mai spus si eu... POTI MAI MULT ! mi-ai demonstrat ca poti mai mult.
Incadrarea... dupa mine... prea wide.
Lumina... nu ma leg... aici e vina mea daca arata rau

Nedumerire? ) intr-adevar... ma intrebam cum dracu poate sa arda becu` ala in asa hal la 12V....
Si nu sunt cele mai bune din serie... de ce le-ai postat pe astea ?
1. Nu am zis ca nu e normala expresia fetei...am zis ca nu e normal sa postezi 3 poze cu aceeasi expresie...oricare ar fi ea

2. prelucrarea...

3. Lumina, nu are cum a fie vina ta...tot fotograful alege ce pozeaza si ce posteaza mai ales....daca nu e buna, nu trebuia postata.....atat tot...ramane la stadiu detest si gata

4. nedumerire ? ce treaba are expunerea facuta corect sau incorect cu intensitatea sursei de lumina ? Daca fotograful e nepriceput poate arde o poza si la lumina lumanarii, si la lumina lunii...daca expune o ora un cadru....Daca vrei sa faci fotografie trebuie nu doar sa fi artist, ci si un bun tehnician...sa stapanesti tehnica foto. Asa cum un scriitor trebuie mai inati sa stie sa scrie...sa tina penelul in mana.

Old 23-10-2008, 14:16   #85 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

doar la prima ma refer tehnic, celalalte sunt cu P&S, nu ma pot pronunta acolo
de ce ai folosit 1600 cu 6.3 de la vreun metru presupun - cu crop ulterior ? asta da DOF de vreo 20 cm. puteai scadea dof-ul lejer spre 10-15 pt portret profil... si deschideai un stop si ceva spre 4.5, asta insemnand un ISO 400 - 800.
2 la mana, umbrele le controlezi din timpul de expunere care-ti afecteaza lumina ambientala. cu 1/30 puteai obtine umbre mai soft, SAU puneai o coala alba pe post de blenda sa "umple".

asta in sit. in care nu ai folosit flash, dupa cum ziceai si tu.

ca idee, daca vrei lumina fff buna de portrete, poti lua un bec spot puternic, il pui la vreo juma de metru maxim... si-i pui o coala alba in fatza pt difuzie (sau un shervetzel). asta iti "inmoaie" mult umbrele si nu ai contraste atat de puternice. pentru umplere poti folosi din nou o coala alba, sau o folie de staniol de la o ciocolata.

nu pot analiza cadrele pt ca am spus mai devreme pe o pag anterioara ca nu voi mai urmari threadul asta pentru a critica pozele... acum critic doar tehnica si/sau light setup-ul.

PS: Muti, GG man... plus ca vad o prietenie ff fructuoasa :P

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 28-11-2008, 13:23   #86 (permalink)
Registered User

Experiment. Sper sa va placa.
Attached Thumbnails

Name:	2hprs09.jpg
Views:	32
Size:	473.8 KB
ID:	409344   Click image for larger version

Name:	108bek9.jpg
Views:	26
Size:	469.9 KB
ID:	409345   Click image for larger version

Name:	25swhvt.jpg
Views:	28
Size:	477.6 KB
ID:	409346   Click image for larger version

Name:	2r6k4gl.jpg
Views:	39
Size:	520.1 KB
ID:	409347   Click image for larger version

Name:	24waqsp.jpg
Views:	23
Size:	526.5 KB
ID:	409348  

Old 28-11-2008, 13:31   #87 (permalink)
Registered User

kiphtea69's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mir View Post
Incearca sa te rezumi la una singura din serie daca celelalte nu aduc ceva nou si relevant sau diferit total fata de prima. Nu e nevoie sa repeti imaginea cu mici modificari, nu va transmite altceva daca e aproape acelasi lucru. Ajunge una. In serie pui imagini care nareaza ceva, capitole diferite ale povestirii, fiecare cu continutul ei, nu 3 imagini cu acelasi continut.....ca e redundant.

Sincer arata ca incercari nefinalizate pe aceeasi tema, un "work in progress", un sentiment de nefinalizat, ca nu esti sigura care dintre ele e mai expresiva....nu e bine.
Listen to the elders......again....sau macar once.

kiphtea69 is online now    Reply With Quote
Old 28-11-2008, 13:34   #88 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by kiphtea69
Listen to the elders......again....sau macar once.
Multumesc pentru comentariul constructiv. Ma va ajuta pe viitor.
Am scris ca este un experiment si am pus atatea poze nu pentru ca sunt nebuna ci pentru ca astept sa se spuna care e bine, care nu si de ce.

Old 28-11-2008, 13:53   #89 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally Posted by AnneT View Post
Multumesc pentru comentariul constructiv. Ma va ajuta pe viitor.
Am scris ca este un experiment si am pus atatea poze nu pentru ca sunt nebuna ci pentru ca astept sa se spuna care e bine, care nu si de ce.
Ok, nu vrei sa primesti sfatul de mai sus, atunci macar respecta regulamentul :

Computer Games Forum - Announcements in Forum : Foto

4. Galeria foto de pe acesta arie este destinata lucrarilor de de arta foto facute de dumneavoastra, si selectate cu mult simt critic inainte de postare, doar ce aveti mai bun de aratat. Nu vrem sa vedem poze de la munte si de la mare, cu voi, familia, pisica, florile de pe balcon, macro cu telefonul mobil pe birou, teste facute cu noul aparat dgital de care sunteti incantat....
e o poza cu un ochi...colorat...daca nici tie care ai facut-o nu ti-a inspirat nimic....atunci probabil ca nu e nimic.....ascuta-ti critica interioara si nu posta decat ceva ce crezi ca TRANSMITE CEVA ! alege unul din cele doua portrete si gata...
Ochi colorat pozat in lumina existenta este un test cu aparatul foto, atat

Daca tii enaparat la experimemte, atunci deschide thread pe forumul foto ( nu pe galerii ) , si cere EXPLICIT ce vrei de la noi, spune-ti intai parerea ta, 2...3 cuvinte despre fiecare cadru, explica ce crezi TU despre fiecare cadru si de ce l-ai pus spre disecare, NU face economie la cuvinte daca vrei sa fi ajutata si ceri sfaturi, nu astepta sa ti se raspunda la o intrebare INEXISTANTA.
Exista thread special cu fotografii expuse disecarii, discutiilor...

iar raspunsurile fals condescendente la sfaturile celorlalti nu fac decat sa te coboare in ochii nostri si sa creasca sansele inchiderii threadului...

P.S. Link-ul extern forumului in semnatura este interzis de regulament, te rog sa-l scoti.

Old 28-11-2008, 14:19   #90 (permalink)
Banned

nu fiti rai ca va vede al de sus .

, eu cred ca trebuie prelucrate atata tot... doar ca sa fie interesante.

alienjesus is offline    Reply With Quote
Old 28-11-2008, 14:58   #91 (permalink)
Registered User

andyxpertul's Avatar

Quote:
Originally Posted by alienjesus View Post
trebuie prelucrate atata tot... doar ca sa fie interesante.
... ne afundam in aceeasi groapa... nu vrem sa vedem poze interesante... vrem sa vedem ceva aparte, ceva care transmite, ceva foarte atent selectat si la fel de atent creat

asa ca alege una din ele (probabil primul portret), decupeaz- cum trebuie, filtreaza-i zgomotul si aranjeaza-i WB-ul. Poti sa te mai joci pe ea in PS (cum am vazut alte dati ca stii) si posteaz-o alaturi de 2-3 cuvinte... si eventual o intrebare, daca ai.

se numeste "galerie", nu "teste foto", ok ??

andyxpertul is offline    Reply With Quote
Old 17-02-2009, 23:13   #92 (permalink)
Registered User

Sper sa va placa. Am adaugat separat si prima poza din colaj, deoarece consider ca ea simpla este frumoasa.
Attached Thumbnails

Name:	Fight.jpg
Views:	52
Size:	246.3 KB
ID:	440514   Click image for larger version

Name:	Fly.jpg
Views:	57
Size:	255.6 KB
ID:	440515   Click image for larger version

Name:	pierdere.jpg
Views:	49
Size:	140.9 KB
ID:	440524  

Last edited by AnneT; 17-02-2009 at 23:30..

Old 18-02-2009, 12:19   #93 (permalink)
Registered User

Mutirips's Avatar

HA! le-ai postat pana la urma :P Credeam ca n-o sa le postezi

Mutirips is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Foto > Galerii Artă Foto

Thread Tools