![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | oldshooterman - imagini
Am pregatit citeva imagini pentru cei interesati. Imi cer scuze pentru ca sint ceva mai mari decit dimensiunea recomandata, dar presupun ca in cazul de fata se poate face o exceptie din motive tehnice evidente. Urmatoarele le voi incadra in dimensiunile cerute. E vorba de 3 stereograme, respectiv perechi de imagini care prin "fuziune" creaza o imagine tridimensionala. Pentru perceptia tridimensionala e necesara (in cazul de fata) privirea incrucisata, respectiv ochiul drept trebuie sa priveasca imaginea din stinga iar cel sting imaginea din dreapta. La inceput necesita un oarecare efort, dar poate pentru unii merita. Sper sa va placa. | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
O solutie e sa stai de ex. la vreo 60 cm de monitor, deschizi imaginea pe ecran, tii un deget ridicat la nivelul monitorului intre cele 2 imagini si te uiti la el, apropii incet degetul de ochi (uitindu-te tot la el), in spate incep sa se formeze 3 imagini (cea din mijloc tot mai mare pe masura ce apropii degetul de ochi), cind imaginea din mijloc pare de dimensiunea celorlalte trebuie mutata focalizarea de pe deget pe ea. As fi putut face si variantele "anaglife" dar necesita ochelari. Bafta!
| ||
|
| | #7 (permalink) | ||
Daca reusesti sa vezi ceva la 40cm distanta in fata ochilor, se poate, trebuie marita distanta de la care privesti (ex. pt. G.I.H sa nu te mai doara ochii). Mie mi se pare simplu pentru ca reusesc sa vad toate variantele de stereograme fara probleme. Daca cineva doreste neaparat sa vada imagini 3D, cel mai simplu e cu ochelari anaglifici (de ex. rosu-cyan). Dezavantajul e ca se pierde din naturaletea culorilor, in schimb imaginile se pot pune pe tot ecranul si la dimensiuni mari efectul e "tare" de tot. Mika daca nu ai mai vazut asa ceva, imi lasi o adresa pe PM si iti trimit o pereche de ochelari (sau mai multe daca vreti la editura, nu stiu cum sinteti organizati) si un CD cu mai multe imagini, poate chiar si un filmulet.
| ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
frumos de tot efectul stereogramelor oldshooterman.cand eram mai mic vecinu imi aducea tot timpu asa ceva pe hartie!!!
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
deci e incredibil ) stranut de ma iau toate alea ) ma dor ochii si stranut intruna cand incerc sa ma uit asa. Interesant, dar eu chiar n-am reusit sa dibuiesc ceva din imaginile alea... vad in ceatza.
__________________ Galerie foto - Mutirips Blog foto -= Canon 400D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 II + Velbon CX300 + no-name flash =- | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
trebuie sa iti chinui cristalinu sa te ajute sa focalizezi pe monitor atunci cand ai ochii incrucisati si vezi a 3-a imagine in mijloc....e destul de greu la inceput dar arata fenomenal cand reusesti mai stranuta putin si poate iti iese
__________________ Racing is a test of skill; Online racing is a test of skill and manners! Riding with G25 , Core2Quad , C 400D , C 18-55 , C 24-70 , C 580EXII | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Merge, dar e obositor cu ochii incrucisati. Pune-le invers, sa te uiti cu "focalizarea" la infinit, ca la stereogramele alea cu puncte... E mai greu, dar mai putin obositor pentru ochi. Apropo, cu ce faci pozele? O chestie d'aia cu oglinzi, sau doua camere sincronizate (cum?) pe un cap special de trepied (de care?)?
__________________ "no doubt some chimp will soon complain that its traditions are disappearing under the steamroller of human cultural imperialism" | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca | Andrei221, mareste distanta de la care privesti stereograma. Daca te uiti de la 25 cm de ecran trebuie sa te uiti foarte incrucisat, daca privesti ecranul de la 1 m trebuie sa te uiti mai putin incrucisat si e mai putin obositor. AxA prin "focalizarea la infinit" se refera la asa numita metoda de privire "relaxata", metoda care are 2 inconveniente. 1. imaginile trebuie sa fie mai mici (maxim 6 cm intre centrele celor 2 imagini, ca sa poata vedea toata lumea) si 2. sint foarte putini oameni care au rabdare sa "descopere" cum trebuie privit. Se pot descarca imaginile, se inverseaza si se redimensioneaza in Photoshop si se poate incerca. Cel mai simplu e cum am mai spus, cu ochelari dedicati. (daca chiar sint amatori pot sa le trimit ochelari. Pina acum am avut doar o singura solicitare.) In functie de subiect, folosesc diferite metode de realizare, cel mai des cu 2 aparate montate pe un dispozitiv dedicat.
| ||
|
| | #20 (permalink) | ||
Va multumesc tuturor pentru aprecieri! G.I.H, la imaginile respective am folosit Sigma 17-70 f:2,8-4,5 Macro. romeo_id, sint citeva din cascadele de pe V.Sipote din Masivul Bedeleu - Valea Ariesului. Am vrut sa va invit la o tura foto in zona dar nu stiu daca sint amatori.
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|