![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Razvan Dogariu
dragi colegi forumisti... m-am hotarat sa imi postez pozele la aceasta categorie acum o luna m-am hotarat sa-mi cumpar un aparat foto... m-am oprit la un fujifilm s6500fd. nu intentionez sa-l pastrez mult.. dar pentru inceput este foarte bun. o sa va rog sa-mi corectati pozele... si sa-mi ziceti de ce va trebui sa tin cont pe viitor. va multumesc mult | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
cam exagerezi cu prelucrarile, renunta la efectul acela de bevel blurat asupra marginilor, e hidos de mare si iti fug foarte repede ochii de la blur incearca sa respecti unde se poate rule of thirds pt un impact cat mai bun, gasesti detalii aici: http://digital-photography-school.co...ule-of-thirds/ imi place cadrul cu catelul ala din #2, experimenteaza un crop mai strans spre capul cainelui si vei avea un impact si mai puternic nu-mi place ce ai pus alb negru, mai ales pozele cu cladiri/case daca nu vrei poze alb negru plictisitoare de gen grayscale si vrei sa obtii un contrast bun, incearca o prelucrare de gen calculate --> red - red --> multiply, ar trebui sa gasesti uneltele astea cam in orice soft de editare foto care se respecta. fii atent si la focus, unele subiecte nu sunt focalizate chiar "tack sharp", desi aparatul ti-ar fi permis. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Prima: -nu vad motivul pentru care este si mana in cadru. Poate batea vantul si vroiai sa tii floarea pe loc pentru a focaliza. Oricare ar fi motivul, este total inestetic. -este soft -WB nu este chiar spot on -subiectul este centrat -zone arse alterneaza cu zone subexpuse A doua: -frunze in focus, para out -subiect centrat -WB wrong -2 frunze arse -cadru aglomerat -granulatie deranjanta -DOF foarte mare In plus, subiectele nu au nimic special. Poate cea mai importanta intrebare : ce ai vrut sa exprimi prin cadrele acestea ?
__________________ Doc | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2007 | Quote:
...potzi sa te intrebi daca floare a supravietuit sau nu la cadrul xxxxx+n ...corect ? | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|