![]() |
| | #2 (permalink) | ||
|
Foarte reusite fotografiile, mie personal imi plac. Singurul lucru care il recomand este schimbarea frame-ului, parca incadrarea in NEGRU se potriveste la doliu, ceva trist, macabru, etc. Keep up the good work!
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
da, imi plac si mie mult, poate mai putin a 3-a care e cam incarcata si subiectul nu e clar ales, prea multe elemente in cadru care atrag privirea... In rest prima si ultima au atmosfera aparte, foarte atragatoare, iar 2 e deosebita ca moment si inedita ca instantaneu, focala, cadrare. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
a patra e ok, in rest sunt miscate rau. Fie scazi timpul de expunere cu o treapta sa fie mashina sharp, iar backgroundul il poti "aranja" in PS sa dea senzatia de miscare cu un directional blur, fie mai tragi pana poti sa te tii cu lentila dupa masina. cu ce lentila ai facut panningurile, chiar ?? cele cu IS care au mode 2 ajuta extrem de mult la situatiile astea. a doua, desi e puternic miscata in spate si nici n-are un unghi prea bun, imi place la nebunie tocmai pt ca e impreza
__________________ Light from 430EX triggered by CactusV2 passing through 70-200 f/2.8 L IS USM or EF 50mm f/1.8 mkII is caught by Canon 5D More of me | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 |
Am un Nikon D50 si un tamron 17-50 2.8. am observat ca la panning nu imi iesea toata masina clara, ci numai o parte. problema a fost ca nu am prins o zi prea luminoasa si nu am putut sa modific f-ul caci, cred ca din cauza ca l-am lasat pe 3,5 nu a iesit toata masina in focus. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
true... fi bine punctat cu diafragma... desi pe wide-ul ala 3.5 duce la 2-3 metri in focus ![]() faza nu e de DOF ci mai degraba de directii de miscare. sper sa nu fac iar o gafa si sa-mi sara George in cap, dar eu din cate am testat cam asha sta treaba: tu eshti un punct fix, la panning te roteshti ca sa mentii mereu subiectul in cadru, deci descrii un arc de cerc. Daca subiectul s-ar misca fix pe acel cerc centrat in punctul in care stai tu, atunci ai putea avea expunere mult mai mica, iar oof-ul aparent ar fi din cauza DOF-ului ingust. din pacate, masina se misca pe o directie care nu e nici macar tangentiala cu cercul descris de tine (decat daca prinzi cadrul cand masina e perfect perpendiculara pe directia ta de fotografiere), de obicei se apropie de tine. ideea e ca la panning expui deplasand aparatul pe o directie. daca fundul masinii se misca pe alta directie decat cea pe care faci tu panning (spre ex. se apropie, se indeparteaza ... la un viraj), fundul va iesi unsharp, iar asta nu are treaba cu DOF-ul ci cu timpul mare de expunere in raport cu viteza masinii... eu fac panninguri de obicei la 1/25-1/50 in functie de viteza masinii si de traiectorie...
__________________ Light from 430EX triggered by CactusV2 passing through 70-200 f/2.8 L IS USM or EF 50mm f/1.8 mkII is caught by Canon 5D More of me | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
uite chiar sunt curios. nu am la servici originalul, insa o sa ma uit acasa sa vad exact ce setari am folosit. insa asa e..la majoritatea pozelor spatele sau fata sunt out of focus..nu tare..insa vizibil. E posibil sa fie de vina si putina mea experienta in stilul asta de fotografiat. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
1/80 si f3.5 a fost setarile la la cele mai neclare si la celelalte 1/160 si f5.6 Se pare ca un rol hotarator a jucat lipsa mea de experienta .HDR-ul da, l-am facut dintr-un raw, insa mai fac si din jpg uneori. Eu imi mai prelucrez pozele din cauza ca simt ca in acest fel, le mai pot imbunatati din punct de vedere estetic. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|